Belépés
kalmanpiroska.blog.xfree.hu
Minden kegyelem. Kovács Kálmán
1968.04.24
Offline
Profil képem!
Linktáram, Blogom, Képtáram, Videótáram, Ismerőseim, Fecsegj
A szőlővessző
  2017-05-11 14:17:42, csütörtök
 
  A szőlővessző

,,Azt a szőlővesszőt, amely nem terem gyümölcsöt énbennem, lemetszi..." János 15,2


Itt látjuk a példázat egyik kulcsszavát: szőlővessző. Egy szőlőtőnek szüksége van szőlővesszőkre: anélkül semmit sem tud tenni, nem tud gyümölcsöt teremni. Amilyen fontos ismerni a Szőlőtőt és a Szőlősgazdát, ugyanolyan fontos felismerni, mi a szőlővessző. Mielőtt meghallgatjuk, mit mond erről Krisztus, először nézzük meg, mi a szőlővessző, és mit tanít nekünk az életünkről Krisztusban, Egy szőlővessző egyszerűen egy hajtás, amit a szőlőtő növeszt abból a célból, hogy szolgálja őt gyümölcse megtermésével. Ennek ugyanaz a természete, mint a szőlőtőnek, és egy élete és egy szelleme van vele. Csak gondoljunk egy percig azokra a leckékre, amelyeket ez sugall.
Az első a teljes odaszentelés leckéje. A szőlővesszőnek nincs más célja, csak egyetlenegy, amiért létezik, egyetlen szándék, amire teljesen oda van szentelve, hogy megteremje azt a gyümölcsöt, amit a szőlőtő kíván hozni. És ugyanígy a hívő esetében sincs más oka, amiért ő egy szőlővessző - csak egyetlen oka van létezésének a földön -, hogy a mennyei Szőlőtő rajta keresztül megteremhesse az Ő gyümölcsét. Boldog az a lélek, aki tudja ezt, aki hozzájárul ehhez, és azt mondja: ,,Megváltattam, és egyetlen dologért élek. Amilyen kizárólagosan a természetes szőlővessző csakis azért létezik, hogy gyümölcsöt hozzon, ugyanúgy én is; amilyen kizárólagosan a mennyei Szőlőtő azért létezik, hogy gyümölcsöt teremjen, úgy én is. Isten beleplántált engem Krisztusba, teljesen odaadtam magam arra, hogy megteremjem a gyümölcsöt, amit a Szőlőtő kíván megteremni."
A második a tökéletes hasonlóság leckéje. A szőlővessző pontosan olyan, mint a szőlőtő minden tekintetben: ugyanaz a természete, ugyanaz az élete, ugyanott van, ugyanaz a munkája. Mindenben szétválaszthatatlanul egyek. És ugyanígy a hívőnek tudnia kell, hogy ő isteni természet részese, hogy Krisztus természete és szelleme van benne, és hogy az ő egyetlen elhívása, hogy átadja magát a Krisztussal való tökéletes hasonulásnak. A szőlővessző tökéletesen hasonlít a szőlőtőre; az egyetlen különbség, hogy az egyik nagy és erős, és az erő forrása; a másik kicsi és erőtlen, és mindig is erőt igényel és kap. De a hívő így is tökéletes hasonmása Krisztusnak, és az is lesz.
A harmadik az abszolút függőség leckéje. A szőlőtőnek megvannak a maga élet-, nedv- és erőraktárai, nem a maga számára, hanem a szőlővesszők számára. A vesszők semmik, és nincs semmijük, csak amit a szőlőtő nyújt nekik és oszt meg velük. A hívő elhívása, és ez az ő legfőbb áldása, amibe beléphet, egy teljesen és szüntelenül függő élet Krisztustól. Nappal és éjjel, minden percben Krisztus munkálja benne mindazt, amire szüksége van.
Az utolsó a kétség nélküli bizalom leckéje. A szőlővesszőnek nincs gondja; a szőlőtő gondoskodik mindenről; nem kell más tennie, csak alávetnie magát és befogadnia, amit kap. Az igazságnak ez a meglátása az, ami elvezet az áldott nyugalomhoz a hitben, a növekedés és az erő igazi titkához: ,,Mindenre van erőm a Krisztusban, aki megerősít engem" (Fil 4,13). Micsoda élet vár ránk, ha ezt elfogadjuk! Istennek drága gyermeke, tanuld meg a leckét! Nem kell mást tenned, csak egyetlen dolgot: légy szőlővessző - se több, se kevesebb! Csak légy szőlővessző; Krisztus lesz a Szőlőtő, mely megad mindent. És a Szőlősgazda, a hatalmas Isten, aki azzá tette a Szőlőtőt, ami, ugyanilyen biztosan azzá fogja tenni a szőlővesszőt, amivé lennie kell.

...... ........... ..............

Úr Jézus, imádkozom, hogy jelentsd ki nekem a szőlővessző mennyei titkát a Szőlőtővel való élő egységében és a teljességre való igényében. Vezessen engem a hit nyugalmába az, hogy Te minden tekintetben elegendő vagy szőlővesszőid megtartására és folytonos táplálására, tudva azt, hogy mindent Te munkálsz.

Andrew Murray
 
 
0 komment , kategória:  Áhítatok  
Címkék: szőlővesszőkre, szőlővesszőnek, meghallgatjuk, kizárólagosan, megteremhesse, szőlővesszőid, megtermésével, beleplántált, odaszentelés, megtartására, szőlővesszőt, szőlővesszők, hasonulásnak, megváltattam, szőlősgazdát, tekintetben, egyetlenegy, tökéletesen, krisztusnak, szőlővessző, teljességre, gondoskodik, táplálására, nyugalomhoz, krisztusban, megteremjem, létezésének, erőraktárai, természetes, krisztussal, kulcsszavát, krisztustól, szőlősgazda, szüntelenül, egyszerűen, hasonlóság, példázat egyik, szőlőtőnek szüksége, életünkről Krisztusban, szőlővessző egyszerűen, szőlőtő növeszt, percig azokra, teljes odaszentelés, szőlővesszőnek nincs, szőlőtő kíván, hívő esetében, szőlővessző –, mennyei Szőlőtő, természetes szőlővessző, tökéletes hasonlóság, szőlővessző pontosan, szőlőtő minden, Andrew Murray,
Új komment
Név:
E-mail cím: ( csak a blog tulajdonosa látja )
Kérem írja be a baloldalon látható számot!
Szöveg:  
 
Betűk: Félkövér Dőlt Kiemelés   Kép: Képbeszúrás   Link: Beszúrás

Mérges Király Szomorú Kiabál Mosoly Kacsintás haha hihi bibibi angyalka ohh... ... buli van... na ki a király? puszika draga baratom... hát ezt nem hiszem el haha-hehe-hihi i love you lol.. nagyon morcika... maga a devil pc-man vagyok peace satanka tuzeske lassan alvas kaos :) bloaoa merges miki idiota .... sir puszika
 
 
Félkövér: [b] Félkövér szöveg [/b]
Dőlt: [i] Dőlt szöveg [/i]
Kiemelés: [c] Kiemelt szöveg [/c]
Képbeszúrás: [kep] http://...../kep.gif [/kep]
Linkbeszúrás: [link] http://tvn.hu [/link]
ReceptBázis
Bulgur gombával és csikemellel...
Epres túrótorta
Mákos-almás süti
Lazac édesköményes-citromos rizottóval
Részeges nyúl
Sült hekk
Zöldséges, tepsis krumpli
Cukkinis, padlizsános egytálétel
Pirított gomba sárgarépával
Sajttal töltött gomba
még több recept
Tudjátok ?
Belétünk a Sárkány évébe, béke vagy nagyobb háború vár ránk?
Még zöld a chili paprikám, ha beviszem a lakásba tovább fejlődik?
Tényleg hasznos gyógynövény a csalán?
Mi a teendő a novemberi Rododendron bimbóval?
Az álmoknak valóban van jelentése?
még több kérdés
Blog Címkék
Baranyi Ferenc - N i n c s  Mindent de mindent visszakap  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  Eduardo Sacheri gondolata  Szép estét kedves látogatóimna...  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  "Ez egy csoda"  Kertem  Martin Buber, A haszidim meséi  Mindent de mindent visszakap  Facebookon kaptam  IGEN így  Kubinyi Anna gobelintervező, t...  Esterházy Péterre emlékezünk  Robert Merle tollából  40 felett  Facebookon kaptam  Csend  Esterházy Péterre emlékezünk  Robert Merle tollából  ajándék, mellyel meglepem  Facebookon kaptam  Nem kell hozzá fürdőruhás  Vito Giaquinto gondolata  Facebookon kaptam  Az ember emlékekből áll  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam Krisztinától  Előfordul, hogy  Facebookon kaptam Cs Ildikótól  Bornyi Veronika haiku verse  Ott van  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  József Attila - Kopogtatás nél...  Vito Giaquinto gondolata  Jan Twardowski - Siessünk  Egy gondolat  Megígért békesség  Facebookon kaptam  Hogyan válunk hűségesekké?  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  IGEN így  Ismeretlen: Ikarusz monda  Vito Giaquinto gondolata  Facebookon kaptam Cs Ildikótól  Zilahy Lajos gondolata  Müller Péter tollából  Facebookon kaptam Cs Ildikótól  Esterházy Péter: Harmonia c...  Alvó cica  Facebookon kaptam  József Attila - Kopogtatás nél...  Esterházy Péterre emlékezünk  Nagy és kis csodák  Facebookon kaptam  Töröld le  Facebookon kaptam  Egy párkányon  Emlékezz  Facebookon kaptam  képre írva  Szép estét  Facebookon kaptam  Különleges  Robert Merle tollából  A pitypang legendája  Facebookon kaptam  Isten hűségének mértéke  Kertem  Facebookon kaptam  Jó éjszakát  képre írva  Bornyi Veronika haiku verse  Egy barátság története  Facebookon kaptam  képre írva  Hogyan válunk hűségesekké?  Facebookon kaptam  A felvilágosodás...  Facebookon kaptam  Andrássy Réka - A bolond Böske  Facebookon kaptam  39 ígéret  Facebookon kaptam  Nem kell hozzá fürdőruhás  Walter Chrysler mondta  Spenót fasírttal  Önmagunkból tépünk ki a gyors ...  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  ajándék, mellyel meglepem  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  A pitypang legendája 
Bejegyzés Címkék
példázat egyik, szőlőtőnek szüksége, életünkről Krisztusban, szőlővessző egyszerűen, szőlőtő növeszt, percig azokra, teljes odaszentelés, szőlővesszőnek nincs, szőlőtő kíván, hívő esetében, szőlővessző &#8211, mennyei Szőlőtő, természetes szőlővessző, tökéletes hasonlóság, szőlővessző pontosan, szőlőtő minden, hívőnek tudnia, szőlővessző tökéletesen, egyetlen különbség, egyik nagy, másik kicsi, abszolút függőség, szőlőtőnek megvannak, maga élet-, maga számára, szőlővesszők számára, vesszők semmik, szőlőtő nyújt, hívő elhívása, kétség nélküli, szőlőtő gondoskodik, áldott nyugalomhoz, hatalmas Isten, szőlővessző mennyei, teljességre való, szőlővesszőkre, szőlővesszőnek, meghallgatjuk, kizárólagosan, megteremhesse, szőlővesszőid, megtermésével, beleplántált, odaszentelés, megtartására, szőlővesszőt, szőlővesszők, hasonulásnak, megváltattam, szőlősgazdát, tekintetben, egyetlenegy, tökéletesen, krisztusnak, szőlővessző, teljességre, gondoskodik, táplálására, nyugalomhoz, krisztusban, megteremjem, létezésének, erőraktárai, természetes, krisztussal, kulcsszavát, krisztustól, szőlősgazda, szüntelenül, egyszerűen, hasonlóság, igazságnak, természete, szőlőtővel, szőlőtőnek, hozzájárul, nyugalmába, gondoljunk, gyümölcsét, gyümölcsöt, megteremni, megteremje, , ,
2024.03 2024. április 2024.05
HétKedSzeCsüPénSzoVas
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930 
Blog kereső


Bejegyzések
ma: 0 db bejegyzés
e hónap: 91 db bejegyzés
e év: 353 db bejegyzés
Összes: 35918 db bejegyzés
Kategóriák
 
Keresés
 

bejegyzések címeiben
bejegyzésekben

Archívum
 
Látogatók száma
 
  • Ma: 1146
  • e Hét: 14720
  • e Hónap: 26595
  • e Év: 214397
Szótár
 




Blogok, Videótár, Szótár, Ki Ne Hagyd!, Fecsegj, Tudjátok?, Receptek, Egészség, Praktikák, Jótékony hatások, Házilag, Versek,
© 2002-2024 TVN.HU Kft.