Belépés
pacsakute.blog.xfree.hu
A szeretet ellen nincs fegyver. Czeizel Ilona
1954.01.05
Offline
Profil képem!
Linktáram, Blogom, Képtáram, Videótáram, Ismerőseim, Fecsegj
Koleszterinszintről
  2018-01-24 09:46:25, szerda
 
   
  Magas a koleszterinszintem - halljuk számtalanszor. Azok az emberek, akik ilyen problémával küzdenek, általában vigyáznak az ételekkel és gyógyszert szednek. De valóban van kapcsolat az étkezéssel szervezetbe vitt koleszterin és a szívbetegségek között? A koleszterinszint csökkentése más módszerekkel is lehetséges. A kérdéskört Dr. Bezzegh Attila, laboratóriumi szakorvossal beszéltük meg.

Sok embernek okoz manapság problémát a koleszterinszintje. Mióta csak megállapították náluk a kelleténél magasabb értéket, igyekeznek az élelmiszereket eszerint válogatni, olyasmit nem fogyasztani, melyben sok a koleszterin, növeli a koleszterinszintet - ami kényelmetlen, kellemetlen, és gyakran magasabb költséggel is jár. Emellett szorgalmasan szedik gyógyszereiket a koleszterinszint csökkentése céljából, hiszen úgy vélik, azt csak így lehet biztonságosan kordában tartani. Nem újdonság, sokszor hallhattuk, hogy a vérsavóban mérhető, megnövekedett koleszterinszint, illetve annak egyik frakciója, az LDL-koleszterin emelkedett szintje növeli a szív- és érrendszeri megbetegedések kockázatát. Nagyobb eséllyel alakul ki szívinfarktus, agyi infarktus, agyvérzés.

Csak a sok zöldség és gyümölcs?
Van, aki 20 éve él koleszterincsökkentővel és diétával. Mégsem fordult meg a fejében, hogy ez nem feltétlenül szól örökre, esetleg másként is lehetne. Nos, egy amerikai szakértői anyag, melyet az USA egészségügyi kormányzatának táplálkozás-egészségügyi szakértői készítettek 2015 februárjában, egyértelműen leszögezi, hogy a koleszterin esetén a túlzott fogyasztás nem jelent veszélyt - a bizonyítékok alapján a szívbetegségek és az étkezéssel magunkhoz vett koleszterin között nincs kapcsolat.

A Diétás Irányelvek Tanácsadó Bizottsága nem csak azt hangsúlyozza, hogy a zöldségek és gyümölcsök, a teljes kiőrlésű gabona fogyasztása előnyös, vagy hogy célszerű alacsony zsírtartalmú ételeket enni, növelni a hüvelyesek, csonthéjasok fogyasztását, ám kerülni a vörös húsok, feldolgozott hústermékek, a cukor, a finomított liszt bevitelét. Arra is rámutat, hogy kávét mérsékelt mennyiségben lehet inni, és a szervezetbe bevitt koleszterin mennyiségét sem korlátozzák. Bizonyítékok támasztják alá azt, hogy egyes élelmiszer-csoportokat felesleges száműzni az étkezésből, ahogyan eddig tettük. Csupán egyfajta diétás módszert követni sem szükséges.

De hogyan csökkenthető a koleszterinszint? Mi a helyzet a koleszterinszinttel? Mit tehetünk vele, hogyan csökkenthetjük?

A diéta ezek szerint nem vezet eredményre - jobb, ha az élelmiszerek széles választékát rugalmasan kombináljuk, ezáltal biztosítva az egészséges táplálkozást.

A koleszterinszint akkor emelkedik a szervezet sejtjeiben, amikor a homocisztein aminosav-származék szintje is emelkedik. Ha ez nő, akkor a koleszterinszint is növekszik - a homocisztein (Hcy) szintjét egyszerű laborvizsgálat kideríti. Az elmúlt években kiderült: ha a szervezet sejtjeiben túlságosan alacsony a központi szerepet játszó B12 és B9, azaz folsav szint, megváltozik a sejt normál működése, túl sok Hcy képződik, növelve a koleszterin szintjét. Mára az is világosnak látszik, hogy ahogyan idősödünk, úgy csökken a testünkben az ún. aktív B12 és folsav (B9) szint, így megnő a homociszteinszint és a koleszterin szintje. Nem meglepő hát, ha jelentős eredmények érhetőek el azzal, hogy visszapótoljuk a vitamint, melyből hiány keletkezett. Klinikai vizsgálatok bizonyítják, hogy ha ilyenkor magunkhoz veszünk B12-vitamint, illetve folsavat (B9), megtörténik a visszapótlás, a sejt anyagcsere-folyamatai helyreállnak, lecsökken a Hcy-szint és a koleszterinszint is normalizálódik.

Vitaminokkal és mozgással a magas koleszterin ellen:

Vagyis, mint annyi esetben, itt is lehetőség van arra, hogy egészséges életmóddal magunk kezeljük a problémánkat. Módunk van a vitamin visszapótlásra, vitaminokkal és a testmozgással hatékonyan felvehetjük a harcot a koleszterin ellen! Így nemcsak gyógyszerrel, hanem alternatív módszerekkel is élhetünk - természetes úton csökkentve a koleszterinszintet. Ráadásul ebben az esetben mellékhatásoktól sem kell tartani. S ha mindez még nem lenne elég, a B12-vitamin visszapótlásának egyéb kedvező hatásai is vannak. A szellemi teljesítőképességet növeli - így csökken egyes, időskorban jellemző betegségek kialakulásának valószínűsége, de az időskori szembetegségek, mint például a makuladegeneráció előfordulásának esélye is.
Forrás : Webbeteg : (Dr. Bezzegh Attila - Forrás: drbezzegh.hu)

Nem árt tudni : bizonyos szakanyagok alapján :a koleszterincsökkentő gyógyszerek megerősíthetik a cukorbetegség kialakulását. ( CzI)
 
 
0 komment , kategória:  Szakanyagok  
Címkék: visszapótlásának, koleszterinszint, mellékhatásoktól, előfordulásának, megállapították, megbetegedések, normalizálódik, csökkenthetjük, kialakulásának, élelmiszereket, megerősíthetik, kormányzatának, visszapótlásra, gyógyszereiket, szembetegségek, laborvizsgálat, visszapótoljuk, szívbetegségek, cukorbetegség, megnövekedett, laboratóriumi, számtalanszor, valószínűsége, testmozgással, szívinfarktus, biztonságosan, gyógyszerrel, zsírtartalmú, csonthéjasok, fogyasztását, kényelmetlen, homocisztein, szorgalmasan, feldolgozott, élelmiszerek, módszerekkel, étkezéssel szervezetbe, szívbetegségek között, koleszterinszint csökkentése, kelleténél magasabb, élelmiszereket eszerint, vérsavóban mérhető, amerikai szakértői, koleszterin esetén, túlzott fogyasztás, bizonyítékok alapján, étkezéssel magunkhoz, teljes kiőrlésű, vörös húsok, finomított liszt, szervezetbe bevitt, diéta ezek, Bezzegh Attila, Diétás Irányelvek Tanácsadó Bizottsága,
Új komment
Név:
E-mail cím: ( csak a blog tulajdonosa látja )
Kérem írja be a baloldalon látható számot!
Szöveg:  
 
Betűk: Félkövér Dőlt Kiemelés   Kép: Képbeszúrás   Link: Beszúrás

Mérges Király Szomorú Kiabál Mosoly Kacsintás haha hihi bibibi angyalka ohh... ... buli van... na ki a király? puszika draga baratom... hát ezt nem hiszem el haha-hehe-hihi i love you lol.. nagyon morcika... maga a devil pc-man vagyok peace satanka tuzeske lassan alvas kaos :) bloaoa merges miki idiota .... sir puszika
 
 
Félkövér: [b] Félkövér szöveg [/b]
Dőlt: [i] Dőlt szöveg [/i]
Kiemelés: [c] Kiemelt szöveg [/c]
Képbeszúrás: [kep] http://...../kep.gif [/kep]
Linkbeszúrás: [link] http://tvn.hu [/link]
ReceptBázis
Bulgur gombával és csikemellel...
Epres túrótorta
Mákos-almás süti
Lazac édesköményes-citromos rizottóval
Részeges nyúl
Sült hekk
Zöldséges, tepsis krumpli
Cukkinis, padlizsános egytálétel
Pirított gomba sárgarépával
Sajttal töltött gomba
még több recept
Tudjátok ?
Belétünk a Sárkány évébe, béke vagy nagyobb háború vár ránk?
Még zöld a chili paprikám, ha beviszem a lakásba tovább fejlődik?
Tényleg hasznos gyógynövény a csalán?
Mi a teendő a novemberi Rododendron bimbóval?
Az álmoknak valóban van jelentése?
még több kérdés
Blog Címkék
Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  Szép estét  George Byron - Ahogy itt jár -...  Facebookon kaptam  Lóhere  Mai harmónia kártyám  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  Alvó cicák  Amikor Jézus rátapos a lábadra  Facebookon kaptam Krisztinától  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam Krisztinától  Kerüld el az evangélium örömén...  Kerüld el az evangélium örömén...  Julian Brass gondolata  Bounty krémes  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam Krisztinától  Soha ne kedvezz...  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  Alázat  Őrizkednünk kell...  Szép estét kedves látogatóimna...  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  George Gordon Lord Byron: Inez...  Facebookon kaptam  Kövesd a cowboyt!  Facebookon kaptam  Egy lelki imádság  képre írva  Erdőn  Fekete István - Akác  Zilahy Lajos gondolata  Az engedelmesség miért nem vál...  Png ház  Nem méltó hozzád  Hiányzik  Akarat  Facebookon kaptam  Egy maradéktalanul uralt világ  Kiss Éva - Amerre a ház lelke ...  Alázat  Facebookon kaptam  Garai Gábor - Takarítás  Jó éjszakát  Png rózsa csokor  Facebookon kaptam Krisztinától  Ami embereknek lehetetlen, az...  Facebookon kaptam  Kerüld el az evangélium örömén...  Akarat  Png nő  Ami embereknek lehetetlen, az...  Varga János Veniam - Fontos sz...  Png lepke  Gyökössy Endre - Virágok virág...  Sokan azt tartják  Próbálj meg ...  Png csokor  Mai harmónia kártyám  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  Png csokor  Akarat  Illyés Gyula - Milyen hamar.  Gyerekként sokat küzdöttünk az...  Kellemes vasárnapi kikapcsolód...  Mai harmónia kártyám  Nagyon különös  Akarat  A tömeg, a Mester, a módszer, ...  Szívem  Próbálj meg ...  A másik dolog,  Szép estét kedves látogatóimna...  Segítsük barátainkat, hogy meg...  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  Adakozás  Amikor Jézus rátapos a lábadra  Albert Einsteinről  Jónás Tamás – Végtelen b...  Örülök, hogy látlak!  Paul David Tripp Április 19  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  Soha ne kedvezz...  Png csokor  Egy hatékony szolga  Őrizkednünk kell...  Facebookon kaptam  Kellemes délutánt kívánok  Facebookon kaptam Krisztinától  Tóth Ágnes - Szervusz pad  Alázat 
Bejegyzés Címkék
étkezéssel szervezetbe, szívbetegségek között, koleszterinszint csökkentése, kelleténél magasabb, élelmiszereket eszerint, vérsavóban mérhető, amerikai szakértői, koleszterin esetén, túlzott fogyasztás, bizonyítékok alapján, étkezéssel magunkhoz, teljes kiőrlésű, vörös húsok, finomított liszt, szervezetbe bevitt, diéta ezek, élelmiszerek széles, egészséges táplálkozást, koleszterinszint akkor, szervezet sejtjeiben, elmúlt években, központi szerepet, sejt normál, koleszterin szintjét, koleszterin szintje, magas koleszterin, vitamin visszapótlásra, testmozgással hatékonyan, koleszterin ellen, esetben mellékhatásoktól, időskori szembetegségek, makuladegeneráció előfordulásának, cukorbetegség kialakulását, visszapótlásának, koleszterinszint, mellékhatásoktól, előfordulásának, megállapították, megbetegedések, normalizálódik, csökkenthetjük, kialakulásának, élelmiszereket, megerősíthetik, kormányzatának, visszapótlásra, gyógyszereiket, szembetegségek, laborvizsgálat, visszapótoljuk, szívbetegségek, cukorbetegség, megnövekedett, laboratóriumi, számtalanszor, valószínűsége, testmozgással, szívinfarktus, biztonságosan, gyógyszerrel, zsírtartalmú, csonthéjasok, fogyasztását, kényelmetlen, homocisztein, szorgalmasan, feldolgozott, élelmiszerek, módszerekkel, hangsúlyozza, egyértelműen, visszapótlás, februárjában, bizonyítékok, egészségügyi, táplálkozást, mennyiségben, vitaminokkal, problémánkat, csökkenthető, helyreállnak, szakorvossal, kialakulását, vizsgálatok, csökkentése, keletkezett, táplálkozás, koleszterin, készítettek, , ,
2024.03 2024. április 2024.05
HétKedSzeCsüPénSzoVas
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930 
Blog kereső


Bejegyzések
ma: 0 db bejegyzés
e hónap: 48 db bejegyzés
e év: 529 db bejegyzés
Összes: 49322 db bejegyzés
Kategóriák
 
Keresés
 

bejegyzések címeiben
bejegyzésekben

Archívum
 
Látogatók száma
 
  • Ma: 7507
  • e Hét: 16289
  • e Hónap: 47775
  • e Év: 252476
Szótár
 




Blogok, Videótár, Szótár, Ki Ne Hagyd!, Fecsegj, Tudjátok?, Receptek, Egészség, Praktikák, Jótékony hatások, Házilag, Versek,
© 2002-2024 TVN.HU Kft.