Belépés
zgfumag.blog.xfree.hu
Ha azért nézel , mert ez a munkád, jó munkát kívánok! GYÁVA NÉPNEK NINCS HAZÁJA! Minden nemzetnek olyan kormánya van aminöt érdemel. Ha valami... Zámbori Gusztáv
1957.12.05
Online
Profil képem!
Linktáram, Blogom, Képtáram, Videótáram, Ismerőseim, Fecsegj
Megnyomorított mezőgazdaság, k
  2008-08-31 22:03:18, vasárnap
 
  2008 augusztus 26 - kedd, 11:13

Megnyomorított mezőgazdaság, kudarcra ítélt demonstrációk.

A Magosz a múlt héten jelezte, hogy gyanújuk szerint a felvásárlók a meggyhez hasonlóan az ipari alma esetében is kartelleznek. Budai Gyula, a Magosz igazgatója elmondta: információik szerint a léalmáért kilónként mindössze 19-20 forintot, más források szerint legfeljebb 9-10 forintot akarnak fizetni a feldolgozók. (Ma.hu)

Blokád alá vonják a gyümölcstermelők a nagyfelvásárlókat és feldolgozókat, ha a még betakarítás előtt álló gyümölcsök felvásárlási árai is - a meggyhez hasonlóan - elfogadhatatlanul alacsonyak lesznek. Közben tiltakozásul meggyfákat vágnak ki Vaján. (Agroland.hu )

Hétfőn tárgyalóasztalhoz ülnek a dinnyetermelők és az Auchan képviselői, hogy az áruházlánc által kínált olcsó dinnyéről egyeztessenek. A gazdák azt mondják: ha kell, minden hazai Auchan elé dinnyét öntenek, ahogy szombat reggel tették a soroksári üzlet előtt. (Hírtv)

Szeptemberben demonstrálnak a tejtermelők. A gazdálkodóktól jelenleg 80 forintért vesznek át egy liter tejet, az önköltség viszont 90 forint. A tejtermelők a demonstrációval azt is szeretnék elérni, hogy az áruházak több hazai terméket árusítsanak a sokszor kifogásolható minőségű import helyett; az áruházláncok polcainak legalább 80 százalékában magyar terméket szeretnének látni. (HírTv)

A terményfelvásárlók - látva, hogy a magyar gazdák mennyire érzéketlenek egymás problémái iránt - úgy játszanak a termelőkkel, mint macska az egérrel. Ilyen hozzáállással a máról holnapra tartalékok nélkül élő, cionista célkeresztben robotoló magyar parasztnak esélye sincs a fennmaradásra. Esélye sincs, mert sikerült kiölni belőle a közösségi szellemet. Hátat fordítanak egymásnak, miközben társaikat most, de holnap majd őket nyúzza meg a nagytőke.

Nem adnak, és nem kapnak segítséget. Az almatermelőtől megnyuvadhat a meggy és a dinnyetermelő. Azonban a meggyeseket sem érdeklik az almások, és a dinnyéseket is csak saját bajuk foglalkoztatja. És hasonló a kapcsolat a tejtermelőkkel is.

Sajnos ez a jelenség nem csak a vidékre jellemző. Nincs ez másként Budapesten sem. Az egymástól való elfordulás ,,csak az én szekerem haladjon" szemlélet az egész országra rányomta sötét bélyegét.

Külön tüntetnek a pedagógusok, az ápolók, külön a BKV és a MÁV megvezetett dolgozói és külön tüntet a korház és iskolabezárások ellen felvonuló maroknyi csapat is. Nem elég, hogy nem keresik a másik segítségét, de sokszor még el is határolódnak egymástól. Pusztít az önbizalom hiánya, a közöny, az ellenségeskedés és az apátia.

Mindez kizárólag a mi hibánk, vagy egyesek tudatosan akadályozzák az egység megszületését?

Bizony fáradoznak ezen néhányan.

Ezek az emberek nemegyszer kezdeményezőként jelennek meg az elkeseredett gazdák élén. Hangjukat pillanatok alatt széthordja a lakájmédia, hogy mielőbb megtéveszthessék a mögöttük felsorakozókat, kisiklassák ügyüket és megtörjék reményeiket.

Ilyen a párttitkárból átvedlett, Független Szakszervezetek Demokratikus ligájának hírhedt, sztrájklejárató bajnoka Gaskó István, aki - keménységét bizonygatva - határozatlan idejű munkabeszüntetést hirdet amit néhány órán belül lefuj. Ilyen a fideszes Budai Gyula a MAGOSZ szövetségi igazgatója, Jakab István MAGOSZ elnök, és a bátor MSZP-s dinnyevezér, a megbízott aláírásmegtagadó Karsay József.

Ezek a ,,jóakarók" - akárcsak a parlamenti országvesztők - soha semmi számottevő eredményt nem értek el a valódi hatalommal szemben. (Talán nem véletlenül).

Meddig tűri még a gazdatársadalom, hogy az orránál fogva vezessék? Vajon miért kötődnek ezekhez a csaló politikai inasokhoz és miért nem egymástól várnak segítséget?

Nincsenek közületek valók, akikben megbíznátok? Akik valóban a ti érdekeiteket képviselnék? Higgyétek el! A gondjaitokat nem fogja a vállára venni egyetlen kitömött buxájú politikai bérenc sem.

Ha nem akartok belepusztulni a kilátástalan küzdelembe, egymást keressétek és EGYÜTT lépjetek!

B.L.

http://www.l88.hu/about3187.html
 
 
0 komment , kategória:  Általános  
Címkék: aláírásmegtagadó, kezdeményezőként, gyümölcstermelők, megtéveszthessék, gazdatársadalom, demonstrációval, szakszervezetek, sztrájklejárató, iskolabezárások, ellenségeskedés, almatermelőtől, felsorakozókat, foglalkoztatja, gazdálkodóktól, megnyomorított, tejtermelőkkel, dinnyetermelők, demonstrálnak, belepusztulni, országvesztők, szeptemberben, célkeresztben, dinnyetermelő, hozzáállással, fennmaradásra, párttitkárból, egyeztessenek, megszületését, demonstrációk, kifogásolható, feldolgozókat, felvásárlási, tiltakozásul, elkeseredett, akadályozzák, határozatlan, múlt héten, meggyhez hasonlóan, ipari alma, léalmáért kilónként, áruházlánc által, soroksári üzlet, gazdálkodóktól jelenleg, liter tejet, önköltség viszont, áruházak több, sokszor kifogásolható, áruházláncok polcainak, magyar gazdák, máról holnapra, közösségi szellemet, almatermelőtől megnyuvadhat, Budai Gyula, Független Szakszervezetek Demokratikus, Gaskó István, Jakab István MAGOSZ, Karsay József,
Új komment
Kérjük adja meg a TVN.HU rendszeréhez tartozó felhasználónevét és jelszavát.
Csak regisztrált felhasználók írhatnak kommentet,
amennyiben még nem rendelkezik TVN.HU hozzáféréssel: Klikk ide!
Felhasználónév:
Jelszó:
Kérem írja be a baloldalon látható számot!
Szöveg:  
 
Betűk: Félkövér Dőlt Kiemelés   Kép: Képbeszúrás   Link: Beszúrás

Mérges Király Szomorú Kiabál Mosoly Kacsintás haha hihi bibibi angyalka ohh... ... buli van... na ki a király? puszika draga baratom... hát ezt nem hiszem el haha-hehe-hihi i love you lol.. nagyon morcika... maga a devil pc-man vagyok peace satanka tuzeske lassan alvas kaos :) bloaoa merges miki idiota .... sir puszika
 
 
Félkövér: [b] Félkövér szöveg [/b]
Dőlt: [i] Dőlt szöveg [/i]
Kiemelés: [c] Kiemelt szöveg [/c]
Képbeszúrás: [kep] http://...../kep.gif [/kep]
Linkbeszúrás: [link] http://tvn.hu [/link]
ReceptBázis
Bulgur gombával és csikemellel...
Epres túrótorta
Mákos-almás süti
Lazac édesköményes-citromos rizottóval
Részeges nyúl
Sült hekk
Zöldséges, tepsis krumpli
Cukkinis, padlizsános egytálétel
Pirított gomba sárgarépával
Sajttal töltött gomba
még több recept
Tudjátok ?
Belétünk a Sárkány évébe, béke vagy nagyobb háború vár ránk?
Még zöld a chili paprikám, ha beviszem a lakásba tovább fejlődik?
Tényleg hasznos gyógynövény a csalán?
Mi a teendő a novemberi Rododendron bimbóval?
Az álmoknak valóban van jelentése?
még több kérdés
Blog Címkék
Egy bizonyos határt  Facebookon kaptam  Nem tudhatod  Minden harmadik...  Tóth Ágnes - Szervusz pad  Bertolt Brecht -től idézet  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  Kiss Éva - Amerre a ház lelke ...  Png csokor  Egy lelki imádság  Facebookon kaptam Krisztinától  Szép estét kedves látogatóimna...  Fehér virág  Zsolnay Vilmos világhírű kera...  Próbálj meg ...  Irgalom és ítélet  A kételkedés kezelése  Szabolcska Mihály – Ákác...  A Megváltó szolgálatában  Png nő  Makszim Gorkij gondolata  Kellemes vasárnapi kikapcsolód...  Akarat  Szép napot kívánok  Neked tudnod kell  Facebookon kaptam  Szívem tiéd  Akarat  Facebookon kaptam  A jó emberek mindig szépek mar...  Adakozás  A kételkedés kezelése  Nagyi telefonál  Leonardo da Vinci gondolata  Hiányzik  Nagyon különös  Soha ne kedvezz...  Esti kép  Alázat  Facebookon kaptam  A jó emberek mindig szépek mar...  Nevem  Nagyi telefonál  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  s immár én is felragyogva, ért...  Boldog születésnapot a ma ünne...  Osváth Erzsébet - Gólya a réte...  A nemzeti hovatartozás kulturá...  Facebookon kaptam  Akik bántanak téged  Facebookon kaptam  Png virág  Radikális szeretet  A másik dolog,  Kellemes vasárnapi kikapcsolód...  Png kutya  Akarat  Elköszönt  George Gordon Lord Byron: Inez...  Szép napot kívánok  Facebookon kaptam  Mai harmónia kártyám  Osváth Erzsébet - Gólya a réte...  képre írva  George Gordon Lord Byron: Inez...  Akarat  Osváth Erzsébet - Gólya a réte...  69 éve hunyt el Albert Einstei...  Facebookon kaptam  A sors  Facebookon kaptam Cs Ildikótó...  Bertolt Brecht -től idézet  Facebookon kaptam  A sors  Facebookon kaptam  Hogyan éljünk boldogan, amíg m...  Facebookon kaptam Mírjam barát...  Facebookon kaptam  Mi lenne ha  Alázat  Facebookon kaptam  Fekete István - Akác  Weöres Sándor - A hársfa mind ...  Illyés Gyula - Milyen hamar.  Facebookon kaptam  Tanuld meg ezt a versemet  Akarat  Gyerekként sokat küzdöttünk az...  Bertolt Brecht -től idézet  Facebookon kaptam  Nem tudhatod  Facebookon kaptam Mírjam barát...  Lóhere  Jónás Tamás – Végtelen b...  A televizió nem a kultúrát kép...  Az igazi szeretetért rendszeri...  Őrizkednünk kell...  Miért nem menti meg Jézus a jó... 
Bejegyzés Címkék
múlt héten, meggyhez hasonlóan, ipari alma, léalmáért kilónként, áruházlánc által, soroksári üzlet, gazdálkodóktól jelenleg, liter tejet, önköltség viszont, áruházak több, sokszor kifogásolható, áruházláncok polcainak, magyar gazdák, máról holnapra, közösségi szellemet, almatermelőtől megnyuvadhat, vidékre jellemző, egymástól való, egész országra, másik segítségét, önbizalom hiánya, egység megszületését, emberek nemegyszer, elkeseredett gazdák, mögöttük felsorakozókat, párttitkárból átvedlett, fideszes Budai, bátor MSZP-s, megbízott aláírásmegtagadó, parlamenti országvesztők, valódi hatalommal, orránál fogva, csaló politikai, vállára venni, kilátástalan küzdelembe, aláírásmegtagadó, kezdeményezőként, gyümölcstermelők, megtéveszthessék, gazdatársadalom, demonstrációval, szakszervezetek, sztrájklejárató, iskolabezárások, ellenségeskedés, almatermelőtől, felsorakozókat, foglalkoztatja, gazdálkodóktól, megnyomorított, tejtermelőkkel, dinnyetermelők, demonstrálnak, belepusztulni, országvesztők, szeptemberben, célkeresztben, dinnyetermelő, hozzáállással, fennmaradásra, párttitkárból, egyeztessenek, megszületését, demonstrációk, kifogásolható, feldolgozókat, felvásárlási, tiltakozásul, elkeseredett, akadályozzák, határozatlan, kilátástalan, demokratikus, gondjaitokat, határolódnak, százalékában, kartelleznek, áruházláncok, érdekeiteket, mezőgazdaság, információik, megnyuvadhat, érzéketlenek, kisiklassák, tejtermelők, dinnyéseket, szeretnének, megbíznátok, meggyeseket, dinnyevezér, árusítsanak, megvezetett, felvásárlók, reményeiket, betakarítás, feldolgozók, termelőkkel, pedagógusok, keménységét, bizonygatva, , ,
2024.03 2024. április 2024.05
HétKedSzeCsüPénSzoVas
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930 
Blog kereső


Bejegyzések
ma: 0 db bejegyzés
e hónap: 0 db bejegyzés
e év: 0 db bejegyzés
Összes: 64003 db bejegyzés
Kategóriák
 
Keresés
 

bejegyzések címeiben
bejegyzésekben

Archívum
 
Látogatók száma
 
  • Ma: 2497
  • e Hét: 5599
  • e Hónap: 16710
  • e Év: 170206
Szótár
 




Blogok, Videótár, Szótár, Ki Ne Hagyd!, Fecsegj, Tudjátok?, Receptek, Egészség, Praktikák, Jótékony hatások, Házilag, Versek,
© 2002-2024 TVN.HU Kft.