Belépés
pacsakute.blog.xfree.hu
A szeretet ellen nincs fegyver. Czeizel Ilona
1954.01.05
Offline
Profil képem!
Linktáram, Blogom, Képtáram, Videótáram, Ismerőseim, Fecsegj
A kardamom jótékony hatásai
  2017-01-26 18:23:24, csütörtök
 
 



A kardamom manapság nagyon népszerű fűszer, amely egyre több család konyhájában megtalálható. A következőkben egy szokatlan alkalmazási módszert ismertetünk, ami a kardamomt illeti: a reggeli kávénkba kell egy kevés magot tenni, ami az egészségünk számára felér egy "átfogó orvosi kezeléssel".

A kardamom magjának tisztító hatása már évszázadok óta ismeretes, elsősorban Indiában és Kínában alkalmazzák a méreganyagok semlegesítésére, eltávolítására.

Most nézzük, hogy milyen jótékony hatóanyagokkal rendelkezik a kardamom!

1. Tisztítja a szervezetet
Ez pedig remek hír a veséknek és a húgyutaknak, így megakadályozva a fertőzések kialakulását, de ha rendszeresen fogyasztjuk a kardamom magot, akkor a vesékben lerakódó kalciumtól is megszabadulhatunk.

2. Javítja az emésztést
A kardamom serkenti az epetermelést, így az emésztés hatékonyabban fog végbemenni, emellett megszabadít a görcsöktől, valamint a kellemetlen haspuffadástól.

3. Segít a vérszegényeken
A kardamomban lévő vas, mangán, és a többféle vitamin nagy segítség annak, aki vérszegénységben szenved, amitől szinte mindig fáradt, kimerült a beteg. Fogyasztásával hozzájárulhatunk a vörös vérsejtek számának növekedéséhez.

4. Véd a gyulladásoktól
Indiában több száz éve alkalmazzák a kardamom magot a szájüreg fertőtlenítésére, a kialakult gyulladások enyhítésére. Segítségével sokkal frissebb lesz a leheletünk.

5. Erősebb lesz az immunrendszerünk
A kardamom hozzájárul az erősebb immunrendszerhez, megszabadít az álmatlanságtól, a depressziótól, és az egész szervezetet vitalizálja.

6. Védi a bőrt
Ha a kávénkba, teánkba, vagy csak meleg vízbe beleteszünk pár kardamom szemet, majd megisszuk, megelőzhetjük a bőrproblémákat, késleltethetjük a ráncosodást. Mindez a magok magas antioxidáns tartalmának köszönhető.

7. Erősíti a hajat
Formásabb, egészségesebb, szebb lesz a hajunk, ha kardamomot fogyasztunk, de az is segít, ha egy edény forró vízbe 1 órát beáztatjuk a magokat, majd leszűrjük és a lével a mosást követően leöblítjük a hajunkat.
Forrás : Link


 
 
1 komment , kategória:  Natúr kezelések  
Címkék: immunrendszerünk, immunrendszerhez, fertőtlenítésére, hozzájárulhatunk, vérszegénységben, késleltethetjük, semlegesítésére, fogyasztásával, álmatlanságtól, bőrproblémákat, eltávolítására, megakadályozva, gyulladásoktól, haspuffadástól, vérszegényeken, hatóanyagokkal, megelőzhetjük, következőkben, hatékonyabban, növekedéséhez, depressziótól, egészségesebb, megtalálható, segítségével, kialakulását, méreganyagok, rendszeresen, epetermelést, alkalmazzák, rendelkezik, szervezetet, enyhítésére, gyulladások, megszabadít, húgyutaknak, fogyasztjuk, kardamom manapság, szokatlan alkalmazási, kardamomt illeti, reggeli kávénkba, kevés magot, egészségünk számára, kardamom magjának, méreganyagok semlegesítésére, fertőzések kialakulását, kardamom magot, vesékben lerakódó, kardamom serkenti, emésztés hatékonyabban, kellemetlen haspuffadástól, kardamomban lévő, többféle vitamin,
Gabfe (#1)   2017-01-26 20:58:11
Kedves Ilona, mióta nekem ezt ajánlottad, mindennapos "fűszerünk " párom is megkedvelte.. Köszönöm!
Azt is, hogy benéztél a blogomba..levelet írok neked most, majd nézd meg..
Neked is szép estét, jő éjt



egy ölelés is..







Új komment
Név:
E-mail cím: ( csak a blog tulajdonosa látja )
Kérem írja be a baloldalon látható számot!
Szöveg:  
 
Betűk: Félkövér Dőlt Kiemelés   Kép: Képbeszúrás   Link: Beszúrás

Mérges Király Szomorú Kiabál Mosoly Kacsintás haha hihi bibibi angyalka ohh... ... buli van... na ki a király? puszika draga baratom... hát ezt nem hiszem el haha-hehe-hihi i love you lol.. nagyon morcika... maga a devil pc-man vagyok peace satanka tuzeske lassan alvas kaos :) bloaoa merges miki idiota .... sir puszika
 
 
Félkövér: [b] Félkövér szöveg [/b]
Dőlt: [i] Dőlt szöveg [/i]
Kiemelés: [c] Kiemelt szöveg [/c]
Képbeszúrás: [kep] http://...../kep.gif [/kep]
Linkbeszúrás: [link] http://tvn.hu [/link]
ReceptBázis
Bulgur gombával és csikemellel...
Epres túrótorta
Mákos-almás süti
Lazac édesköményes-citromos rizottóval
Részeges nyúl
Sült hekk
Zöldséges, tepsis krumpli
Cukkinis, padlizsános egytálétel
Pirított gomba sárgarépával
Sajttal töltött gomba
még több recept
Tudjátok ?
Belétünk a Sárkány évébe, béke vagy nagyobb háború vár ránk?
Még zöld a chili paprikám, ha beviszem a lakásba tovább fejlődik?
Tényleg hasznos gyógynövény a csalán?
Mi a teendő a novemberi Rododendron bimbóval?
Az álmoknak valóban van jelentése?
még több kérdés
Blog Címkék
Facebookon kaptam  Amikor Jézus rátapos a lábadra  Facebookon kaptam Cs Ildikótó...  Az a nap, amelyik nevetés nélk...  Miért kiabálunk amikor dühösek...  Jó éjszakát  Facebookon kaptam  Szívem tiéd  Facebookon kaptam  Nem tudhatod  Facebookon kaptam  Segítsük barátainkat, hogy meg...  Amikor Jézus rátapos a lábadra  Soha ne kedvezz...  Egy bizonyos határt  Szívem  Nem méltó hozzád  Julian Brass gondolata  Adakozás  Lóhere  Hazára minden embernek szükség...  Adakozás  Adakozás  Még csak most kezdődik a nap  Facebookon kaptam  Szabolcska Mihály – Ákác...  Egy lelki imádság  Facebookon kaptam  A televizió nem a kultúrát kép...  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  Szívem  Facebookon kaptam Annuska bar...  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam Annuska bar...  A Megváltó szolgálatában  Png telefon  Julian Brass gondolata  Jó reggelt, jó napot mindenkin...  Facebookon kaptam  Paul David Tripp Április 19  Makszim Gorkij gondolata  Akik bántanak téged  Mindig jusson idő nevetni  Png férfi  Neked tudnod kell  Leonardo da Vinci gondolata  Szép estét kedves látogatóimna...  Nagyon különös  Aki nem dolgozik, ne is egyék  Amikor Jézus rátapos a lábadra  Facebookon kaptam Krisztinától  Facebookon kaptam  Nevem  Hogyan éljünk boldogan, amíg m...  Régi emberek, akikre máig büsz...  Facebookon kaptam  Éretlen vers  Akarat  s immár én is felragyogva, ért...  Facebookon kaptam Cs Ildikótól  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam Mírjam barát...  Illyés Gyula - Milyen hamar.  Még csak most kezdődik a nap  Kerüld el az evangélium örömén...  Tanuld meg ezt a versemet  A másik dolog,  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  A nemzeti hovatartozás kulturá...  Facebookon kaptam  Lóhere  Jó éjszakát  Facebookon kaptam  Nagyon különös  Facebookon kaptam  Png fotel  Facebookon kaptam  Zilahy Lajos gondolata  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  Varga János Veniam - Fontos sz...  Png fotel  Albert Einsteinről  Julian Brass gondolata  Facebookon kaptam  A tömeg, a Mester, a módszer, ...  Az igazi szeretetért rendszeri...  Jó éjszakát  Facebookon kaptam  Fekete-erdő desszert  Az igazi szeretetért rendszeri...  Png férfi  A másik dolog,  Facebookon kaptam  Gyerekként sokat küzdöttünk az...  Kerüld el az evangélium örömén...  Png rózsa csokor  Kaffka_Margit 
Bejegyzés Címkék
kardamom manapság, szokatlan alkalmazási, kardamomt illeti, reggeli kávénkba, kevés magot, egészségünk számára, kardamom magjának, méreganyagok semlegesítésére, fertőzések kialakulását, kardamom magot, vesékben lerakódó, kardamom serkenti, emésztés hatékonyabban, kellemetlen haspuffadástól, kardamomban lévő, többféle vitamin, vörös vérsejtek, szájüreg fertőtlenítésére, kialakult gyulladások, kardamom hozzájárul, erősebb immunrendszerhez, egész szervezetet, magok magas, edény forró, mosást követően, immunrendszerünk, immunrendszerhez, fertőtlenítésére, hozzájárulhatunk, vérszegénységben, késleltethetjük, semlegesítésére, fogyasztásával, álmatlanságtól, bőrproblémákat, eltávolítására, megakadályozva, gyulladásoktól, haspuffadástól, vérszegényeken, hatóanyagokkal, megelőzhetjük, következőkben, hatékonyabban, növekedéséhez, depressziótól, egészségesebb, megtalálható, segítségével, kialakulását, méreganyagok, rendszeresen, epetermelést, alkalmazzák, rendelkezik, szervezetet, enyhítésére, gyulladások, megszabadít, húgyutaknak, fogyasztjuk, kellemetlen, ismertetünk, alkalmazási, fogyasztunk, konyhájában, vitalizálja, kardamomban, egészségünk, beleteszünk, tartalmának, ráncosodást, antioxidáns, fertőzések, leöblítjük, végbemenni, kalciumtól, leheletünk, köszönhető, elsősorban, görcsöktől, kezeléssel, évszázadok, hozzájárul, kardamomot, beáztatjuk, szokatlan, megisszuk, leszűrjük, formásabb, emésztést, kardamomt, vérsejtek, ismeretes, tisztítja, kialakult, kardamom, segítség, , ,
2024.03 2024. április 2024.05
HétKedSzeCsüPénSzoVas
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930 
Blog kereső


Bejegyzések
ma: 0 db bejegyzés
e hónap: 48 db bejegyzés
e év: 529 db bejegyzés
Összes: 49322 db bejegyzés
Kategóriák
 
Keresés
 

bejegyzések címeiben
bejegyzésekben

Archívum
 
Látogatók száma
 
  • Ma: 738
  • e Hét: 2876
  • e Hónap: 34362
  • e Év: 239063
Szótár
 




Blogok, Videótár, Szótár, Ki Ne Hagyd!, Fecsegj, Tudjátok?, Receptek, Egészség, Praktikák, Jótékony hatások, Házilag, Versek,
© 2002-2024 TVN.HU Kft.