Belépés
kalmanpiroska.blog.xfree.hu
Minden kegyelem. Kovács Kálmán
1968.04.24
Offline
Profil képem!
Linktáram, Blogom, Képtáram, Videótáram, Ismerőseim, Fecsegj
A szeretet és a taxis
  2017-05-11 17:52:45, csütörtök
 
  A szeretet és a taxis


Art Buchwald rovatvezető mesélt egy napjáról, amikor egyik barátjával utazott egy New York-i taxiban. Amikor kiszálltak a taxiból, barátja így szólt a sofőrhöz: ,,Köszönöm az utat! Maga fantasztikusan vezeti ezt a taxit!"
A taxisofőrnek elakadt a szava a döbbenettől egy másodpercre, aztán így szólt: ,,Mi maga? Valami okostojás?"
,,Nem - szólt a férfi. Komolyan beszélek. Csodálom, ahogy megőrzi a hidegvérét a sűrű forgalomban. Nem sok taxis képes erre. Örülök, hogy magával utazhattam!"
,,Na persze - mondta a taxis, és elhajtott.
Buchwald megkérdezte barátját: ,,Ez mi volt?"
,,Próbálom visszahozni a szeretetet New York városába - felelt a barátja. ,,Szerintem ez az egyetlen dolog, ami megmentheti a várost."
,,Azt hiszed, egyetlen ember megmentheti New York városát?"
,,Nem egyetlen ember" - felelt a férfi. Szerintem ennek a taxisnak szereztem egy jó napot. Tegyük fel, hogy ma még lesz húsz utasa. Kedves lesz hozzájuk, mert valaki hozzá is kedves volt. Az a húsz utas pedig kedvesebb lesz az alkalmazottaihoz, a bolti eladókhoz, a pincérekhez vagy akár csak a saját családjához. Ez a kis jóakarat végül akár ezer embert is elérhet. Az pedig már nem rossz, ugye?"
,,De az egész azon múlik, hogy az a taxis továbbadja-e jóindulatodat másoknak."
ás,,Lehet, hogy nem teszi - szólt a férfi. De mondhatok valami kedveset tíz különböző embernek a mai nap folyamán. Ha a tízből hármat boldoggá tesz, amit mondok, akkor közvetett módon háromezer vagy még több ember hozzáállására tudok hatással lenni."
,,Neked hiányzik egy kereked" - szólt Buchwald a barátjához.
,,Ez csak azt mutatja, mennyire cinikus lettél - felelt erre ő. ,,Vegyük például a postai dolgozókat. Azért utálják olyan sokan a munkájukat, mert senki nem mondja nekik, milyen jól végzik."
,,De hát nem is végzik jól."
,,Nem végzik jól, mert úgy gondolják, senki nem törődik vele, hogy jól végzik-e - felelt erre a barátja.
Buchwald tovább sétált a barátjával az utcán, és öt építőmunkást pillantottak meg, akik ebédeltek. A barátja megállt és így szólt hozzájuk: ,,Nagyszerű munkát végeznek, emberek! Biztosan nehéz és veszélyes ez a munka."
A munkások gyanakodva méregették Buchwald barátját.
,,Mikor fejezik be?" - kérdezte ő.
,,Júniusban" - mordult egyikük.
,,Hát ez lenyűgöző! Biztosan nagyon büszkék arra, amit itt csinálnak!"
Ahogy továbbmentek, Buchwald így szólt: ,,Még mindig úgy gondolom, hogy semmit nem érsz ezzel."
,,Ellenkezőleg - felelt a férfi. Ha ezek a munkások elgondolkodnak a szavaimon, jobb érzésekkel fogják végezni a munkájukat, és ez valamilyen módon a városnak is javára válik.
,,De nem tudod ezt egyedül elérni" - szólt Buchwald. ,,Te csak egyetlen ember vagy".
,,De nem csüggedek el - válaszolt a férfi. ,,Remélem, sikerül másokat is bevonni a kampányomba."
Tovább sétáltak az utcán.
,,Te rámosolyogtál egy szürke kis nőre!" - szólt Buchwald a barátjához.
,,Igen, tudom - felelt ő. És ha ez egy tanárnő, akkor az osztályának fantasztikus napja lesz ma."

Alkalmazás: Legtöbben nem ismerjük fel, milyen hatást tudunk gyakorolni a világra azzal, hogy az emberekkel egyesével megosztjuk Isten szeretetét. Amikor ezt tesszük, láncreakciót indítunk el, aminek óriási eredménye lesz Isten országára nézve. Óriási változást lehet munkálni a világban látszólag jelentéktelen kis kedvességekkel. Ahogy Jézus fogta azt a néhány kenyeret és halat a Galileai tó mellett, és ezreket jóllakatott (Máté 14-15. fejezet), Isten képes arra, hogy fogja a kis dolgokat, amiket teszünk érte, és csodákat tegyen mások életében. Próbáld ki, és figyeld, mi történik!

Wayne Rice
 
 
0 komment , kategória:  Történetek  
Címkék: alkalmazottaihoz, kedvességekkel, fantasztikusan, elgondolkodnak, hozzáállására, jóindulatodat, jelentéktelen, rámosolyogtál, fantasztikus, építőmunkást, pillantottak, taxisofőrnek, továbbmentek, láncreakciót, ellenkezőleg, forgalomban, másodpercre, döbbenettől, megmentheti, pincérekhez, családjához, jóllakatott, osztályának, visszahozni, megkérdezte, kampányomba, rovatvezető, szeretetét, gyanakodva, utazhattam, barátjához, méregették, továbbadja, hidegvérét, érzésekkel, megosztjuk, taxisofőrnek elakadt, sűrű forgalomban, egyetlen dolog, taxisnak szereztem, bolti eladókhoz, pincérekhez vagy, saját családjához, egész azon, tízből hármat, postai dolgozókat, barátja megállt, munkások gyanakodva, munkások elgondolkodnak, osztályának fantasztikus, világra azzal, emberekkel egyesével, Ahogy Jézus, Wayne Rice,
Új komment
Név:
E-mail cím: ( csak a blog tulajdonosa látja )
Kérem írja be a baloldalon látható számot!
Szöveg:  
 
Betűk: Félkövér Dőlt Kiemelés   Kép: Képbeszúrás   Link: Beszúrás

Mérges Király Szomorú Kiabál Mosoly Kacsintás haha hihi bibibi angyalka ohh... ... buli van... na ki a király? puszika draga baratom... hát ezt nem hiszem el haha-hehe-hihi i love you lol.. nagyon morcika... maga a devil pc-man vagyok peace satanka tuzeske lassan alvas kaos :) bloaoa merges miki idiota .... sir puszika
 
 
Félkövér: [b] Félkövér szöveg [/b]
Dőlt: [i] Dőlt szöveg [/i]
Kiemelés: [c] Kiemelt szöveg [/c]
Képbeszúrás: [kep] http://...../kep.gif [/kep]
Linkbeszúrás: [link] http://tvn.hu [/link]
ReceptBázis
Bulgur gombával és csikemellel...
Epres túrótorta
Mákos-almás süti
Lazac édesköményes-citromos rizottóval
Részeges nyúl
Sült hekk
Zöldséges, tepsis krumpli
Cukkinis, padlizsános egytálétel
Pirított gomba sárgarépával
Sajttal töltött gomba
még több recept
Tudjátok ?
Belétünk a Sárkány évébe, béke vagy nagyobb háború vár ránk?
Még zöld a chili paprikám, ha beviszem a lakásba tovább fejlődik?
Tényleg hasznos gyógynövény a csalán?
Mi a teendő a novemberi Rododendron bimbóval?
Az álmoknak valóban van jelentése?
még több kérdés
Blog Címkék
Png lepke  Fekete István - Akác  Leonardo da Vinci gondolata  Lóhere  Facebookon kaptam  Alvó cicák  Facebookon kaptam  Png telefon  Weöres Sándor - A hársfa mind ...  Még csak most kezdődik a nap  Nagyi telefonál  Erdőn  Facebookon kaptam  George Gordon Lord Byron: Inez...  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  Mindig jusson idő nevetni  Facebookon kaptam  Png férfi  Gonosz démon-álarc  Facebookon kaptam  Jó éjszakát  Fekete István - Akác  Albert Einstein gondolata  Facebookon kaptam  69 éve hunyt el Albert Einstei...  Neked tudnod kell  Png cica  Png nő  Png kutya  A televizió nem a kultúrát kép...  Tanuld meg ezt a versemet  Alázat  Png rózsa csokor  Szép napot kívánok  Png rózsa csokor  Egy hatékony szolga  George Gordon Lord Byron: Inez...  Reménység és erő Krisztustól e...  Gonosz démon-álarc  Popper Péter szavai  Facebookon kaptam Cs Ildikótó...  Facebookon kaptam Cs Ildikótó...  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  Szívem  Nagyi telefonál  Facebookon kaptam  Tavaszi kép  Miért nem menti meg Jézus a jó...  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  Szabolcska Mihály – Ákác...  Kiss Éva - Amerre a ház lelke ...  69 éve hunyt el Albert Einstei...  Facebookon kaptam  Nagyi telefonál  Kerüld el az evangélium örömén...  Kerüld el az evangélium örömén...  Egy bizonyos határt  Jónás Tamás – Végtelen b...  Facebookon kaptam  A tömeg, a Mester, a módszer, ...  Jó éjszakát  Akarat  Nem számIt  Segítsük barátainkat, hogy meg...  Szép napot kívánok  Osváth Erzsébet - Gólya a réte...  Csak a fogyatkozás látható  Nagyi telefonál  Akarat  Jó éjszakát  Facebookon kaptam  Miért nem menti meg Jézus a jó...  Neked tudnod kell  Facebookon kaptam  Kellemes délutánt kívánok  Irgalom és ítélet  Varga János Veniam - Fontos sz...  Gyerekként sokat küzdöttünk az...  Facebookon kaptam  Kövesd a cowboyt!  Németh László tollából  A jó emberek mindig szépek mar...  Png férfi  Facebookon kaptam  Sose bánj semmit  Kövesd a cowboyt!  Facebookon kaptam  Makszim Gorkij gondolata  Nem méltó hozzád  Szép napot kívánok  George Byron - Ahogy itt jár -...  Adakozás  Facebookon kaptam  Albert Einstein gondolata  Akarat  A kételkedés kezelése 
Bejegyzés Címkék
taxisofőrnek elakadt, sűrű forgalomban, egyetlen dolog, taxisnak szereztem, bolti eladókhoz, pincérekhez vagy, saját családjához, egész azon, tízből hármat, postai dolgozókat, barátja megállt, munkások gyanakodva, munkások elgondolkodnak, osztályának fantasztikus, világra azzal, emberekkel egyesével, világban látszólag, néhány kenyeret, alkalmazottaihoz, kedvességekkel, fantasztikusan, elgondolkodnak, hozzáállására, jóindulatodat, jelentéktelen, rámosolyogtál, fantasztikus, építőmunkást, pillantottak, taxisofőrnek, továbbmentek, láncreakciót, ellenkezőleg, forgalomban, másodpercre, döbbenettől, megmentheti, pincérekhez, családjához, jóllakatott, osztályának, visszahozni, megkérdezte, kampányomba, rovatvezető, szeretetét, gyanakodva, utazhattam, barátjához, méregették, továbbadja, hidegvérét, érzésekkel, megosztjuk, barátjával, valamilyen, alkalmazás, gyakorolni, szeretetet, munkájukat, kiszálltak, emberekkel, dolgozókat, júniusban, szerintem, elhajtott, egyesével, gondolják, csinálnak, szavaimon, legtöbben, lenyűgöző, mondhatok, szereztem, ebédeltek, közvetett, veszélyes, kedvesebb, háromezer, különböző, eladókhoz, eredménye, okostojás, csüggedek, országára, látszólag, válaszolt, nagyszerű, változást, városnak, gondolom, biztosan, egyetlen, buchwald, mennyire, , ,
2024.03 2024. április 2024.05
HétKedSzeCsüPénSzoVas
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930 
Blog kereső


Bejegyzések
ma: 0 db bejegyzés
e hónap: 108 db bejegyzés
e év: 370 db bejegyzés
Összes: 35935 db bejegyzés
Kategóriák
 
Keresés
 

bejegyzések címeiben
bejegyzésekben

Archívum
 
Látogatók száma
 
  • Ma: 5608
  • e Hét: 17319
  • e Hónap: 46631
  • e Év: 234433
Szótár
 




Blogok, Videótár, Szótár, Ki Ne Hagyd!, Fecsegj, Tudjátok?, Receptek, Egészség, Praktikák, Jótékony hatások, Házilag, Versek,
© 2002-2024 TVN.HU Kft.