Belépés
pacsakute.blog.xfree.hu
A szeretet ellen nincs fegyver. Czeizel Ilona
1954.01.05
Offline
Profil képem!
Linktáram, Blogom, Képtáram, Videótáram, Ismerőseim, Fecsegj
A mai kor csodás gyógyítói: borsmentalevél és borsmentaolaj
  2017-03-10 20:34:27, péntek
 
 



A borsmenta kellemes mentol illattal, frissítő, élénkítő aromával és ízvilággal rendelkezik. Ezt a gyógynövényt nem csupán mi használjuk, hanem a kozmetikai ipar is előszeretettel alkalmazza különféle készítményekben, fogkrémekben, különféle kenőcsökben és szájvizekben is. A gyógynövényből készült illóolajat is, de magát a friss növényt is kipróbálhatjuk, hiszen számtalan előnyös tulajdonsággal rendelkezik.

A borsmenta és a belőle készült olaj nagyon sokféle kórokozót képes elpusztítani. Kutatások igazolják, hogy a borsmentaolaj alkalmas a fejtetvek ellen. Ez a gyógynövény képes elpusztítani a különféle gombákat is. Egy kutatás során azt vizsgálták, hogy mennyire lenne hatásos a borsmenta leveléből készült kivonat olyan kecskék gyógyítására, amelyeknek a bélrendszerében lárvák szaporodtak el. A vizsgálat eredményesnek bizonyult.

Milyen egyéb előnye van még a borsmentalevélnek? A borsmentaleveleknek magas a flavonoidtartalmuk és antioxidáns vegyületeket is tartalmaznak. Megalapozott állításnak bizonyul az is, hogy a levelek fájdalomcsillapító hatással rendelkeznek. Szintén kutatások igazolják, hogy a gyógynövény védelmet nyújt a máj számára a különféle toxikus anyagokkal szemben, habár ezzel kapcsolatban humán vizsgálatokat nem végeztek.

A borsmentának nagy hasznát vehetik azok a személyek is, akik irritáblisbél-szindrómában szenvednek, ezen kívül a borsmenta pozitív hatást gyakorol a simaizomzatra és csökkenti a torokfájás kellemetlen tüneteit is. Ennek a gyógynövénynek néhányan daganatellenes hatást is tulajdonítanak. A borsmenta megtámogatja a májfunkciókat és az emésztést, csökkenti az úgynevezett ,,rossz koleszterin" szintjét is.

A borsmentából készíthetünk főzetet, de salátába is belekeverhetjük, illetve más ételek készítésénél is felhasználhatjuk. Az biztos, hogy a fogyasztásával csak jót teszünk az egészségünknek, hiszen a levelek meglehetősen gazdagok A- és C-vitaminban, illetve vasban és káliumban. A borsmentaleveleket önmagában is lehet rágcsálni, hiszen frissítik a leheletet.

A borsmentaolajat a borsmentából vízgőz-desztillációval állítják elő. Az olaj fontos alkotóeleme a mentol, amelynek kellemes, hűsítő hatása van. Ez az olaj megtalálható a különféle hajszeszek és kenőcsök alkotórészeként. A borsmentaolaj csökkenti a végtagfájdalmat, de fejfájás esetén is érdemes kipróbálni.

Az aromaterápiában is lehet alkalmazni, hiszen légzéskönnyítő hatással rendelkezik és a tüdő működését is megtámogatja. Emésztési panaszok esetén is ajánlatos kipróbálni. A borsmentaolaj antibakteriális és antioxidáns hatásokkal is rendelkezik.

Gombás fertőzés ellen is be lehet vetni. Kutatások igazolják, hogy ez az olaj még a Candida gombát is eredményesen elpusztítja. Amerikában pedig egy kutatásba 150 olyan embert vontak be, akiknek körömgomba fertőzésük volt. 48 héten keresztül mindennap borsmentaolajjal kezelték a vizsgálati személyek körmeit. Azoknak, akiknek nem volt annyira előrehaladott állapotban a körömfertőzésük, teljesen meggyógyultak, de azoknál is javulást tapasztaltak, akiknek súlyosabb állapotban volt a körmük.
Forrás: Link
 
 
0 komment , kategória:  Fűben fában....  
Címkék: felhasználhatjuk, borsmentaolajjal, készítményekben, belekeverhetjük, bélrendszerében, borsmentaolajat, körömfertőzésük, aromaterápiában, végtagfájdalmat, alkotórészeként, desztillációval, antibakteriális, tulajdonsággal, kipróbálhatjuk, gyógynövényből, fogyasztásával, légzéskönnyítő, egészségünknek, daganatellenes, gyógynövénynek, tulajdonítanak, előszeretettel, simaizomzatra, borsmentaolaj, irritáblisbél, vizsgálatokat, májfunkciókat, eredményesnek, meggyógyultak, előrehaladott, szindrómában, megtámogatja, borsmentának, rendelkeznek, vegyületeket, gyógyítására, borsmenta kellemes, kozmetikai ipar, gyógynövényből készült, friss növényt, belőle készült, borsmentaolaj alkalmas, fejtetvek ellen, gyógynövény képes, különféle gombákat, kutatás során, borsmenta leveléből, bélrendszerében lárvák, vizsgálat eredményesnek, gyógynövény védelmet, különféle toxikus, borsmentának nagy,
Új komment
Név:
E-mail cím: ( csak a blog tulajdonosa látja )
Kérem írja be a baloldalon látható számot!
Szöveg:  
 
Betűk: Félkövér Dőlt Kiemelés   Kép: Képbeszúrás   Link: Beszúrás

Mérges Király Szomorú Kiabál Mosoly Kacsintás haha hihi bibibi angyalka ohh... ... buli van... na ki a király? puszika draga baratom... hát ezt nem hiszem el haha-hehe-hihi i love you lol.. nagyon morcika... maga a devil pc-man vagyok peace satanka tuzeske lassan alvas kaos :) bloaoa merges miki idiota .... sir puszika
 
 
Félkövér: [b] Félkövér szöveg [/b]
Dőlt: [i] Dőlt szöveg [/i]
Kiemelés: [c] Kiemelt szöveg [/c]
Képbeszúrás: [kep] http://...../kep.gif [/kep]
Linkbeszúrás: [link] http://tvn.hu [/link]
ReceptBázis
Bulgur gombával és csikemellel...
Epres túrótorta
Mákos-almás süti
Lazac édesköményes-citromos rizottóval
Részeges nyúl
Sült hekk
Zöldséges, tepsis krumpli
Cukkinis, padlizsános egytálétel
Pirított gomba sárgarépával
Sajttal töltött gomba
még több recept
Tudjátok ?
Belétünk a Sárkány évébe, béke vagy nagyobb háború vár ránk?
Még zöld a chili paprikám, ha beviszem a lakásba tovább fejlődik?
Tényleg hasznos gyógynövény a csalán?
Mi a teendő a novemberi Rododendron bimbóval?
Az álmoknak valóban van jelentése?
még több kérdés
Blog Címkék
Facebookon kaptam  Illuziói ne legyen senkinek, a...  Szabó Norbert – Szabadsá...  Esti kép  Paul David Tripp Március 15  Szép estét kedves látogatóimna...  Paul David Tripp Március 16  Csendes éjszakán  Facebookon kaptam Mírjam barát...  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam Cs Ildikótó...  Facebookon kaptam  Magyarország ilyen hely.  Müller Péter tollából  Akinek vaj van a fején...  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  Esti kép  Akit mindenki lenéz, nem tarto...  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  képre írva Március 15 -re emlé...  Törött csészék  Szép álmokat!  Márciusi eső  Tanuljuk meg tisztelni más ors...  gyöngyöstarjáni vérszilva faso...  Facebookon kaptam  Nem foghatunk rá minden sérülé...  Boldog ünnepeket kívánok minde...  Alvó baby  Mélységes szomorúsággal  képre írva Március 15 -re emlé...  Jó éjszakát  Facebookon kaptam  Szép Álmokat  Sötétség és világosság  Őri István - Dal az életről  Facebookon kaptam  Evan Esar tollából  Facebookon kaptam Mírjam barát...  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  Akinek vaj van a fején...  Könnyáztatta asszonysorsok  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  Szabó Norbert – Szabadsá...  Az ünnepről  Evan Esar tollából  ...és mégis ráismersz  Ted Engstrőm gondolata  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  Heltai Jenő: Szabadság  Facebookon kaptam  Boldog ünnepeket kívánok minde...  Facebookon kaptam  " A gondolat is rezgés. Minél ...  Szép estét kedves látogatóimna...  Csörög a telefonom  Facebookon kaptam  A gyász  Cicus virággal  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  Gámentzy Eduárd - Írok egy dar...  Az élet  Facebookon kaptam  Könnyáztatta asszonysorsok  Sajnos ezt elBalogozták  Facebookon kaptam  Őri István - Dal az életről  Facebookon kaptam  Márciusi eső  Evan Esar tollából  Könnyáztatta asszonysorsok  Illuziói ne legyen senkinek, a...  Alvó kislány  " A gondolat is rezgés. Minél ...  Éljen a magyar szabadság!  Facebookon kaptam Cs Ildikótó...  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  Március  Nem mindegy  Facebookon kaptam  Könnyáztatta asszonysorsok  A gyomorrontás tojással is kez...  Isteni zsebkendők  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  " A gondolat is rezgés. Minél ... 
Bejegyzés Címkék
borsmenta kellemes, kozmetikai ipar, gyógynövényből készült, friss növényt, belőle készült, borsmentaolaj alkalmas, fejtetvek ellen, gyógynövény képes, különféle gombákat, kutatás során, borsmenta leveléből, bélrendszerében lárvák, vizsgálat eredményesnek, gyógynövény védelmet, különféle toxikus, borsmentának nagy, borsmenta pozitív, torokfájás kellemetlen, gyógynövénynek néhányan, borsmenta megtámogatja, úgynevezett &#8222, borsmentából készíthetünk, fogyasztásával csak, levelek meglehetősen, olaj fontos, olaj megtalálható, különféle hajszeszek, borsmentaolaj csökkenti, tüdő működését, borsmentaolaj antibakteriális, vizsgálati személyek, felhasználhatjuk, borsmentaolajjal, készítményekben, belekeverhetjük, bélrendszerében, borsmentaolajat, körömfertőzésük, aromaterápiában, végtagfájdalmat, alkotórészeként, desztillációval, antibakteriális, tulajdonsággal, kipróbálhatjuk, gyógynövényből, fogyasztásával, légzéskönnyítő, egészségünknek, daganatellenes, gyógynövénynek, tulajdonítanak, előszeretettel, simaizomzatra, borsmentaolaj, irritáblisbél, vizsgálatokat, májfunkciókat, eredményesnek, meggyógyultak, előrehaladott, szindrómában, megtámogatja, borsmentának, rendelkeznek, vegyületeket, gyógyítására, elpusztítani, tartalmaznak, megalapozott, borsmentából, kapcsolatban, készíthetünk, szájvizekben, megtalálható, eredményesen, meglehetősen, fogkrémekben, készítésénél, tapasztaltak, gyógynövényt, elpusztítja, szaporodtak, rendelkezik, antioxidáns, gyógynövény, kellemetlen, alkotóeleme, úgynevezett, koleszterin, kenőcsökben, , ,
2024.02 2024. Március 2024.04
HétKedSzeCsüPénSzoVas
 123
45678910
11121314151617
18192021222324
25262728293031
Blog kereső


Bejegyzések
ma: 0 db bejegyzés
e hónap: 80 db bejegyzés
e év: 415 db bejegyzés
Összes: 49208 db bejegyzés
Kategóriák
 
Keresés
 

bejegyzések címeiben
bejegyzésekben

Archívum
 
Látogatók száma
 
  • Ma: 361
  • e Hét: 1324
  • e Hónap: 14315
  • e Év: 190190
Szótár
 




Blogok, Videótár, Szótár, Ki Ne Hagyd!, Fecsegj, Tudjátok?, Receptek, Egészség, Praktikák, Jótékony hatások, Házilag, Versek,
© 2002-2024 TVN.HU Kft.