Belépés
furaila.blog.xfree.hu
"Nem az a fontos, hogy milyen iskolákat végeztél, hogy mit dolgozol, hanem hogy milyen EMBER vagy!" BMI ******
2005.10.25
Offline
Profil képem!
Linktáram, Blogom, Képtáram, Videótáram, Ismerőseim, Fecsegj
"Önkéntes" tűzhalál febr.5-én
  2009-02-05 17:38:22, csütörtök
 
   
  Tűzhalál év elején...


2009 február 04 - szerda, 7:10


,,...Mi kérem, nem tudunk semmit, nem láttunk semmit..."


Időszámításunk előtt 73-ban fellázadtak a római gladiátor iskola harcosai. A hatalom vérbe fojtotta a rabszolgák lázadását. A hatalom megmutatta, hogy jár az, aki a fennálló rendszer ellen véleményét nyilvánítja.

Krónikák szerint mintegy 6000 élő fáklya világította meg az Apia-i utat.

Rövid újsághír (Népszabadság) 2004 február:

,,... Felgyújtotta magát egy nő a Köztársaság téren...Belehalt sérüléseibe az a nő, aki február 5-én gyújtotta fel magát...A nő egész testén harmadfokú sérüléseket szenvedett...Értesüléseink szerint a nő budapesti lakos, és a VIII. kerületi Auróra utcában

http://www.lelkiismeret88.hu/about3497.html

lakott...."

A kommunista pártszékházban senki nem látott semmit.

Újságírók kérdésére a pártszékház portása csak ennyit mondott:

,,...Mi kérem, nem tudunk semmit, nem láttunk semmit..."

Hogyan lehet ez, hiszen valaki még poroltóval utána is futott!

Miért hallgatnak a szemtanúk?

Pedig Pradlikné a székház lépcsője tetején hajtotta végre tettét. Kezében tábla volt szöveggel, amit gondos kezek eltüntettek valahová, így valószínűleg soha nem tudjuk meg, mit írt rá az áldozat. A hős.

Bauer Sándor ipari tanuló önkéntes tűzhalálát 1969. február 5-én hozták nyilvánosságra.

P r a d l i k Györgyné, mert mondjuk ki, róla van szó - ugyancsak önkezével gyújtotta fel magát - szintén február 5-én követte el tettét. A különbség 35 év pontosan.

És ennek már öt éve pontosan.

Aznap az azóta már égi magasokban járó Juhász Laci barátom Szent László rádiójában adtunk műsort, amely a cikk elején olvasható témát ölelte fel. Aznap este valahogy korábban sötétedett.

A korom sötétben még felmentem Dobogókőre gyertyát gyújtani az önkéntes fáklyák emlékezetére.

Igen, mert több ilyen eleven fáklya égett az évek alatt...

Pradlikné esetében a média ideggyengeségről szólt. Vajon mit takar ez a média-sugallat, és mi lehet az elhallgatott, valódi ok?

,,...Az, hogy az irányított média ilyen ideggyenge mesével áll elő, nem mindenkit győzött meg annak valódiságáról, annál is inkább, mert nem egyetlen kirívó esetről van szó..." - állítja Wittner Mária szabadságharcos asszony.

Igen, történt már ilyesmi a miskolci MSZP-székház előtt is. Előtte még betörte a székház ablakát, majd ötágú csillagot akasztott a nyakába. Ő egy olimpiai bajnok édesapja volt. Az iszonyatos halál tudatos előkészületre vall, ami egyben utalás is az okra.

Na és az előbb említett Bauer Sándor esete?

És az a 49 éves grúz nő, aki a tbiliszi parlament előtt olajjal lelocsolta és felgyújtotta magát?

1992-ben egy taxisofőr a Kossuth-téren lobbantotta magát lángra, de a budapesti amerikai nagykövetség előtt kétszer is történt hasonló eset.

Pradlickné esete előtt egy évvel 2003 nyarán egy nő ugyancsak a VII. kerületben lakásában vált élő fáklyává.

Búcsúlevélben írta le a cseh Zdenek A d a m e c a halálának okát, mielőtt a prágai Vencel-téren felgyújtotta magát: ,,...Az úgynevezett demokratikus rendszer áldozata vagyok...nem bírom tovább..."

Csakugyan lehetséges lenne ennyi véletlen?

És mindenki idegbeteg lenne?

Na és az erdélyi M o y s z e s z Márton esete?

Hát, persze! Orvosi eset - mondhatná valaki.

A halálba gyötört emberek esetében mindig van valamilyen lelki válság is, ez természetes.

Lehet, D u g o v i c s Titusz elmeháborodottságában ugrott le a falról, magával rántva a lófarkas zászlós törököt?

,,...Gondoljunk a rendszerváltás haszonélvezőire. Kik hajtották végre?..." - teszi fel a kérdést Wittner Mária.

Ne csodálkozzunk tehát, ha depressziós országban kell élnünk. Vajon kié a felelősség, hogy ilyen torzzá sikeredett minden szándék, hogy az emberi érték már nem is számít?

Egyesületünk már a halál napján alapos munkával felkutatta a Pártszékháztól nem messzire lakó Pradlik Györgyöt az áldozat özvegyét is.

A későbbi temetésen (Új Köztemető) is elhelyeztük a kegyelet virágait. A szertartáson megjelentek több mint fele a gyáván reszkető hatalom emberei voltak.

Szégyen!

A Vörös Pártház előtt egy évre rá megemlékezést tartottunk.

A Lelkiismeret csoportnak sikerült beszereznie a döntő bizonyítékot arra nézve, hogy igenis politikai háttere volt az asszony MSZP székház előtti önégetésének.

A lejátszott dokumentumfilmből egyértelműen kiderült, hogy a sokat szenvedett Pradlik Györgyné Éva asszony a volt kommunista magyar hóhér felesége volt, és a helyszín kiválasztása sem volt véletlenszerű; ugyanis az önégetés a filmben bemutatott körülmények tudatában mindig is demonstratív jellegű.


http://www.lelkiismeret88.hu/about3497.html

A hatalom most azok kezében van, akik félelmet tudnak kelteni.

A hóhér soha nem egyedül cselekszik, mindig vannak, akik parancsot adnak nekik és szentesítik tetteiket.

(Czékus Jób L-88)

 
 
0 komment , kategória:  Általános  
Címkék: ideggyengeségről, haszonélvezőire, szabadságharcos, rendszerváltás, időszámításunk, pártszékházban, nyilvánosságra, pártszékháztól, megemlékezést, értesüléseink, búcsúlevélben, csodálkozzunk, véletlenszerű, valódiságáról, előkészületre, egyértelműen, szertartáson, nagykövetség, elhallgatott, lelkiismeret, önégetésének, népszabadság, emlékezetére, felgyújtotta, egyesületünk, demonstratív, bizonyítékot, demokratikus, kiválasztása, valószínűleg, természetes, eltüntettek, beszereznie, úgynevezett, sérüléseibe, sérüléseket, római gladiátor, hatalom vérbe, rabszolgák lázadását, hatalom megmutatta, fennálló rendszer, kommunista pártszékházban, pártszékház portása, székház lépcsője, cikk elején, korom sötétben, önkéntes fáklyák, évek alatt…, média ideggyengeségről, irányított média, miskolci MSZP-székház, székház ablakát, Pedig Pradlikné, Bauer Sándor, Juhász Laci, Szent László, Wittner Mária, Pradlik Györgyöt, Vörös Pártház, Pradlik Györgyné Éva, Czékus Jób L-88,
Új komment
Név:
E-mail cím: ( csak a blog tulajdonosa látja )
Kérem írja be a baloldalon látható számot!
Szöveg:  
 
Betűk: Félkövér Dőlt Kiemelés   Kép: Képbeszúrás   Link: Beszúrás

Mérges Király Szomorú Kiabál Mosoly Kacsintás haha hihi bibibi angyalka ohh... ... buli van... na ki a király? puszika draga baratom... hát ezt nem hiszem el haha-hehe-hihi i love you lol.. nagyon morcika... maga a devil pc-man vagyok peace satanka tuzeske lassan alvas kaos :) bloaoa merges miki idiota .... sir puszika
 
 
Félkövér: [b] Félkövér szöveg [/b]
Dőlt: [i] Dőlt szöveg [/i]
Kiemelés: [c] Kiemelt szöveg [/c]
Képbeszúrás: [kep] http://...../kep.gif [/kep]
Linkbeszúrás: [link] http://tvn.hu [/link]
ReceptBázis
Bulgur gombával és csikemellel...
Epres túrótorta
Mákos-almás süti
Lazac édesköményes-citromos rizottóval
Részeges nyúl
Sült hekk
Zöldséges, tepsis krumpli
Cukkinis, padlizsános egytálétel
Pirított gomba sárgarépával
Sajttal töltött gomba
még több recept
Tudjátok ?
Belétünk a Sárkány évébe, béke vagy nagyobb háború vár ránk?
Még zöld a chili paprikám, ha beviszem a lakásba tovább fejlődik?
Tényleg hasznos gyógynövény a csalán?
Mi a teendő a novemberi Rododendron bimbóval?
Az álmoknak valóban van jelentése?
még több kérdés
Blog Címkék
Miért nem menti meg Jézus a jó...  Leonardo da Vinci gondolata  Boldog születésnapot a ma ünne...  Akarat  Alvó cicák  George Byron - Ahogy itt jár -...  Szívem  Alázat  Gonosz démon-álarc  Facebookon kaptam  Kaffka_Margit  Zilahy Lajos gondolata  Szép álmokat!  Facebookon kaptam  Albert Einsteinről  A tömeg, a Mester, a módszer, ...  Albert Einstein gondolata  Régi emberek, akikre máig büsz...  Facebookon kaptam  Németh László tollából  Gonosz démon-álarc  Éretlen vers  Facebookon kaptam  A másik dolog,  Tóth Ágnes - Szervusz pad  Tavaszi kép  Segítsük barátainkat, hogy meg...  Facebookon kaptam  Zsolnay Vilmos világhírű kera...  Egy hatékony szolga  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  Png virág  Facebookon kaptam  Leonardo da Vinci gondolata  Facebookon kaptam  Bertolt Brecht -től idézet  George Byron - Ahogy itt jár -...  Szívem  Amikor Jézus rátapos a lábadra  Png kutya  Gyökössy Endre - Virágok virág...  Tanuld meg ezt a versemet  Alázat  Facebookon kaptam  A boldog családok mind hasonló...  Fekete István - Akác  Facebookon kaptam  Csak a fogyatkozás látható  Facebookon kaptam Mírjam barát...  Gyökössy Endre - Virágok virág...  Fekete-erdő desszert  Png telefon  Facebookon kaptam  Albert Einsteinről  Szívem tiéd  Gyerekként sokat küzdöttünk az...  Szép estét  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  Szép estét kedves látogatóimna...  képre írva  Facebookon kaptam  Esti kép  Facebookon kaptam  Szabolcska Mihály – Ákác...  Esti kép  Aki nem dolgozik, ne is egyék  Szép estét kedves látogatóimna...  Elköszönt  Mindig jusson idő nevetni  Idő  Paul David Tripp Április 19  Fekete István - Akác  Szép álmokat!  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  Az igazi szeretetért rendszeri...  Segítsük barátainkat, hogy meg...  Adakozás  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  Mi lenne ha  képre írva  Png kutya  Miért kiabálunk amikor dühösek...  Popper Péter szavai  Png férfi  Egy hatékony szolga  Akik bántanak téged  Próbálj meg ...  Albert Einsteinről  Áprily Lajos - Gyümölcsoltó  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  Régi emberek, akikre máig büsz...  Julian Brass gondolata  Akarat 
Bejegyzés Címkék
római gladiátor, hatalom vérbe, rabszolgák lázadását, hatalom megmutatta, fennálló rendszer, kommunista pártszékházban, pártszékház portása, székház lépcsője, cikk elején, korom sötétben, önkéntes fáklyák, évek alatt&#8230, média ideggyengeségről, irányított média, miskolci MSZP-székház, székház ablakát, olimpiai bajnok, iszonyatos halál, előbb említett, tbiliszi parlament, budapesti amerikai, évvel 2003, halálának okát, prágai Vencel-téren, úgynevezett demokratikus, halálba gyötört, lófarkas zászlós, rendszerváltás haszonélvezőire, kérdést Wittner, emberi érték, halál napján, áldozat özvegyét, későbbi temetésen, kegyelet virágait, szertartáson megjelentek, gyáván reszkető, döntő bizonyítékot, asszony MSZP, lejátszott dokumentumfilmből, sokat szenvedett, volt kommunista, helyszín kiválasztása, filmben bemutatott, hatalom most, hóhér soha, ideggyengeségről, haszonélvezőire, szabadságharcos, rendszerváltás, időszámításunk, pártszékházban, nyilvánosságra, pártszékháztól, megemlékezést, értesüléseink, búcsúlevélben, csodálkozzunk, véletlenszerű, valódiságáról, előkészületre, egyértelműen, szertartáson, nagykövetség, elhallgatott, lelkiismeret, önégetésének, népszabadság, emlékezetére, felgyújtotta, egyesületünk, demonstratív, bizonyítékot, demokratikus, kiválasztása, valószínűleg, természetes, eltüntettek, beszereznie, úgynevezett, sérüléseibe, sérüléseket, lobbantotta, elhelyeztük, megjelentek, depressziós, köztársaság, pártszékház, körülmények, szentesítik, nyilvánítja, világította, fellázadtak, kommunista, gondoljunk, lehetséges, poroltóval, valamilyen, , ,
2024.03 2024. április 2024.05
HétKedSzeCsüPénSzoVas
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930 
Blog kereső


Bejegyzések
ma: 0 db bejegyzés
e hónap: 0 db bejegyzés
e év: 0 db bejegyzés
Összes: 7719 db bejegyzés
Kategóriák
 
Keresés
 

bejegyzések címeiben
bejegyzésekben

Archívum
 
Látogatók száma
 
  • Ma: 158
  • e Hét: 995
  • e Hónap: 9599
  • e Év: 45540
Szótár
 




Blogok, Videótár, Szótár, Ki Ne Hagyd!, Fecsegj, Tudjátok?, Receptek, Egészség, Praktikák, Jótékony hatások, Házilag, Versek,
© 2002-2024 TVN.HU Kft.