Belépés
lovaszmarika.blog.xfree.hu
Vágyógyj arra, amit a holnap hoz, és örülj annak, ami ma van. Wass Albert "A jó embereknek szép haláluk van" Wass Albert Lovász Lászlóné Marika
1936.09.11
Offline
Profil képem!
Linktáram, Blogom, Képtáram, Videótáram, Ismerőseim, Fecsegj
Az öregedés ellen - több téma is
  2017-03-28 13:38:34, kedd
 
   
  Hogyan lehet késleltetni az öregedést?

Közhelynek számít, hogy a pozitív életvitellel, gondolkodással beszéddel.
Tudtad például, hogy a legtöbb gyümölcs- és zöldségféle mágikus "anti-aging" hatással rendelkezik?
Számos tudományos vizsgálat eredménye bizonyította ugyanis, hogy a bőséges gyümölcs- és zöldségfogyasztás (kivonatolt formában is) nagy mértékben csökkenti a betegségek kialakulásának rizikóját, energikusabbá tesz,

és a testtömeget is szabályozza. Lényeges még ezenkívül az elfogyasztott víz mennyisége, minősége, tisztasága.

A 3+1 legjobb étel öregedés ellen

Három étel(féleség) más táplálékokhoz képest messze a legjobbnak bizonyult AZ öregedés elleni harcban; a Harvard Egyetem tudósai szerint e csodaszerek Vissza is fordíthatják az idő előtt beindult káros folyamatokat (fiatalodjunk minden nap) .
A kutatók a kérdéses ételeket széleskörűen tanulmányozva ? korábbi vizsgálatok eredményeit is figyelembe véve ? bizonyították, hogy valóban működhet a fiatalító hatás.

*** A Harvard egyetem tudósai szerint az egyik legjobb fiatalító szernek tűnik a JÓ MINŐSÉGŰ VÖRÖSBOR (1 dl/nap), amelynek fő alkotóeleme a resveratrol teszi jóval fiatalabbá és élénkké az embert.

*** Hasonló csodaszernek kiáltják ki a kutatók a cukorszegény KESERŰ CSOKOLÁDÉ (60% feletti tartalom) is (5 dkg/nap) .
A kedvelt édesség valódi előnyét az antioxidánsok jelentik, amelyek az aktív összetevőkben találhatók.

*** Szintén hatásos fegyver az öregedés ellen a mindennapi két három csészeZÖLD TEA (nem filteres), hatásának titka a nagy mennyiségű flavonoidban keresendő. A zöld tea kiváló forrása a katekineknek. A zöld és fekete teát fogyasztók további előnyökre is számíthatnak: rendszeres teázással például a szívbetegségek kialakulása is csökken.

***+* Azért a negyedik helyezettet is érdemes megemlíteni ez a cukor-nélküliASZALT SZILVA (5 dkg/nap 4-5 szem), amely lekvár vagy gyümölcslé formájában is kiváló.
Ez a gyümölcs súlyarányosan egyik legmagasabb ORAC értékkel rendelkezik,néhány szem naponta már önmagában a minimális napi ORAC érték felét tartalmazhatja.

Mindehhez lúgos, vagy lúgosított víz (1l/késhegynyi gyógyszertári szódabikarbóna) felnőttenként legalább három liter!
További fontos helyezettek a búzafűlé, a fokhagyma az almaecet és a virágméz!

ORAC (a fiatalodás mérőszáma)

Az ORAC (Oxygen Radical Absorbance Capacity = Oxigéngyök Abszorbciós /elnyelő/ Kapacitás) egy nemzetközileg elfogadott szabványrendszer az élelmiszerek és táplálék-kiegészítők antioxidáns kapacitásának mérésére.
Több száz különböző antioxidáns létezik, melyek magukban foglalják a vitaminokat, ásványi anyagokat, aminosavakat, enzimeket és a növényi antioxidánsokat. Mivel a tudósok sem ismerik minden növény antioxidáns összetevőjét, kifejlesztettek egy tesztet, amely kimutatja egy anyag teljes antioxidáns kapacitását. Ez az ORAC teszt.

Az ORAC érték pontosan megmutatja egy bizonyos élelmiszer, kiegészítő vagy összetevő szabadgyök pusztító és semlegesítő képességét.

Minél magasabb az ORAC érték, annál jobb antioxidánsról beszélünk!

Vagyis, minél magasabb az ORAC érték, a szóban forgó élelmiszer, ital, gyümölcs, táplálék-kiegészítő, vitamin vagy kémiai anyag annál hatékonyabban képes lassítani az öregedési folyamatot, valamint gátolni a betegségek kialakulását.


Öt tea a fűszeres polcról
*******************
A téli hidegben forró italokat szoktunk kívánni, ami tökéletesen érthető. Ha viszont a szokásos kávé vagy fekete tea helyett szeretnénk valami alkoholmentest, ami nem forralt bor, nincs könnyű dolgunk: a legtöbb gyógytea ízét nem mindenki szereti. Szerencsére a konyhában található fűszernövények egy része is kitűnően működik gyógyteaként, és akinek egy
fűszer íze bejön, nem lesz problémája a teával sem. A fűszernövényeket nyugodtan le lehet forrázni lobogó vízzel, aromáik jól tűrik a durva bánásmódot.

Gyömbér:
Az egyik leghatásosabb gyomorpanaszok, hányinger, émelygés kezelésére.Görcsoldó hatása miatt menstruációs fájdalmakra is ajánlják. A gyömbértea ezenfelül a vércukor szabályozásában is segítség lehet. Az egyik legjobb ízű gyógytea, csípős, friss, átmelegít, ezért átfázva is rendkívül hasznos segítség lehet.
Fűszerboltokban lehet kapni porítva is, teát abból, vagy reszelt gyömbérből készíthetnek, a mennyiséget ízlés szerint állapítják meg, 1 evőkanál/1/2 l víz jó kiindulási alap. Édesítve nagyon finom, de kissé émelyítő lesz.
Áztatási idő: 15 perc

Fahéj:
Segíti az emésztést, kitűnő gomba- és vírusölő hatású fűszer, ezen felül már igen kis mennyiségben fájdalomcsillapító hatású. A húgyúti fertőzésekért felelős E. coli baktériumot például 99%-ban kiirtja. Egy tanulmány szerint ráadásul a kettes típusú cukorbetegségben segíthet a cukor hatékonyabb anyagcseréjében, mivel már igen kis mennyiség csökkenti az inzulinrezisztenciát.
Áztatási idő: 5 perc (az őrölt fahéj helyett használjunk egész fahéjat, 2 dl vízhez egy hüvelykujjnyi darabot)

Zsálya:
Gyógynövényként éppen olyan elterjedt, mint fűszerként: az ókori Egyiptomban termékenységet fokozó hatása miatt fogyasztották, később (i. Sz. 1. század) a görögök vérzést csillapítottak és fekélyeket tisztítottak vele.
Külsőleg, borogatás formájában ficamokra szokás használni, belsőleg torokfájásra, hurutos köhögésre. Gyulladáscsökkentő, nyugtató és memóriajavító hatása is ismert, a friss leveleket egész évben be lehet szerezni akár hipermarketekben is, cserepes
formában. 2 dl vízhez elég 2 db enyhén összetört levél.
Áztatási idő: 15 perc

Kakukkfű:
Az ókori Rómában melankóliát kezeltek az alkoholba áztatott kakukkfűvel. Illóolajokban kifejezetten gazdag növény, illóolaja erős baktériumölő hatással bír. A kakukkfűtea kiváló szájöblögetésre, és a szájüreg fertőtlenítésére. Az illóolaj hörgőnyugtató, köhögéscsillapító és erős köptető hatású (a patikában recept nélkül kapható Elixirium thymi compositum is kakukkfű alkoholos oldatából készül), megfázáskor tehát a kakukkfűtea ugyanolyan jó, mint a hársfa vagy a zsálya.
Áztatási idő: 15 perc.

Rozmaring:
Kifejezetten igénytelen növény, aminek köszönhetően mindenhol elterjedt. Fűszerként leginkább az olasz konyhából ismerhetjük, gyógynövényként főképp a benne megtalálható rozmaringsav-tartalma miatt szeretik, amely antioxidáns, gyulladáscsökkentő és antibakteriális. Teába a leveleit főzik, akár frissen, akár szárítva, gombaölő hatása miatt különösen szeretik Candida elleni teaként fogyasztani, és ezt is tarthatják otthon cserépben, mindent bír, és erős aromái miatt 2 dl teához elég egy kisujjnyi ágat leszakítani.
Áztatási idő: 15 perc

Itt ne feledkezzünk meg a rozmaringos mézről sem!
Elkészítési idő: nettó 2 perc, bruttó 3 hét
Alapanyagok:
-2 dl méz (gesztenye a tökély)
-4 ág friss rozmaring
A rozmaringot a mézesüvegbe rakom, lezárom, és érni hagyom 3 hétig.Túrós édességekbe, akár húsok mellé is kiváló.
Miért isznak az idősek kevesebbet?

Az idősek szervezetében a szomjúság szabályozásáért felelős hormonok ?elállítódtak?, ezért kevésbé érzik a folyadékhiányt, mint a fiatalok. A fiatal szervezet a hiányra szomjúsággal reagál, és a hiányt ivással pótolja, az idősebb viszont ebből semmit sem vesz észre: nem szomjúsággal, hanem betegséggel reagál.

Milyen bajt okoz, ha keveset iszunk?

A leggyakoribb panasz a krónikus székrekedés. Ezen túl a vízhiány szédüléssel járó panaszokat is okozhat, kedvez a húgyúti fertőzésnek, és hosszú távon a vesekő képződésének is. A folyadékhiányt a vér is megszenvedi: besűrűsödik, romlik a keringés és ezzel a sejtek anyagcseréje, regenerálódása.

Jókor igyál!

Íme, egy kis hasznos információ: Azt biztos tudtad, hogy sok vizet kell innunk (2,5-3l), de azt (gondolom) nem, hogy az időzítés is nagyon fontos. A megfelelő időben fogyasztott víz maximalizálja az emberi test működését (hígítja a vért):

2 pohár víz rögtön felébredés után segíti a belső szervek működését,
1 pohár víz 30 perccel az étkezés előtt elősegíti az emésztést,
1 pohár víz fürdés előtt lecsökkenti a vérnyomást,
1 pohár víz lefekvés előtt megelőzi az agyvérzést, és az alvás közben gyakran előforduló szívrohamot,

Étkezés közben ne igyál, csak rágj sokszor (40x) minden falatot, a többi elosztva napközben tevékenységtől függően -
mindig legyen egy tele pohár víz a közeledben!


TÖK-MAG-OLAJ
************
A tök és a tökmagolaj alkaloidákat, flavonoidokat és háromféle különböző zsírsavat tartalmaz.

Tökmagolaj

A tökmagolaj rendkívül gazdag esszenciális zsírsavakban, olajsavban és Alfa-linolén savban.

Egy csésze nyers tök kb. 30 kalóriát tartalmaz (kcal), 8g szénhidrátot, 1g fehérjét, 1 mg nátriumot és kb. 8567 IU antioxidáns A-vitamint. A sütőtök gyulladásos faktora 65, így gyulladáscsökkentő ételnek tekinthető. Glikémiás indexe meglehetősen alacsony, ezért kiváló választás cukorbetegeknek.

A tökmagolaj omega-6 és omega-9 zsírsavakat, fitoszterolokat,antioxidánsokat, vitaminokat (E, A és K) és kalciumot tartalmaz.

A hidegen sajtolt tökmagolaj csökkentheti az LDL (rossz) koleszterin szintjét, javíthatja a szív és máj működését. A benne lévő delta-7 szterin nevű szteroidnak tulajdonítják a prosztatára gyakorolt jótékony tulajdonságait.

Aki csak teheti, fogyasszon minden héten legalább egyszer tököt, ill.napi egy teáskanálnyi tökmagolajat vagy tökmagolaj kivonatot.



SZUROKFŰ (OREGÁNO)

ÍGY HÍVJUK MAGYARUL, MERT NEM AZ OLASZOK TALÁLTÁK FEL, MI IS ISMERJÜK ÉVSZÁZADOK ÓTA!

Terjesszük a Magyar nevét! Én a piacon is mindig szólok.OLVASSÁTOK EL FIGYELMESEN, NAGYON HASZNOS!!!

Az oregánó + tojásfehérje....

Az oregánó a természet antibiotikuma,baktériumölő hatása a penicillinével vetekszik. Ráadásul AZ ára jóval Alacsonyabb, mint némelyik gyógyszeré. Enyhíti a megfázásos,influenzás tüneteket, tisztítja a légutakat, csillapítja a köhögést.De enyhíti AZ orrmelléküreg gyulladást és a tüdőgyulladást is,eltünteti a szemölcsöket valamint a fejbőrről a korpát, segít ízületifájdalmak esetén, és még AZ idegeket is nyugtatja. Ha valakinek a házi patikájából eddig hiányzott AZ oregánó olaj, ideje beszereznie. AScience Daily online tudományos magazin híradása szerint AZ oregánó Olaj relatíve kis dózisban is hatékony a staphylococcus nemzetségbaktériumai Ellen is, hatásossága a penicillin baktériumölőképességeivel hasonlatos. A staphylococcus jelentős szerepet játszikkórházi járványok kialakulásában, és a baktériumcsoport ma már jó párAntibiotikumra rezisztens. Rengeteg baktériumfaj Ellen hatásos Az aromaterápiával a párizsi Orvostudományi Egyetemen a hetvenes évektől foglalkozó Paul Belaiche professzor számos kísérlete igazolta AZ oregánó olaj hatásosságát. A szer gyakori, alattomos baktériumcsoportokkal szemben is hatékonynak bizonyult:

laboratóriumikörülmények között AZ oregánó olaj például elpusztította a Pneumococcus baktériumok 96 százalékát, valamint a neisseria, a Proteus és a staphylococcus baktériumoknak 92 százalékát. A Pneomococcus komoly fertőzéseket, így agyhártyagyulladást,tüdőgyulladást, fülfertőzéseket, továbbá arcüreggyulladást okozó baktérium. A neisseria fajok közé tartozik például a nemi betegség okozó neisseria gonorrhoeae baktérium, valamint a neisseria Meningitidis, más néven memingococcus, amely szintén súlyos fertőzéseket, például agyhártyagyulladást, vérmérgezést okozó parazita. A proteus baktériumok bélfertőzéseket okoznak, a Staphylococcus baktériumok pedig AZ akut hányással járó, csoportos ételmérgezésekért is felelősek. Az oregánó olaj továbbá elpusztította A streptococcus baktériumok 83 százalékát és AZ enterococcus 78 százalékát is. A streptococcus egyes fajtái felelősek AZ akut torokgyulladásért, AZ enterococcus baktériumok pedig szerepet játszhatnak húgyúti fertőzésekben, sebek elfertőződésében, de még AZ anorexiával is kapcsolatba hozzák. Belaiche professzor kísérletei azt is igazolták, hogy AZ oregánó olaj hatásos a candida baktériumok Ellen Is (78 százalékukat pusztította el), valamint a tüdőfertőzésekértfelelős klebsiella baktériumok Ellen (szintén 78 százalékukat ölte Meg). Egy mexikói kutatás a súlyos hasmenéssel járó giardiás fertőzések esetén találta hatásosnak AZ oregánó olajat, és egy Amerikai kutatás pedig nagyon előnyös antibakteriális tulajdonságaira hívja fel a figyelmet AZ olyan népszerű parazitákkal szemben, mint a Staphylococcus, AZ E. Coli, és listeria. Végül egy Brit kutatás 25 különböző baktériummal szemben mutatta ki AZ oregánó olaj baktériumölő képességét. A természet tehát egy különleges antibiotikummal ajándékozta meg AZ emberiséget - igazán megérdemli a helyét a házi patikában. Itthon inkább fűszerként ismerjük A szárított oregánó vagy Magyar nevén szurokfű, illetve vadmajoránna leginkább AZ olasz konyha ételeinek fűszereként ismert itthon. Hatásában és aromájában leginkább majoránnára és a kakukkfűre hasonlít. Bab-, paradicsom-, hús- éshalételek ízesítésére használják. Teaként elsősorban köhögéscsillapításra, nátha Ellen használják.

Remek meghűlés elleni izzasztó teakeverék a következő: 1-1 csomag oregánó, bodzavirág, hársvirág, kamillavirág, majoránna keverékéből 2-3 evőkanálnyit adunk egy liter vízhez. 1-2 perces forralással főzetet készítünk, finom szűrön átszűrjük, melyből napjában többször melegen iszogatunk. Az élet gyógyfüve! Az ősi indiai szerzetesek azt tartják, hogy: a hagyma, a fokhagyma és A gyömbér AZ élet három gyökere.A bazsalikom, a kapor és AZ oregánó (szurokfű) pedig AZ élet három gyógyfüve.

ÉGÉSRE-TOJÁSFEHÉRJE!!!

Egy kurzuson tanították, ahol a tűzoltókat készítették fel elsősegélynyújtásra. Ha valaki megég, - legyen az bármilyen nagy terjedelmű - legelőször a megégett részt folyó hideg víz alá kell tartani, míg a megégett bőr lehűl. Azután egy tojásfehérjét kicsit felverünk habnak, - csak hogy könnyebb legyen kenni. Több rétegben rákenjük a megégett felületre.

Egy nő odatett vizet főni. Mikor le akarta venni a tűzről, ráömlött a kezére és egy nagy részen leégette a bőrt. Azonnal hideg vizes csap alá tartotta, míg le nem csillapodott kicsit a tüzessége - bár az erős fájdalom maradt. Azután felütött 2 tojást, a fehérjét kicsit felverte és rákente az égett bőrre. Annyira el volt égve a keze, hogy ahogy rákente a fehérjét a bőrre, az rögtön rászáradt és egy hártyát képzett rajta, ami azután megkeményedett, - ez tulajdonképpen natúr collagén volt. Legalább 1 órát tartott, míg rétegenként rákente az egész tojásfehérjét. Később már nem érzett fájdalmat és másnap már csak alig volt az égés helye pirosas-barnás. Eredetileg azt hitte, hogy nagy hegesedések maradnak vissza az égés után, de legnagyobb csodálatára 10 nap múlva semmi nyoma nem maradt!!! A bőr színe sem változott el. A megégett bőr teljesen recuperálódott, köszönhetően a tojásfehérjében található colagénnek, - ami a valóságban egy placenta és tele van vitaminnal.

Az amerikai hadsereg a katonáinak első és másodfokú égési sérüléseire tiszta fehérlisztet javasol tenni, jó vastagon, melyet 15-30 percig kell a seben tartani. PRÓBÁLD KI !!

BÁRMIKOR SZÜKSÉGE LEHET VALAKINEK ERRE A TUDÓSÍTÁSRA; KÜLDD TOVÁBB!!!!

Kínai közmondás; Ha valaki megoszt veled valamit, aminek Te hasznát veszed, erkölcsi kötelességed, hogy azt Te megoszd mással! Tehát, tégy úgy, ahogy én

 
 
0 komment , kategória:  Család  
Címkék: cukorbetegségben, szabványrendszer, ízületifájdalmak, baktériumcsoport, hipermarketekben, elfertőződésében, fűszernövényeket, fertőtlenítésére, antibiotikummal, fülfertőzéseket, szabályozásáért, antibakteriális, gyógynövényként, antioxidánsokat, bélfertőzéseket, fitoszterolokat, szabályozásában, cukorbetegeknek, tojásfehérjében, aromaterápiával, tulajdonságaira, szájöblögetésre, fűszerboltokban, anyagcseréjében, kifejlesztettek, staphylococcus, alkoholmentest, gondolkodással, penicillinével, fűszernövények, orvostudományi, szívbetegségek, tevékenységtől, antioxidánsról, regenerálódása, baktériumoknak, pozitív életvitellel, legtöbb gyümölcs-, bőséges gyümölcs-, betegségek kialakulásának, legjobbnak bizonyult, kérdéses ételeket, fiatalító hatás, egyik legjobb, resveratrol teszi, cukorszegény KESERŰ, kedvelt édesség, antioxidánsok jelentik, aktív összetevőkben, öregedés ellen, nagy mennyiségű, szívbetegségek kialakulása, Harvard Egyetem, MINŐSÉGŰ VÖRÖSBOR, KESERŰ CSOKOLÁDÉ, Oxygen Radical Absorbance Capacity, Oxigéngyök Abszorbciós, HÍVJUK MAGYARUL, MERT NEM AZ OLASZOK TALÁLTÁK FEL, ISMERJÜK ÉVSZÁZADOK ÓTA, OLVASSÁTOK EL FIGYELMESEN, NAGYON HASZNOS, Ráadásul AZ, AScience Daily, Orvostudományi Egyetemen, Paul Belaiche, Ellen Is, PRÓBÁLD KI, BÁRMIKOR SZÜKSÉGE LEHET VALAKINEK ERRE TUDÓSÍTÁSRA, KÜLDD TOVÁBB,
Új komment
Kérjük adja meg a TVN.HU rendszeréhez tartozó felhasználónevét és jelszavát.
Csak regisztrált felhasználók írhatnak kommentet,
amennyiben még nem rendelkezik TVN.HU hozzáféréssel: Klikk ide!
Felhasználónév:
Jelszó:
Kérem írja be a baloldalon látható számot!
Szöveg:  
 
Betűk: Félkövér Dőlt Kiemelés   Kép: Képbeszúrás   Link: Beszúrás

Mérges Király Szomorú Kiabál Mosoly Kacsintás haha hihi bibibi angyalka ohh... ... buli van... na ki a király? puszika draga baratom... hát ezt nem hiszem el haha-hehe-hihi i love you lol.. nagyon morcika... maga a devil pc-man vagyok peace satanka tuzeske lassan alvas kaos :) bloaoa merges miki idiota .... sir puszika
 
 
Félkövér: [b] Félkövér szöveg [/b]
Dőlt: [i] Dőlt szöveg [/i]
Kiemelés: [c] Kiemelt szöveg [/c]
Képbeszúrás: [kep] http://...../kep.gif [/kep]
Linkbeszúrás: [link] http://tvn.hu [/link]
ReceptBázis
Bulgur gombával és csikemellel...
Epres túrótorta
Mákos-almás süti
Lazac édesköményes-citromos rizottóval
Részeges nyúl
Sült hekk
Zöldséges, tepsis krumpli
Cukkinis, padlizsános egytálétel
Pirított gomba sárgarépával
Sajttal töltött gomba
még több recept
Tudjátok ?
Belétünk a Sárkány évébe, béke vagy nagyobb háború vár ránk?
Még zöld a chili paprikám, ha beviszem a lakásba tovább fejlődik?
Tényleg hasznos gyógynövény a csalán?
Mi a teendő a novemberi Rododendron bimbóval?
Az álmoknak valóban van jelentése?
még több kérdés
Blog Címkék
Szép álmokat!  Alvó cica  mindent a népért...  Facebookon kaptam  " A gondolat is rezgés. Minél ...  Facebookon kaptam  Tanuljuk meg tisztelni más ors...  Házi botox  " A gondolat is rezgés. Minél ...  Facebookon kaptam  Dóró Sándor: Tétova lét  A halolaj és a hal még a migré...  Nagy László - Szerelem emléke  Könnyáztatta asszonysorsok  Kezdet  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  Az agyat és a csontokat is erő...  Szép estét kedves látogatóimna...  Könnyáztatta asszonysorsok  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  Március  A közszereplő  Radnóti Miklós: Nem tudhatom.....  Facebookon kaptam  Intelem  Könnyáztatta asszonysorsok  Ted Engstrőm gondolata  A tékozló és Isten gondviselés...  Facebookon kaptam  Paul David Tripp Március 17  Nem kell ide békemenet  Esti kép  Szabó Lőrinc: Egy kis értelmet...  Akinek vaj van a fején...  Facebookon kaptam  Jó éjszakát  Aranyosi Ervin: Súgom a békét...  Hernádkakon tánccal ünneplik m...  Szép álmokat!  Facebookon kaptam  Isteni zsebkendők  Alvó baby  Ne feledjük: a föld jóval több...  Intelem  Alvó cica  ...és mégis ráismersz  Talpra vándor  Illuziói ne legyen senkinek, a...  Aranyosi Ervin: Március 15. a ...  Könnyáztatta asszonysorsok  Akit mindenki lenéz, nem tarto...  Amikor még rangja volt...  Esti kép  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  Ez a miénk!  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  Esti kép  Facebookon kaptam  Kakaós piskóta  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  képre írva Március 15 -re emlé...  Isteni zsebkendők  Mi a különbség  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  Intelem  Rejtő Jenő versei  Az élet  Facebookon kaptam  Emlékeimben mindenütt ott vagy...  Csörög a telefonom  Facebookon kaptam  Nemzeti  gyöngyöstarjáni vérszilva faso...  Sötétség és világosság  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam Mírjam barát...  Facebookon kaptam Mírjam barát...  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam Cs Ildikótó...  Facebookon kaptam  Isten áldja  Isteni zsebkendők  Radnóti Miklós: Nem tudhatom.....  A közszereplő  Facebookon kaptam  A csonk és a facsemete  Facebookon kaptam Cs Ildikótó...  Facebookon kaptam 
Bejegyzés Címkék
pozitív életvitellel, legtöbb gyümölcs-, bőséges gyümölcs-, betegségek kialakulásának, legjobbnak bizonyult, kérdéses ételeket, fiatalító hatás, egyik legjobb, resveratrol teszi, cukorszegény KESERŰ, kedvelt édesség, antioxidánsok jelentik, aktív összetevőkben, öregedés ellen, nagy mennyiségű, szívbetegségek kialakulása, negyedik helyezettet, gyümölcs súlyarányosan, minimális napi, fiatalodás mérőszáma, nemzetközileg elfogadott, növényi antioxidánsokat, anyag teljes, bizonyos élelmiszer, szóban forgó, öregedési folyamatot, betegségek kialakulását, fűszeres polcról, téli hidegben, szokásos kávé, legtöbb gyógytea, konyhában található, fűszernövényeket nyugodtan, durva bánásmódot, egyik leghatásosabb, gyömbértea ezenfelül, vércukor szabályozásában, mennyiséget ízlés, húgyúti fertőzésekért, tanulmány szerint, kettes típusú, cukor hatékonyabb, őrölt fahéj, hüvelykujjnyi darabot, ókori Egyiptomban, görögök vérzést, friss leveleket, ókori Rómában, alkoholba áztatott, kakukkfűtea kiváló, szájüreg fertőtlenítésére, illóolaj hörgőnyugtató, patikában recept, kakukkfűtea ugyanolyan, hársfa vagy, olasz konyhából, benne megtalálható, leveleit főzik, kisujjnyi ágat, rozmaringos mézről, mézesüvegbe rakom, idősek kevesebbet, idősek szervezetében, szomjúság szabályozásáért, fiatal szervezet, hiányra szomjúsággal, hiányt ivással, idősebb viszont, leggyakoribb panasz, krónikus székrekedés, vízhiány szédüléssel, húgyúti fertőzésnek, vesekő képződésének, sejtek anyagcseréje, megfelelő időben, emberi test, belső szervek, étkezés előtt, alvás közben, többi elosztva, tele pohár, tökmagolaj alkaloidákat, tökmagolaj rendkívül, csésze nyers, sütőtök gyulladásos, tökmagolaj omega-6, hidegen sajtolt, benne lévő, prosztatára gyakorolt, teáskanálnyi tökmagolajat, természet antibiotikuma, penicillinével vetekszik, szemölcsöket valamint, házi patikájából, staphylococcus jelentős, párizsi Orvostudományi, hetvenes évektől, szer gyakori, staphylococcus baktériumoknak, neisseria fajok, nemi betegség, , ,
2024.02 2024. Március 2024.04
HétKedSzeCsüPénSzoVas
 123
45678910
11121314151617
18192021222324
25262728293031
Blog kereső


Bejegyzések
ma: 0 db bejegyzés
e hónap: 0 db bejegyzés
e év: 0 db bejegyzés
Összes: 70103 db bejegyzés
Kategóriák
 
Keresés
 

bejegyzések címeiben
bejegyzésekben

Archívum
 
Látogatók száma
 
  • Ma: 246
  • e Hét: 2229
  • e Hónap: 12820
  • e Év: 118594
Szótár
 




Blogok, Videótár, Szótár, Ki Ne Hagyd!, Fecsegj, Tudjátok?, Receptek, Egészség, Praktikák, Jótékony hatások, Házilag, Versek,
© 2002-2024 TVN.HU Kft.