Belépés
dandej.blog.xfree.hu
Isten szeret! Jézus él! Jézus Krisztus, Isten Fia! Grád Károlyné
1952.12.21
Offline
Profil képem!
Linktáram, Blogom, Képtáram, Videótáram, Ismerőseim, Fecsegj
A napunk legfontosabb része
  2011-01-31 10:59:01, hétfő
 
  "Hallgasd meg szavamat reggel, URam, reggel eléd készülök, és várlak." (Zsoltárok 5:4)

Bármelyik orvost kérdezed, meg fogja mondani neked, hogy a nap legfontosabb étkezése a reggeli, mert az, ahogy a napodat kezded, alapvetően befolyásolja a nap többi részét. Ez pedig nem csak fizikailag, hanem lelkileg is igaz.

Éppen ezért a nap legfontosabb része az az idő, amit egyedül töltesz Istennel. Az, hogy a reggeledből időt szánsz arra, hogy Istennel legyél, meg fogja határozni azt, ahogy viselkedsz, és ahogy reagálsz a nap folyamán az eseményekre, személyekre.

Lehet ez öt perc, vagy harminc, van azonban négy fontos dolog, amit jó, ha végigcsinálsz ebben az időben. Ezek a dolgok rá fognak hangolni a napra lelkileg.

1. Olvasd Isten Igéjét. Nem kell sokat olvasnod: annyit, amennyi elég ahhoz, hogy Isten szólhasson hozzád. Isten csodálatos módon fogja használni az Igéjét az életedben. Ézsaiás próféta ezt mondta: "Az én Uram, az ÚR, megtanított engem mint tanítványát beszélni." (Ézsaiás 50:4) El sem tudom mondani, hányszor olvastam olyat a reggeli csendességemben, amit szinte szó szerint meg kellett osztanom valakivel később a nap folyamán.

2. Légy csöndben Isten előtt. A zaj az egyik leggyakoribb stresszforrás az emberek életében. A testednek szüksége egy bizonyos mennyiségű csendre, és le kell tudnod faragni időt az életedből erre a csendességre. Sokkal kevésbé leszel feszült, ha a napodat az Istennel töltött csendességgel kezded.

"A megtérés és a higgadtság segítene rajtatok, a béke és a bizalom erőt adna nektek!" (Ézsaiás 30:15) A legrosszabb, amit reggel tehetsz, hogy felkelés után rögtön megnézed az e-mailjeidet, vagy bekapcsolod a híreket. Szükséged van rá, hogy gondolkodj egy kicsit az Istentől kapott örömhíren, mielőtt elkezded rossz hírekkel megtölteni a fejedet.

3. Beszélgess Istennel. Figyelj, nem azt mondom, hogy "beszélj Istenhez", hanem hogy "beszélgess" Vele. Az ima beszélgetés, nem egyirányú utca, és egyáltalán nem a szavaid mennyisége az, ami az imát hatásossá teszi. Az a lényege, hogy megoszd Istennel, ami a szíveden van - az érzéseidet, a kétségeidet, a gondolataidat, az imádatodat. Egyszerűen beszélgess Istennel, és várj, amíg válaszol.

4. Tekintsd át a napodat és a céljaidat Istennel. Szánj rá időt, hogy végigmenj a napodon, a céljaidon, amiket el akarsz érni, és a teendőiden. Rengeteg vers van a Példabeszédekben, ami az Istennel közös tervezésről szól, és arra tanít, hogyan számláld a napjaidat, vagyis arra, hogy jól bánj az időddel, és tudd, merrefelé haladsz.

Célokat felállítani könnyű, de ha nem ismétled át őket naponta, soha nem fogsz teljesíteni egyet sem. Vagy ahogy én szeretem mondani: "Ha nem nézem át újra meg újra, akkor teljesen szem elől vesztem." Ezért mindenképpen szánj időt arra a csendességedben, hogy újra és újra végiggondold a víziót, amit Isten szeretne adni.

Daily Hope by Rick Warren * Napi Remény.hu




 
 
0 komment , kategória:  Rick Warren* Napi Remény  
Címkék: példabeszédekben, csendességedben, csendességemben, csendességgel, gondolataidat, végigcsinálsz, stresszforrás, befolyásolja, leggyakoribb, mindenképpen, csendességre, legfontosabb, végiggondold, reggeledből, bekapcsolod, legrosszabb, teljesíteni, kétségeidet, személyekre, felállítani, tanítványát, megtanított, eseményekre, tervezésről, beszélgetés, egyáltalán, beszélgess, fizikailag, mennyiségű, csodálatos, szólhasson, viselkedsz, mennyisége, mailjeidet, higgadtság, gondolkodj, napodat kezded, reggeledből időt, napra lelkileg, reggeli csendességemben, egyik leggyakoribb, emberek életében, testednek szüksége, bizonyos mennyiségű, életedből erre, higgadtság segítene, bizalom erőt, szavaid mennyisége, imát hatásossá, céljaidat Istennel, Olvasd Isten Igéjét, Beszélgess Istennel, Daily Hope, Rick Warren, Napi Remény,
Új komment
Kérjük adja meg a TVN.HU rendszeréhez tartozó felhasználónevét és jelszavát.
Csak regisztrált felhasználók írhatnak kommentet,
amennyiben még nem rendelkezik TVN.HU hozzáféréssel: Klikk ide!
Felhasználónév:
Jelszó:
Kérem írja be a baloldalon látható számot!
Szöveg:  
 
Betűk: Félkövér Dőlt Kiemelés   Kép: Képbeszúrás   Link: Beszúrás

Mérges Király Szomorú Kiabál Mosoly Kacsintás haha hihi bibibi angyalka ohh... ... buli van... na ki a király? puszika draga baratom... hát ezt nem hiszem el haha-hehe-hihi i love you lol.. nagyon morcika... maga a devil pc-man vagyok peace satanka tuzeske lassan alvas kaos :) bloaoa merges miki idiota .... sir puszika
 
 
Félkövér: [b] Félkövér szöveg [/b]
Dőlt: [i] Dőlt szöveg [/i]
Kiemelés: [c] Kiemelt szöveg [/c]
Képbeszúrás: [kep] http://...../kep.gif [/kep]
Linkbeszúrás: [link] http://tvn.hu [/link]
ReceptBázis
Bulgur gombával és csikemellel...
Epres túrótorta
Mákos-almás süti
Lazac édesköményes-citromos rizottóval
Részeges nyúl
Sült hekk
Zöldséges, tepsis krumpli
Cukkinis, padlizsános egytálétel
Pirított gomba sárgarépával
Sajttal töltött gomba
még több recept
Tudjátok ?
Belétünk a Sárkány évébe, béke vagy nagyobb háború vár ránk?
Még zöld a chili paprikám, ha beviszem a lakásba tovább fejlődik?
Tényleg hasznos gyógynövény a csalán?
Mi a teendő a novemberi Rododendron bimbóval?
Az álmoknak valóban van jelentése?
még több kérdés
Blog Címkék
Illyés Gyula - Milyen hamar.  Németh László tollából  Az igazi szeretetért rendszeri...  George Byron - Ahogy itt jár -...  Szép estét kedves látogatóimna...  69 éve hunyt el Albert Einstei...  A boldog családok mind hasonló...  Facebookon kaptam  Soha ne kedvezz...  képre írva  Gonosz démon-álarc  Png virág  Hogy lehet megtartani  Facebookon kaptam  Szép estét kedves látogatóimna...  Nevem  Ágai Ágnes – Csendélet  Garai Gábor - Takarítás  Facebookon kaptam Cs Ildikótó...  Alvó cicák  Régi emberek, akikre máig büsz...  Png fotel  Facebookon kaptam  Amikor Jézus rátapos a lábadra  Zsolnay Vilmos világhírű kera...  Esti kép  Akarat  Ami embereknek lehetetlen, az...  Facebookon kaptam  Nem tudhatod  Alázat  George Byron - Ahogy itt jár -...  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  Az engedelmesség miért nem vál...  Szép estét kedves látogatóimna...  Nem tudhatod  Facebookon kaptam  Nem számIt  Garai Gábor - Takarítás  Facebookon kaptam  Png ház  Mit beszél, nem értem, hogy m...  Varga János Veniam - Fontos sz...  Facebookon kaptam  Elköszönt  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam Annuska bar...  Segítsük barátainkat, hogy meg...  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam Cs Ildikótól  A jó emberek mindig szépek mar...  Facebookon kaptam  Mit beszél, nem értem, hogy m...  Minden harmadik...  Facebookon kaptam  Az igazi szeretetért rendszeri...  Tóth Ágnes - Szervusz pad  Éretlen vers  Bertolt Brecht -től idézet  Png rózsa csokor  Bounty krémes  Facebookon kaptam  Próbálj meg ...  Radikális szeretet  Bertolt Brecht -től idézet  Paul David Tripp Április 19  Akarat  A Megváltó szolgálatában  Zsolnay Vilmos világhírű kera...  Hogyan éljünk boldogan, amíg m...  Hogyan éljünk boldogan, amíg m...  Png férfi  A másik dolog,  Jónás Tamás – Végtelen b...  Ne kapaszkodj magasabbra,  Bertolt Brecht -től idézet  Elköszönt  Akik bántanak téged  Facebookon kaptam Cs Ildikótól  Mai harmónia kártyám  Amikor Jézus rátapos a lábadra  Reggel van  Alázat  Julian Brass gondolata  Facebookon kaptam  Miért nem menti meg Jézus a jó...  Kellemes délutánt kívánok  Adakozás  Png virág  Sokan azt tartják  Osváth Erzsébet - Gólya a réte...  Kellemes délutánt kívánok  Facebookon kaptam  Leonardo da Vinci gondolata  Facebookon kaptam  Alázat  Png férfi  Elköszönt 
Bejegyzés Címkék
napodat kezded, reggeledből időt, napra lelkileg, reggeli csendességemben, egyik leggyakoribb, emberek életében, testednek szüksége, bizonyos mennyiségű, életedből erre, higgadtság segítene, bizalom erőt, szavaid mennyisége, imát hatásossá, céljaidat Istennel, példabeszédekben, csendességedben, csendességemben, csendességgel, gondolataidat, végigcsinálsz, stresszforrás, befolyásolja, leggyakoribb, mindenképpen, csendességre, legfontosabb, végiggondold, reggeledből, bekapcsolod, legrosszabb, teljesíteni, kétségeidet, személyekre, felállítani, tanítványát, megtanított, eseményekre, tervezésről, beszélgetés, egyáltalán, beszélgess, fizikailag, mennyiségű, csodálatos, szólhasson, viselkedsz, mennyisége, mailjeidet, higgadtság, gondolkodj, megtölteni, imádatodat, egyszerűen, alapvetően, teendőiden, érzéseidet, hatásossá, életedből, valakivel, céljaidat, merrefelé, végigmenj, bármelyik, zsoltárok, szükséged, céljaidon, határozni, egyirányú, napjaidat, használni, örömhíren, testednek, életedben, csöndben, osztanom, folyamán, olvastam, szeretne, olvasnod, lelkileg, hangolni, teljesen, szeretem, hányszor, beszélni, ismétled, számláld, bizonyos, istennel, istentől, válaszol, elkezded, hírekkel, istenhez, szíveden, tekintsd, , ,
2024.03 2024. április 2024.05
HétKedSzeCsüPénSzoVas
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930 
Blog kereső


Bejegyzések
ma: 0 db bejegyzés
e hónap: 0 db bejegyzés
e év: 0 db bejegyzés
Összes: 10080 db bejegyzés
Kategóriák
 
Keresés
 

bejegyzések címeiben
bejegyzésekben

Archívum
 
Látogatók száma
 
  • Ma: 2594
  • e Hét: 6821
  • e Hónap: 17874
  • e Év: 79175
Szótár
 




Blogok, Videótár, Szótár, Ki Ne Hagyd!, Fecsegj, Tudjátok?, Receptek, Egészség, Praktikák, Jótékony hatások, Házilag, Versek,
© 2002-2024 TVN.HU Kft.