Belépés
dandej.blog.xfree.hu
Isten szeret! Jézus él! Jézus Krisztus, Isten Fia! Grád Károlyné
1952.12.21
Offline
Profil képem!
Linktáram, Blogom, Képtáram, Videótáram, Ismerőseim, Fecsegj
Az utolsó nap
  2011-02-28 12:26:15, hétfő
 
  Amikor majd megnyílik az ég

,,És akkor jelek lesznek a napban, a holdban és a csillagokban, a földön pedig a tenger zúgása és háborgása miatt kétségbeesnek a népek tanácstalanságukban. Az emberek megdermednek a félelemtől és annak sejtésétől, ami az egész földre vár, mert az egek tartóerői megrendülnek. És akkor meglátják az Emberfiát eljönni a felhőben nagy hatalommal és dicsőséggel. Amikor pedig ezek elkezdődnek, egyenesedjetek fel, és emeljétek fel a fejeteket, mert közeledik a megváltásotok."

Így szólt az Ige aznap a Lukács írása szerinti evangélium 21. részéből a lelkész ódon hangján. A templomban a szokásosnál is dermedtebb csend uralkodott. Én is lesújtva ültem ott az egyik félreeső padban. Bevallom, álmos voltam. Nem azzal a vággyal érkeztem meg Isten házába, hogy meghallgassam, amit mondani akar, mégis, amikor az agyamig hatoltak ezek a szavak, kinyílt a szemem és a szívem hevesebben kezdett verni.

Egyetlen dologra tudtam csak gondolni: fel vagyok-e én erre készülve?

Egy szóra sem emlékszem, ami az igehirdetésben elhangzott, de meg voltam ragadva. Lelkem nyugtalan volt, agyamban kérdések cikáztak, és kerestem valamit, ami engem azon a napon felment majd. A prédikáció hosszú volt, és én háromnegyed órán keresztül csak azon gondolkoztam, vajon hogy érint majd engem az a nap.

Vasárnap délután régebben mindig kimentem a falu szélére, ahol volt egy nagy mező. Már a tél közelgett, már puszta volt minden. Egy kis út vezet ott egy távoli házikóhoz. Keskeny az az út és nagyon hosszú. Még sosem mentem rajta végig, gondoltam, majd ezúttal sikerül. Bátor léptekkel vágtam neki, de még mindig nem tudtam másra gondolni, csak arra a napra. Kinyitottam tehát a Bibliámat és megkerestem az igeszakaszt. Még mindig ugyanazt mondta:

,,Aki azon a napon a háztetőn lesz, a holmija pedig a házban, ne jöjjön le, hogy elvigye, és aki a mezőn lesz, az se forduljon vissza..."

Ismét mellbevágott az Ige... Még égetőbbé vált számomra, hogy választ találjak hirtelen a kérdéseimre, amelyek a szívemet nyomják. Eszembe jutott a két mezőn sétáló ember, akik közül az egyik azon a napon ott hagyatik. Én nem akarok az az ember lenni - gondoltam magamban. Letérdeltem tehát az út mellett, hogy mindezt Istennel megosszam. Hosszan imádkoztam, kiöntöttem a lelkem, mert nagyon nyomta a mulandóság terhe és a bizonytalanság elkeserítő jelenléte.




Azt hiszem, sosem felejtem el azt a pillanatot. Hirtelen villámcsapásszerűen felragyogott a nap. Olyan világosság lett, amilyet akkor tapasztaltam utoljára, amikor nyáron a napba néztem. A szívem összeszorult, és vártam, hogy mi lesz. Ijedtemben gyorsan hátrafordultam, azzal a félelemmel, mintha pisztolyt szegeznének a fejemhez. Még mindig hatalmas fényesség volt, én pedig felnéztem az égre, azt gondoltam: ez itt tényleg a vég.

Majd egyszerűen, a természet rendje szerint egy felhő ismét eltakarta a napot. Dermedtem álltam a mező közepén. Egyedül voltam, egyedül, de terhek nélkül. Akkor értettem meg igazán, hogy mit jelent az utolsó nap. Akkor értettem meg, hogy hova tartozom. Megnyílt fölöttem az ég egy percre, és térdre borulva ért. Megnyílt felettem az ég, és készséges szívet talált.

Nem a félelem lelkét kaptuk, hogy minden nap az utolsótól féljünk. De számomra örök érvényű megtapasztalás, hogy sem a napot, sem az órát nem tudhatom, és ezért készen kell állnom. Minden percben ezzel a nyitottsággal és alázattal kell élnem az életem, mert Krisztus visszajön.

Jövel, Uram! * Horváth Dániel * PARÓKIA
Link
 
 
1 komment , kategória:  Kapcsolatok  
Címkék: igehirdetésben, bizonytalanság, hátrafordultam, egyenesedjetek, megtapasztalás, meghallgassam, megváltásotok, kétségbeesnek, nyitottsággal, csillagokban, összeszorult, megdermednek, felragyogott, gondolkoztam, megrendülnek, mellbevágott, tapasztaltam, elkezdődnek, dicsőséggel, megkerestem, letérdeltem, szegeznének, kérdéseimre, kinyitottam, háromnegyed, szokásosnál, igeszakaszt, elhangzott, hatalommal, félelemmel, prédikáció, világosság, hevesebben, egyszerűen, evangélium, templomban, földön pedig, tenger zúgása, emberek megdermednek, egész földre, egek tartóerői, felhőben nagy, lelkész ódon, egyik félreeső, vággyal érkeztem, agyamig hatoltak, szívem hevesebben, igehirdetésben elhangzott, napon felment, prédikáció hosszú, falu szélére, nagy mező, Horváth Dániel,
Guti Tünde (#1)   2011-02-28 12:35:31
Köszönöm Jolikám!

Csodálatos történet, bizonyságtétel!
Új komment
Kérjük adja meg a TVN.HU rendszeréhez tartozó felhasználónevét és jelszavát.
Csak regisztrált felhasználók írhatnak kommentet,
amennyiben még nem rendelkezik TVN.HU hozzáféréssel: Klikk ide!
Felhasználónév:
Jelszó:
Kérem írja be a baloldalon látható számot!
Szöveg:  
 
Betűk: Félkövér Dőlt Kiemelés   Kép: Képbeszúrás   Link: Beszúrás

Mérges Király Szomorú Kiabál Mosoly Kacsintás haha hihi bibibi angyalka ohh... ... buli van... na ki a király? puszika draga baratom... hát ezt nem hiszem el haha-hehe-hihi i love you lol.. nagyon morcika... maga a devil pc-man vagyok peace satanka tuzeske lassan alvas kaos :) bloaoa merges miki idiota .... sir puszika
 
 
Félkövér: [b] Félkövér szöveg [/b]
Dőlt: [i] Dőlt szöveg [/i]
Kiemelés: [c] Kiemelt szöveg [/c]
Képbeszúrás: [kep] http://...../kep.gif [/kep]
Linkbeszúrás: [link] http://tvn.hu [/link]
ReceptBázis
Bulgur gombával és csikemellel...
Epres túrótorta
Mákos-almás süti
Lazac édesköményes-citromos rizottóval
Részeges nyúl
Sült hekk
Zöldséges, tepsis krumpli
Cukkinis, padlizsános egytálétel
Pirított gomba sárgarépával
Sajttal töltött gomba
még több recept
Tudjátok ?
Belétünk a Sárkány évébe, béke vagy nagyobb háború vár ránk?
Még zöld a chili paprikám, ha beviszem a lakásba tovább fejlődik?
Tényleg hasznos gyógynövény a csalán?
Mi a teendő a novemberi Rododendron bimbóval?
Az álmoknak valóban van jelentése?
még több kérdés
Blog Címkék
Szép estét  Facebookon kaptam  Bounty krémes  Nevem  Még csak most kezdődik a nap  Facebookon kaptam  Egy lelki imádság  A tömeg, a Mester, a módszer, ...  Facebookon kaptam Mírjam barát...  Hogy lehet megtartani  Fehér virág  Az a nap, amelyik nevetés nélk...  Mit beszél, nem értem, hogy m...  Png cica  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam Krisztinától  Szép napot kívánok  Zsolnay Vilmos világhírű kera...  Akarat  Mai harmónia kártyám  Még csak most kezdődik a nap  Leonardo da Vinci gondolata  Ami embereknek lehetetlen, az...  Facebookon kaptam  Mindig jusson idő nevetni  Kövesd a cowboyt!  Elköszönt  Hogyan lehet Jézust szenvedély...  Facebookon kaptam  Aki nem dolgozik, ne is egyék  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  Nagyi telefonál  Png nő  Paul David Tripp Április 19  Szép estét kedves látogatóimna...  Tavaszi kép  Albert Einstein gondolata  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  Reggel van  Paul David Tripp Április 20  Png csokor  Kiss Éva - Amerre a ház lelke ...  Sose bánj semmit  Hogyan éljünk boldogan, amíg m...  Osváth Erzsébet - Gólya a réte...  Soha ne kedvezz...  Nagyi telefonál  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  Makszim Gorkij gondolata  Nagyi telefonál  Jó reggelt, jó napot mindenkin...  Alázat  Facebookon kaptam  Nem számIt  Nagyi telefonál  Ne kapaszkodj magasabbra,  Fehér virág  Paul David Tripp Április 21  Facebookon kaptam  Mit beszél, nem értem, hogy m...  A televizió nem a kultúrát kép...  Albert Einstein gondolata  Png telefon  A jó emberek mindig szépek mar...  képre írva  Az igazi szeretetért rendszeri...  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam Cs Ildikótó...  Albert Einsteinről  Facebookon kaptam  Amikor Jézus rátapos a lábadra  Popper Péter szavai  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  A boldog családok mind hasonló...  Hogyan lehet Jézust szenvedély...  Az a nap, amelyik nevetés nélk...  Kiss Éva - Amerre a ház lelke ...  Gyerekként sokat küzdöttünk az...  Minden harmadik...  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  George Byron - Ahogy itt jár -...  Facebookon kaptam  Szívem tiéd  Lóhere  Png virág  Az engedelmesség miért nem vál...  Alázat  George Byron - Ahogy itt jár -...  Örülök, hogy látlak!  Akarat  Tanuld meg ezt a versemet  Albert Einsteinről  Facebookon kaptam Cs Ildikótól 
Bejegyzés Címkék
földön pedig, tenger zúgása, emberek megdermednek, egész földre, egek tartóerői, felhőben nagy, lelkész ódon, egyik félreeső, vággyal érkeztem, agyamig hatoltak, szívem hevesebben, igehirdetésben elhangzott, napon felment, prédikáció hosszú, falu szélére, nagy mező, távoli házikóhoz, háztetőn lesz, holmija pedig, mezőn lesz, szívemet nyomják, egyik azon, mulandóság terhe, bizonytalanság elkeserítő, napba néztem, szívem összeszorult, természet rendje, felhő ismét, mező közepén, félelem lelkét, utolsótól féljünk, igehirdetésben, bizonytalanság, hátrafordultam, egyenesedjetek, megtapasztalás, meghallgassam, megváltásotok, kétségbeesnek, nyitottsággal, csillagokban, összeszorult, megdermednek, felragyogott, gondolkoztam, megrendülnek, mellbevágott, tapasztaltam, elkezdődnek, dicsőséggel, megkerestem, letérdeltem, szegeznének, kérdéseimre, kinyitottam, háromnegyed, szokásosnál, igeszakaszt, elhangzott, hatalommal, félelemmel, prédikáció, világosság, hevesebben, egyszerűen, evangélium, templomban, dermedtebb, uralkodott, pillanatot, ijedtemben, kiöntöttem, imádkoztam, félelemtől, mulandóság, sejtésétől, elkeserítő, természet, gondoltam, alázattal, dermedtem, visszajön, forduljon, megosszam, felnéztem, eltakarta, emlékszem, utolsótól, keresztül, közelgett, házikóhoz, közeledik, léptekkel, jelenléte, fényesség, nyugtalan, pisztolyt, bibliámat, megnyílik, , ,
2024.03 2024. április 2024.05
HétKedSzeCsüPénSzoVas
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930 
Blog kereső


Bejegyzések
ma: 0 db bejegyzés
e hónap: 0 db bejegyzés
e év: 0 db bejegyzés
Összes: 10080 db bejegyzés
Kategóriák
 
Keresés
 

bejegyzések címeiben
bejegyzésekben

Archívum
 
Látogatók száma
 
  • Ma: 3946
  • e Hét: 8173
  • e Hónap: 19226
  • e Év: 80527
Szótár
 




Blogok, Videótár, Szótár, Ki Ne Hagyd!, Fecsegj, Tudjátok?, Receptek, Egészség, Praktikák, Jótékony hatások, Házilag, Versek,
© 2002-2024 TVN.HU Kft.