Belépés
kalmanpiroska.blog.xfree.hu
Minden kegyelem. Kovács Kálmán
1968.04.24
Offline
Profil képem!
Linktáram, Blogom, Képtáram, Videótáram, Ismerőseim, Fecsegj
A világnak az a fele, ahol mi élünk
  2018-02-15 17:30:43, csütörtök
 
  A világnak az a fele, ahol mi élünk

Mindenki rendelkezik házzal vagy lakással, van szociális védőhálónk, napi legalább háromszori étkezésünk, és jól el vagyunk látva mindennel. Nem különös, hogy mégis egyre többet akarunk? Ha egyedülállók vagyunk, házasságra vágyunk. Ha házasságban élünk, tökéletes társat kívánunk. Ha tökéletes a társunk, több időt akarunk, hogy élvezhessük az életet.
Másfelől bizonyos dolgokat sokallunk. A számlákat, amelyek kifizethetetlennek tűnnek. Azt a sok kórházi látogatást és műtétet, amelyre nem önként vállalkoztunk. Egy szívroham megfosztja a férjünket a beszédképességétől, vagy egy örökletes betegség miatt szellemileg visszamarad a fejlődésben az unokánk. Tegnap eltemettük szerettünket, és most feltesszük magunknak a kérdést, hogy boldogulunk el a jövőben egyedül. Összeroppanunk a terhek alatt, és nem értjük, miért éppen mi maradunk ki a boldogságból, ami másoknak szinte az ölébe hullik.

Azt akarjuk, amink nincs.
Amink van, azt nem akarjuk.
Boldogtalanok vagyunk!

Ösztönzően hat ránk, amikor azt halljuk, milyen örömmel szenvednek az afrikaiak, de ránk csak nem terheli Isten azt - így képzeljük -, amit azoknak a szegény ghánaiaknak kell elszenvedniük! A mi Istenünk azért van, hogy boldogan és gondtalanul teljen az életünk. Velünk a mi Istenünk másképp bánik. Talán puritán felfogásúak vagyunk, elszántak a megoldás keresésében. A mi nyugati kultúránk kórházakat és egyéb intézményeket hozott létre a szenvedés enyhítésére. Civilizáltak vagyunk, és ilyen az Istenről alkotott képünk is.
Ő a mi Atyánk, hiszen ez már a Bibliában is benne van, és az Atyák a legjobbat akarják a gyerekeiknek - nem az utcán csereberélt használt ruhát, és nem olyan szálláshelyet, amely összeomlik, ha felhőszakadás van. Ő a mi Megmentőnk, aki békességet és jólétet biztosít, miközben lába alá veti a gonoszt, például a betegséget és a balesetet. Túláradó életet ígér (és Isten mindig megtartja a szavát), Ő a mi Megváltónk, aki megszabadít a bűn bilincsétől és következményeitől. Az Ő sebeivel gyógyultunk meg. Boldognak lenni azt jelenti, hogy mentesülünk a szenvedéstől.
Körülbelül így gondolkodtam én is nem sokkal azelőtt, hogy 1967-ben az uszodában a vízbe ugrottam, megsérültem, és lebénultam. Egy állványra kényszerültem, a hátamon fekve két kapocs rögzítette a fejemet, és csak felfelé tudtam nézni. Ez a helyzet alkalmat volt az Istennel való beszélgetésre. Megpróbáltam elképzelni, mit gondol Isten. Ha Isten Isten - meg voltam róla győződve, hogy nagy a hatalma és Ő maga a szeretet -, gondoskodnia kell arról, hogy megszabaduljak a fájdalmaktól. A mennyei Atya biztosan sír felettem, mint ahogyan apám is sokszor sírt, amikor ott állt az ágyamnál, és átölelte a biztonsági rácsot. Egy voltam Isten gyermekei közül, és Isten soha nem tesz olyasmit, ami az Övéinek árt. Nem azt mondta-e Jézus:
,,Melyik apa az közületek, aki fának kígyót ad, amikor az halat kér tőle, vagy amikor tojást kér, skorpiót ad neki? Ha tehát ti gonosz létetekre tudtok gyermekeiteknek jó ajándékokat adni, mennyivel inkább ad mennyei Atyátok Szent Szellemet azoknak, akik kérik tőle?" (Lukács 11,11-13)?
Egy ilyen jó Istenért megéri, hogy az ember minden tőle telhetőt megtegyen. Amikor elbocsátottak a kórházból, a barátaim mindig elvittek Washington D.C.-be, hogy én legyek az első a várakozók sorában, amikor Kathryn Kuhlman a városba érkezik, aki arról volt híres, hogy imádságára meggyógyultak a betegek. Miss Kuhlman ott lebegett fehér leplében a színpadon, az én szívem pedig vadult vert, miközben így imádkoztam: Uram, a Biblia azt mondja, hogy minden betegségünket meggyógyítod. Készen állok arra, hogy megszabadíts ebből a tolószékből. Kérlek, nagyon kérlek, ugye megteszed?
Isten válaszolt. Soha nem fogok felállni a tolószékemből. Amikor utoljára jöttem el Kathryn Kuhlman imatalálkozójáról, én voltam a tizenötödik a harminc tolószékes között, aki arra várt, hogy liften hagyhassa el a stadiont. Megpróbáltunk mindnyájan kijutni, mielőtt még a mankóval közlekedők jöttek volna. Emlékszem, hogy tekintetem az egyik csalódott és összezavarodott arcról a másikra vándorolt, és ezt gondoltam: Itt valami nincs rendben. Ez lenne az egyetlen módja a szenvedés kezelésének? Ilyen kétségbeesetten kell próbálkozni, hogy lerázzuk magunkról?
Amikor újra otthon voltam, és belenéztem a tükörbe, ugyanaz a kelletlen arc nézett vissza rám.
Én is ugyanúgy össze voltam zavarodva, mint a többiek ott, a liftnél. Rendben van: Isten jó. Isten szeretet. Nagy a hatalma. Amikor a Földön élt, mindent megtett, hogy megszabadítsa az embereket a szenvedéstől. Mindenkit meggyógyított a vérfolyásos asszonytól a kapernaumi százados szolgájáig.
Hogy lehetséges akkor, hogy az ötéves unokahúgomnak, Kellynek agydaganata van? Miért hagyta el a sógorom a húgomat és a családját? Miért nem segít semmilyen gyógyszer apám ízüli gyulladásán?
Jó kérdések!
Amikor nem találunk válaszokat, és Isten útjain akadályokba ütközünk, feltartóztathatatlanul növekszik a szenvedésünk. Úgy tűnik, mintha Isten ezen nem indulna meg. A boldogság elkerül bennünket. Elégedetlenek és nyugtalanok vagyunk.
Azt kérdezem magamtól, hogy hány olyan ember volt azok között, akik sötét arccal várakoztak a liftnél az után a gyógyító rendezvény után, aki még hitt Istenben? Ez majdnem harminc évvel ezelőtt történt. Még mindig várakoznak? Még mindig reménykednek? Az a reménység, amely túl gyakran végződik csalódással, beteggé teszi a szívet. A szív nem viseli el az újbóli és ismétlődő csalódást.
Nem csoda, ha nem vágyakozunk Isten után, és megszűnünk bízni Benne, ha Ő olyan Isten, aki csak elhúzza előttünk a mézes madzagot, de soha nem engedi, hogy valóra váljon a reménységünk. (folyt. köv.)

Joni Eareckson Tada
 
 
0 komment , kategória:  Hosszú építő írások  
Címkék: összezavarodott, gyermekeiteknek, kétségbeesetten, megszabaduljak, összeroppanunk, megpróbáltunk, boldogtalanok, felhőszakadás, elszenvedniük, elégedetlenek, meggyógyultak, beszélgetésre, vállalkoztunk, szálláshelyet, megszabadítsa, betegségünket, kényszerültem, elbocsátottak, tolószékemből, intézményeket, meggyógyított, unokahúgomnak, reménységünk, boldogságból, szenvedésünk, gondolkodtam, szenvedéstől, gondoskodnia, megszabadíts, szerettünket, gyerekeiknek, fájdalmaktól, civilizáltak, megpróbáltam, meggyógyítod, reménykednek, szívroham megfosztja, örökletes betegség, jövőben egyedül, terhek alatt, ölébe hullik, szegény ghánaiaknak, megoldás keresésében, szenvedés enyhítésére, legjobbat akarják, gyerekeiknek –, utcán csereberélt, vízbe ugrottam, állványra kényszerültem, hátamon fekve, helyzet alkalmat, mennyei Atya, Isten Isten, Atyátok Szent Szellemet, Washington, Kathryn Kuhlman, Miss Kuhlman, Joni Eareckson Tada,
Új komment
Név:
E-mail cím: ( csak a blog tulajdonosa látja )
Kérem írja be a baloldalon látható számot!
Szöveg:  
 
Betűk: Félkövér Dőlt Kiemelés   Kép: Képbeszúrás   Link: Beszúrás

Mérges Király Szomorú Kiabál Mosoly Kacsintás haha hihi bibibi angyalka ohh... ... buli van... na ki a király? puszika draga baratom... hát ezt nem hiszem el haha-hehe-hihi i love you lol.. nagyon morcika... maga a devil pc-man vagyok peace satanka tuzeske lassan alvas kaos :) bloaoa merges miki idiota .... sir puszika
 
 
Félkövér: [b] Félkövér szöveg [/b]
Dőlt: [i] Dőlt szöveg [/i]
Kiemelés: [c] Kiemelt szöveg [/c]
Képbeszúrás: [kep] http://...../kep.gif [/kep]
Linkbeszúrás: [link] http://tvn.hu [/link]
ReceptBázis
Bulgur gombával és csikemellel...
Epres túrótorta
Mákos-almás süti
Lazac édesköményes-citromos rizottóval
Részeges nyúl
Sült hekk
Zöldséges, tepsis krumpli
Cukkinis, padlizsános egytálétel
Pirított gomba sárgarépával
Sajttal töltött gomba
még több recept
Tudjátok ?
Belétünk a Sárkány évébe, béke vagy nagyobb háború vár ránk?
Még zöld a chili paprikám, ha beviszem a lakásba tovább fejlődik?
Tényleg hasznos gyógynövény a csalán?
Mi a teendő a novemberi Rododendron bimbóval?
Az álmoknak valóban van jelentése?
még több kérdés
Blog Címkék
Szép álmokat!  Még csak most kezdődik a nap  Leonardo da Vinci gondolata  Png ház  Facebookon kaptam  Akarat  Facebookon kaptam  Nem tudhatod  képre írva  Erdőn  Neked tudnod kell  Facebookon kaptam  Nagyi telefonál  Facebookon kaptam Cs Ildikótó...  Kerüld el az evangélium örömén...  Png nő  Leonardo da Vinci gondolata  Gyerekként sokat küzdöttünk az...  Bounty krémes  Próbálj meg ...  210 éve született a SZÓZAT meg...  Weöres Sándor - A hársfa mind ...  Facebookon kaptam  Fehér virág  Png cica  George Byron - Ahogy itt jár -...  Nem tudhatod  Nem számIt  Png lepke  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam Cs Ildikótó...  Ágai Ágnes – Csendélet  Png kislány  Kaffka_Margit  Hazára minden embernek szükség...  Akarat  Facebookon kaptam  Adakozás  Egy maradéktalanul uralt világ  Szép estét kedves látogatóimna...  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  A Megváltó szolgálatában  Rátalálsz  Facebookon kaptam  A Megváltó szolgálatában  Régi emberek, akikre máig büsz...  Gyerekként sokat küzdöttünk az...  Hiányzik  Facebookon kaptam  Zilahy Lajos gondolata  Facebookon kaptam  Kaffka_Margit  Szép estét  George Gordon Lord Byron: Inez...  Facebookon kaptam  Jónás Tamás – Végtelen b...  Sose bánj semmit  Kövesd a cowboyt!  Szívem tiéd  Akik bántanak téged  Fekete István - Akác  Facebookon kaptam  Hogy lehet megtartani  Akarat  Png csokor  Egy maradéktalanul uralt világ  Hogy lehet megtartani  Facebookon kaptam  Alázat  Facebookon kaptam  Nagyon különös  Szabolcska Mihály – Ákác...  Mai harmónia kártyám  Facebookon kaptam  Akarat  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam Cs Ildikótó...  Adakozás  Elköszönt  s immár én is felragyogva, ért...  Facebookon kaptam Cs Ildikótól  Akarat  Fekete-erdő desszert  Ágai Ágnes – Csendélet  A kételkedés kezelése  Adakozás  képre írva  Facebookon kaptam  képre írva  Ágai Ágnes – Csendélet  Tóth Ágnes - Szervusz pad  Soha ne kedvezz...  Elköszönt  Sokan azt tartják  A Megváltó szolgálatában  Png lepke  Png virág  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam 
Bejegyzés Címkék
szívroham megfosztja, örökletes betegség, jövőben egyedül, terhek alatt, ölébe hullik, szegény ghánaiaknak, megoldás keresésében, szenvedés enyhítésére, legjobbat akarják, gyerekeiknek &#8211, utcán csereberélt, vízbe ugrottam, állványra kényszerültem, hátamon fekve, helyzet alkalmat, mennyei Atya, biztonsági rácsot, voltam Isten, ember minden, barátaim mindig, várakozók sorában, városba érkezik, harminc tolószékes, mankóval közlekedők, egyik csalódott, másikra vándorolt, egyetlen módja, szenvedés kezelésének, vérfolyásos asszonytól, kapernaumi százados, ötéves unokahúgomnak, boldogság elkerül, gyógyító rendezvény, mézes madzagot, összezavarodott, gyermekeiteknek, kétségbeesetten, megszabaduljak, összeroppanunk, megpróbáltunk, boldogtalanok, felhőszakadás, elszenvedniük, elégedetlenek, meggyógyultak, beszélgetésre, vállalkoztunk, szálláshelyet, megszabadítsa, betegségünket, kényszerültem, elbocsátottak, tolószékemből, intézményeket, meggyógyított, unokahúgomnak, reménységünk, boldogságból, szenvedésünk, gondolkodtam, szenvedéstől, gondoskodnia, megszabadíts, szerettünket, gyerekeiknek, fájdalmaktól, civilizáltak, megpróbáltam, meggyógyítod, reménykednek, egyedülállók, próbálkozni, visszamarad, fejlődésben, csereberélt, gyógyultunk, szellemileg, bilincsétől, boldogulunk, megszabadít, kezelésének, nyugtalanok, akadályokba, ajándékokat, csalódással, megsérültem, enyhítésére, ghánaiaknak, gondtalanul, vérfolyásos, keresésében, felfogásúak, rendelkezik, tolószékből, vágyakozunk, agydaganata, mentesülünk, élvezhessük, tizenötödik, gyulladásán, , ,
2024.03 2024. április 2024.05
HétKedSzeCsüPénSzoVas
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930 
Blog kereső


Bejegyzések
ma: 1 db bejegyzés
e hónap: 111 db bejegyzés
e év: 373 db bejegyzés
Összes: 35938 db bejegyzés
Kategóriák
 
Keresés
 

bejegyzések címeiben
bejegyzésekben

Archívum
 
Látogatók száma
 
  • Ma: 533
  • e Hét: 23177
  • e Hónap: 52489
  • e Év: 240291
Szótár
 




Blogok, Videótár, Szótár, Ki Ne Hagyd!, Fecsegj, Tudjátok?, Receptek, Egészség, Praktikák, Jótékony hatások, Házilag, Versek,
© 2002-2024 TVN.HU Kft.