Belépés
pacsakute.blog.xfree.hu
A szeretet ellen nincs fegyver. Czeizel Ilona
1954.01.05
Offline
Profil képem!
Linktáram, Blogom, Képtáram, Videótáram, Ismerőseim, Fecsegj
A vashiány szokatlan jelei
  2017-03-11 18:42:21, szombat
 
  Hullik a haja? Állandóan fáradt? Duzzadt a nyelve? Elképzelhető, hogy Önnek vashiánya van!
Naponta kb. 100 db hajszál elveszítése normális, de abban az esetben, ha a hajhullás ennél nagyobb mennyiségű és a kihullott hajszálak nem nőnek vissza, nem kizárt, hogy a dolog hátterében vashiány áll.
Vasra hatalmas szüksége van az emberi szervezetnek, hiszen a vas (vasat tartalmazó molekula) szállítja az oxigént a test minden egyes sejtjéhez.

A vashiány leggyakoribb tünetei:
- fáradtság
- gyakori fertőzések kialakulása
- nyugtalan láb szindróma

A vas tehát a szervezetünk megfelelő működéséhez elengedhetetlenül szükséges elem. Vashiány esetén szervezetünk nem tud megfelelően működni és ez különböző tünetek formájában jelenik meg.
A vas elsődleges feladata, hogy az oxigént a szervezet sejtjeihez szállítsa. A vas a hemoglobin molekula legfontosabb alkotóeleme, segítségével jut el az oxigén a tüdőből a test más részeibe.
Ha testünk vashiánytól szenved, nem vagyunk képesek előállítani a szükséges mennyiségű vörösvértestet, így vérszegénység alakulhat ki, mely a hemoglobin elégtelen mennyiségére utal.

A Centers for Disease Control and Prevention kutatói szerint a 19 és 50 év közötti nők javasolt napi vas bevitele 18mg. Terhes nők esetében a szükséges mennyiség napi 27mg, míg idősebb férfiaknál elegendő a napi 8mg bevitel.
A legnagyobb mennyiségű vasra a terhes nőknek van szüksége, mivel a magzat jelentős mennyiségű vasat von el az anya szervezetéből.

A vashiány meglepő jelei lehetnek:

1, Extrém fáradtság és kimerültség
Az egyik leggyakoribb jele a vashiánynak a fáradtság, amit azonban gyakran nem kötnek ehhez az állapothoz. Ha a vörösvértestek nem képesek kellő mennyiségű oxigént szállítani a sejtekhez, jelentősen csökkenni fog a szervezet energiaszintje.

Akik vashiányban szenvednek, enerválttá válnak, gyengének érzik magukat és képtelenek koncentrálni egy bizonyos dologra. A fáradtság persze rengeteg más betegség tünete is lehet, de a sok állapot között gondolni kell a vashiányra is.

2, Gyakori fertőzések
A vasnak fontos szerepe van az immunrendszer megfelelő működésében. Ha csökken a vas mennyisége szervezetünkben, fogékonyabbá válhatunk a különböző fertőzős betegségekre.

A vashiány szokatlan jelei:
A vörösvértestek szállítják az oxigént a lépbe, mely testünk egyik olyan része, ami harcol a fertőzések ellen.
Emellett a vashiány negatívan befolyásolja a nyirokrendszer, valamint a fehérvérsejtek működését is, amik szintén fontos szerepet töltenek be a fertőzések elleni küzdelemben.

3, Sápadt bőr
A sápadt bőrt gyakran társítjuk valamilyen betegséghez, hiszen, akinek sápadt az arca, annak biztosan van valamilyen baja. A hemoglobin adja az arc pirosas színét, ha a hemoglobin mennyisége lecsökken a vérben, akkor az arc elveszíti korábbi egészséges színét. Különösen figyeljünk arra, hogy ha alsó szemhéjunk válik sápadttá, akkor felmerül a vashiány jelenléte.

4, Duzzadt nyelv
Oxigénhiány hatására az izmok megduzzadhatnak és fájdalmassá válhatnak. Ez történik minden izmunkkal, azonban ahol ez feltűnő lehet, az a nyelv. A szájunk szélén kialakuló repedések szintén a vashiány gyakori jelei lehetnek.

5, Nyugtalan láb szindróma
Néhány vashiányban szenvedő betegnél kialakul az ún. nyugtalan láb szindróma, melynek során erős késztetést éreznek arra, hogy mozgassák a lábukat. Ez a rendkívül kellemetlen állapot megzavarhatja az éjszakai pihenést, aminek számos más negatív hatás lehet a következménye.

6, Pica
A Pica olyan dolgok iránti sóvárgást jelent, amik emberi fogyasztásra alapvetően nem alkalmasak. Vashiány esetén kialakulhat ez a fura betegség, melynek során olyan dolgokat kívánunk meg, mint pl. a szappan, homok, kréta, radír, ceruzavég, haj, papír, ragasztó, fogkrém, stb.

7, Hajhullás
A vashiány, különösen, ha vérszegénységet is okoz, gyakran vált ki kóros mértékű hajhullást. Ha a hajhagyma nem jut elégséges mennyiségű oxigénhez, akkor a haj kihullhat. A hajhullás ezért a vashiány egy igen gyakori tünete.
Forrás :Link
 
 
0 komment , kategória:  Szakanyagok  
Címkék: szervezetünkben, vérszegénységet, megduzzadhatnak, vörösvértestek, vörösvértestet, energiaszintje, fehérvérsejtek, nyirokrendszer, következménye, megzavarhatja, immunrendszer, vérszegénység, szervezetéből, leggyakoribb, betegségekre, szervezetnek, fogékonyabbá, fogyasztásra, mennyiségére, szervezetünk, legfontosabb, befolyásolja, segítségével, elképzelhető, koncentrálni, kialakulása, megfelelően, működéséhez, küzdelemben, kellemetlen, előállítani, vashiányban, alkotóeleme, vashiánytól, betegséghez, oxigénhiány, hajhullás ennél, kihullott hajszálak, dolog hátterében, emberi szervezetnek, test minden, vashiány leggyakoribb, szervezetünk megfelelő, szervezet sejtjeihez, hemoglobin molekula, szükséges mennyiségű, hemoglobin elégtelen, szükséges mennyiség, legnagyobb mennyiségű, terhes nőknek, magzat jelentős, anya szervezetéből, Disease Control,
Új komment
Név:
E-mail cím: ( csak a blog tulajdonosa látja )
Kérem írja be a baloldalon látható számot!
Szöveg:  
 
Betűk: Félkövér Dőlt Kiemelés   Kép: Képbeszúrás   Link: Beszúrás

Mérges Király Szomorú Kiabál Mosoly Kacsintás haha hihi bibibi angyalka ohh... ... buli van... na ki a király? puszika draga baratom... hát ezt nem hiszem el haha-hehe-hihi i love you lol.. nagyon morcika... maga a devil pc-man vagyok peace satanka tuzeske lassan alvas kaos :) bloaoa merges miki idiota .... sir puszika
 
 
Félkövér: [b] Félkövér szöveg [/b]
Dőlt: [i] Dőlt szöveg [/i]
Kiemelés: [c] Kiemelt szöveg [/c]
Képbeszúrás: [kep] http://...../kep.gif [/kep]
Linkbeszúrás: [link] http://tvn.hu [/link]
ReceptBázis
Bulgur gombával és csikemellel...
Epres túrótorta
Mákos-almás süti
Lazac édesköményes-citromos rizottóval
Részeges nyúl
Sült hekk
Zöldséges, tepsis krumpli
Cukkinis, padlizsános egytálétel
Pirított gomba sárgarépával
Sajttal töltött gomba
még több recept
Tudjátok ?
Belétünk a Sárkány évébe, béke vagy nagyobb háború vár ránk?
Még zöld a chili paprikám, ha beviszem a lakásba tovább fejlődik?
Tényleg hasznos gyógynövény a csalán?
Mi a teendő a novemberi Rododendron bimbóval?
Az álmoknak valóban van jelentése?
még több kérdés
Blog Címkék
Kosztolányi Dezső: A komédiás ...  Szép estét  Jó éjszakát  Facebookon kaptam Cs Ildikótól  Szép álmokat!  Facebookon kaptam  Odaadja  Facebookon kaptam  A máj egészségének javítása te...  Szép estét  Maci az északi fény alatt  Képes idézet !  képre írva  A szeretetről  Alvó baby  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam Krisztinától  Színház az egész világ,  Inkább ad  Alvó baby  Facebookon kaptam  Az időszakos böjt és a vérnyom...  Facebookon kaptam  Jézus amikor fölment a hegyre,...  Paul David Tripp Március 25  képre írva  A nagy természet  Sok ember olyan,  Az eper flavonoidjainak gyógyh...  Apu  Az eper flavonoidjainak gyógyh...  Facebookon kaptam  Sadhguru idézet  Facebookon kaptam  Paul David Tripp Március 27  Az út  képre írva  Boldogság  Facebookon kaptam  Nagyon furcsa szeretni valaki...  Facebookon kaptam  Az út  Facebookon kaptam  Esti Ima !  Öröknek hinni . . .  Haja van  Az idegen országok éghajlata  A pálma a győzelem és a diadal...  Szép estét  Amikor Jézusnak gondjai voltak...  Szép estét kedves látogatóimna...  Paul David Tripp Március 25  Alvó baby  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  Alvó baby  Sonka vásár  Nem látom őket  Szép estét kedves látogatóimna...  Facebookon kaptam Cs Ildikótól  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  A szeretetről  Mi van, ha?  Facebookon kaptam  Szép estét kedves látogatóimna...  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  Jó éjszakát  Devecsery László - Húsvét  Az angyali üdvözlet  Facebookon kaptam  Ne hagyd  Az időszakos böjt és a vérnyom...  Egy hét kihagyás  Nagy Feró megmondta?  Egy imádság Ágoston Vallomások...  2004-es kivégzés után  Antoine de Saint-Exupéry gondo...  Az út  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam Cs Ildikótól  Az izmaink nem csak testmozgás...  Facebookon kaptam  A máj egészségét biztosító és ...  Minden kedves látogatómnak sze...  Az izmaink nem csak testmozgás...  Óraállítás  Benedek Elek - Virágvasárnap  Facebookon kaptam  Paul David Tripp Március 26  Facebookon kaptam  Nem jár  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam Cs Ildikótól  Facebookon kaptam  Kékfestőről pár szóban  Esti kép  Sir Andrew Lloyd Webber 
Bejegyzés Címkék
hajhullás ennél, kihullott hajszálak, dolog hátterében, emberi szervezetnek, test minden, vashiány leggyakoribb, szervezetünk megfelelő, szervezet sejtjeihez, hemoglobin molekula, szükséges mennyiségű, hemoglobin elégtelen, szükséges mennyiség, legnagyobb mennyiségű, terhes nőknek, magzat jelentős, anya szervezetéből, vashiány meglepő, egyik leggyakoribb, szervezet energiaszintje, bizonyos dologra, fáradtság persze, vasnak fontos, immunrendszer megfelelő, különböző fertőzős, vashiány szokatlan, vörösvértestek szállítják, fertőzések ellen, vashiány negatívan, fehérvérsejtek működését, fertőzések elleni, sápadt bőrt, hemoglobin adja, hemoglobin mennyisége, vashiány jelenléte, izmok megduzzadhatnak, szájunk szélén, vashiány gyakori, rendkívül kellemetlen, éjszakai pihenést, fura betegség, hajhullás ezért, igen gyakori, szervezetünkben, vérszegénységet, megduzzadhatnak, vörösvértestek, vörösvértestet, energiaszintje, fehérvérsejtek, nyirokrendszer, következménye, megzavarhatja, immunrendszer, vérszegénység, szervezetéből, leggyakoribb, betegségekre, szervezetnek, fogékonyabbá, fogyasztásra, mennyiségére, szervezetünk, legfontosabb, befolyásolja, segítségével, elképzelhető, koncentrálni, kialakulása, megfelelően, működéséhez, küzdelemben, kellemetlen, előállítani, vashiányban, alkotóeleme, vashiánytól, betegséghez, oxigénhiány, fájdalmassá, vashiánynak, működésében, elveszítése, kialakulhat, kimerültség, elsődleges, szenvednek, sejtjeihez, figyeljünk, férfiaknál, hemoglobin, fertőzések, legnagyobb, formájában, állapothoz, mennyiségű, vashiányra, , ,
2024.02 2024. Március 2024.04
HétKedSzeCsüPénSzoVas
 123
45678910
11121314151617
18192021222324
25262728293031
Blog kereső


Bejegyzések
ma: 0 db bejegyzés
e hónap: 137 db bejegyzés
e év: 472 db bejegyzés
Összes: 49265 db bejegyzés
Kategóriák
 
Keresés
 

bejegyzések címeiben
bejegyzésekben

Archívum
 
Látogatók száma
 
  • Ma: 268
  • e Hét: 5509
  • e Hónap: 25371
  • e Év: 201246
Szótár
 




Blogok, Videótár, Szótár, Ki Ne Hagyd!, Fecsegj, Tudjátok?, Receptek, Egészség, Praktikák, Jótékony hatások, Házilag, Versek,
© 2002-2024 TVN.HU Kft.