Belépés
pacsakute.blog.xfree.hu
A szeretet ellen nincs fegyver. Czeizel Ilona
1954.01.05
Offline
Profil képem!
Linktáram, Blogom, Képtáram, Videótáram, Ismerőseim, Fecsegj
A kókuszolaj jótékony hatásairól gomba esetén
  2018-02-04 22:34:48, vasárnap
 
  Hosszú de érdemes elolvasni .

Általában mindenki tudja mi is az a gombás fertőzés. Egy kis plusz információval azonban megérthető, miért kezelhető a kókuszolajjal a gombás fertőzés. A gombás fertőzést (más néven Candida) mikroszkopikus gombacsoportok alakítják ki, amelyeket Candida albicans-nak nevezünk. Ezek általában harmóniában élnek az ember immunrendszerével. Amikor azonban az immunegyensúly felborul bizonyos okok miatt, a fertőzés szétterjed és kialakulnak a különböző tünetek.

Miért használható hatékonyan a kókuszolaj a gombás fertőzésre?
Azért kiváló választás a kókuszolaj a gombás fertőzés kezelésére, mert rendkívül jó az összetétele. Az olaj gazdag három különböző típusú zsírsavban (laurinsav, kaprinsav és kaprilinsav), amelyek hatékonyan lépnek fel mindenféle gombás fertőzéssel, különösen a Candidás fertőzéssel szemben. Ezek a savak a legerősebb gombaölő anyagok, amelyek a természetben találhatóak, és mind megtalálhatóak a kókuszolajban. Emiatt természetes módon a kókuszolaj nagyon hatékony a gombás fertőzések kezelésében.

Hogyan hat?
A kókuszolaj gazdag különböző közepes láncú zsírsavakban, amelyek nem csak a gombák, de a baktériumok és vírusok ellen is jók. Mindegyik zsírsav máshogy hat a különböző fertőzésekre és organizmusokra. De ha mindegyik egyszerre van jelen, akkor a fertőzés jobban kezelhető, sőt, teljesen megszüntethető. Mivel a kókuszolaj tele van három különböző fertőzés-irtó zsírsavval, hatása nagyon erős.

A gombás fertőzéseknek olyan sokféle tünetei lehetnek, mint az ízületi fájdalom, kimerültség, visszatérő hólyagfertőzés és irritáció. A legtöbben, akik ilyen tünetekről számolnak be, Candidás fertőzéstől szenvednek. Egy tanulmány szerint azonban, amikor egy csoport gombás fertőzéssel küzdő embernél kókuszolajjal helyettesítették a főzőolajat, jelentős csökkenést véltek felfedezni a fertőzés mértékében azokhoz képest, akik a megszokott olajat használták.

Hogy is történik mindez?
- A közepes láncú zsírsavak a kókuszolajban elpusztítják a Candidát, amikor a belekbe jutnak.
- Ezek a savak felszívódás után energiává alakulnak át a jótékony sejtek számára.
- Amikor egy olyan organizmus szívja fel, amely nem hasznos a szervezet számára, a sav megtámadja a sejtmembránt és legyengíti az organizmust.
- Az organizmus lassan szétesik, majd a fehér vérsejtek felfalják mint végterméket, és kiürítik a szervezetből.

A kókuszolaj jótékony hatása:
1. Természetes gombaölő szer:

A kókuszolaj kaprilinsavat tartalmaz, amely elpusztítja az útjába kerülő gombás kolóniákat. Hatékonyan meggátolja a gomba növekedését és terjedését, ezáltal csökkenti a gombás kolóniák létrejöttének kockázatát. A gombás sejtmembránok, amelyek a vaginális fertőzés tüneteinek kialakulásáért felelősek (például viszketés), a kaprilinsav segítségével lebomlanak. Ez az oka annak, hogy még azok a gyógyszerek is, amelyeket az orvosok felírnak a gombás fertőzés kezelésére, a kaprilinsavon alapulnak.

2. Kiéhezteti a gombát:

A gombának cukorra van szüksége a növekedéshez, ha viszont a cukrot kókuszolajjal helyettesítjük, akkor a gomba nem jut táplálékhoz, és természetes módon elhal. A kókuszolaj cukorpótlóként is felhasznált számos ország területén. Mint természetes édesítőszer, energiával és megfelelő mennyiségű szénhidráttal lát el. Emiatt, ha csökkenti a cukor bevitelét és helyettesíti azt kókuszolajjal, akkor megakadályozhatja a gomba abnormális növekedését.

3. Erősíti az immunrendszert:

A laurinsav és a kaprinsav erősíti az immunrendszert. Ezek a savak megtalálhatóak az anyatejben is, amelyek megvédik a babát a fertőzésektől. A kókuszolajban található savak segítik a vitaminok és ásványi anyagok jobb felszívódását, ezáltal hozzájárulnak ahhoz, hogy erősebb legyen az immunrendszer.

4. Védelmet nyújt:

A kókuszolaj köztudottan megvédi a bőr felső rétegét, az epidermist. Az olaj nem irritálja a bőrt, mint más zsíros krémek, de védelmet nyújt, ezáltal megakadályozza, hogy az érzékeny, irritált és fertőzött bőrt tovább károsítsa a gombásodás. A kókuszolaj külsődleges használatával tehát biztosítható, hogy a bőr újra egészséges lehessen, és meggátolható a fertőzés további növekedése.

A gombás organizmusok elhalása:

A gombás organizmusok elhalása akkor kezdődik meg, miután a kókuszolajos kezelés megkezdődött. A gombás organizmusok méreganyagokat engednek a vérbe, miközben elhalnak, ami rosszabbá teheti a tüneteket. Habár azt mondják, a kókuszolajos kezelés segít abban, hogy mihamarabb jobban érezhesse magát.
A tünetek sokkal intenzívebbek lehetnek azoknál, akiknek komoly gombás fertőzése van, ezek a tünetek pedig akár napokig is megmaradhatnak. Azzal segítheti a gombás organizmusok kimosását, ha sok folyadékot iszik, és néhány napig könnyebb ételeket fogyaszt.

A kókuszolajos kezelés hatásának növelése:

1. Használjon jó minőségű kókuszolajat:

Ha jó eredményeket szeretne elérni a kókuszolajos kezeléssel, akkor mindenképp használjon jó minőségű kókuszolajat. A jó minőségű szűz kókuszolaj nagyobb mennyiségű laurinsavat tartalmaz, amely rendkívül hatékonyan erősíti meg az immunrendszert, valamint segít a szervezetnek abban, hogy fel tudja venni a harcot a gombás fertőzéssel.

2. Az extra szűz kókuszolaj azonban még jobb:

A kiváló minőségű bio-extra szűz kókuszolaj mindenféle antibakteriális, vírus- és gombaölő anyagot tartalmaz, ezért rendkívül hatékonyan elpusztítható vele bármely olyan organizmus, amely megtámadta a szervezetét. Általában az egészségügyi szakértők azt javasolják, az étkezés során minden nap 3,5 evőkanál kiváló minőségű extra szűz kókuszolajat fogyasszon el az ember.

3. A gyógyszeres és olajos kezelés kombinációja:

Azok, akik hosszú ideje szenvednek a Candidiasistól, méghozzá nagyon súlyos fertőzéssel, azoknak a gomba elleni gyógyszereket is szedniük kell a kókuszolajos kezelés mellett.

4. Anti-Candida étrend:

Amikor a kókuszolajos kezelést alkalmazza, muszáj követnie az anti-Candida étrend alapjait is. Ez azért szükséges, mert a gyógyszerek és az étrend útján állíthatja csak meg teljesen a gombás fertőzést.

Kókuszolajos méregtelenítés/Anti-Candida étrend:
A kókuszolajos kezelés kiegészíti az anti-Candida étrendet, amelyet akkor érdemes követni, ha az étrendváltoztatás által szeretne megszabadulni a gombás fertőzéstől. Számos egészségügyi szakértő manapság a kókuszolajos méregtelenítést ajánlja azoknak, akiknek súlyos Candida problémájuk van. Ez egy olyan intenzív méregtelenítő folyamat, amelynek ugyanolyan erős és jótékony hatású, mint a gyógyszerek.

A kókuszolajos méregtelenítés tartalmaz egy hétnapos böjtöt, mely során csakis kókuszt fogyaszthat egész nap. A kókusz mellett fogyaszthat még egy kis édesítetlen joghurtot. Az egészségügyi szakértő, aki felügyeli a méregtelenítést, azt is tanácsolhatja, hogy igyon egy kis pohár cukormentes limonádét, mivel az elősegíti a belső szervek tisztítását. Hét napon belül majdnem az összes káros organizmus elpusztul, így megszabadulhat a gombás fertőzéstől. Mivel a kókuszolaj is serkenti az emésztést, ezzel a méregtelenítéssel javíthatja az emésztését, valamint kezelheti az olyan enyhébb emésztési problémákat, mint a Crohn-betegség.

A kókuszolaj különböző felhasználása:
Ha nem szeretné a kókuszolajat elfogyasztani, az sem probléma. Ilyenkor vigye fel az olajat az érintett területre vagy próbálja ki a kókuszolajos kapszulákat. Alább olvashat néhány további tippet, hogyan kezelheti a gombás fertőzést a kókuszolaj segítségével.

1. Közvetlenül vigye fel a bőrre:
Tisztítsa meg a gombával fertőzött területet és megfelelően szárítsa meg. Ezután néhány csepp kókusz illóolajat vigyen fel vékony rétegben a fertőzött területre. Legalább napi háromszor ismételje meg az eljárást. Ha rendszeresen csinálja a kezelést, akkor egy héten belül látni fogja az olaj hatását.

2. Építse be a kókuszolajat az étrendjébe:
A legjobb módja annak, hogy növelje a kókuszolaj hatását az, hogy hozzáadja azt az étrendjéhez. Kezdetben kisebb mennyiségekkel kezdje, majd lassan emelje meg körülbelül 3-5 evőkanállá a fogyasztott mennyiséget, méghozzá az olaj ajánlott napi bevitele alapján. A jobb eredmények elérése érdekében próbáljon meg szűz kókuszolajat használni. A pirítóson használt vajat is helyettesítheti kókuszolajjal. Adja az olajat zabkásához vagy az étkezések előtt fogyasszon el egy teáskanállal belőle, ezáltal megerősíti az immunrendszerét a gombás fertőzéssel szemben.

Ha a fertőzés megszűnése után is folytatja ezt a kezelést, akkor megvédi a szervezetét a jövőbeni gombás organizmusok támadásától. Az olajjal magas hőfokon is főzhet, mivel azt nem válik transz zsírrá és teljesen stabil marad. Ezáltal pedig kiváló főzőolajként is használható.

3. Zuhanyozás vagy fürdés kókuszolaj használatával:
Ha meg akarja előzni a gombás fertőzés kialakulását, akkor rendszeresen mossa meg az érintett területet kókuszolajjal. A keverék elkészítéséhez keverjen össze 2/4 meleg desztillált vizet 4 evőkanál kókuszolajjal.
A vaginális gombás fertőzés megszüntetéséhez mártson egy fehérítetlen tampont az olajba, majd rendeltetésszerűen használja, és hagyja bent 8 órán át, vagy egy éjszakára.

4. Kókuszolajos kapszulák:

A kókuszolajos kapszulák beszerezhetőek a legtöbb gyógyszertárban. Használhatja őket éjszaka a kényelem és a jobb eredmények elérése érdekében. Amikor a kapszulák a vaginába kerülnek, a testhőmérsékletnek köszönhetően elolvadnak, és ki is szivároghat valamennyi belőlük. Ezért érdemes alsóneműt és betétet használni alváskor. Ideális esetben 2-3 kókuszolajos kapszulát kell elhasználni egy éjszaka, hogy a gombás fertőzés teljes mértékben megszűnjön.

5. Keverje össze más illóolajokkal:

Az illóolajok tele vannak erős antioxidánsokkal, amik így segítenek megszabadulni a fertőzésektől, valamint elősegítik a szervezet gyorsabb gyógyulását. A kókuszolajat összekeverheti olyan más olajokkal, mint például a fokhagyma-, E-vitamin-, vagy fahéj olaj, amelyek felgyorsítják a gombás fertőzésből való felépülést.

A legjobb kókuszolaj kiválasztása:
Ha jó eredményeket szeretne elérni a kókuszolajos kezeléssel, akkor mindenképp fontos, hogy jó minőségű szűz kókuszolajat vásároljon. De hogyan választható ki a legjobb kókuszolaj az összes közül?

- Először is keresse meg a polcokon a bio extra szűz változatot az összes kókuszolaj között. A legtöbb típus ugyanis erősen finomított, ami azt jelenti, hogy már gyengébb a jótékony hatásuk.
- A kókuszolajnak magas az olvadáspontja, ami 24 és afölötti Celsius-fokot jelent. Ez alatt a hőmérséklet alatt a kókuszolaj szilárd, és hasonlít a vajhoz, különösen, ha hűtőben tárolja.
A kiváló minőségű extra szűz kókuszolaj hófehér színű szilárd állapotban, folyékony állapotban pedig olyan, mint a tiszta víz. Az alacsonyabb minőségű kókuszolaj szilárd állapotban sárgás vagy szürkés árnyalatú.
- Mindig bizonyosodjon meg róla, hogy tiszta kókuszolajat vásárol, bármilyen hozzáadott színezőanyag nélkül. A tiszta kókuszolaj folyékony állapotban ugyanis színtelen. Ha az olaj elszíneződik, az valami maradék anyag vagy penész jelenlétére utalhat.
- Mindig ellenőrizze le a kókuszolaj ízét és aromáját is, mivel a tiszta kókuszolaj mindig megtartja a kókusz ízét és illatát. Ha az olajnak nincs semmi aromája, akkor ez azt jelenti, hogy finomított, feldolgozott és alacsony minőségű.
- Az ár is egy fontos tényező. Az alacsony minőségű olajok természetesen olcsók, ezért próbáljon jobb minőségű kókuszolajat keresni, még akkor is, ha az egy kicsit drágább az átlagnál. Mindenekelőtt ugyanis a saját jóléte és egészsége miatt fogja felhasználni, ezért jobban megéri inkább egy ténylegesen jó minőségű anyagba befektetni.
Forrás : Link
 
 
0 komment , kategória:  Natúr kezelések  
Címkék: helyettesítették, megszüntetéséhez, antioxidánsokkal, gyógyszertárban, méregtelenítést, antibakteriális, immunrendszerét, helyettesítheti, gombacsoportok, méregtelenítés, mikroszkopikus, kialakulásáért, beszerezhetőek, organizmusokra, megszabadulhat, megtalálhatóak, elkészítéséhez, helyettesítjük, immunrendszert, immunegyensúly, cukorpótlóként, hólyagfertőzés, méreganyagokat, összekeverheti, megszüntethető, mennyiségekkel, candidiasistól, megakadályozza, megmaradhatnak, elfogyasztani, mindenekelőtt, felhasználása, tanácsolhatja, bizonyosodjon, felszívódását, gyógyszereket, gombás fertőzés, gombás fertőzést, ember immunrendszerével, immunegyensúly felborul, fertőzés szétterjed, különböző tünetek, gombás fertőzésre, olaj gazdag, legerősebb gombaölő, természetben találhatóak, kókuszolaj nagyon, gombás fertőzések, kókuszolaj gazdag, különböző fertőzésekre, fertőzés jobban, kókuszolaj tele,
Új komment
Név:
E-mail cím: ( csak a blog tulajdonosa látja )
Kérem írja be a baloldalon látható számot!
Szöveg:  
 
Betűk: Félkövér Dőlt Kiemelés   Kép: Képbeszúrás   Link: Beszúrás

Mérges Király Szomorú Kiabál Mosoly Kacsintás haha hihi bibibi angyalka ohh... ... buli van... na ki a király? puszika draga baratom... hát ezt nem hiszem el haha-hehe-hihi i love you lol.. nagyon morcika... maga a devil pc-man vagyok peace satanka tuzeske lassan alvas kaos :) bloaoa merges miki idiota .... sir puszika
 
 
Félkövér: [b] Félkövér szöveg [/b]
Dőlt: [i] Dőlt szöveg [/i]
Kiemelés: [c] Kiemelt szöveg [/c]
Képbeszúrás: [kep] http://...../kep.gif [/kep]
Linkbeszúrás: [link] http://tvn.hu [/link]
ReceptBázis
Bulgur gombával és csikemellel...
Epres túrótorta
Mákos-almás süti
Lazac édesköményes-citromos rizottóval
Részeges nyúl
Sült hekk
Zöldséges, tepsis krumpli
Cukkinis, padlizsános egytálétel
Pirított gomba sárgarépával
Sajttal töltött gomba
még több recept
Tudjátok ?
Belétünk a Sárkány évébe, béke vagy nagyobb háború vár ránk?
Még zöld a chili paprikám, ha beviszem a lakásba tovább fejlődik?
Tényleg hasznos gyógynövény a csalán?
Mi a teendő a novemberi Rododendron bimbóval?
Az álmoknak valóban van jelentése?
még több kérdés
Blog Címkék
Szép estét kedves látogatóimn...  különleges  Facebookon kaptam  Az ókori görögök sebkezelésre ...  James Allen  Magamnak  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam Krisztinától  Robert Merle tollából  Különleges  Walter Chrysler mondta  József Attila - Kopogtatás nél...  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  Különleges  Ismeretlen: Ikarusz monda  Vito Giaquinto gondolata  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  Alvó kislány  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam Cs Ildikótól  Különleges  Alvó kislány  Szép estét kedves látogatóimn...  Szabó T. Anna - Pitypang  Jánosházy György: Fogd a kezem  Csend  Facebookon kaptam  Annyira tisztelem a szabadságo...  Szép estét  Pitypang szökőkút  Az egyik legalapvetőbb tézis a...  A Magyar Költészet napja alkal...  Esterházy Péter: Harmonia c...  Annyira tisztelem a szabadságo...  Hamvas Béla  Ott van  Egy barátság története  Erdei gyöngyvirág  Facebookon kaptam Cs Ildikótól  Van néhány kérdés, amin gondol...  Facebookon kaptam  Már Gárdonyi Géza is méltatta  Napsütéses vidám hétvégét kivá...  Mindig lesz olyan  Töröld le  Sok ember olyan, mint a kaméle...  Mindig lesz olyan  Egy gondolat  Facebookon kaptam  Nem kell hozzá fürdőruhás  Paul David Tripp Április 14  Segíts neki dicsérni Téged  Radnóti Miklós: Hasonlatok (ré...  Napsütéses vidám hétvégét kivá...  40 felett  Otthon  Facebookon kaptam Cs Ildikótól  Müller Péter tollából  Facebookon kaptam  Tanmese  Jó éjszakát  Minden tavaszból őrizz..  Márai Sándor tollából  Facebookon kaptam  A Magyar Költészet napja alkal...  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  Önmaga ellenére  Facebookon kaptam  Önmaga ellenére  39 ígéret  Facebookon kaptam  Anyámról való emlékek  Aranyosi Ervin: Örökbe fogadta...  Tanácsok egy pszichológustól  Esterházy Péterre emlékezünk  Annyira tisztelem a szabadságo...  Martin Buber, A haszidim meséi  Nem kell hozzá fürdőruhás  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  Szép estét kedves látogatóimna...  Szép estét kedves látogatóimn...  különleges  Facebookon kaptam  Báthory Attila: Sorsom ösvénye...  Már Gárdonyi Géza is méltatta  Facebookon kaptam  Esterházy Péterre emlékezünk  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  Zilahy Lajos mondta  Anyák napjára  Esterházy Péterre emlékezünk  Müller Péter tollából  Facebookon kaptam 
Bejegyzés Címkék
gombás fertőzés, gombás fertőzést, ember immunrendszerével, immunegyensúly felborul, fertőzés szétterjed, különböző tünetek, gombás fertőzésre, olaj gazdag, legerősebb gombaölő, természetben találhatóak, kókuszolaj nagyon, gombás fertőzések, kókuszolaj gazdag, különböző fertőzésekre, fertőzés jobban, kókuszolaj tele, gombás fertőzéseknek, ízületi fájdalom, tanulmány szerint, csoport gombás, fertőzés mértékében, megszokott olajat, közepes láncú, kókuszolajban elpusztítják, belekbe jutnak, savak felszívódás, jótékony sejtek, olyan organizmus, szervezet számára, organizmus lassan, fehér vérsejtek, kókuszolaj jótékony, kókuszolaj kaprilinsavat, útjába kerülő, gomba növekedését, gombás kolóniák, gombás sejtmembránok, vaginális fertőzés, kaprilinsav segítségével, orvosok felírnak, kaprilinsavon alapulnak, gombának cukorra, cukrot kókuszolajjal, kókuszolaj cukorpótlóként, cukor bevitelét, gomba abnormális, kaprinsav erősíti, savak megtalálhatóak, kókuszolajban található, kókuszolaj köztudottan, kókuszolaj külsődleges, fertőzés további, gombás organizmusok, kókuszolajos kezelés, tünetek sokkal, tünetek pedig, kókuszolajos kezeléssel, szervezetnek abban, gombás fertőzéssel, extra szűz, kiváló minőségű, egészségügyi szakértők, étkezés során, gomba elleni, kókuszolajos kezelést, anti-Candida étrend, étrend útján, anti-Candida étrendet, étrendváltoztatás által, gombás fertőzéstől, kókuszolajos méregtelenítést, olyan intenzív, kókuszolajos méregtelenítés, hétnapos böjtöt, kókusz mellett, egészségügyi szakértő, belső szervek, összes káros, méregtelenítéssel javíthatja, olyan enyhébb, kókuszolaj különböző, kókuszolajat elfogyasztani, érintett területre, kókuszolajos kapszulákat, kókuszolaj segítségével, gombával fertőzött, fertőzött területre, héten belül, olaj hatását, legjobb módja, kókuszolaj hatását, fogyasztott mennyiséget, olaj ajánlott, jobb eredmények, pirítóson használt, olajat zabkásához, étkezések előtt, teáskanállal belőle, fertőzés megszűnése, jövőbeni gombás, olajjal magas, , ,
2024.03 2024. április 2024.05
HétKedSzeCsüPénSzoVas
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930 
Blog kereső


Bejegyzések
ma: 0 db bejegyzés
e hónap: 48 db bejegyzés
e év: 529 db bejegyzés
Összes: 49322 db bejegyzés
Kategóriák
 
Keresés
 

bejegyzések címeiben
bejegyzésekben

Archívum
 
Látogatók száma
 
  • Ma: 3587
  • e Hét: 9943
  • e Hónap: 23692
  • e Év: 228393
Szótár
 




Blogok, Videótár, Szótár, Ki Ne Hagyd!, Fecsegj, Tudjátok?, Receptek, Egészség, Praktikák, Jótékony hatások, Házilag, Versek,
© 2002-2024 TVN.HU Kft.