Belépés
kalmanpiroska.blog.xfree.hu
Minden kegyelem. Kovács Kálmán
1968.04.24
Offline
Profil képem!
Linktáram, Blogom, Képtáram, Videótáram, Ismerőseim, Fecsegj
Nyerj meg egy barátot, legyél barát...
  2017-09-06 21:48:57, szerda
 
  Nyerj meg egy barátot, legyél barát, vezess egy barátot Krisztushoz!


... A kosárlabda életem nagy részét jelentette. Amint már említettem, négy évig az Auburn Egyetemen a SEC-ben (Southeastern Conference - dél-keleti liga) játszottam. Ebben az időben Charles Barkley is itt játszott három évig. Meglehetősen jó barátok voltunk, utazások alkalmával egy szobában aludtunk. Még sok évig tartottuk a kapcsolatot, és közben sokat szórakoztunk.
Egyszer meglátogattam Birminghamben (Alabama), és egy hat fő csoporttal enni mentünk. Amikor az étteremben ültünk, felvetettem egy lelki témájú kérdést.
Pár perc múlva az egész csoport örökkévaló dolgokról beszélt.
Charles az asztal másik végén ült, rám mutatott és azt mondta: ,,Márk az egyetlen barátom, aki valóban komolyan gondol mindent, ami Istennel és a vallási dolgokkal kapcsolatos."
Honnan tudta Charles, hogy én eziránt érdeklődöm? Onnan, hogy beszéltem róla. Nem állandóan, de gyakran szóba hoztam. Miért? Mert szeretném viszontlátni Charlest a mennyben. És ezért meg kellett őt hívnom.
Charles nagy, izmos férfi volt, bármikor leüthetett volna. Egyszer valóban elkapott, és átdobott a válla fölött, noha én sem vagyok kis növésű.
De ő értékelte azt, hogy én vallási témákról beszélek vele, mivel tudta, sok bátorság kell ahhoz, hogy az ember erről nyíltan beszéljen.
Azt mondta, én vagyok az egyedüli barátja, aki a vallást komolyan veszi. Megtörténhet, hogy te is egyedüli hívő barátja vagy valakinek, aki a kárhozat felé tart, és Isten téged állított meghatározott stratégiai céllal az életébe. A kérdés ez: Mit fogsz ebből a helyzetből kihozni? Azért vagy ott, hogy magot hints el ennek a személynek az életében, tehát kezdd el! Nem fogod megbánni! Soha nem bánom meg, ha felhozom Isten témáját. Csak azt bánom meg, ha nem teszem.
Amikor később azon a napon Charles és én golfoztunk, ismét örök dolgokról beszélgettünk. Egy idő után megjegyeztem:
-Őszintén szólva, úgy látom, most vagy a legnyitottabb Jézus Krisztussal és Istennel kapcsolatos témák iránt.
-Márk, amikor az ember már egy kicsit idősebb - felelte -, és a karrier is hanyatlófélben van, elkezdünk ezekről a dolgokról gondolkodni.
Gondolj arra, ha Isten azt szeretné, hogy egy személynek bizonyságot tégy, éppen az a megfelelő időpont, amikor beszélgetsz vele.
Charles anyjához tértünk vissza, és öccsével, Darryllal a konyhában ültünk le. Amikor Charles átment a szobába, Darryl így szólt hozzám:
-Néhány hónapja szívinfarktusom volt, és láttam valamit.
Valószínűleg hallottál már a halál utáni élményekről, amikor az emberek a klinikai halál állapotában állítólag egy alagutat és a végén erős fényt láttak. De vannak, akik egészen mást látnak, és Darrylnek sem hagyományos halál utáni élménye volt. Arról beszélt, hogy a lelke elhagyta a testét, amikor megállt a szíve, és látta a saját testét a műtőasztalon. Ezután a lelke utazást tett. Hirtelen égő fákat látott, a fák körül hullámzott a talaj, és előtte egy tűzzel teli tó jelent meg.
-Mi volt, amit láttál? - kérdeztem tőle.
-A poklot láttam.
-A poklot láttad? Darryl, ha meghaltál volna, hova jutottál volna?
-Én a pokolba jutottam volna - felelte meggyőződéssel.
-A pokolba szeretnél menni?
-Semmi esetre sem!
-A mennybe szeretnél kerülni?
-Természetesen - felelte.
-Darryl - folytattam gyorsan -, tudod, mit kell tenned, hogy a mennybe juss?
-Igen, tudom.
-Nos, mit kell tenned?
-Át kell adnom a szívem és az életem az Úr Jézusnak.
-Darryl, most hogy tudod, hogyha meghalnál, a pokolba kerülnél, kész vagy-e szíved átadni az Úr Jézusnak?
Mit gondolsz, mit felelt?
A válasza így hangzott:
-Nem!
-Miért nem? - kérdeztem tőle.
Azt felelte, amit a legtöbb ember.
-Jobban szeretem a világ dolgait, mint Isten dolgait.
Inkább bűnben akar élni, mint az univerzum Istenéért.
Megpróbáltam döntésének komolyságát megkérdőjelezni, és megkérdeztem:
-Tudatában vagy-e annak, hogy nem lesz bocsánat, amikor az ítélet napján Isten előtt fogsz állni?
-Igen, tudom - mondta.
Ez volt a legszomorúbb beszélgetés, amelyet valaha is folytattam. Darryl tudja, mit kell tennie, hogy az örökkévalóságot ne a pokolban töltse, de pillanatnyilag a világ dolgai fontosabbak számára.
[Darryl Barkley 2009-ben, 42 éves korában halt meg (a szerk. megj.)]
Elmondta, hogy amit látott, nem álom, hanem a legvalóságosabb és legigazibb dolog volt, amit valaha is látott. Sokkal valóságosabb, mint ez a könyv, amit most olvasol, vagy a szék, amelyen ülsz.
Amikor Darryl ezt az élményét elmesélte, pupillái kitágultak a döbbenettől, ahogy újra átélte a látottakat. Hidd el, az ő története csak egy a sokból, amelyben az alagút és a fény helyett a poklot látták. Egyesek arról is beszéltek, hogy embereket láttak a tűz tavában, akiknek a bőrük a testükre olvadt, majd újra meggyógyult, és megint megolvadt. Ezek a történetek hihetetlennek tűnnek, de Bibliánk beszél a tűz taváról, amely azok számára van fenntartva, akik megélik majd a második halált.
Meg szeretném kérdezni tőled, ha ma valamelyik barátod meghalna, a tűz tavába kerülne-e. Ha olyan vagy, mint a legtöbb ember, akkor feleleted, igen. Nos, a kérdés az, mit fogsz most tenni? Hagyod-e, hogy barátaid meghaljanak, és örökre a pokolba menjenek? Nem szabad hagynod, hogy odamenjenek! Jézus 2000 évvel ezelőtt elvégezte a megváltás művét, most rajtad a sor, hogy a feladatod teljesítsd. Beszélj a barátaiddal, írj nekik levelet, és - te, Isten ők is - mindnyájan örülni fogtok, hogy megtetted.

Mark Cahill
 
 
0 komment , kategória:  Történetek  
Címkék: örökkévalóságot, legvalóságosabb, szívinfarktusom, megkérdőjelezni, meggyőződéssel, hanyatlófélben, pillanatnyilag, legnyitottabb, meghatározott, beszélgettünk, természetesen, meglátogattam, birminghamben, hihetetlennek, műtőasztalon, szórakoztunk, megkérdeztem, valóságosabb, viszontlátni, southeastern, megtörténhet, legszomorúbb, valószínűleg, megpróbáltam, megjegyeztem, meglehetősen, felvetettem, bizonyságot, beszélgetsz, meghaljanak, kapcsolatos, kapcsolatot, állapotában, döbbenettől, krisztussal, komolyságát, barátot Krisztushoz, kosárlabda életem, időben Charles, szobában aludtunk, étteremben ültünk, lelki témájú, egész csoport, asztal másik, egyetlen barátom, vallási dolgokkal, válla fölött, ember erről, egyedüli barátja, vallást komolyan, kárhozat felé, helyzetből kihozni, Auburn Egyetemen, Southeastern Conference, Charles Barkley, Jézus Krisztussal, Amikor Charles, Darryl Barkley, Amikor Darryl, Mark Cahill,
Új komment
Név:
E-mail cím: ( csak a blog tulajdonosa látja )
Kérem írja be a baloldalon látható számot!
Szöveg:  
 
Betűk: Félkövér Dőlt Kiemelés   Kép: Képbeszúrás   Link: Beszúrás

Mérges Király Szomorú Kiabál Mosoly Kacsintás haha hihi bibibi angyalka ohh... ... buli van... na ki a király? puszika draga baratom... hát ezt nem hiszem el haha-hehe-hihi i love you lol.. nagyon morcika... maga a devil pc-man vagyok peace satanka tuzeske lassan alvas kaos :) bloaoa merges miki idiota .... sir puszika
 
 
Félkövér: [b] Félkövér szöveg [/b]
Dőlt: [i] Dőlt szöveg [/i]
Kiemelés: [c] Kiemelt szöveg [/c]
Képbeszúrás: [kep] http://...../kep.gif [/kep]
Linkbeszúrás: [link] http://tvn.hu [/link]
ReceptBázis
Bulgur gombával és csikemellel...
Epres túrótorta
Mákos-almás süti
Lazac édesköményes-citromos rizottóval
Részeges nyúl
Sült hekk
Zöldséges, tepsis krumpli
Cukkinis, padlizsános egytálétel
Pirított gomba sárgarépával
Sajttal töltött gomba
még több recept
Tudjátok ?
Belétünk a Sárkány évébe, béke vagy nagyobb háború vár ránk?
Még zöld a chili paprikám, ha beviszem a lakásba tovább fejlődik?
Tényleg hasznos gyógynövény a csalán?
Mi a teendő a novemberi Rododendron bimbóval?
Az álmoknak valóban van jelentése?
még több kérdés
Blog Címkék
Reménység és erő Krisztustól e...  Erdőn  A sors  Paul David Tripp Április 21  Adakozás  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  A tömeg, a Mester, a módszer, ...  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  Makszim Gorkij gondolata  Popper Péter szavai  Áprily Lajos - Gyümölcsoltó  Jó reggelt, jó napot mindenkin...  Facebookon kaptam  Akarat  A kételkedés kezelése  Még csak most kezdődik a nap  Irgalom és ítélet  Segítsük barátainkat, hogy meg...  Facebookon kaptam  Lóhere  Az igazi szeretetért rendszeri...  Facebookon kaptam  Még csak most kezdődik a nap  Egy hatékony szolga  Amikor Jézus rátapos a lábadra  Irgalom és ítélet  Fekete István - Akác  képre írva  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam Krisztinától  Albert Einsteinről  Nagyi telefonál  Facebookon kaptam  Png kutya  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  Próbálj meg ...  Hiányzik  Mi lenne ha  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  Nagyon különös  Gonosz démon-álarc  Facebookon kaptam  Popper Péter szavai  Sokan azt tartják  Facebookon kaptam  Idő  Fehér virág  képre írva  Nem számIt  Ami embereknek lehetetlen, az...  Fekete István - Akác  Hazára minden embernek szükség...  Sokan azt tartják  Még csak most kezdődik a nap  Szabolcska Mihály – Ákác...  Hogy lehet megtartani  Albert Einsteinről  Szép estét kedves látogatóimna...  Facebookon kaptam  Png csokor  s immár én is felragyogva, ért...  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  Fekete-erdő desszert  Szabolcska Mihály – Ákác...  Jónás Tamás – Végtelen b...  Facebookon kaptam  Csak a fogyatkozás látható  Facebookon kaptam  Nem tudhatod  Lóhere  Akik bántanak téged  Reménység és erő Krisztustól e...  Nagyi telefonál  Bounty krémes  Facebookon kaptam  Paul David Tripp Április 20  Png virág  Gonosz démon-álarc  Nagyi telefonál  Egy hatékony szolga  Hogy lehet megtartani  Hogyan éljünk boldogan, amíg m...  Facebookon kaptam  Alázat  Akarat  Az engedelmesség miért nem vál...  Neked tudnod kell  Leonardo da Vinci gondolata  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  Akarat  Facebookon kaptam  Png virág 
Bejegyzés Címkék
barátot Krisztushoz, kosárlabda életem, időben Charles, szobában aludtunk, étteremben ültünk, lelki témájú, egész csoport, asztal másik, egyetlen barátom, vallási dolgokkal, válla fölött, ember erről, egyedüli barátja, vallást komolyan, kárhozat felé, helyzetből kihozni, napon Charles, legnyitottabb Jézus, kicsit idősebb, dolgokról gondolkodni, személynek bizonyságot, konyhában ültünk, halál utáni, klinikai halál, végén erős, lelke elhagyta, saját testét, lelke utazást, tűzzel teli, pokolba jutottam, mennybe juss, pokolba kerülnél, legtöbb ember, világ dolgait, univerzum Istenéért, ítélet napján, legszomorúbb beszélgetés, pokolban töltse, világ dolgai, élményét elmesélte, fény helyett, poklot látták, testükre olvadt, történetek hihetetlennek, második halált, pokolba menjenek, megváltás művét, feladatod teljesítsd, örökkévalóságot, legvalóságosabb, szívinfarktusom, megkérdőjelezni, meggyőződéssel, hanyatlófélben, pillanatnyilag, legnyitottabb, meghatározott, beszélgettünk, természetesen, meglátogattam, birminghamben, hihetetlennek, műtőasztalon, szórakoztunk, megkérdeztem, valóságosabb, viszontlátni, southeastern, megtörténhet, legszomorúbb, valószínűleg, megpróbáltam, megjegyeztem, meglehetősen, felvetettem, bizonyságot, beszélgetsz, meghaljanak, kapcsolatos, kapcsolatot, állapotában, döbbenettől, krisztussal, komolyságát, beszélgetés, hagyományos, gondolkodni, élményekről, meggyógyult, fontosabbak, barátaiddal, krisztushoz, odamenjenek, teljesítsd, helyzetből, stratégiai, személynek, csoporttal, történetek, említettem, , ,
2024.03 2024. április 2024.05
HétKedSzeCsüPénSzoVas
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930 
Blog kereső


Bejegyzések
ma: 0 db bejegyzés
e hónap: 108 db bejegyzés
e év: 370 db bejegyzés
Összes: 35935 db bejegyzés
Kategóriák
 
Keresés
 

bejegyzések címeiben
bejegyzésekben

Archívum
 
Látogatók száma
 
  • Ma: 569
  • e Hét: 12280
  • e Hónap: 41592
  • e Év: 229394
Szótár
 




Blogok, Videótár, Szótár, Ki Ne Hagyd!, Fecsegj, Tudjátok?, Receptek, Egészség, Praktikák, Jótékony hatások, Házilag, Versek,
© 2002-2024 TVN.HU Kft.