Belépés
pacsakute.blog.xfree.hu
A szeretet ellen nincs fegyver. Czeizel Ilona
1954.01.05
Offline
Profil képem!
Linktáram, Blogom, Képtáram, Videótáram, Ismerőseim, Fecsegj
Őszi hajhullás ellen
  2017-10-11 08:40:41, szerda
 
  Így állítsa meg az őszi hajhullást

Az őszi hónapok beköszöntével sokan arra lesznek figyelmesek, hogy némileg több hajszálat veszítenek. Ez általában természetes folyamat, így ha kizárta az esetleges betegségeket, akkor érdemes a gyógynövényeket segítségül hívni, melyekkel csökkenthető a hajvesztés.

Csalán:
Az egyik legismertebb és legnépszerűbb, hajhullást csökkentő, hajerősítő gyógynövény a csalán. Bár sokan tartanak szedésétől, ám egy igazán értékes, multifunkcionális növényről van szó, így a házi patika egyik kötelező része.
Pozitív hatásaira már az ókorban felfigyeltek, és nem csupán festékanyagként, de a gyógyászatban is alkalmazták. Elsősorban fájdalom-és gyulladáscsökkentőként használják, de remek gyógyírként szolgál húgyúti fertőzéseknél és vesebajoknál, csakúgy, mint reumás panaszoknál. A csalánfőzet szépségápolásban is nagy segítségünkre lehet, hiszen kitűnő gyógyír hajhullás ellen, mivel amellett, hogy vértisztító, hatására fokozódik a fejbőr vérkeringése, így a haj extra tápanyaghoz jut.

200 g csalánlevelet és dobjunk bele fél liter vízbe, majd lefedve hagyjuk állni 10-20 percig. Hajmosás után öblítsük le vele a hajunkat és masszírozzuk a fejbőrbe, majd mielőtt lemosnánk, fél órára csavarjuk törölközőbe a hajunkat. A hatás fokozódhat, ha egy kis almaecetet is adunk hozzá - tanácsolja Dr. Csókáné Török Orsolya, a Budai Endokrinközpont fitoterapeutája

Mezei zsurló
Magyarországon szintén elterjedt gyógynövény a mezei zsurló, amit leginkább vesetisztítóként, vizelethajtóként ismernek. Azonban magas kovasav és szilíciumtartalmánál fogva a köröm-és hajerősítőként is előszeretettel használják, mivel e két anyag fokozza a hajas fejbőr vérellátását. Leginkább a kor okozta hajhulláson segít, hiszen az öregedéssel együtt járó alacsonyabb ösztrogénszint csökkenti a szervezet szilícium-felvevő képességét. Külsőleg, illetve belsőleg is alkalmazható, de szív-és érrendszeri betegségekben szenvedők, valamint krónikus vesebetegek ne fogyasszák!

Borsmenta
A kellemes illatú borsmenta a világ több táján is az otthoni gyógyászat fontos részét képezi. Baktériumölő hatásának köszönhetően gyakran alkalmazzák influenzás, megfázásos tünetek enyhítésében, viszont felhasználási skálája itt még nem ér véget. A borsmenta ugyanis segíti az emésztés és csökkenti a hányingert, mivel elernyeszti a simaizmokat - ezt a tulajdonságát egyéb izombántalmak esetén is kihasználják, így több masszázskrémben megtalálható.

A szépségápoláson belül a hajzsírosodás és a hajhullás csökkentése érdekében szokták bevetni, mivel serkenti a vérkeringést, illetve csökkenti az esetleges gyulladásokat és fertőzéseket.

Teáját adjuk hozzá almaecethez, vagy csalánfőzethez és azt masszírozzuk a fejbőrbe, majd az egészet öntsük rá a hajunkra, végük dunsztoljuk be törölközővel!

Rozmaring
A rozmaringot a legtöbben a konyhában használják, de a szépségápolásban is ugyanolyan jól megállja a helyét, főleg, ha a hajhullás elleni harcról van szó. Hajnövekedést serkentő tulajdonságát már rég felfedezték, ráadásul általa nem csak csökkent a hajvesztés, de a növekedése is felgyorsult, valamint a tincsek erősebbek és csillogóbbak is lettek. Rozmaringot lehet kapni gyógynövényboltokban szárítva, cserepes kivitelben, illóolajként, sőt tinktúraként is - de bárhogy is használjuk, minden formájában megtapasztalhatjuk áldásos hatásait.

A csalánteához adjunk hozzá egy kis zsályát, majd az így kapott főzetbe cseppentsünk 5-10 csepp rozmaring illóolajat, és azzal öblítsük le a hajunkat!

Aloe Vera
Az Aloe Vera jótékony hatásairól ódákat lehetne zengeni, hiszen a levelekben található áttetsző, kocsonyás anyag szinte mindenre jó. Belsőleg és külsőleg is használható, többek között gyulladáscsökkentőként, fertőtlenítőként alkalmazzák, ám magas enzimtartalma miatt remek méregtelenítő, valamint a benne található vitaminoknak és ásványi anyagoknak hála az immunrendszert is erősíti. Manapság a szépségápolásban is előszeretettel használják, mivel hatásos gyógyírként szolgál aknék ellen, csökkenti a napégés okozta károkat, továbbá kitűnően hidratál.

Korpásodás, hajhullás esetén is eredményesnek bizonyul, mivel amellett, hogy gombaölő (a korpát gyakran gomba okozza), visszaállítja a hajas fejbőr pH-ját, fokozza a vérkeringést, és extra tápanyagot szolgáltat a hajhagymáknak.

Bár lehet kapni már külön aloe verát tartalmazó készítményeket, ugyanolyan hatásos, ha az otthon tartott növény szárából kikanalazzuk a gélt és azt bemasszírozzuk a fejbőrbe. Hagyjuk állni fél órát, majd öblítsük le!
Forrás:Link
 
 
0 komment , kategória:  Bőr,haj,köröm  
Címkék: szépségápolásban, vesetisztítóként, vizelethajtóként, fertőtlenítőként, gyógynövényeket, masszázskrémben, endokrinközpont, fitoterapeutája, szépségápoláson, festékanyagként, előszeretettel, ösztrogénszint, bemasszírozzuk, magyarországon, készítményeket, hajerősítőként, immunrendszert, csalánfőzethez, hajzsírosodás, hajnövekedést, beköszöntével, legnépszerűbb, visszaállítja, tulajdonságát, csalánlevelet, gyulladásokat, gyógyászatban, felhasználási, eredményesnek, fertőzéseknél, segítségünkre, enzimtartalma, hajhagymáknak, betegségekben, izombántalmak, méregtelenítő, őszi hajhullást, őszi hónapok, esetleges betegségeket, gyógynövényeket segítségül, egyik legismertebb, igazán értékes, házi patika, ókorban felfigyeltek, csalánfőzet szépségápolásban, fejbőr vérkeringése, hatás fokozódhat, mezei zsurló, köröm-és hajerősítőként, hajas fejbőr, öregedéssel együtt, szervezet szilícium-felvevő, Csókáné Török Orsolya, Budai Endokrinközpont, Aloe Vera,
Új komment
Név:
E-mail cím: ( csak a blog tulajdonosa látja )
Kérem írja be a baloldalon látható számot!
Szöveg:  
 
Betűk: Félkövér Dőlt Kiemelés   Kép: Képbeszúrás   Link: Beszúrás

Mérges Király Szomorú Kiabál Mosoly Kacsintás haha hihi bibibi angyalka ohh... ... buli van... na ki a király? puszika draga baratom... hát ezt nem hiszem el haha-hehe-hihi i love you lol.. nagyon morcika... maga a devil pc-man vagyok peace satanka tuzeske lassan alvas kaos :) bloaoa merges miki idiota .... sir puszika
 
 
Félkövér: [b] Félkövér szöveg [/b]
Dőlt: [i] Dőlt szöveg [/i]
Kiemelés: [c] Kiemelt szöveg [/c]
Képbeszúrás: [kep] http://...../kep.gif [/kep]
Linkbeszúrás: [link] http://tvn.hu [/link]
ReceptBázis
Bulgur gombával és csikemellel...
Epres túrótorta
Mákos-almás süti
Lazac édesköményes-citromos rizottóval
Részeges nyúl
Sült hekk
Zöldséges, tepsis krumpli
Cukkinis, padlizsános egytálétel
Pirított gomba sárgarépával
Sajttal töltött gomba
még több recept
Tudjátok ?
Belétünk a Sárkány évébe, béke vagy nagyobb háború vár ránk?
Még zöld a chili paprikám, ha beviszem a lakásba tovább fejlődik?
Tényleg hasznos gyógynövény a csalán?
Mi a teendő a novemberi Rododendron bimbóval?
Az álmoknak valóban van jelentése?
még több kérdés
Blog Címkék
Facebookon kaptam  Különleges  Petőfi Sándor - Mi a szerelem?  Facebookon kaptam  "Ez egy csoda"  Esterházy Péterre emlékezünk  Facebookon kaptam  képre írva  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  Tanmese  József Attila – Keresek ...  Petőfi Sándor - Mi a szerelem?  Facebookon kaptam  Egy párkányon  Facebookon kaptam  Baranyi Ferenc - N i n c s  Esterházy Péter: Harmonia c...  A sorsod  Facebookon kaptam  Robin Wight pitypang szobra  Vannak emberek  Szép estét kedves látogatóimna...  Isten hűségének mértéke  Bornyi Veronika haiku verse  Alvó cica  Tavaszi este  Facebookon kaptam  Isten hűségének mértéke  Szép estét kedves látogatóimn...  Robin Wight pitypang szobra  Jó éjszakát  Nagy és kis csodák  Jan Twardowski - Siessünk  Facebookon kaptam Cs Ildikótól  Esterházy Péter: Harmonia c...  A zsálya az Alzheimer-kórban s...  Facebookon kaptam Mírjam bará...  Az ember  Facebookon kaptam Cs Ildikótól  Robin Wight pitypang szobra  Paul David Tripp Április 12  Facebookon kaptam  Magyar költészet napja  Facebookon kaptam  Önmaga ellenére  Kubinyi Anna gobelintervező, t...  Borzasztó  Vannak emberek  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  Ady Endre - Mindegy átka  Facebookon kaptam Krisztinától  Facebookon kaptam  Sorsunk miatt...  Kertem  Facebookon kaptam  Egy párkányon  Gebhardt Nóra versei II.  Esterházy Péter: Harmonia c...  Alvó kislány  Facebookon kaptam  Anyák napjára  Robin Wight pitypang szobra  A pitypang legendája  Facebookon kaptam  Nevelőszülőkhöz adták,  Borzasztó  A pitypang legendája  Facebookon kaptam  Gebhardt Nóra versei II.  Mindig lesz olyan  Sík Sándor - Ha jő a perc  Jó éjszakát  Facebookon kaptam  Bornyi Veronika haiku verse  Esterházy Péterre emlékezünk  Ismeretlen: Ikarusz monda  Különleges  Eduardo Sacheri gondolata  Hamvas Béla  Robert Merle tollából  40 felett  Robert Merle tollából  A gyulladáscsökkentő és csonte...  Tavaszi este  Paul David Tripp Április 12  ajándék, mellyel meglepem  Facebookon kaptam  Spenót fasírttal  Somlyó Zoltán - Orgonával  Előfordul, hogy  Tanácsok egy pszichológustól  képre írva  A hagyma antibakteriális hatás...  képre írva  Facebookon kaptam  Zilahy Lajos gondolata  Ma van a magyar költészet napj...  Önmaga ellenére 
Bejegyzés Címkék
őszi hajhullást, őszi hónapok, esetleges betegségeket, gyógynövényeket segítségül, egyik legismertebb, igazán értékes, házi patika, ókorban felfigyeltek, csalánfőzet szépségápolásban, fejbőr vérkeringése, hatás fokozódhat, mezei zsurló, köröm-és hajerősítőként, hajas fejbőr, öregedéssel együtt, szervezet szilícium-felvevő, kellemes illatú, világ több, otthoni gyógyászat, borsmenta ugyanis, tulajdonságát egyéb, szépségápoláson belül, hajhullás csökkentése, esetleges gyulladásokat, egészet öntsük, konyhában használják, hajhullás elleni, tincsek erősebbek, csalánteához adjunk, levelekben található, benne található, napégés okozta, korpát gyakran, otthon tartott, szépségápolásban, vesetisztítóként, vizelethajtóként, fertőtlenítőként, gyógynövényeket, masszázskrémben, endokrinközpont, fitoterapeutája, szépségápoláson, festékanyagként, előszeretettel, ösztrogénszint, bemasszírozzuk, magyarországon, készítményeket, hajerősítőként, immunrendszert, csalánfőzethez, hajzsírosodás, hajnövekedést, beköszöntével, legnépszerűbb, visszaállítja, tulajdonságát, csalánlevelet, gyulladásokat, gyógyászatban, felhasználási, eredményesnek, fertőzéseknél, segítségünkre, enzimtartalma, hajhagymáknak, betegségekben, izombántalmak, méregtelenítő, baktériumölő, köszönhetően, fertőzéseket, enyhítésében, csalánteához, vesebajoknál, alkalmazható, cseppentsünk, kihasználják, felfigyeltek, vérkeringése, kikanalazzuk, megtalálható, vérkeringést, masszírozzuk, legismertebb, vérellátását, betegségeket, vitaminoknak, törölközővel, tinktúraként, illóolajként, csökkenthető, csillogóbbak, gyógyírként, , ,
2024.03 2024. április 2024.05
HétKedSzeCsüPénSzoVas
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930 
Blog kereső


Bejegyzések
ma: 0 db bejegyzés
e hónap: 44 db bejegyzés
e év: 525 db bejegyzés
Összes: 49318 db bejegyzés
Kategóriák
 
Keresés
 

bejegyzések címeiben
bejegyzésekben

Archívum
 
Látogatók száma
 
  • Ma: 0
  • e Hét: 4002
  • e Hónap: 17751
  • e Év: 222452
Szótár
 




Blogok, Videótár, Szótár, Ki Ne Hagyd!, Fecsegj, Tudjátok?, Receptek, Egészség, Praktikák, Jótékony hatások, Házilag, Versek,
© 2002-2024 TVN.HU Kft.