Belépés
kalmanpiroska.blog.xfree.hu
Minden kegyelem. Kovács Kálmán
1968.04.24
Offline
Profil képem!
Linktáram, Blogom, Képtáram, Videótáram, Ismerőseim, Fecsegj
"Az Úr az én pásztorom"
  2017-07-14 14:40:57, péntek
 
  "Az Úr az én pásztorom, nem szűkölködöm." Zsoltár 23:1


Milyen tökéletes jóságról tesz tanúságot, hogy a végtelenül nagy Úr népének pásztoraként jelenti ki magát. Hogy kifejezze, mennyire szereti népét, és milyen atyailag gondoskodik róla, a nagy Isten megengedi, hogy ilyen földi képpel ábrázoljuk ki Őt. Dávid maga is juhpásztor volt, és azt is tudta, mire van szükségük a juhoknak, de tisztában volt a pásztor sokféle feladatával is. Ebben a zsoltárban magát ezekhez a gyönge, védtelen és ostoba állatokhoz hasonlítja. Istenben pedig meglátja gondviselőjét, védelmezőjét, vezetőjét, valójában mindenét.
Senki nem jogosult arra, hogy magát az Úr juhának nevezze, amíg meg nem újult a természete. A meg nem tért embereket a Biblia farkasoknak vagy kecskéknek nevezi.
A juhnak van tulajdonosa, a vadállatnak nincs. A tulajdonos nagyra értékeli a juhot, amelyet gyakran drága áron vásárolt meg. Jó tudni, hogy az Úréi vagyunk. Ezt tudta Dávid is. Ebben a mondatban valami egészen nagyszerű dolgot mond ki. Nincs "ha" és nincs "de", nincs "remélem". Ezzel szemben határozottan kijelenti: "Az Úr az én pásztorom!" Nekünk is meg kell tanulnunk szüntelenül és feltétlenül bíznunk a mi mennyei Atyánkban.
Ebben a mondatban az a vigasztaló, hogy egyes szám első személyben hangzik el. Dávid nem azt mondja: "Az Úr a nagyvilág pásztora, aki vezérli a mindenséget". Nem, hanem azt mondja: "Az Úr az én pásztorom". Még ha senki mást nem pásztorolna, nekem akkor is pásztorom lenne! Gondoskodik rólam, őrködik felettem, és megőriz engem. Legyen a hívő ember helyzete bármilyen, minden pillanatban Pásztorának szerető gondoskodása alatt él.
A következő szavak az előzőkből születtek: "Nem szűkölködöm". Egyébként talán hiányt szenvedek egyben-másban, de ha az Úr a pásztorom, Ő minden szükségemben megelégít. Bizonyos, hogy ezt megteszi, mert szíve tele van szeretettel, és ezért "nem szűkölködöm". Nem látok szükséget semmiben, amire ebben a múlandó világban szükségem van. Végül is Ő táplálja a hollókat, Ő növeszti a mezők liliomait, hát akkor hogy is engedné, hogy gyermeke éhezzen?
De nem szűkölködöm lelkiekben sem, mert tudom, hogy elég nekem az Ő kegyelme! Ha benne megmaradok, Ő azt mondja: "minden napodhoz adok új erőt"! Talán nincs meg mindenem, amit magamnak kívánok, "de nem szűkölködöm". Mások, nálam gazdagabb és bölcsebb emberek talán szűkölködnek, én azonban nem. "Az oroszlánok is sínylődnek és éheznek, de akik az Úrhoz folyamodnak, nem nélkülözik a jót" (Zsolt 34,11).
Ez nemcsak azt jelenti, hogy éppen most nem szűkölködöm, hanem a jövőre is vonatkozik. Jöjjön, ami jön, legyen az akár éhínség vagy természeti katasztrófa, ennek ellenére vallom: "Nem fogok szűkölködni semmiben".
Akkor sem, ha majd öreg és gyönge leszek, és akkor sem, ha majd rám borul a halál sötét árnyéka. Mindenem meglesz bőségben. Nem azért, mintha sok pénzem lenne a bankban, nem is azért, mintha elég ügyes és okos lennék ahhoz, hogy megkeressem a kenyeremet, hanem azért, mert "az Úr az én pásztorom". A hitetlenek mindig szükséget látnak, az igazak soha! A bűnbe ragadt ember szívétől távol van a megelégedettség, de a megelégedett szívből kedvesség árad.

C. H. Spurgeon
 
 
0 komment , kategória:  Áhítatok  
Címkék: megelégedettség, gondviselőjét, szükségemben, gondoskodása, határozottan, pásztoraként, szűkölködnek, védelmezőjét, megelégedett, mindenséget, feladatával, feltétlenül, szüntelenül, pásztorolna, vadállatnak, farkasoknak, tulajdonosa, szűkölködöm, folyamodnak, katasztrófa, szűkölködni, megkeressem, pillanatban, gondoskodik, szeretettel, pásztorának, megmaradok, végtelenül, zsoltárban, juhpásztor, tulajdonos, hasonlítja, állatokhoz, természete, természeti, lelkiekben, végtelenül nagy, nagy Isten, pásztor sokféle, zsoltárban magát, vadállatnak nincs, tulajdonos nagyra, mondatban valami, nagyvilág pásztora, hívő ember, következő szavak, előzőkből születtek, múlandó világban, mezők liliomait, akár éhínség, halál sötét, hitetlenek mindig,
Új komment
Név:
E-mail cím: ( csak a blog tulajdonosa látja )
Kérem írja be a baloldalon látható számot!
Szöveg:  
 
Betűk: Félkövér Dőlt Kiemelés   Kép: Képbeszúrás   Link: Beszúrás

Mérges Király Szomorú Kiabál Mosoly Kacsintás haha hihi bibibi angyalka ohh... ... buli van... na ki a király? puszika draga baratom... hát ezt nem hiszem el haha-hehe-hihi i love you lol.. nagyon morcika... maga a devil pc-man vagyok peace satanka tuzeske lassan alvas kaos :) bloaoa merges miki idiota .... sir puszika
 
 
Félkövér: [b] Félkövér szöveg [/b]
Dőlt: [i] Dőlt szöveg [/i]
Kiemelés: [c] Kiemelt szöveg [/c]
Képbeszúrás: [kep] http://...../kep.gif [/kep]
Linkbeszúrás: [link] http://tvn.hu [/link]
ReceptBázis
Bulgur gombával és csikemellel...
Epres túrótorta
Mákos-almás süti
Lazac édesköményes-citromos rizottóval
Részeges nyúl
Sült hekk
Zöldséges, tepsis krumpli
Cukkinis, padlizsános egytálétel
Pirított gomba sárgarépával
Sajttal töltött gomba
még több recept
Tudjátok ?
Belétünk a Sárkány évébe, béke vagy nagyobb háború vár ránk?
Még zöld a chili paprikám, ha beviszem a lakásba tovább fejlődik?
Tényleg hasznos gyógynövény a csalán?
Mi a teendő a novemberi Rododendron bimbóval?
Az álmoknak valóban van jelentése?
még több kérdés
Blog Címkék
Albert Einsteinről  Nem tudhatod  Fekete-erdő desszert  Facebookon kaptam  Png kutya  A sors  Egy maradéktalanul uralt világ  Facebookon kaptam  Radikális szeretet  Jó éjszakát  Fehér virág  Miért nem menti meg Jézus a jó...  Az a nap, amelyik nevetés nélk...  Jó éjszakát  Akarat  Hiányzik  Irgalom és ítélet  Facebookon kaptam  Nagyi telefonál  A tömeg, a Mester, a módszer, ...  Facebookon kaptam  Gyerekként sokat küzdöttünk az...  Png cica  Ágai Ágnes – Csendélet  Elköszönt  Jó reggelt, jó napot mindenkin...  Tanuld meg ezt a versemet  Osváth Erzsébet - Gólya a réte...  Szívem tiéd  Facebookon kaptam  Fekete-erdő desszert  Julian Brass gondolata  Adakozás  Facebookon kaptam  Akarat  Png ház  Weöres Sándor - A hársfa mind ...  Elköszönt  Paul David Tripp Április 20  Az igazi szeretetért rendszeri...  Facebookon kaptam Mírjam barát...  Fekete István - Akác  Őrizkednünk kell...  Png nő  Ne kapaszkodj magasabbra,  Hogyan lehet Jézust szenvedély...  Hogy lehet megtartani  69 éve hunyt el Albert Einstei...  George Gordon Lord Byron: Inez...  Miért nem menti meg Jézus a jó...  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  Tanuld meg ezt a versemet  Facebookon kaptam  Tóth Ágnes - Szervusz pad  Reggel van  Weöres Sándor - A hársfa mind ...  Facebookon kaptam  Mit beszél, nem értem, hogy m...  Éretlen vers  Ami embereknek lehetetlen, az...  Facebookon kaptam  Png csokor  Facebookon kaptam  Irgalom és ítélet  Popper Péter szavai  Próbálj meg ...  Facebookon kaptam  Szép álmokat!  Alázat  Garai Gábor - Takarítás  Próbálj meg ...  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  Szép napot kívánok  Png virág  Julian Brass gondolata  Facebookon kaptam  Jó éjszakát  Alázat  Mai harmónia kártyám  Erdőn  Ágai Ágnes – Csendélet  Gonosz démon-álarc  Éretlen vers  Facebookon kaptam  Szép estét kedves látogatóimna...  Paul David Tripp Április 19  Neked tudnod kell  Png telefon  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam Krisztinától  210 éve született a SZÓZAT meg...  Png csokor  Illyés Gyula - Milyen hamar.  Kövesd a cowboyt!  Facebookon kaptam  Reménység és erő Krisztustól e...  Julian Brass gondolata  Ágai Ágnes – Csendélet 
Bejegyzés Címkék
végtelenül nagy, nagy Isten, pásztor sokféle, zsoltárban magát, vadállatnak nincs, tulajdonos nagyra, mondatban valami, nagyvilág pásztora, hívő ember, következő szavak, előzőkből születtek, múlandó világban, mezők liliomait, akár éhínség, halál sötét, hitetlenek mindig, igazak soha, bűnbe ragadt, megelégedett szívből, megelégedettség, gondviselőjét, szükségemben, gondoskodása, határozottan, pásztoraként, szűkölködnek, védelmezőjét, megelégedett, mindenséget, feladatával, feltétlenül, szüntelenül, pásztorolna, vadállatnak, farkasoknak, tulajdonosa, szűkölködöm, folyamodnak, katasztrófa, szűkölködni, megkeressem, pillanatban, gondoskodik, szeretettel, pásztorának, megmaradok, végtelenül, zsoltárban, juhpásztor, tulajdonos, hasonlítja, állatokhoz, természete, természeti, lelkiekben, kecskéknek, vonatkozik, kenyeremet, nélkülözik, oroszlánok, sínylődnek, ábrázoljuk, személyben, vigasztaló, hitetlenek, pásztorom, gazdagabb, tökéletes, egyébként, mondatban, megelégít, szükséget, tanúságot, valójában, vezetőjét, szenvedek, embereket, nagyszerű, bármilyen, nagyvilág, következő, kifejezze, szükségem, kedvesség, megengedi, atyánkban, szükségük, liliomait, kijelenti, , ,
2024.03 2024. április 2024.05
HétKedSzeCsüPénSzoVas
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930 
Blog kereső


Bejegyzések
ma: 0 db bejegyzés
e hónap: 108 db bejegyzés
e év: 370 db bejegyzés
Összes: 35935 db bejegyzés
Kategóriák
 
Keresés
 

bejegyzések címeiben
bejegyzésekben

Archívum
 
Látogatók száma
 
  • Ma: 1691
  • e Hét: 13402
  • e Hónap: 42714
  • e Év: 230516
Szótár
 




Blogok, Videótár, Szótár, Ki Ne Hagyd!, Fecsegj, Tudjátok?, Receptek, Egészség, Praktikák, Jótékony hatások, Házilag, Versek,
© 2002-2024 TVN.HU Kft.