Belépés
pacsakute.blog.xfree.hu
A szeretet ellen nincs fegyver. Czeizel Ilona
1954.01.05
Offline
Profil képem!
Linktáram, Blogom, Képtáram, Videótáram, Ismerőseim, Fecsegj
Csalántea
  2018-01-13 13:15:51, szombat
 
 



A csalántea egy nagyon jótékony és finom ital, amely többek között enyhíti a fájdalmat és az allergia kellemetlen tüneteit, javítja az immunrendszert, védi a szívet, optimizálja az emésztést, enyhíti a gyulladást és gyógyítja a bőrt. Gyógyító célokra már több ezer esztendeje használják a csalánt szerte a világon, hiszen egy remek rost- és tápanyagforrás az emberi szervezet számára. Tele van vitaminokkal, ásványi anyagokkal, flavonoidokkal és karotinoidokkal. A zöld leveles zöldségek is sok kalciumot és magnéziumot tartalmaznak, de a csalánban sokkal nagyobb koncentrációban van jelen ez a kétféle ásványi anyag.

A csalánból készült főzetet használhatjuk bőrápolásra. Mivel fájdalomcsillapító és gyulladáscsökkentő hatásokkal rendelkezik, így bátran használhatjuk akné, ekcéma és bőrirritáció kezelésére. Az antioxidánsokban gazdag tea elősegíti a gyorsabb sebgyógyulást és megakadályozza a hegesedés kialakulását. Bőrproblémák esetén érdemes a teát rendszeresen fogyasztani, de a főzetbe egy kendőt is lehet mártogatni és ezzel le lehet tisztítani a problémás bőrfelültet.

A csalántea hatással van a vese működésére, mivel erős vízhajtó hatással rendelkezik, és megakadályozza a vesekövek kialakulását. A csalán teája a prosztata egészségét is javítja és növeli a tesztoszteronszintet a szervezetben.

Az antioxidáns és gyulladásgátló tulajdonsága miatt emésztési problémákra is használhatjuk a csalánból főzött teát. Például jó szolgálatot tehet IBS, székrekedés, gyomorémelygés és hasmenés esetén is. A csalán elpusztítja a bélférgeket és a parazitákat és megtámogatja a hasznos baktériumok elszaporodását.

A csalánteában flavonoidok és karotinoidok is találhatók, valamint nagy koncentrációjú C-vitamin, amelyek mind-mind hatékony immunrendszer erősítők. Az antioxidánsok semlegesítik a szabad gyököket és az oxidatív stresszel szemben is eredményesen veszik fel a harcot.

A csalántea olyan ásványi anyagokat tartalmaz, mint magnézium, vas és kalcium. Ezek nemcsak a vérszegénységben szenvedő embereknek segíthetnek, de ez segít a csontsűrűség megőrzésében, illetve a csontritkulás megelőzésében is. Az antioxidánsok és az ásványi anyagok segítenek abban is, hogy szervezetünk fiatalos maradjon.

A csalánban természetes fájdalomcsillapító és gyulladáscsökkentő vegyületek is vannak. A csalán enyhíteni tudja a fej- és hátfájást, de a meghúzott izomra és zúzódásokra is használhatjuk.

A csalánban lévő gyulladásgátló komponensek és a kálium segíthet csökkenteni a feszültséget az artériákban és a vérerekben, és ez előmozdítja az egészségesebb keringést. Ez pedig csökkentheti az esélyét a szívinfarktus, az agyvérzés és a szív- és érrendszeri megbetegedések kialakulásának kockázatának.

A csalántea fogyasztása ellenjavalt terhesség esetén, mivel vetélést okozhat. Bármilyen betegségben szenved és bármilyen gyógyszert is szed, a tea fogyasztását mindenképpen beszélje meg kezelőorvosával. Egyes emberek allergiásak lehetnek a csalánra, így mindenképpen csak kisebb dózisban fogyassza. Aki vérhígítót vagy szteroidtartalmú gyulladásgátlót szed, magas vérnyomásban vagy cukorbetegségben szenved, mellőze a csalán fogyasztását, vagy legalábbis konzultáljon előtte az orvosával.
Forrás: Link
 
 
0 komment , kategória:  Fűben fában....  
Címkék: antioxidánsokban, szteroidtartalmú, cukorbetegségben, vérszegénységben, karotinoidokkal, kezelőorvosával, gyulladásgátlót, koncentrációban, tápanyagforrás, gyulladásgátló, koncentrációjú, elszaporodását, gyomorémelygés, flavonoidokkal, immunrendszert, megakadályozza, kialakulásának, megbetegedések, egészségesebb, használhatjuk, csontritkulás, megelőzésében, antioxidánsok, szívinfarktus, immunrendszer, sebgyógyulást, bőrirritáció, csökkentheti, szervezetben, kialakulását, vérnyomásban, kockázatának, vitaminokkal, rendszeresen, bőrproblémák, tartalmaznak, nagyon jótékony, allergia kellemetlen, csalánt szerte, remek rost-, emberi szervezet, zöld leveles, csalánban sokkal, kétféle ásványi, csalánból készült, antioxidánsokban gazdag, gyorsabb sebgyógyulást, hegesedés kialakulását, teát rendszeresen, problémás bőrfelültet, csalántea hatással, vese működésére,
Új komment
Név:
E-mail cím: ( csak a blog tulajdonosa látja )
Kérem írja be a baloldalon látható számot!
Szöveg:  
 
Betűk: Félkövér Dőlt Kiemelés   Kép: Képbeszúrás   Link: Beszúrás

Mérges Király Szomorú Kiabál Mosoly Kacsintás haha hihi bibibi angyalka ohh... ... buli van... na ki a király? puszika draga baratom... hát ezt nem hiszem el haha-hehe-hihi i love you lol.. nagyon morcika... maga a devil pc-man vagyok peace satanka tuzeske lassan alvas kaos :) bloaoa merges miki idiota .... sir puszika
 
 
Félkövér: [b] Félkövér szöveg [/b]
Dőlt: [i] Dőlt szöveg [/i]
Kiemelés: [c] Kiemelt szöveg [/c]
Képbeszúrás: [kep] http://...../kep.gif [/kep]
Linkbeszúrás: [link] http://tvn.hu [/link]
ReceptBázis
Bulgur gombával és csikemellel...
Epres túrótorta
Mákos-almás süti
Lazac édesköményes-citromos rizottóval
Részeges nyúl
Sült hekk
Zöldséges, tepsis krumpli
Cukkinis, padlizsános egytálétel
Pirított gomba sárgarépával
Sajttal töltött gomba
még több recept
Tudjátok ?
Belétünk a Sárkány évébe, béke vagy nagyobb háború vár ránk?
Még zöld a chili paprikám, ha beviszem a lakásba tovább fejlődik?
Tényleg hasznos gyógynövény a csalán?
Mi a teendő a novemberi Rododendron bimbóval?
Az álmoknak valóban van jelentése?
még több kérdés
Blog Címkék
Laczkó Sándor - A bizalom....  Facebookon kaptam  Áldás  Erdei gyöngyvirág  Facebookon kaptam  Lőrinczi Emese tollából  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  Jó éjszakát  Facebookon kaptam  Tekintsd Őt hűnek  Van néhány kérdés, amin gondol...  És van a rabság.  azzal harcolj  Az élet nem más  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  Előled is hozzád  Nagyi süt  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  Ady Endre - Mindegy átka  A sorsod  Mókás uborka tál  Nagyi süt  Molnár Ferenc: imádom!  Alvó kislány  Egy valóban nagy örökség  Ma van a magyar költészet napj...  Facebookon kaptam  Kun Magdolna.: Belső félelem  Facebookon kaptam Krisztinától  Levél öregségemre  Az ő hű vezetése  Facebookon kaptam  Erdei gyöngyvirág  Spenót  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  Csend  Facebookon kaptam  Erdei gyöngyvirág  Facebookon kaptam  Különleges  Itt a tavasz  Facebookon kaptam  Szép estét kedves látogatóimna...  Facebookon kaptam  Reggeli kávé  Szép estét  Paul David Tripp Április 8  A sorsod  Facebookon kaptam  Jó éjszakát  Facebookon kaptam  Spenót fasírttal  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  Csomó  Erdei gyöngyvirág  Latinovits Zoltán tollából  Facebookon kaptam Krisztina b...  Szép estét kedves látogatóimn...  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  Van néhány kérdés, amin gondol...  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  József Attila - Kopogtatás nél...  Mondjam azt, hogy jó vagyok  David Mamet gondolata  Márai Sándor, eredeti nevén  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam Cs Ildikótól  Mosoly  Spenót  Ha senki sem  Facebookon kaptam  Mindig lesz olyan  Facebookon kaptam Krisztinától  Idézetek a magányról  Idézetek a magányról  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  Vidámság  Facebookon kaptam 
Bejegyzés Címkék
nagyon jótékony, allergia kellemetlen, csalánt szerte, remek rost-, emberi szervezet, zöld leveles, csalánban sokkal, kétféle ásványi, csalánból készült, antioxidánsokban gazdag, gyorsabb sebgyógyulást, hegesedés kialakulását, teát rendszeresen, problémás bőrfelültet, csalántea hatással, vese működésére, vesekövek kialakulását, csalán teája, prosztata egészségét, csalánból főzött, csalán elpusztítja, hasznos baktériumok, csalánteában flavonoidok, antioxidánsok semlegesítik, szabad gyököket, oxidatív stresszel, csalántea olyan, vérszegénységben szenvedő, csontsűrűség megőrzésében, csontritkulás megelőzésében, ásványi anyagok, csalánban természetes, csalán enyhíteni, meghúzott izomra, csalánban lévő, kálium segíthet, egészségesebb keringést, csalántea fogyasztása, csalán fogyasztását, antioxidánsokban, szteroidtartalmú, cukorbetegségben, vérszegénységben, karotinoidokkal, kezelőorvosával, gyulladásgátlót, koncentrációban, tápanyagforrás, gyulladásgátló, koncentrációjú, elszaporodását, gyomorémelygés, flavonoidokkal, immunrendszert, megakadályozza, kialakulásának, megbetegedések, egészségesebb, használhatjuk, csontritkulás, megelőzésében, antioxidánsok, szívinfarktus, immunrendszer, sebgyógyulást, bőrirritáció, csökkentheti, szervezetben, kialakulását, vérnyomásban, kockázatának, vitaminokkal, rendszeresen, bőrproblémák, tartalmaznak, fogyasztását, konzultáljon, mindenképpen, megtámogatja, csontsűrűség, csalánteában, eredményesen, semlegesítik, karotinoidok, feszültséget, megőrzésében, szervezetünk, tulajdonsága, bőrápolásra, allergiásak, természetes, komponensek, , ,
2024.03 2024. április 2024.05
HétKedSzeCsüPénSzoVas
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930 
Blog kereső


Bejegyzések
ma: 0 db bejegyzés
e hónap: 28 db bejegyzés
e év: 509 db bejegyzés
Összes: 49302 db bejegyzés
Kategóriák
 
Keresés
 

bejegyzések címeiben
bejegyzésekben

Archívum
 
Látogatók száma
 
  • Ma: 306
  • e Hét: 2289
  • e Hónap: 16038
  • e Év: 220739
Szótár
 




Blogok, Videótár, Szótár, Ki Ne Hagyd!, Fecsegj, Tudjátok?, Receptek, Egészség, Praktikák, Jótékony hatások, Házilag, Versek,
© 2002-2024 TVN.HU Kft.