Belépés
kalmanpiroska.blog.xfree.hu
Minden kegyelem. Kovács Kálmán
1968.04.24
Offline
Profil képem!
Linktáram, Blogom, Képtáram, Videótáram, Ismerőseim, Fecsegj
A gyümölcs
  2017-05-12 17:01:57, péntek
 
  A gyümölcs

,,Azt a szőlővesszőt, amely nem terem gyümölcsöt énbennem, lemetszi..." János 15,2


Gyümölcs. Ez a következő nagy kifejezés a felsorolásban, amit olvasunk: a Szőlőtő, a Szőlősgazda, a szőlővessző, a gyümölcs. Milyen közölnivalója van Urunknak a gyümölcsről számunkra? Egyszerűen ez: a gyümölcs az egyetlen dolog, amiért a szőlővessző létezik, és ha nem terem gyümölcsöt, a szőlősgazda lemetszi. A szőlőtő a szőlősgazda dicsősége; a szőlővessző a szőlőtő dicsősége; a gyümölcs a szőlővessző dicsősége. Ha a szőlővessző nem terem gyümölcsöt, nincs benne dicsőség vagy haszon; ez vétség és akadály; ezért a szőlősgazda lemetszi. A szőlővessző létezésének egyetlen oka, az egyetlen jele annak, hogy igazi szőlővesszője a mennyei Szőlőtőnek, az egyetlen feltétele annak, hogy az isteni Szőlősgazda engedje a Szőlőtőnek megosztani vele az életét, az, hogy a szőlővessző gyümölcsöt terem.
És mi a gyümölcs? Olyasmi, amit a szőlővessző terem, nem önmaga részére, hanem a tulajdonosának; olyasmi, amit összegyűjtenek és betakarítanak. A szőlővessző valójában a szőlőtő nedvét veszi át a saját életéhez, ami által vastagabbra és erősebbre nő. De ez az ellátás saját fennmaradásához teljesen alá van rendelve annak, hogy betöltse létezésének célját - a gyümölcstermést. Amikor a keresztyének nem értik vagy nem fogadják el ezt az igazságot, meghiúsulnak az erőfeszítéseik és az imáik, hogy szőlőtő életet éljenek. Gyakran buzgón vágynak erre: Igét olvasnak, elmélkednek rajta, imádkoznak, mégis kudarcot vallanak, és szeretnék tudni, hogy miért. Az ok nagyon egyszerű: Nem tudják, hogy a gyümölcstermés az egyetlen dolog, amiért megváltást nyertek.
Ahogyan Krisztus lett az igazi Szőlőtő egyetlen céllal, úgy lettél te is szőlővesszővé téve azzal az egyetlen céllal, hogy gyümölcsöt teremj az emberek üdvösségére. A Szőlőtő és a szőlővessző egyaránt alá van vetve a gyümölcstermés változhatatlan törvényének, mint létük egyetlen okának. Krisztusnak és a hívőnek, a mennyei Szőlőtőnek és a szőlővesszőnek egyaránt megvan a helye a világban egyetlen, kizárólagos célból: hogy Isten megmentő szeretetét közvetítsék az emberekhez. Erről szól az ünnepélyes kijelentés: ,,Minden szőlővesszőt, amely nem terem gyümölcsöt, lemetszi..."
Különösen ügyeljünk egyetlen hatalmas hibára, Sok keresztyén gondolja azt, hogy saját üdvössége az első dolog; a jelenlegi életük és a jólétük, a családjukról való gondoskodás, a második; és amennyi idő és figyelem marad, azt a gyümölcstermésre szentelhetik, az emberek megmentésére. Nem csoda, hogy a legtöbb esetben nagyon kevés időnk vagy figyelmünk marad. Nem, keresztyénként az egyetlen cél, amiért téged Krisztus Testének tagjává tettek, hogy a Fej használhasson az Ő megmentő munkájának kivitelezésében. Az egyetlen cél az, amiért Isten szőlővesszővé tett, hogy Krisztus rajtad keresztül életet hozhasson el az embereknek. A személyes üdvösséged, a figyelmed és a törődésed a családod iránt, teljesen alá van rendelve ennek. Az elsődleges célod az életben, az elsődleges célod mindennap az legyen, hogy megtudd, mennyire vágyik Krisztus véghezvinni a célját benned.
Kezdjünk el úgy gondolkodni, ahogy Isten gondolkodik! Fogadjuk el Krisztus tanítását, és válaszoljunk rá! Az egyetlen célja annak, hogy szőlővessző vagyok, az egyetlen jele annak, hogy igazi szőlővessző vagyok, az egyetlen feltétele a megmaradásomnak és annak, hogy erőssé növekedjek az, hogy megtermem a mennyei Szőlőtő gyümölcsét a haldokló emberek számára, hogy egyék, és éljenek. És az egyetlen dolog, amiben a legtökéletesebb bizonyosságom lehet, hogy Krisztussal, mint az én Szőlőtőmmel, és az Atyával, az én Szőlősgazdámmal, valóban gyümölcsöző szőlővessző lehetek.

...... ........... .............

Atyám, Te jössz, hogy gyümölcsöt keress. Taníts minket, imádkozunk, felismerni, mennyire igazán ez az egyetlen célja a mi létünknek és egységünknek Krisztussal! Tedd a szívünk egyetlen vágyává, hogy szőlővesszők legyünk, ezért töltsd be szívünket a Szőlőtő Lelkével a bőséges gyümölcstermésért!

Andrew Murray
 
 
0 komment , kategória:  Rövid építő írások  
Címkék: gyümölcstermésre, kivitelezésében, megmaradásomnak, fennmaradásához, gyümölcstermést, legtökéletesebb, szőlősgazdámmal, összegyűjtenek, változhatatlan, gyümölcstermés, tulajdonosának, erőfeszítéseik, szőlővesszőnek, keresztyénként, szőlővesszője, közölnivalója, szőlővesszővé, használhasson, felsorolásban, betakarítanak, bizonyosságom, megmentésére, keresztyének, szentelhetik, szőlővesszőt, családjukról, egységünknek, szőlővesszők, meghiúsulnak, válaszoljunk, gondoskodás, szőlővessző, gyümölcsöző, szőlősgazda, krisztusnak, üdvösségére, következő nagy, gyümölcsről számunkra, egyetlen dolog, szőlővessző létezik, szőlősgazda lemetszi, szőlősgazda dicsősége, szőlőtő dicsősége, szőlővessző dicsősége, szőlővessző létezésének, egyetlen jele, mennyei Szőlőtőnek, egyetlen feltétele, isteni Szőlősgazda, szőlővessző gyümölcsöt, szőlővessző terem, szőlővessző valójában, Ahogyan Krisztus, Krisztus Testének, Szőlőtő Lelkével, Andrew Murray,
Új komment
Név:
E-mail cím: ( csak a blog tulajdonosa látja )
Kérem írja be a baloldalon látható számot!
Szöveg:  
 
Betűk: Félkövér Dőlt Kiemelés   Kép: Képbeszúrás   Link: Beszúrás

Mérges Király Szomorú Kiabál Mosoly Kacsintás haha hihi bibibi angyalka ohh... ... buli van... na ki a király? puszika draga baratom... hát ezt nem hiszem el haha-hehe-hihi i love you lol.. nagyon morcika... maga a devil pc-man vagyok peace satanka tuzeske lassan alvas kaos :) bloaoa merges miki idiota .... sir puszika
 
 
Félkövér: [b] Félkövér szöveg [/b]
Dőlt: [i] Dőlt szöveg [/i]
Kiemelés: [c] Kiemelt szöveg [/c]
Képbeszúrás: [kep] http://...../kep.gif [/kep]
Linkbeszúrás: [link] http://tvn.hu [/link]
ReceptBázis
Bulgur gombával és csikemellel...
Epres túrótorta
Mákos-almás süti
Lazac édesköményes-citromos rizottóval
Részeges nyúl
Sült hekk
Zöldséges, tepsis krumpli
Cukkinis, padlizsános egytálétel
Pirított gomba sárgarépával
Sajttal töltött gomba
még több recept
Tudjátok ?
Belétünk a Sárkány évébe, béke vagy nagyobb háború vár ránk?
Még zöld a chili paprikám, ha beviszem a lakásba tovább fejlődik?
Tényleg hasznos gyógynövény a csalán?
Mi a teendő a novemberi Rododendron bimbóval?
Az álmoknak valóban van jelentése?
még több kérdés
Blog Címkék
Facebookon kaptam  Esterházy Péterre emlékezünk  Hogyan válunk hűségesekké?  Az ókori görögök sebkezelésre ...  Az ókori görögök sebkezelésre ...  Önmaga ellenére  Minden tavaszból őrizz..  Facebookon kaptam  A zsálya az Alzheimer-kórban s...  Hegedüs Géza: Magyar költészet  A zsálya az Alzheimer-kórban s...  Facebookon kaptam  József Attila – Keresek ...  Tavaszi este  Magyar költészet napja  Bársony székben  Ki akarják dobni a pajzsmirigy...  A sorsod  Horváth Szilvia tollából  Martin Buber, A haszidim meséi  Facebookon kaptam  A felvilágosodás...  Töröld le  Az ókori görögök sebkezelésre ...  képre írva  Esterházy Péterre emlékezünk  Különleges  Facebookon kaptam Krisztina b...  Egy tavasz  Jánosházy György: Fogd a kezem  Facebookon kaptam  Ady Endre - Mindegy átka  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam Krisztinától  képre írva  Facebookon kaptam  ajándék, mellyel meglepem  képre írva  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  képre írva  Kertem  Magyar költészet napja  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  Otthon  Szép estét  Eduardo Sacheri gondolata  Esterházy Péterre emlékezünk  Spenót fasírttal  Facebookon kaptam  Azért kaptad  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  Jó nap volt  A pitypang legendája  Facebookon kaptam  Annyira tisztelem a szabadságo...  Facebookon kaptam  Csend  Facebookon kaptam  Az ember  Magyar költészet napja  Facebookon kaptam  Baranyi Ferenc - N i n c s  Sok ember olyan, mint a kaméle...  Szép estét  Az egyik legalapvetőbb tézis a...  Facebookon kaptam  Alvó cicák  Radnóti Miklós: Hasonlatok (ré...  Pitypang szökőkút  Ott van  Zilahy Lajos mondta  Sík Sándor - Ha jő a perc  Esterházy Péter: Harmonia c...  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  Mindent de mindent visszakap  Hogyan válunk hűségesekké?  Eduardo Sacheri gondolata  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  Esterházy Péterre emlékezünk  Szép álmokat!  Nagy és kis csodák  Vidámság  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  Az ember emlékekből áll  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  Erdei gyöngyvirág  Facebookon kaptam  Megígért békesség  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  Alvó cica 
Bejegyzés Címkék
következő nagy, gyümölcsről számunkra, egyetlen dolog, szőlővessző létezik, szőlősgazda lemetszi, szőlősgazda dicsősége, szőlőtő dicsősége, szőlővessző dicsősége, szőlővessző létezésének, egyetlen jele, mennyei Szőlőtőnek, egyetlen feltétele, isteni Szőlősgazda, szőlővessző gyümölcsöt, szőlővessző terem, szőlővessző valójában, szőlőtő nedvét, saját életéhez, ellátás saját, igazi Szőlőtő, egyetlen céllal, emberek üdvösségére, szőlővessző egyaránt, gyümölcstermés változhatatlan, szőlővesszőnek egyaránt, világban egyetlen, ünnepélyes kijelentés, első dolog, jelenlegi életük, családjukról való, gyümölcstermésre szentelhetik, emberek megmentésére, legtöbb esetben, személyes üdvösséged, családod iránt, elsődleges célod, célját benned, egyetlen célja, mennyei Szőlőtő, haldokló emberek, legtökéletesebb bizonyosságom, szívünk egyetlen, bőséges gyümölcstermésért, gyümölcstermésre, kivitelezésében, megmaradásomnak, fennmaradásához, gyümölcstermést, legtökéletesebb, szőlősgazdámmal, összegyűjtenek, változhatatlan, gyümölcstermés, tulajdonosának, erőfeszítéseik, szőlővesszőnek, keresztyénként, szőlővesszője, közölnivalója, szőlővesszővé, használhasson, felsorolásban, betakarítanak, bizonyosságom, megmentésére, keresztyének, szentelhetik, szőlővesszőt, családjukról, egységünknek, szőlővesszők, meghiúsulnak, válaszoljunk, gondoskodás, szőlővessző, gyümölcsöző, szőlősgazda, krisztusnak, üdvösségére, elmélkednek, létezésének, vastagabbra, törvényének, krisztussal, közvetítsék, kizárólagos, gondolkodik, , ,
2024.03 2024. április 2024.05
HétKedSzeCsüPénSzoVas
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930 
Blog kereső


Bejegyzések
ma: 0 db bejegyzés
e hónap: 66 db bejegyzés
e év: 328 db bejegyzés
Összes: 35893 db bejegyzés
Kategóriák
 
Keresés
 

bejegyzések címeiben
bejegyzésekben

Archívum
 
Látogatók száma
 
  • Ma: 232
  • e Hét: 5076
  • e Hónap: 16951
  • e Év: 204753
Szótár
 




Blogok, Videótár, Szótár, Ki Ne Hagyd!, Fecsegj, Tudjátok?, Receptek, Egészség, Praktikák, Jótékony hatások, Házilag, Versek,
© 2002-2024 TVN.HU Kft.