Belépés
pacsakute.blog.xfree.hu
A szeretet ellen nincs fegyver. Czeizel Ilona
1954.01.05
Online
Profil képem!
Linktáram, Blogom, Képtáram, Videótáram, Ismerőseim, Fecsegj
Immunrendszer erősítése - természetesen
  2017-01-27 20:00:16, péntek
 
  Az immunrendszer egészsége sok tényezőtől függ, de a legtöbbet akkor tehetünk szervezetünk védelmi vonalának megerősítéséért, ha egészségesen és kiegyensúlyozottan táplálkozunk, különös gondot fordítva a vitaminokra és az ásványi anyagokra. Immunrendszerünk tápanyagszükséglete bizonyos körülmények és hatások miatt megnövekszik. Ilyen lehet például a mértéktelen alkohol- és koffeinfogyasztás, a stressz, a dohányzás és a környezetszennyezés.

Az immunrendszerünk legfőbb támogatói az antioxidánsok lehetnek, mint például a béta-karotin, a C-és E-vitamin, a szelén és a cink. Ezek az antioxidánsok a szervezetünk számára káros szabad gyököket képesek közömbösíteni. Amennyiben a szervezetünkben túlságosan sok szabad gyök képződik, akkor a sejtjeink károsodnak, amely olyan betegségek kialakulásához vezethet, mint például a daganatos megbetegedések vagy a szívbetegségek.

A C-vitamin az egyik leghatékonyabb antioxidáns, amelynek kitüntetett feladata van az immunerősítésben. Ez a vitamin képes elpusztítani a vírusokat és a baktériumokat. Mindezek mellett növeli az immunglobulinok szintjét, amelyek szervezetünkben antitestként működnek. A C-vitamin tehát elengedhetetlenül fontos szervezetünk számára, de ennek fogyasztásával sem szabad túlzásokba esni.

A másik antioxidáns az E-vitamin, amely egy zsírban oldódó vitamin. Ez a vitamin a szabad gyököket képes megsemmisíteni, lassítja az öregedési folyamatokat, védelmet nyújt az érelmeszesedés, az UV-sugárzás és a légszennyezettség ellen. Kutatások igazolják, hogy a nagy dózisú E-vitamin-fogyasztás megnöveli az agyvérzés kialakulásának a kockázatát.

Cinkre a csecsemőmirigynek van szüksége, ugyanis a csecsemőmirigy munkája lehetővé teszi, hogy új immunsejtek jöjjenek létre, amikor a szervezetet éppen valamilyen kórokozó készül megtámadni.

A szelénnek az egyik kiemelkedő feladata, hogy az antitestképződést támogassa, de a fehérvérsejteknek is a hasznára válik, hiszen segítséget nyújt azoknak, hogy időben felismerjék a betolakodókat, vagyis a különféle kórokozókat.

A béta-karotin a csecsemőmirigyet képes mozgósítani, de a sejthártyák megerősítésében is részt vesz. Az A-vitamint is túl lehet adagolni. Egy kutatás során azt vizsgálták, hogy miként hat ez a vitamin olyan személyekre, akiknek a szervezetében elfajult, rákos sejteket találtak. A vizsgálatok során kiderült, hogy az A-vitamin nagyon hasznos az emberi szervezet számára, de túlzásba vitt fogyasztása éppen hogy ellenkező hatást kelt, vagyis elősegíti a tüdőrák kialakulását.

A szervezet immunitását egyéb vitaminok és ásványi anyagok is elősegítik. A vas segíti a fehérvérsejtek működését, de az antitestképzésben is kiemelkedő szerepe van, hasonlóan a magnéziumhoz, amely emellett még a csecsemőmirigy munkáját is megtámogatja. A kalcium a fehérvérsejteket ösztönzi arra, hogy enzimeket hozzanak létre. Az esszenciális zsírsavak az immunreakciókat képesek szabályozni.

Gyógynövények közül is akadnak olyanok, amelyek immunerősítő szerepet töltenek be. A fokhagyma antioxidáns, illetve vírus-, baktérium- és gombaölő hatásokkal rendelkezik, ez utóbbi tulajdonságát a benne lévő allicin nevű vegyületnek köszönheti. Az orbáncfű is erősíti az immunrendszert és egy kiváló baktériumölő gyógynövény. Az Aloe vera belsőleg fogyasztva is erősíti a szervezetünket, de használhatjuk külsőleg is, hiszen eredményesen pusztítja el a baktériumokat és a vírusokat. A bíbor kasvirág szintén megtámogatja az immunrendszerünket, illetve a gyömbér a fertőzésekkel szembeni ellenálló képességünket képes megnövelni.
Forrás : Link
 
 
0 komment , kategória:  Natúr kezelések  
Címkék: fehérvérsejteket, immunrendszerünk, immunerősítésben, csecsemőmirigyet, immunglobulinok, immunreakciókat, megerősítésében, szervezetünkben, megerősítéséért, csecsemőmirigy, kialakulásához, fogyasztásával, fehérvérsejtek, megsemmisíteni, érelmeszesedés, kialakulásának, szívbetegségek, szervezetünket, megbetegedések, immunrendszert, leghatékonyabb, fertőzésekkel, szervezetében, közömbösíteni, képességünket, immunrendszer, baktériumokat, használhatjuk, gyógynövények, antioxidánsok, betolakodókat, tulajdonságát, folyamatokat, szervezetünk, esszenciális, egészségesen, immunrendszer egészsége, legtöbbet akkor, ásványi anyagokra, mértéktelen alkohol-, immunrendszerünk legfőbb, antioxidánsok lehetnek, szervezetünk számára, szervezetünkben túlságosan, sejtjeink károsodnak, daganatos megbetegedések, egyik leghatékonyabb, vitamin képes, immunglobulinok szintjét, másik antioxidáns, zsírban oldódó, szabad gyököket, C-és E-vitamin,
Új komment
Név:
E-mail cím: ( csak a blog tulajdonosa látja )
Kérem írja be a baloldalon látható számot!
Szöveg:  
 
Betűk: Félkövér Dőlt Kiemelés   Kép: Képbeszúrás   Link: Beszúrás

Mérges Király Szomorú Kiabál Mosoly Kacsintás haha hihi bibibi angyalka ohh... ... buli van... na ki a király? puszika draga baratom... hát ezt nem hiszem el haha-hehe-hihi i love you lol.. nagyon morcika... maga a devil pc-man vagyok peace satanka tuzeske lassan alvas kaos :) bloaoa merges miki idiota .... sir puszika
 
 
Félkövér: [b] Félkövér szöveg [/b]
Dőlt: [i] Dőlt szöveg [/i]
Kiemelés: [c] Kiemelt szöveg [/c]
Képbeszúrás: [kep] http://...../kep.gif [/kep]
Linkbeszúrás: [link] http://tvn.hu [/link]
ReceptBázis
Bulgur gombával és csikemellel...
Epres túrótorta
Mákos-almás süti
Lazac édesköményes-citromos rizottóval
Részeges nyúl
Sült hekk
Zöldséges, tepsis krumpli
Cukkinis, padlizsános egytálétel
Pirított gomba sárgarépával
Sajttal töltött gomba
még több recept
Tudjátok ?
Belétünk a Sárkány évébe, béke vagy nagyobb háború vár ránk?
Még zöld a chili paprikám, ha beviszem a lakásba tovább fejlődik?
Tényleg hasznos gyógynövény a csalán?
Mi a teendő a novemberi Rododendron bimbóval?
Az álmoknak valóban van jelentése?
még több kérdés
Blog Címkék
Báthory Attila: Sorsom ösvénye...  Vannak emberek  Reményik Sándor: Pierrot &...  Facebookon kaptam  Jó éjszakát  Andrássy Réka - A bolond Böske  Anyák napjára  Egy párkányon  Önmagunkból tépünk ki a gyors ...  Facebookon kaptam  Hegedüs Géza: Magyar költészet  Alvó cicák  Müller Péter tollából  A Magyar Költészet napja alkal...  Facebookon kaptam  Esterházy Péterre emlékezünk  Facebookon kaptam  képre írva  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  Az ember emlékekből áll  Egy tavasz  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  Robert Merle tollából  Az egyik legalapvetőbb tézis a...  Tanmese  Facebookon kaptam  Jó éjszakát  képre írva  Napsütéses vidám hétvégét kivá...  Egy tavasz  Facebookon kaptam  Az ember  Előnyök, amelyeket a meditáció...  Gebhardt Nóra versei II.  Kedvenc felismerésem az imádsá...  Facebookon kaptam Cs Ildikótól  Van néhány kérdés, amin gondol...  Vannak emberek  Robin Wight pitypang szobra  Kertem  Zilahy Lajos mondta  Facebookon kaptam  Jó éjszakát  Otthon  Bársony székben  Borzasztó  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  Kertem  Magyar költészet napja  Pitypang szökőkút  Facebookon kaptam  Mit ünnepelnek a görögök márci...  39 ígéret  Ott van  Horváth Szilvia tollából  Facebookon kaptam  Kertem  Magyar költészet napja  Szabó T. Anna - Pitypang  Facebookon kaptam  A felvilágosodás...  Nevelőszülőkhöz adták,  Latinovits Zoltán tollából  Ki akarják dobni a pajzsmirigy...  Nem kell hozzá fürdőruhás  Önmagunkból tépünk ki a gyors ...  Szép estét  Töröld le  Facebookon kaptam  Müller Péter tollából  Aranyosi Ervin: Örökbe fogadta...  Eduardo Sacheri gondolata  Esterházy Péterre emlékezünk  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  Spenót fasírttal  Egy tavasz  Az egyik legalapvetőbb tézis a...  Esterházy Péterre emlékezünk  Segíts neki dicsérni Téged  képre írva  "Ez egy csoda"  Szeretem ujjad karcsuságait,  Emlékezz  Facebookon kaptam  Báthory Attila: Sorsom ösvénye...  A zsálya az Alzheimer-kórban s...  Facebookon kaptam  Walter Chrysler mondta  Sík Sándor - Ha jő a perc  Facebookon kaptam  Anyámról való emlékek  Facebookon kaptam  Kedvenc felismerésem az imádsá...  Jó éjszakát  Zilahy Lajos mondta 
Bejegyzés Címkék
immunrendszer egészsége, legtöbbet akkor, ásványi anyagokra, mértéktelen alkohol-, immunrendszerünk legfőbb, antioxidánsok lehetnek, szervezetünk számára, szervezetünkben túlságosan, sejtjeink károsodnak, daganatos megbetegedések, egyik leghatékonyabb, vitamin képes, immunglobulinok szintjét, másik antioxidáns, zsírban oldódó, szabad gyököket, öregedési folyamatokat, légszennyezettség ellen, nagy dózisú, agyvérzés kialakulásának, csecsemőmirigy munkája, szervezetet éppen, egyik kiemelkedő, antitestképződést támogassa, hasznára válik, különféle kórokozókat, csecsemőmirigyet képes, sejthártyák megerősítésében, kutatás során, vitamin olyan, szervezetében elfajult, vizsgálatok során, emberi szervezet, tüdőrák kialakulását, szervezet immunitását, fehérvérsejtek működését, csecsemőmirigy munkáját, fehérvérsejteket ösztönzi, esszenciális zsírsavak, immunreakciókat képesek, fokhagyma antioxidáns, benne lévő, kiváló baktériumölő, bíbor kasvirág, fertőzésekkel szembeni, fehérvérsejteket, immunrendszerünk, immunerősítésben, csecsemőmirigyet, immunglobulinok, immunreakciókat, megerősítésében, szervezetünkben, megerősítéséért, csecsemőmirigy, kialakulásához, fogyasztásával, fehérvérsejtek, megsemmisíteni, érelmeszesedés, kialakulásának, szívbetegségek, szervezetünket, megbetegedések, immunrendszert, leghatékonyabb, fertőzésekkel, szervezetében, közömbösíteni, képességünket, immunrendszer, baktériumokat, használhatjuk, gyógynövények, antioxidánsok, betolakodókat, tulajdonságát, folyamatokat, szervezetünk, esszenciális, egészségesen, táplálkozunk, elpusztítani, baktériumölő, megtámogatja, eredményesen, kialakulását, immunerősítő, magnéziumhoz, antitestként, megnövekszik, antioxidáns, kitüntetett, , ,
2024.03 2024. április 2024.05
HétKedSzeCsüPénSzoVas
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930 
Blog kereső


Bejegyzések
ma: 8 db bejegyzés
e hónap: 36 db bejegyzés
e év: 517 db bejegyzés
Összes: 49310 db bejegyzés
Kategóriák
 
Keresés
 

bejegyzések címeiben
bejegyzésekben

Archívum
 
Látogatók száma
 
  • Ma: 1442
  • e Hét: 3425
  • e Hónap: 17174
  • e Év: 221875
Szótár
 




Blogok, Videótár, Szótár, Ki Ne Hagyd!, Fecsegj, Tudjátok?, Receptek, Egészség, Praktikák, Jótékony hatások, Házilag, Versek,
© 2002-2024 TVN.HU Kft.