Belépés
pacsakute.blog.xfree.hu
A szeretet ellen nincs fegyver. Czeizel Ilona
1954.01.05
Offline
Profil képem!
Linktáram, Blogom, Képtáram, Videótáram, Ismerőseim, Fecsegj
A legjobb gyulladásgátló táplálékok, gyógynövények és fűszer
  2017-10-02 16:46:09, hétfő
 
 



Különféle gyulladásgátló fűszerek egészben és por formában egymás mellett.
Egyes táplálékok, gyógynövények és fűszerek sok antioxidánst tartalmaznak, amelyek ezáltal gyógyító hatásokkal is rendelkeznek. Kutatók azt vizsgálták, hogy melyek azok a fűszerek, amelyek a leginkább képesek a szervezetben kialakuló gyulladásokat csökkenteni. A kutatási csoportban részt vevő embereknek egy héten keresztül az adott fűszernövényből kellett elfogyasztani egy bizonyos mennyiséget. Gyulladásra a gyömbér, a szegfűszeg, a rozmaring és a kurkuma bizonyult a legjobbnak.

Más fűszernövényeket is kiemeltek a vizsgálat befejeztével, azonban ezekről a gyógynövényekről azt is megjegyezték, hogy nagyon hatásosak szívbetegségek és a korai öregedés ellen. További gyulladásgátló gyógy- és fűszernövények: fahéj, szegfűbors, oregánó, majoránna, zsálya és kakukkfű.

A legtöbb krónikus betegségnek a hátterében valamilyen gyulladás áll. Ilyen betegség a daganatos megbetegedés, a szívbetegség, de a gyulladás tehető felelőssé az elhízásért is.

Természetesen nem csupán egyes fűszer- és gyógynövények, hanem egyes táplálékok is képesek gyulladást csökkenteni. Ha ezeket rendszeresen fogyasztjuk, elkerülhetnek bennünket a krónikus betegségek. A következő élelmiszerek képesek elfojtani a gyulladásos reakciót a szervezetben. Az omega-3 zsírsavakban gazdag táplálékok - halak, például a lazac - segít a gyulladást leküzdeni. Ugyanilyen hatásos a krillolaj is, amely nemcsak gyulladást csökkent, hanem az oxidatív stressz ellen is nagyon hatásos.

A sötét leveles zöldségek, mint a kelkáposzta, a spenót vagy a mángold olyan antioxidánsban gazdag táplálékok, amelyek flavonoidokat, C-vitamint és karotinoidokat tartalmaznak, így segítenek megelőzni a sejtkárosodást. Ezeket az ételeket a legjobb nyersen vagy turmix formájában fogyasztani.

Az áfonyának nagyon magas az antioxidáns kapacitása és kevesebb cukrot is tartalmaz, mint más gyümölcs. Gyulladáscsökkentő hatását ennek a két remek tulajdonságának köszönheti.

A matcha tea tizenhétszer több antioxidánst tartalmaz, mint az áfonya és hétszer többet, mint az étcsokoládé. A tulsi tea is tele van gyulladáscsökkentő antioxidánsokkal és más mikro-tápanyagokkal, amelyek támogatják az immunrendszer működését és a szív egészségét.

Az erjesztett zöldségek megtámogatják a bélflóra egészségét és az immunrendszert is erősítik, így segítenek elhárítani a krónikus gyulladást. Ez azért is fontos, mivel a legtöbb gyulladásos betegség a bélből indul. Néhány élelmiszer - kefir, savanyúság, savanyú káposzta - azonban segíti a bélben az úgynevezett jó baktériumok elszaporodását. Az erjesztett élelmiszerek segítenek a szervezetnek megszabadulni a méreganyagoktól, amelyek szintén gyulladást generálnak.

A shiitake gombában olyan vegyületek vannak, amelyek segítenek megakadályozni a gyulladás kialakulását, és eredményesen veszik fel a harcot az oxidatív stresszel szemben is. Ezen kívül rezet is tartalmaz, amely a szívkoszorúér-betegséggel szemben jelent védelmet.

A fokhagymáról évszázadok óta lehet tudni, hogy gyógyító hatásokkal bír. A fokhagyma antibakteriális, gombaölő, antioxidáns és vírusellenes tulajdonságokkal rendelkezik. Terápiás hatását a benne lévő kéntartalmú vegyületeknek - az egyik ilyen az allicin - köszönheti. Az allicin minden más vegyületnél gyorsabban képes reagálni a veszélyes szabad gyökökre.

Az étrendnek kulcsfontosságú szerepe van a gyulladás csökkentésében. Ennek érdekében fogyasszon minél több gyulladáscsökkentő és egészséges táplálékot és iktassa ki étrendjéből a feldolgozott élelmiszereket, amelyek gyulladáskeltő összetevőket tartalmaznak. Ilyen például a magas fruktóztartalmú kukoricaszirup, a szója és a kémiai adalékanyagok. Milyen gyulladáskeltő élelmiszerek vannak még ezeken kívül? A finomított cukor, a transzzsírok és a magas hőmérsékleten kezelt táplálékok. Fogyasszon minél több nyers élelmiszert, de győződjön meg róla, hogy ezek nem vegyszerrel kezeltek.
Forrás: Link
 
 
0 komment , kategória:  Fűben fában....  
Címkék: antioxidánsokkal, tulajdonságokkal, fűszernövényeket, gyógynövényekről, tulajdonságának, fűszernövényből, antibakteriális, fruktóztartalmú, kulcsfontosságú, méreganyagoktól, gyulladásgátló, gyulladáskeltő, elszaporodását, kukoricaszirup, szívbetegségek, fűszernövények, sejtkárosodást, immunrendszert, karotinoidokat, megakadályozni, antioxidánsban, csökkentésében, élelmiszereket, gyulladásokat, megszabadulni, adalékanyagok, tápanyagokkal, flavonoidokat, vegyületeknek, szívkoszorúér, hőmérsékleten, elkerülhetnek, megtámogatják, immunrendszer, természetesen, gyógynövények, leginkább képesek, szervezetben kialakuló, kutatási csoportban, héten keresztül, adott fűszernövényből, bizonyos mennyiséget, kurkuma bizonyult, vizsgálat befejeztével, korai öregedés, legtöbb krónikus, hátterében valamilyen, daganatos megbetegedés, gyulladás tehető, krónikus betegségek, következő élelmiszerek, gyulladásos reakciót,
Új komment
Név:
E-mail cím: ( csak a blog tulajdonosa látja )
Kérem írja be a baloldalon látható számot!
Szöveg:  
 
Betűk: Félkövér Dőlt Kiemelés   Kép: Képbeszúrás   Link: Beszúrás

Mérges Király Szomorú Kiabál Mosoly Kacsintás haha hihi bibibi angyalka ohh... ... buli van... na ki a király? puszika draga baratom... hát ezt nem hiszem el haha-hehe-hihi i love you lol.. nagyon morcika... maga a devil pc-man vagyok peace satanka tuzeske lassan alvas kaos :) bloaoa merges miki idiota .... sir puszika
 
 
Félkövér: [b] Félkövér szöveg [/b]
Dőlt: [i] Dőlt szöveg [/i]
Kiemelés: [c] Kiemelt szöveg [/c]
Képbeszúrás: [kep] http://...../kep.gif [/kep]
Linkbeszúrás: [link] http://tvn.hu [/link]
ReceptBázis
Bulgur gombával és csikemellel...
Epres túrótorta
Mákos-almás süti
Lazac édesköményes-citromos rizottóval
Részeges nyúl
Sült hekk
Zöldséges, tepsis krumpli
Cukkinis, padlizsános egytálétel
Pirított gomba sárgarépával
Sajttal töltött gomba
még több recept
Tudjátok ?
Belétünk a Sárkány évébe, béke vagy nagyobb háború vár ránk?
Még zöld a chili paprikám, ha beviszem a lakásba tovább fejlődik?
Tényleg hasznos gyógynövény a csalán?
Mi a teendő a novemberi Rododendron bimbóval?
Az álmoknak valóban van jelentése?
még több kérdés
Blog Címkék
Esterházy Péterre emlékezünk  Facebookon kaptam  Annyira tisztelem a szabadságo...  40 felett  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam Krisztinától  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  Horváth Szilvia tollából  Aranyosi Ervin: Örökbe fogadta...  Különleges  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  Esterházy Péterre emlékezünk  Segíts neki dicsérni Téged  Megígért békesség  Facebookon kaptam  Ki akarják dobni a pajzsmirigy...  Az ember  képre írva  Szép álmokat!  Facebookon kaptam  Hegedüs Géza: Magyar költészet  Csend  Mindig lesz olyan  Facebookon kaptam  Anyák napjára  Facebookon kaptam  Dóró Sándor: Embernek maradni  Segíts neki dicsérni Téged  Facebookon kaptam  Ma van a magyar költészet napj...  Ady Endre - Mindegy átka  Otthon  Egy gondolat  Ismeretlen: Ikarusz monda  képre írva  Tanmese  Facebookon kaptam  Robin Wight pitypang szobra  Facebookon kaptam  40 felett  Magamnak  képre írva  Paul David Tripp Április 15  Előnyök, amelyeket a meditáció...  Jázmin  Facebookon kaptam  Otthon  Baranyi Ferenc - N i n c s  Már Gárdonyi Géza is méltatta  Hogyan válunk hűségesekké?  Különleges  Esterházy Péter: Harmonia c...  Andrássy Réka - A bolond Böske  Facebookon kaptam  Szeretem ujjad karcsuságait,  Facebookon kaptam  Egy barátság története  Vannak emberek  Dóró Sándor: Embernek maradni  Tavaszi este  Esterházy Péterre emlékezünk  40 felett  Pitypang szökőkút  Petőfi Sándor - Mi a szerelem?  Szép estét  Facebookon kaptam  Azért kaptad  Facebookon kaptam  Kubinyi Anna gobelintervező, t...  Facebookon kaptam Krisztinától  Esterházy Péterre emlékezünk  Van néhány kérdés, amin gondol...  Hegedüs Géza: Magyar költészet  képre írva  Facebookon kaptam  Egy barátság története  Robert Merle tollából  Facebookon kaptam  Segíts neki dicsérni Téged  Ott van  Paul David Tripp Április 14  Esterházy Péterre emlékezünk  40 felett  Esterházy Péterre emlékezünk  Szép estét kedves látogatóimn...  Paul David Tripp Április 14  Facebookon kaptam Cs Ildikótól  képre írva  képre írva  Facebookon kaptam  Különleges  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  Robin Wight pitypang szobra  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  Vito Giaquinto gondolata  Szép estét kedves látogatóimna... 
Bejegyzés Címkék
leginkább képesek, szervezetben kialakuló, kutatási csoportban, héten keresztül, adott fűszernövényből, bizonyos mennyiséget, kurkuma bizonyult, vizsgálat befejeztével, korai öregedés, legtöbb krónikus, hátterében valamilyen, daganatos megbetegedés, gyulladás tehető, krónikus betegségek, következő élelmiszerek, gyulladásos reakciót, omega-3 zsírsavakban, lazac &#8211, gyulladást leküzdeni, oxidatív stressz, sötét leveles, spenót vagy, mángold olyan, legjobb nyersen, áfonyának nagyon, antioxidáns kapacitása, immunrendszer működését, szív egészségét, erjesztett zöldségek, bélflóra egészségét, krónikus gyulladást, legtöbb gyulladásos, bélből indul, erjesztett élelmiszerek, szervezetnek megszabadulni, shiitake gombában, gyulladás kialakulását, oxidatív stresszel, fokhagymáról évszázadok, fokhagyma antibakteriális, benne lévő, egyik ilyen, allicin &#8211, allicin minden, veszélyes szabad, étrendnek kulcsfontosságú, gyulladás csökkentésében, feldolgozott élelmiszereket, magas fruktóztartalmú, kémiai adalékanyagok, finomított cukor, magas hőmérsékleten, antioxidánsokkal, tulajdonságokkal, fűszernövényeket, gyógynövényekről, tulajdonságának, fűszernövényből, antibakteriális, fruktóztartalmú, kulcsfontosságú, méreganyagoktól, gyulladásgátló, gyulladáskeltő, elszaporodását, kukoricaszirup, szívbetegségek, fűszernövények, sejtkárosodást, immunrendszert, karotinoidokat, megakadályozni, antioxidánsban, csökkentésében, élelmiszereket, gyulladásokat, megszabadulni, adalékanyagok, tápanyagokkal, flavonoidokat, vegyületeknek, szívkoszorúér, hőmérsékleten, elkerülhetnek, megtámogatják, immunrendszer, természetesen, gyógynövények, elfogyasztani, transzzsírok, élelmiszerek, befejeztével, megjegyezték, tizenhétszer, szervezetben, zsírsavakban, tartalmaznak, , ,
2024.03 2024. április 2024.05
HétKedSzeCsüPénSzoVas
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930 
Blog kereső


Bejegyzések
ma: 0 db bejegyzés
e hónap: 48 db bejegyzés
e év: 529 db bejegyzés
Összes: 49322 db bejegyzés
Kategóriák
 
Keresés
 

bejegyzések címeiben
bejegyzésekben

Archívum
 
Látogatók száma
 
  • Ma: 1243
  • e Hét: 11357
  • e Hónap: 25106
  • e Év: 229807
Szótár
 




Blogok, Videótár, Szótár, Ki Ne Hagyd!, Fecsegj, Tudjátok?, Receptek, Egészség, Praktikák, Jótékony hatások, Házilag, Versek,
© 2002-2024 TVN.HU Kft.