Belépés
kalmanpiroska.blog.xfree.hu
Minden kegyelem. Kovács Kálmán
1968.04.24
Offline
Profil képem!
Linktáram, Blogom, Képtáram, Videótáram, Ismerőseim, Fecsegj
A kis árva
  2017-02-18 14:15:50, szombat
 
  A kis árva


Volt egyszer egy kislány, akinek meghaltak a szülei. Nagymamájával élt, és a tetőtérben volt a szobája.
Egyik éjszaka tűz ütött ki a házban, és a nagymama meghalt, miközben a kislányt próbálta megmenteni. A tűz nagyon gyorsan terjedt a házban, és a földszintet hamarosan teljesen elborították a lángok.
Ahogy a tűz továbbterjedt, megérkeztek a szomszédok, és megpróbáltak behatolni, de nem tudtak, mert minden ajtónál útjukat állták a lángok. Valaki hívta a tűzoltókat, de tudták, hogy túl későn fognak érkezni ahhoz, hogy megmentsék a tetőtérben rekedt kislány életét. Hallották a kiáltásait az emeleti szobából, de semmit nem tudtak tenni.
Hirtelen egy férfi jelent meg egy hosszú létrával, amit a ház falához támasztott. Felmászott a létrán, betört egy ablakot, és eltűnt a házban. Nemsokára újra megjelent az ablaknál, karjaiban tartva a kislányt. Ahogy a létra aljára ért, meg is érkeztek a mentők. Átadta nekik a kislányt, ők pedig gyorsan elindultak vele a kórházba. A kislány életben maradt, ám az ember, aki megmentette, eltűnt az éjszakában.
Pár hónappal később a kislánynak meg kellett jelennie a bíróságon, ahol arról tárgyaltak, hogy nevelőszülőkhöz kerüljön. Mivel nem voltak élő rokonai, a bíróság feladata volt, hogy megfelelő otthont találjon neki.
A bíró úgy döntött, hogy több jelentkezőt is meghallgat, akik szívesen befogadták volna a gyermeket. Ha mindegyiket meghallgatta, majd akkor hozza meg a döntését. A kislány is ott ült a teremben.
Az első személy, aki vállalta volna a gyámságot, egy tanítónő volt. Rámutatott, milyen fontos, hogy a gyermek jól iskolázott legyen, és hogy tanárként ő jól kézben tudná tartani a kislány tanulását. Tudja, hogy kell bánni a gyerekekkel, és hogy kell nevelni egy ilyen kislányt.
A következő jelentkező egy földműves volt. Ő egészséges környezetet kínált a kislánynak, ahol megtanulhatja a kemény munka és az egyszerű élet elveit. Sokat lehet majd állatok körül, és megtanulhatja a felelősséget.
Aztán egy gazdag hölgy következett, aki így szólt: "Én mindent meg tudok adni ennek a gyermeknek, amire csak szüksége van, és amit csak akar. A legjobb ruhákat veszem meg neki, és a legjobb iskolákba járatom. Ha velem él majd, szívének minden vágya teljesülhet."
Még jó néhány embert meghallgattak, mindegyik elmondta, miért lenne jó a kislánynak, ha vele élne.
"Akar még valaki mondani valamit, mielőtt meghozom a döntésemet?" - kérdezte a bíró.
Ekkor egy férfi jött előre a tárgyalóterem végéből. Nagyon lassan, kicsit sántítva járt. Régi ruháiból egyértelműen látszott, hogy nem gazdag és nem művelt. Amikor odaért előre, megállt a kislány előtt, és széttárta a karjait. A tömeg felszisszent. A kezei és karjai rettenetesen össze voltak égve, és sebesek voltak.
"Ő az, aki megmentett! - kiáltott fel a kislány. Egyetlen ugrással a férfi nyaka köré fonta karjait, és úgy kapaszkodott bele, mintha az élete múlna rajta, ugyanúgy, mint a tűz napján. Arcát a férfi vállába fúrta, és néhány percig ott zokogott. Aztán felnézett, és olyan mosoly tündökölt az arcán, ami az egész termet beragyogta.
"Azt hiszem, már meg is hoztam a döntést" - szólt a bíró. És a tárgyalást berekesztették.


Alkalmazás: Van egy régi ének, ami így hangzik: "Ó, mennyire szeretem Jézust... mert Ő előbb szeretett engem".
Amikor Jézus Krisztushoz jövünk, hálával jövünk hozzá azért, amit értünk tett a kereszten. Jézusért élünk amiatt, amit Ő tett értünk.

Wayne Rice
 
 
0 komment , kategória:  Történetek  
Címkék: nevelőszülőkhöz, berekesztették, meghallgattak, megtanulhatja, tárgyalóterem, nagymamájával, továbbterjedt, megpróbáltak, elborították, meghallgatta, felelősséget, egyértelműen, felszisszent, kapaszkodott, rettenetesen, megmentette, megérkeztek, krisztushoz, jelentkezőt, következett, teljesülhet, környezetet, mindegyiket, földszintet, gyerekekkel, kislánynak, éjszakában, elindultak, tárgyaltak, megmentett, befogadták, tűzoltókat, szomszédok, beragyogta, kiáltásait, tetőtérben, tetőtérben volt, nagymama meghalt, kislányt próbálta, földszintet hamarosan, tetőtérben rekedt, emeleti szobából, férfi jelent, hosszú létrával, létra aljára, kislány életben, bíróság feladata, első személy, tanítónő volt, kislány tanulását, ilyen kislányt, következő jelentkező, Amikor Jézus Krisztushoz, Wayne Rice,
Új komment
Név:
E-mail cím: ( csak a blog tulajdonosa látja )
Kérem írja be a baloldalon látható számot!
Szöveg:  
 
Betűk: Félkövér Dőlt Kiemelés   Kép: Képbeszúrás   Link: Beszúrás

Mérges Király Szomorú Kiabál Mosoly Kacsintás haha hihi bibibi angyalka ohh... ... buli van... na ki a király? puszika draga baratom... hát ezt nem hiszem el haha-hehe-hihi i love you lol.. nagyon morcika... maga a devil pc-man vagyok peace satanka tuzeske lassan alvas kaos :) bloaoa merges miki idiota .... sir puszika
 
 
Félkövér: [b] Félkövér szöveg [/b]
Dőlt: [i] Dőlt szöveg [/i]
Kiemelés: [c] Kiemelt szöveg [/c]
Képbeszúrás: [kep] http://...../kep.gif [/kep]
Linkbeszúrás: [link] http://tvn.hu [/link]
ReceptBázis
Bulgur gombával és csikemellel...
Epres túrótorta
Mákos-almás süti
Lazac édesköményes-citromos rizottóval
Részeges nyúl
Sült hekk
Zöldséges, tepsis krumpli
Cukkinis, padlizsános egytálétel
Pirított gomba sárgarépával
Sajttal töltött gomba
még több recept
Tudjátok ?
Belétünk a Sárkány évébe, béke vagy nagyobb háború vár ránk?
Még zöld a chili paprikám, ha beviszem a lakásba tovább fejlődik?
Tényleg hasznos gyógynövény a csalán?
Mi a teendő a novemberi Rododendron bimbóval?
Az álmoknak valóban van jelentése?
még több kérdés
Blog Címkék
A sors  Facebookon kaptam  Png rózsa csokor  Png csokor  Facebookon kaptam  Illyés Gyula - Milyen hamar.  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  Őrizkednünk kell...  Facebookon kaptam  Png cica  Facebookon kaptam  Png férfi  Kiss Éva - Amerre a ház lelke ...  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  Nagyi telefonál  Nem tudhatod  Németh László tollából  Png férfi  Nagyi telefonál  Akarat  Weöres Sándor - A hársfa mind ...  Szép estét kedves látogatóimna...  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  Png nő  Szívem tiéd  Jó éjszakát  Őrizkednünk kell...  Szép álmokat!  Hiányzik  Facebookon kaptam  Gyökössy Endre - Virágok virág...  Nagyi telefonál  Alvó cicák  Bertolt Brecht -től idézet  Nevem  Áprily Lajos - Gyümölcsoltó  Fekete István - Akác  Facebookon kaptam  Bounty krémes  Makszim Gorkij gondolata  Hogyan éljünk boldogan, amíg m...  Egy bizonyos határt  Albert Einstein gondolata  Hiányzik  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  Jó éjszakát  Facebookon kaptam  Elköszönt  Paul David Tripp Április 21  Ne kapaszkodj magasabbra,  Png nő  Nagyon különös  Szép estét kedves látogatóimna...  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  A jó emberek mindig szépek mar...  Png férfi  Jó éjszakát  Erdőn  Ágai Ágnes – Csendélet  A jó emberek mindig szépek mar...  Egy maradéktalanul uralt világ  Szívem  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  Sokan azt tartják  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  Egy hatékony szolga  Őrizkednünk kell...  George Byron - Ahogy itt jár -...  Radikális szeretet  Soha ne kedvezz...  Reggel van  Facebookon kaptam  A tömeg, a Mester, a módszer, ...  Facebookon kaptam  A nemzeti hovatartozás kulturá...  Régi emberek, akikre máig büsz...  Amikor Jézus rátapos a lábadra  Facebookon kaptam Krisztinától  Bounty krémes  Miért kiabálunk amikor dühösek...  A jó emberek mindig szépek mar...  Png virág  Miért nem menti meg Jézus a jó...  Hogyan éljünk boldogan, amíg m...  Png nő  Alázat  Áprily Lajos - Gyümölcsoltó  210 éve született a SZÓZAT meg...  Kellemes vasárnapi kikapcsolód...  Png virág  Tavaszi kép  Nagyi telefonál 
Bejegyzés Címkék
tetőtérben volt, nagymama meghalt, kislányt próbálta, földszintet hamarosan, tetőtérben rekedt, emeleti szobából, férfi jelent, hosszú létrával, létra aljára, kislány életben, bíróság feladata, első személy, tanítónő volt, kislány tanulását, ilyen kislányt, következő jelentkező, földműves volt, kemény munka, egyszerű élet, gazdag hölgy, legjobb ruhákat, legjobb iskolákba, férfi jött, tárgyalóterem végéből, kislány előtt, tömeg felszisszent, férfi nyaka, élete múlna, férfi vállába, egész termet, tárgyalást berekesztették, régi ének, nevelőszülőkhöz, berekesztették, meghallgattak, megtanulhatja, tárgyalóterem, nagymamájával, továbbterjedt, megpróbáltak, elborították, meghallgatta, felelősséget, egyértelműen, felszisszent, kapaszkodott, rettenetesen, megmentette, megérkeztek, krisztushoz, jelentkezőt, következett, teljesülhet, környezetet, mindegyiket, földszintet, gyerekekkel, kislánynak, éjszakában, elindultak, tárgyaltak, megmentett, befogadták, tűzoltókat, szomszédok, beragyogta, kiáltásait, tetőtérben, megmentsék, alkalmazás, tárgyalást, felmászott, támasztott, rámutatott, meghallgat, egészséges, megmenteni, jelentkező, döntésemet, gyermeknek, iskolázott, szeretett, iskolákba, hallották, mindegyik, meghaltak, nemsokára, tündökölt, tanulását, tanárként, gyermeket, széttárta, megfelelő, következő, karjaiban, gyámságot, felnézett, , ,
2024.03 2024. április 2024.05
HétKedSzeCsüPénSzoVas
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930 
Blog kereső


Bejegyzések
ma: 0 db bejegyzés
e hónap: 108 db bejegyzés
e év: 370 db bejegyzés
Összes: 35935 db bejegyzés
Kategóriák
 
Keresés
 

bejegyzések címeiben
bejegyzésekben

Archívum
 
Látogatók száma
 
  • Ma: 8742
  • e Hét: 20453
  • e Hónap: 49765
  • e Év: 237567
Szótár
 




Blogok, Videótár, Szótár, Ki Ne Hagyd!, Fecsegj, Tudjátok?, Receptek, Egészség, Praktikák, Jótékony hatások, Házilag, Versek,
© 2002-2024 TVN.HU Kft.