Belépés
pacsakute.blog.xfree.hu
A szeretet ellen nincs fegyver. Czeizel Ilona
1954.01.05
Online
Profil képem!
Linktáram, Blogom, Képtáram, Videótáram, Ismerőseim, Fecsegj
A retek bőrre, hajra és egészségre gyakorolt jótékony hatása
  2017-03-11 18:56:49, szombat
 
 



1. Rostok:
A retek gazdag rostokban, ezért serkenti az emésztést és felgyorsítja a szervezet anyagcseréjét is.

A retek gazdag vitaminokban, folsavban és antocianinokban, valamint hatékony rákellenes anyag. A zöldségben található vitaminokkal kezelhetőek a bőrproblémák, valamint serkenthető a máj és az epehólyag működése. Ezenkívül pedig a saláták egyik legfinomabb hozzávalója.

2. Antioxidánsok:
Az emberi szervezetnek szüksége van az antioxidánsokra, mivel bizonyos oxidációs reakciók káros hatással vannak a szervezetre, és melléktermékei elősegítik a rák és a betegségek kialakulását. A retek antioxidánsokat tartalmaz, amely általában a citrusfélékben és zöldségekben is megtalálhatóak.

3. Vitaminok:
A retek A-, C- és K-vitamint tartalmaz, amelyek nagymértékben meggátolják a bőrproblémák kialakulását. Továbbá a retek fogyasztásával serkenthető a sejttermelés is.

4. Vas:
A retek vasat tartalmaz, ami jó hatással van a vérre, így a szív egész működésére is. A vas segít az egészséges sejtek, bőr, haj és körmök létrehozásában és fenntartásában. Fogyasszon rendszeresen vasban gazdag ételeket, így biztosan rövid időn belül megszépül.

5. Anyagcsere:
A retek fogyasztásával serkenthető az anyagcsere, így a szervezet is jobban tud teljesíteni.

6. Fogyás:
A retek jó hatással van az egészségre, mivel nem emészthető szénhidrátokat tartalmaz, valamint magas a víztartalma. Ezáltal meggátolja a felesleges kalóriák és zsír felgyülemlését a szervezetben.

7. Izomfelépítés:
Sok tápanyagra van szükség az izmok felépítéséhez és fejlődéséhez, de elsősorban proteinre. A retek gazdag proteinforrás, ezért mindenképp építse be az étrendjébe.

8. Koleszterin és szívproblémák:
A retek, mint a többi zöldségféle, csökkenti a koleszterin felszívódását, így megakadályozza a szívbetegségek kialakulását.

9. Bőrbetegségek:
A retek kitűnő hatású zöldség, mivel C-vitamint és antioxidánsokat tartalmaz. Ezek az anyagok hatékonyan megelőzik a bőrbetegségek és a gyulladás kialakulását. A retek rendszeres fogyasztásától a bőr egészséges és ragyogó lesz.

10. Ásványi anyagok:
A retek olyan ásványi anyagokat tartalmaz, mint a kálium, vas, nátrium és kalcium, amelyek mind fontos szerepet játszanak a szervezet anyagcseréjében. Ezek az anyagok segítenek az oxigén szállításában és szabályozzák a vércukor szintet, valamint a vérnyomást.

A retek bőrre gyakorolt jótékony hatása

11. Hidratál:
A retekben nagy mennyiségben található víz, így ez a zöldség hidratálja a szervezetet. Ezáltal a bőr egészséges lesz, mivel a retek hidratálja a bőrt is és megszünteti a száraz bőr kialakulását.

12. Frissesség:
A retekben található C-vitamint foszfor és cink (a retekben lévő vízzel együtt) hosszabb ideig frissen tartja a bőrt.

13. Tiszta bőr:
A reteknek magas a rosttartalma, ezért segít megszabadulni a szervezetben található méreganyagoktól. Ezáltal a bőr is megtisztul.

14. Kiváló tisztító:
Az összetört, nyers retek felvihető a bőrre, így természetesen tisztít és hatékony arcpakolás is.

15. Bőrproblémák:
A retek kitűnő fertőzésgátló tulajdonságokkal rendelkezik, ezért megakadályozza a bőrproblémák kialakulását, valamint kezelhetőek vele a rovarcsípések és a pattanások is.

A retek hajra gyakorolt jótékony hatása

16. Megszünteti a hajhullást:
A retek rendszeres fogyasztásával megszüntethető a hajhullás. A fekete retek leve, a fejbőrre felkenve serkenti a haj növekedését. Belülről erősíti meg a hajtöveket és így megakadályozza a további hajhullást.

17. Korpásodás:
A retek megszünteti a korpásodást is. Vagy fogyasszon rendszeresen retket, vagy pedig dörzsölje be a fejbőrét a retek levével, majd csavarja a fejét egy törülközőbe. Egy óra leteltével alaposan mossa le.

18. Ragyogó haj:
A retek leve gyönyörűen ragyogó hajat biztosít. A legjobb eredmény elérése érdekében mindig használjon friss reteklevet.

19. Egészséges haj:
A retekben található vas fontos tápanyag az egészséges haj számára.

20. Erős hajtövek és fejbőr:
A retekben található víz hidratálja és hűti a szervezetet. A retek rendszeres fogyasztásával pedig megerősíthetőek a hajtövek és egészségesebbé tehető a fejbőr.

Hihetetlen, de a retek sokféleképpen felhasználható zöldség - számos módon fogyasztható és elkészíthető, valamint számtalan módon lehet külsőleg felhasználni. A retek felveszi a harcot az olyan betegségekkel és problémákkal is, mint a sárgaság, aranyér, rák, vese-, máj- és húgyhólyag problémák, légzőszervi megbetegedések, valamint bőrbetegségek.

A retek Kínából származik, és itt is kezdték először termeszteni, még évezredekkel ezelőtt. Ezután Egyiptomban és Görögországban terjedt el, ahol úgyszintén nagyra becsülték ezt a különleges zöldséget az egészségre és szépségre gyakorolt pozitív hatásai, valamint finom íze miatt.
Forrás: Link
 
 
0 komment , kategória:  Bőr,haj,köröm  
Címkék: tulajdonságokkal, méreganyagoktól, antioxidánsokat, antocianinokban, antioxidánsokra, megerősíthetőek, anyagcseréjében, fenntartásában, megakadályozza, görögországban, fogyasztásával, szénhidrátokat, egészségesebbé, létrehozásában, felhasználható, citrusfélékben, megtalálhatóak, megbetegedések, fogyasztásától, melléktermékei, szívbetegségek, felgyülemlését, megszüntethető, nagymértékben, antioxidánsok, bőrbetegségek, betegségekkel, megszabadulni, sokféleképpen, rovarcsípések, szállításában, proteinforrás, természetesen, anyagcseréjét, felszívódását, szívproblémák, retek gazdag, szervezet anyagcseréjét, zöldségben található, epehólyag működése, saláták egyik, emberi szervezetnek, betegségek kialakulását, retek antioxidánsokat, bőrproblémák kialakulását, retek fogyasztásával, retek vasat, szív egész, egészséges sejtek, felesleges kalóriák, izmok felépítéséhez, többi zöldségféle, Ezután Egyiptomban,
Új komment
Név:
E-mail cím: ( csak a blog tulajdonosa látja )
Kérem írja be a baloldalon látható számot!
Szöveg:  
 
Betűk: Félkövér Dőlt Kiemelés   Kép: Képbeszúrás   Link: Beszúrás

Mérges Király Szomorú Kiabál Mosoly Kacsintás haha hihi bibibi angyalka ohh... ... buli van... na ki a király? puszika draga baratom... hát ezt nem hiszem el haha-hehe-hihi i love you lol.. nagyon morcika... maga a devil pc-man vagyok peace satanka tuzeske lassan alvas kaos :) bloaoa merges miki idiota .... sir puszika
 
 
Félkövér: [b] Félkövér szöveg [/b]
Dőlt: [i] Dőlt szöveg [/i]
Kiemelés: [c] Kiemelt szöveg [/c]
Képbeszúrás: [kep] http://...../kep.gif [/kep]
Linkbeszúrás: [link] http://tvn.hu [/link]
ReceptBázis
Bulgur gombával és csikemellel...
Epres túrótorta
Mákos-almás süti
Lazac édesköményes-citromos rizottóval
Részeges nyúl
Sült hekk
Zöldséges, tepsis krumpli
Cukkinis, padlizsános egytálétel
Pirított gomba sárgarépával
Sajttal töltött gomba
még több recept
Tudjátok ?
Belétünk a Sárkány évébe, béke vagy nagyobb háború vár ránk?
Még zöld a chili paprikám, ha beviszem a lakásba tovább fejlődik?
Tényleg hasznos gyógynövény a csalán?
Mi a teendő a novemberi Rododendron bimbóval?
Az álmoknak valóban van jelentése?
még több kérdés
Blog Címkék
képre írva  A nagyhét eseményei  Levél lány  Szép álmokat!  A nagy természet  A haj állapotának javítása egy...  A jó lelkek  Jézus amikor fölment a hegyre,...  Facebookon kaptam  Az eper flavonoidjainak gyógyh...  Levél lány  Virágvasárnap: az élet és a re...  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  2004-es kivégzés után  Alvó baby  Virág lány  Facebookon kaptam  képre írva  Facebookon kaptam  Virágos mező  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam Krisztina b...  Sir Andrew Lloyd Webber  Facebookon kaptam  Búzavirág  Az erdőterápia egészségre gyak...  Válaszok a halál után  Facebookon kaptam  A jó lelkek  képre írva  képre írva  Facebookon kaptam  Apu  Az izmaink nem csak testmozgás...  Alvó kutya  Paul David Tripp Március 27  Virág vasárnap  J. Donald Walters  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  képre írva  Facebookon kaptam  képre írva  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  Jó éjszakát  Facebookon kaptam  Öröknek hinni . . .  Március 25. - Gyümölcsoltó Bol...  Facebookon kaptam  Tudd, hogy magától az élet soh...  Szép estét kedves látogatóimna...  J. Donald Walters  Táplálékok a máj egészségének ...  A máj egészségének javítása te...  Fülpontok  Alvó kutya  Ködvirágok  Szép estét kedves látogatóimna...  Facebookon kaptam  Holdszivárvány és Szent Elmo t...  Facebookon kaptam  Paul David Tripp Március 26  Szép estét kedves látogatóimna...  Szép álmokat!  Humor is meg nem is szerinted?  Szép estét kedves látogatóimna...  Facebookon kaptam  képre írva  Válaszok a halál után  Facebookon kaptam  Szép estét kedves látogatóimna...  Szép estét  Esti Ima !  Szép estét kedves látogatóimna...  Facebookon kaptam  Az izmaink nem csak testmozgás...  A jó kedv a világon  Alvó cica  Az erdőterápia egészségre gyak...  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  Könyvek  Facebookon kaptam  Havazás  Sok ember olyan,  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  képre írva  Alvó baby  Facebookon kaptam  Boldogság  Havazás  Most - segíts meg Mária ,  Halhatatlan boldog percek . ....  Facebookon kaptam  Úgy sajog ez a vad tavasz,  Facebookon kaptam 
Bejegyzés Címkék
retek gazdag, szervezet anyagcseréjét, zöldségben található, epehólyag működése, saláták egyik, emberi szervezetnek, betegségek kialakulását, retek antioxidánsokat, bőrproblémák kialakulását, retek fogyasztásával, retek vasat, szív egész, egészséges sejtek, felesleges kalóriák, izmok felépítéséhez, többi zöldségféle, koleszterin felszívódását, szívbetegségek kialakulását, retek kitűnő, anyagok hatékonyan, gyulladás kialakulását, retek rendszeres, retek olyan, szervezet anyagcseréjében, anyagok segítenek, oxigén szállításában, vércukor szintet, retek bőrre, retekben nagy, zöldség hidratálja, retek hidratálja, retekben található, retekben lévő, reteknek magas, szervezetben található, retek hajra, fekete retek, fejbőrre felkenve, további hajhullást, retek megszünteti, retek levével, retek leve, legjobb eredmény, retek sokféleképpen, retek felveszi, olyan betegségekkel, retek Kínából, különleges zöldséget, tulajdonságokkal, méreganyagoktól, antioxidánsokat, antocianinokban, antioxidánsokra, megerősíthetőek, anyagcseréjében, fenntartásában, megakadályozza, görögországban, fogyasztásával, szénhidrátokat, egészségesebbé, létrehozásában, felhasználható, citrusfélékben, megtalálhatóak, megbetegedések, fogyasztásától, melléktermékei, szívbetegségek, felgyülemlését, megszüntethető, nagymértékben, antioxidánsok, bőrbetegségek, betegségekkel, megszabadulni, sokféleképpen, rovarcsípések, szállításában, proteinforrás, természetesen, anyagcseréjét, felszívódását, szívproblémák, felépítéséhez, fertőzésgátló, izomfelépítés, kialakulását, bőrproblémák, vitaminokban, felhasználni, , ,
2024.02 2024. Március 2024.04
HétKedSzeCsüPénSzoVas
 123
45678910
11121314151617
18192021222324
25262728293031
Blog kereső


Bejegyzések
ma: 1 db bejegyzés
e hónap: 130 db bejegyzés
e év: 463 db bejegyzés
Összes: 49258 db bejegyzés
Kategóriák
 
Keresés
 

bejegyzések címeiben
bejegyzésekben

Archívum
 
Látogatók száma
 
  • Ma: 1575
  • e Hét: 5153
  • e Hónap: 25015
  • e Év: 200890
Szótár
 




Blogok, Videótár, Szótár, Ki Ne Hagyd!, Fecsegj, Tudjátok?, Receptek, Egészség, Praktikák, Jótékony hatások, Házilag, Versek,
© 2002-2024 TVN.HU Kft.