Belépés
furaila.blog.xfree.hu
"Nem az a fontos, hogy milyen iskolákat végeztél, hogy mit dolgozol, hanem hogy milyen EMBER vagy!" BMI ******
2005.10.25
Offline
Profil képem!
Linktáram, Blogom, Képtáram, Videótáram, Ismerőseim, Fecsegj
A Parlament előtt várják a vég
  2009-02-23 20:37:50, hétfő
 
   
  2009 február 23




Nagyjából másfél ezren gyűltek össze a Parlament épülete előtt, hogy jelenlétükkel is követeljék a parlament takarodását. A Kossuth tér környékén lesben a rendőrök, az országgyűlés önfeloszlatásáról szavaznak ma a Házban. A téren megjelent Budaházy György, Melocco Miklós és Gonda László is.


18:11 Az SZDSZ nem oszlat. Kóka az élethazugság motívumát elevenítette fel középiskolai tanulmányaiból a Fidesz és az MSZP viselkedésének jellemzésére. A Fidesz program és javaslatok helyett kormányváltást akar, a szocialisták meg csak kihúzni 2010 tavaszáig. "Ha ezt így folytatják, nagyon nagy baj lesz, akkor Magyarország tönkre is mehet" - mondta, majd bejelentette, hogy pártja nem támogatja a Parlament feloszlatását. Ezután azt fejtegette, hogy a népi kezdeményezés alkalmatlan a parlament feloszlatásához hasonló döntések meghozatalára, hiszen ötvenezer aláírást még "a Fidesz gazdasági programjával sok azonosságot mutató" Munkáspárt is össze tudna hozni, azaz pár nappal a választások után ismét a Parlament feloszlatása lehetne a téma. Ezután kijelentette, hogy a Fidesz és a KDNP vezetőinek felszólalása alapján "nem bíznám önökre az ország irányítását", hiszen az elmúlt hónapokban még egyetlen javaslatot sem fogalmaztak meg a válságkezelésről, és minden reformjavaslatot - legyen szó MDF-es, szocialista, vagy SZDSZ-es javaslatról - lesöpörtek az asztalról.

18:09 A kordonok is sétálnak. Miután nem sikerült a tüntetőket az aszfaltos területen marasztani, a rendőrség elkezdett kordonozni. A technika meglehetősen érdekes: egy sor rohamrendőr együtt mozog a tömeggel, és ha a demonstrálók nem kordonnal védett területre tévednek, akkor a szerelőgárda egy-egy újabb kerítésszelvényt helyez el a tüntetőkkel szemben.

18:04 Herényi az ellenzékkel is elégedetlen. Az MDF vezérszónoka, Herényi Károly a kormány mellett az ellenzéket is bírálta, hiszen az ellenzéki többség sem tudott javaslatokat megfogalmazni, illetve nem élt a kollektív bizalmatlansági indítvány lehetőségével. Azaz, a Parlamentet nem csak a kormány, hanem az ellenzék alkalmatlansága miatt is fel kéne oszlatni. A kormány tehetetlensége nagyon nagy probléma, de a parlament és a politikai elit tehetetlensége még bénítóbb, "az egész társaság, úgy ahogy van, működésképtelennek bizonyult. Ez a kétpártiság kudarca" - jelentette ki. A kisebb pártok hiába tesznek szakmailag megfontolt és kidolgozott javaslatokat, ha a kormány és az ellenzék nem hajlandó ezekkel foglalkozni. Mindezek alapján az MDF végül is támogatni fogja a parlament feloszlatására vonatkozó javaslatokat, zárta felszólalását.

18:03 Úgy tűnik, hogy a parlamenti eseményeket nyomon követik a rendőrök is, hiszen egész a Kossuth tér sarkáig építik a kordonrendszert a pajzsos rendőrök védőőrizete mellett. A képviselők autócsodái elé szerelik a fémrácsokat, a rendőrök pajzzsal, terpeszállásban vigyázzák a munkát. A képviselők leendő távozási útvonala is a rendőrsorfal védelme alatt áll lassan.

18:00 Nem tárgyalja a Parlament a pártállami múltat Az Országgyűlés 185 igen, 4 nem és 184 tartózkodás mellett nem vette tárgysorozatba az eltitkolt pártállami múlt megismerhetőségéről szóló SZDSZ-es javaslatot.

17:49 A táncos ötlettel teljesen békéssé vált a rendezvény. Éneklik az emberek egymás után a népdalokat, a rendőrök tapossák a havat, úgy tűnik az egész, mintha egy rendőri erővel őrzött pikniken lennénk. Sem feszültség, sem düh, vagy méreg nem érződik a sokaságon, aki teljesen átadja magát az éneklésnek. Táncolásnak. Néha elhangzik egy-egy bekiabálás, de állóháborús helyzet alakul ki a kordon jobb-, illetve baloldalán. Eddig még nem hullámzott végig a tömegen az információ, hogy mi történik bent az épületben, és ez a sokaság viselkedésén is látszik. Mindenki várja a végkifejletet.

A tavaszi ülésszak harmadik ülésén elég foghíjasok a padsorok, így feltehetően nem oszlatja fel magát majd az országgyűlés. Mindez legkorábban délután 5 órakor derülhet ki.

HunHír/Index
(Tudósítónktól)
 
 
0 komment , kategória:  Általános  
Címkék: válságkezelésről, kerítésszelvényt, reformjavaslatot, feloszlatásához, alkalmatlansága, terpeszállásban, kordonrendszert, bizalmatlansági, feloszlatására, tanulmányaiból, tárgysorozatba, tehetetlensége, kormányváltást, viselkedésének, végkifejletet, felszólalását, lehetőségével, feloszlatását, kezdeményezés, meghozatalára, jelenlétükkel, megfogalmazni, tudósítónktól, kijelentette, feloszlatása, jellemzésére, országgyűlés, élethazugság, elevenítette, középiskolai, felszólalása, meglehetősen, szocialisták, viselkedésén, bejelentette, javaslatokat, parlament takarodását, országgyűlés önfeloszlatásáról, téren megjelent, élethazugság motívumát, népi kezdeményezés, parlament feloszlatásához, választások után, ország irányítását, elmúlt hónapokban, aszfaltos területen, rendőrség elkezdett, technika meglehetősen, szerelőgárda egy-egy, tüntetőkkel szemben, kormány mellett, ellenzéki többség, Budaházy György, Melocco Miklós, Gonda László, Herényi Károly,
Új komment
Név:
E-mail cím: ( csak a blog tulajdonosa látja )
Kérem írja be a baloldalon látható számot!
Szöveg:  
 
Betűk: Félkövér Dőlt Kiemelés   Kép: Képbeszúrás   Link: Beszúrás

Mérges Király Szomorú Kiabál Mosoly Kacsintás haha hihi bibibi angyalka ohh... ... buli van... na ki a király? puszika draga baratom... hát ezt nem hiszem el haha-hehe-hihi i love you lol.. nagyon morcika... maga a devil pc-man vagyok peace satanka tuzeske lassan alvas kaos :) bloaoa merges miki idiota .... sir puszika
 
 
Félkövér: [b] Félkövér szöveg [/b]
Dőlt: [i] Dőlt szöveg [/i]
Kiemelés: [c] Kiemelt szöveg [/c]
Képbeszúrás: [kep] http://...../kep.gif [/kep]
Linkbeszúrás: [link] http://tvn.hu [/link]
ReceptBázis
Bulgur gombával és csikemellel...
Epres túrótorta
Mákos-almás süti
Lazac édesköményes-citromos rizottóval
Részeges nyúl
Sült hekk
Zöldséges, tepsis krumpli
Cukkinis, padlizsános egytálétel
Pirított gomba sárgarépával
Sajttal töltött gomba
még több recept
Tudjátok ?
Belétünk a Sárkány évébe, béke vagy nagyobb háború vár ránk?
Még zöld a chili paprikám, ha beviszem a lakásba tovább fejlődik?
Tényleg hasznos gyógynövény a csalán?
Mi a teendő a novemberi Rododendron bimbóval?
Az álmoknak valóban van jelentése?
még több kérdés
Blog Címkék
Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  Graffiti bölcsesség  Szép estét  Facebookon kaptam  Esti Ima !  Sir Andrew Lloyd Webber  Facebookon kaptam Cs Ildikótól  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  képre írva  Az út  Haja van  Facebookon kaptam  Nagy Feró megmondta?  Facebookon kaptam Cs Ildikótól  virágvasárnap  Facebookon kaptam  Minden kedves látogatómnak sze...  Facebookon kaptam Cs Ildikótól  Facebookon kaptam  Esti képek  Facebookon kaptam  Szívet megérintő . . .  Antoine de Saint-Exupéry gondo...  üdvözöllek!  képre írva  Jó éjszakát  Boldog virágvasárnapot minden...  Táplálékok a máj egészségének ...  Soli Deo gloria  Az angyali üdvözlet  Paul David Tripp Március 26  Agárdi Gábor gondolata  Facebookon kaptam  2004-es kivégzés után  Alvó kisfiú  Paul David Tripp Március 28  Boldogság  Esti Ima !  Alvó baby  Facebookon kaptam  Mi van, ha?  képre írva  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  virágvasárnap  Az erdőterápia egészségre gyak...  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  Ha nyitott vagy  A nagyhét eseményei  Facebookon kaptam  Óraállítás  Esti képek  Haja van  Öröknek hinni . . .  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  A pálma a győzelem és a diadal...  Facebookon kaptam  Az a nap, amelyik nevetés nélk...  Nagy Feró megmondta?  Minden kedves látogatómnak sze...  A haj állapotának javítása egy...  képre írva  Fotó: Fiatal pár (Szék –...  Soli Deo gloria  Facebookon kaptam  Amikor Jézusnak gondjai voltak...  Nagyhétfő:  Esti kép  Facebookon kaptam  Szép estét  Szép estét kedves látogatóimna...  Antoine de Saint-Exupéry gondo...  Facebookon kaptam  Idővel az ember megérti, hogy ...  Amikor még kicsi voltál...  Várnai Zseni - Éveim  Facebookon kaptam  Alvó cica  Esti kép  Jó éjszakát  Facebookon kaptam  Haja van  Egy imádság Ágoston Vallomások...  képre írva  Egy hét kihagyás  Szép estét  Benedek Elek - Virágvasárnap  Reményik Sándor: Itt most virá...  Facebookon kaptam Cs Ildikótól  Alvó baby  Facebookon kaptam  üdvözöllek!  Paul David Tripp Március 25  Nagyhétfő:  Március 25. - Gyümölcsoltó Bol... 
Bejegyzés Címkék
parlament takarodását, országgyűlés önfeloszlatásáról, téren megjelent, élethazugság motívumát, népi kezdeményezés, parlament feloszlatásához, választások után, ország irányítását, elmúlt hónapokban, aszfaltos területen, rendőrség elkezdett, technika meglehetősen, szerelőgárda egy-egy, tüntetőkkel szemben, kormány mellett, ellenzéki többség, kollektív bizalmatlansági, ellenzék alkalmatlansága, kormány tehetetlensége, politikai elit, egész társaság, kétpártiság kudarca, kisebb pártok, parlament feloszlatására, parlamenti eseményeket, pajzsos rendőrök, képviselők autócsodái, rendőrök pajzzsal, képviselők leendő, rendőrsorfal védelme, pártállami múltat, eltitkolt pártállami, táncos ötlettel, emberek egymás, rendőrök tapossák, rendőri erővel, kordon jobb-, sokaság viselkedésén, tavaszi ülésszak, válságkezelésről, kerítésszelvényt, reformjavaslatot, feloszlatásához, alkalmatlansága, terpeszállásban, kordonrendszert, bizalmatlansági, feloszlatására, tanulmányaiból, tárgysorozatba, tehetetlensége, kormányváltást, viselkedésének, végkifejletet, felszólalását, lehetőségével, feloszlatását, kezdeményezés, meghozatalára, jelenlétükkel, megfogalmazni, tudósítónktól, kijelentette, feloszlatása, jellemzésére, országgyűlés, élethazugság, elevenítette, középiskolai, felszólalása, meglehetősen, szocialisták, viselkedésén, bejelentette, javaslatokat, vezérszónoka, szerelőgárda, programjával, demonstrálók, magyarország, rendőrsorfal, irányítását, védőőrizete, javaslatról, legkorábban, rohamrendőr, állóháborús, azonosságot, fémrácsokat, parlamentet, feltehetően, tüntetőkkel, elégedetlen, eseményeket, szocialista, ellenzékkel, , ,
2024.02 2024. Március 2024.04
HétKedSzeCsüPénSzoVas
 123
45678910
11121314151617
18192021222324
25262728293031
Blog kereső


Bejegyzések
ma: 0 db bejegyzés
e hónap: 0 db bejegyzés
e év: 0 db bejegyzés
Összes: 7719 db bejegyzés
Kategóriák
 
Keresés
 

bejegyzések címeiben
bejegyzésekben

Archívum
 
Látogatók száma
 
  • Ma: 211
  • e Hét: 834
  • e Hónap: 3960
  • e Év: 35690
Szótár
 




Blogok, Videótár, Szótár, Ki Ne Hagyd!, Fecsegj, Tudjátok?, Receptek, Egészség, Praktikák, Jótékony hatások, Házilag, Versek,
© 2002-2024 TVN.HU Kft.