Belépés
pacsakute.blog.xfree.hu
A szeretet ellen nincs fegyver. Czeizel Ilona
1954.01.05
Offline
Profil képem!
Linktáram, Blogom, Képtáram, Videótáram, Ismerőseim, Fecsegj
7 fontos élettapasztalat, amire az iskola nem tanított meg!
  2017-10-12 23:21:12, csütörtök
 
  Sokan nosztalgikus hangulattal tekintenek vissza iskolás éveikre, hiszen itt köttettek az első barátságok, itt történtek meg az első csalódások és itt tanítottak tanáraink számolni, olvasni. A tudományok és az alapszintű ismeretek mellett viszont ritka az az iskola, amelyik képes valami plusszal útra engedni diákjait.
A mindennapi élethez nélkülözhetetlen pár olyan képesség, amit még az iskola sem képes megtanítani. Ezeket a képességeket, tapasztalatokat leggyakrabban a saját bőrünkön, a saját hibáink árán tanuljuk meg:

1. Az iskola nem tanított meg arra, hogy a pillanatnak élj!

Az egész iskolai élet a rendszerre és a rendszerességre épít, minden egyes perce előre meg van tervezve, úgy a tananyag, mint a szünetek és órák sorrendisége. Ebből az ütemezett világból nagyon nehéz kiszakadni, viszont meg kell próbálnunk. Ne rágódjunk azon, ami a múltban volt és ne aggódjunk azért, ami a jövőben lesz, csak próbáljuk meg a most pillanatát kihasználni.

2. Az iskola nem tanított meg arra, hogy merj nemet mondani!

Az iskolai rendszer szerint a diák köteles betartani a tanító, tanár, pedagógus utasításait. A tanár határozza meg, hogy melyik padban ülhetsz, hogy mikor írj, mikor mehetsz haza. Ez gyermekkorban még teljesen természetes folyamat, hiszen a kisgyerekben ki kell alakítani mi a helyes és mi a helytelen, viszont felnőttként már jogod van hangot adni valaminek, amivel nem értesz egyet, vagy nem tetszik, és ezt bátran ki is kellene használd!

3. Az iskola nem tanított meg arra, hogy kövesd a szíved!

A szív mindig tudja, mire is vágyik, de az iskolai szabályok ellehetetlenítik, hogy akkor és azt tegyük, amihez kedvünk van. Biztosan sokaknak ismerősen cseng: ,,Addig nem mehettek ki szünetre, amíg..." Ezek a korlátok képesek még az iskola befejezte után is bennünk maradni, ezért figyelj a szívedre, és ha kedved tartja, hogy például az egész napod a parkban töltsd, akkor tedd meg!

4. Az iskola nem tanított meg értékelni az érzelmeket!

Az érzelmek kifejezése és észlelése roppant fontos, hiszen ezáltal kapunk és adunk visszajelzést a környezetünkben lévő embereknek. Az iskolában gyakran rossz szemmel nézik a sírást, vagy a düh kimutatását. Pedig érzelmeinket kifejezni a legjobb módja annak, hogy egy adott problémával kapcsolatban megkönnyebbüljünk.

5. Az iskola nem tanította meg, hogy hogyan bízz magadban!

Az iskolában mindig voltak segítő kezek, ha elakadtál valamiben, ezért ha nem tudtad hogyan tovább feladtad és rögtön segítséget kértél. Az élet nem ilyen egyszerű, ki kell tartanod, és fel kell találnod magad még a legreménytelenebb helyzetekben is.

6. Az iskola nem tanította meg hogyan fejezd ki a nem egyetértésedet!

Habár manapság egyre többször alkalmazzák a tanárok azt a módszert, hogy vitára bocsájtanak egy-egy témát a diákok körében, mégsem kap a diák elég teret, hogy kifejezze, ha valamivel nem ért egyet. A legtöbben képtelenek függetlenül gondolkodni, és nem tudják megkülönböztetni, hogy mi az, ami valóban jó nekik és mi az, amit csupán mások tartanak jónak.

7. Az iskola nem tanított meg arra, hogy hogyan létesíthetsz hosszú távú kapcsolatot!

A szerelem az élet azon területe, ahol az ember leginkább a saját kárán képes tanulni. Diákként lehetnek rövid ideig tartó, kezdetleges kapcsolataink, diákszerelmek jöhetnek-mehetnek, de azt, hogy milyen is az igaz szerelem, azt csak jó sok évnyi tapasztalat után leszünk képesek megtudni.
Forrás : Link
 
 
0 komment , kategória:  Belső kör  
Címkék: ellehetetlenítik, nélkülözhetetlen, megkülönböztetni, környezetünkben, tapasztalatokat, rendszerességre, egyetértésedet, diákszerelmek, visszajelzést, kapcsolataink, leggyakrabban, gyermekkorban, sorrendisége, létesíthetsz, helyzetekben, képességeket, érzelmeinket, kapcsolatban, kisgyerekben, nosztalgikus, kapcsolatot, megtanítani, kimutatását, gondolkodni, problémával, kihasználni, alkalmazzák, utasításait, függetlenül, bocsájtanak, felnőttként, hangulattal, természetes, tapasztalat, kezdetleges, pillanatnak, első barátságok, első csalódások, alapszintű ismeretek, mindennapi élethez, saját bőrünkön, saját hibáink, egész iskolai, rendszerességre épít, ütemezett világból, múltban volt, jövőben lesz, most pillanatát, iskolai rendszer, diák köteles, tanár határozza, szív mindig,
Új komment
Név:
E-mail cím: ( csak a blog tulajdonosa látja )
Kérem írja be a baloldalon látható számot!
Szöveg:  
 
Betűk: Félkövér Dőlt Kiemelés   Kép: Képbeszúrás   Link: Beszúrás

Mérges Király Szomorú Kiabál Mosoly Kacsintás haha hihi bibibi angyalka ohh... ... buli van... na ki a király? puszika draga baratom... hát ezt nem hiszem el haha-hehe-hihi i love you lol.. nagyon morcika... maga a devil pc-man vagyok peace satanka tuzeske lassan alvas kaos :) bloaoa merges miki idiota .... sir puszika
 
 
Félkövér: [b] Félkövér szöveg [/b]
Dőlt: [i] Dőlt szöveg [/i]
Kiemelés: [c] Kiemelt szöveg [/c]
Képbeszúrás: [kep] http://...../kep.gif [/kep]
Linkbeszúrás: [link] http://tvn.hu [/link]
ReceptBázis
Bulgur gombával és csikemellel...
Epres túrótorta
Mákos-almás süti
Lazac édesköményes-citromos rizottóval
Részeges nyúl
Sült hekk
Zöldséges, tepsis krumpli
Cukkinis, padlizsános egytálétel
Pirított gomba sárgarépával
Sajttal töltött gomba
még több recept
Tudjátok ?
Belétünk a Sárkány évébe, béke vagy nagyobb háború vár ránk?
Még zöld a chili paprikám, ha beviszem a lakásba tovább fejlődik?
Tényleg hasznos gyógynövény a csalán?
Mi a teendő a novemberi Rododendron bimbóval?
Az álmoknak valóban van jelentése?
még több kérdés
Blog Címkék
Facebookon kaptam Mírjam bará...  Mindent de mindent visszakap  Aranyosi Ervin: Örökbe fogadta...  Paul David Tripp Április 13  Báthory Attila: Sorsom ösvénye...  Ady Endre - Mindegy átka  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  Vito Giaquinto gondolata  József Attila – Keresek ...  Radnóti Miklós: Hasonlatok (ré...  Jó éjszakát  Facebookon kaptam  Szép estét kedves látogatóimna...  Facebookon kaptam Krisztina b...  Reményik Sándor: Pierrot &...  Töröld le  Esterházy Péter: Harmonia c...  Ismeretlen: Ikarusz monda  Anyák napjára  Szép estét kedves látogatóimn...  Facebookon kaptam  James Allen  képre írva  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam Krisztina b...  Petőfi Sándor - Mi a szerelem?  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  Reményik Sándor: Pierrot &...  Önmagunkból tépünk ki a gyors ...  Eduardo Sacheri gondolata  Egy barátság története  Kertem  Márai Sándor tollából  Zilahy Lajos mondta  Szép estét kedves látogatóimna...  Egy párkányon  Facebookon kaptam  Paul David Tripp Április 15  James Allen  Kubinyi Anna gobelintervező, t...  Az ókori görögök sebkezelésre ...  Már Gárdonyi Géza is méltatta  Facebookon kaptam  Somlyó Zoltán - Orgonával  Vito Giaquinto gondolata  képre írva  Hegedüs Géza: Magyar költészet  Facebookon kaptam  Esterházy Péterre emlékezünk  Napsütéses vidám hétvégét kivá...  ajándék, mellyel meglepem  Facebookon kaptam  Latinovits Zoltán tollából  Facebookon kaptam  Robert Merle tollából  Önmaga ellenére  Facebookon kaptam  Martin Buber, A haszidim meséi  Facebookon kaptam  Jó éjszakát  Dóró Sándor: Embernek maradni  James Allen  Szeretem ujjad karcsuságait,  Az ókori görögök sebkezelésre ...  Baranyi Ferenc - N i n c s  Az ember emlékekből áll  Paul Éluard - És egy mosoly  különleges  Szép estét  Facebookon kaptam  A felvilágosodás...  39 ígéret  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  Dóró Sándor: Embernek maradni  Anyámról való emlékek  Borzasztó  Tanácsok egy pszichológustól  Hegedüs Géza: Magyar költészet  Jó éjszakát  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  Az egyik legalapvetőbb tézis a...  Facebookon kaptam  Csend  Jean de La Fontaine 1621 júliu...  Facebookon kaptam  Szép estét  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam Mírjam bará...  Mit ünnepelnek a görögök márci...  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  Ki akarják dobni a pajzsmirigy...  Eduardo Sacheri gondolata  Tanmese  képre írva  Facebookon kaptam 
Bejegyzés Címkék
első barátságok, első csalódások, alapszintű ismeretek, mindennapi élethez, saját bőrünkön, saját hibáink, egész iskolai, rendszerességre épít, ütemezett világból, múltban volt, jövőben lesz, most pillanatát, iskolai rendszer, diák köteles, tanár határozza, szív mindig, iskolai szabályok, korlátok képesek, iskola befejezte, egész napod, parkban töltsd, érzelmek kifejezése, környezetünkben lévő, iskolában gyakran, legjobb módja, adott problémával, iskolában mindig, legreménytelenebb helyzetekben, diákok körében, diák elég, legtöbben képtelenek, élet azon, ember leginkább, saját kárán, igaz szerelem, ellehetetlenítik, nélkülözhetetlen, megkülönböztetni, környezetünkben, tapasztalatokat, rendszerességre, egyetértésedet, diákszerelmek, visszajelzést, kapcsolataink, leggyakrabban, gyermekkorban, sorrendisége, létesíthetsz, helyzetekben, képességeket, érzelmeinket, kapcsolatban, kisgyerekben, nosztalgikus, kapcsolatot, megtanítani, kimutatását, gondolkodni, problémával, kihasználni, alkalmazzák, utasításait, függetlenül, bocsájtanak, felnőttként, hangulattal, természetes, tapasztalat, kezdetleges, pillanatnak, tekintenek, embereknek, képtelenek, barátságok, tanítottak, rendszerre, kifejezése, mindennapi, próbálnunk, csalódások, kiszakadni, érzelmeket, segítséget, alapszintű, tudományok, pillanatát, határozza, próbáljuk, befejezte, rágódjunk, aggódjunk, ütemezett, észlelése, értékelni, betartani, ismerősen, valaminek, leginkább, iskolában, szabályok, , ,
2024.03 2024. április 2024.05
HétKedSzeCsüPénSzoVas
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930 
Blog kereső


Bejegyzések
ma: 0 db bejegyzés
e hónap: 48 db bejegyzés
e év: 529 db bejegyzés
Összes: 49322 db bejegyzés
Kategóriák
 
Keresés
 

bejegyzések címeiben
bejegyzésekben

Archívum
 
Látogatók száma
 
  • Ma: 581
  • e Hét: 14949
  • e Hónap: 28698
  • e Év: 233399
Szótár
 




Blogok, Videótár, Szótár, Ki Ne Hagyd!, Fecsegj, Tudjátok?, Receptek, Egészség, Praktikák, Jótékony hatások, Házilag, Versek,
© 2002-2024 TVN.HU Kft.