Belépés
pacsakute.blog.xfree.hu
A szeretet ellen nincs fegyver. Czeizel Ilona
1954.01.05
Offline
Profil képem!
Linktáram, Blogom, Képtáram, Videótáram, Ismerőseim, Fecsegj
Otthoni gyógynövények- fűszerek
  2018-02-16 20:56:08, péntek
 
 



Számos fűszernövény, amelyet ételeink fűszerezésére használunk, kiválóan gyógyít is, hiszen ezek a fűszernövények gyógynövényként is funkcionálnak, amelyek rengeteg hatóanyagot tartalmaznak. Indiában például már ősidők óta alkalmaznak gyógynövényeket az ételek ízesítésére. Ha tudják, hogy egyes ételek puffadást okoznak, akkor az ételek elfogyasztása után puffadásgátló gyógynövényeket rágcsálnak, így nem szenvednek emésztési panaszoktól. Ezért mi is jól tesszük, ha a kamránkban értékes gyógynövényeket tárolunk, hogy ha bármilyen egészségügyi panasszal küzdünk, akkor először ezek a gyógynövények és ne a gyógyszerek jussanak az eszünkbe.

Az édeskömény az egyik leghatékonyabb emésztést elősegítő gyógynövény, hiszen nagyon gyorsan képes megszüntetni az emésztési zavar miatt kialakult puffadást és a fájdalmas gázképződést. Az édeskömény segít megtisztítani a tüdő nyálkahártyáját, éppen ezért asztma esetén is javasolt a fogyasztása. Kutatások igazolják, hogy csökkenti a vérnyomást és még a libidót is növeli.

Az édesköményhez hasonlatosan a kapor is segít a gázképződés csökkentésében és megszüntetésében. A kapor eredményesen szünteti meg a gyomorégést és nagyon jó a gyomor megnyugtatására.

A petrezselyem egy erős és nagyon hatásos gyógynövény. Mivel fitoösztrogéneket is tartalmaz, így alkalmas a menstruáció zavarainak kezelésére. A petrezselyem nagyon jól gyógyítja a hólyagfertőzést, illetve megakadályozza a vesekövek kialakulását. Ez a gyógynövény vitaminok és ásványi anyagok tárháza. Van benne bór és fluor, amely ásványi anyagok a csontok egészségének megőrzésében nyújtanak hathatós segítséget. Háromszor több C-vitamint tartalmaz, mint a narancs, és kétszer annyi káliumot, mint a brokkoli.

A kakukkfüvet használhatjuk köhögés, fejfájás és megfázás esetén. Baktériumellenes ellenes hatással rendelkezik, de a vírusok ellen is eredményesen veszi fel a harcot, nagyszerűen oldja a görcsöket is.

A bazsalikom elősegíti az emésztést, de az ízületi gyulladásokat is csökkenti. Légzőszervi megbetegedések és influenza esetén is ajánlatos használni, hiszen antibakteriális hatással is rendelkezik. Csökkenti a vérnyomást, összezúzott leveleit pedig szemölcsre kell helyezni, mert hatékonyan tünteti el azt.

A fekete bors jó hatással van a vérkeringésre és csökkenti a vérnyomást. Olyan vegyületeket tartalmaz, amelyek segítenek a csontritkulás kialakulásának megelőzésében. A fekete bors csökkenti a szabad gyököket, hiszen egy antioxidáns fűszerről van szó.

A görögszéna gazdag forrása az oldható rostoknak. Csökkenti az összkoleszterinszintet, miközben növeli a HDL-koleszterin szintjét. Nagy mennyiségben tartalmaz kolint és béta-karotint, amelyek részt vesznek az Alzheimer-kór kezelésében és megelőzésében.

A paradicsom egy antioxidánsokkal teli gyümölcs, amely rákellenes hatásokkal rendelkezik. A rozmaring szintén egy antioxidáns, amely méregteleníti a szervezetünket. A fahéj elősegíti az emésztést és menstruációs görcsök esetén is be lehet vetni. A zeller növeli az immunválaszt, míg az articsóka egy kitűnő májtisztító gyógynövény.
Forrás : Link
 
 
0 komment , kategória:  Gyógyító táplálékok  
Címkék: baktériumellenes, megszüntetésében, antioxidánsokkal, antibakteriális, megnyugtatására, nyálkahártyáját, gyógynövényként, gyógynövényeket, hólyagfertőzést, csökkentésében, szervezetünket, megbetegedések, kialakulásának, megakadályozza, leghatékonyabb, fűszernövények, vérkeringésre, csontritkulás, megelőzésében, gyógynövények, használhatjuk, édesköményhez, megtisztítani, gyulladásokat, elfogyasztása, puffadásgátló, funkcionálnak, fűszerezésére, méregteleníti, egészségügyi, petrezselyem, mennyiségben, tartalmaznak, eredményesen, menstruációs, immunválaszt, fűszernövények gyógynövényként, ételek ízesítésére, ételek elfogyasztása, kamránkban értékes, gyógyszerek jussanak, egyik leghatékonyabb, emésztési zavar, fájdalmas gázképződést, édeskömény segít, tüdő nyálkahártyáját, édesköményhez hasonlatosan, gázképződés csökkentésében, kapor eredményesen, gyomor megnyugtatására, menstruáció zavarainak, petrezselyem nagyon,
Új komment
Név:
E-mail cím: ( csak a blog tulajdonosa látja )
Kérem írja be a baloldalon látható számot!
Szöveg:  
 
Betűk: Félkövér Dőlt Kiemelés   Kép: Képbeszúrás   Link: Beszúrás

Mérges Király Szomorú Kiabál Mosoly Kacsintás haha hihi bibibi angyalka ohh... ... buli van... na ki a király? puszika draga baratom... hát ezt nem hiszem el haha-hehe-hihi i love you lol.. nagyon morcika... maga a devil pc-man vagyok peace satanka tuzeske lassan alvas kaos :) bloaoa merges miki idiota .... sir puszika
 
 
Félkövér: [b] Félkövér szöveg [/b]
Dőlt: [i] Dőlt szöveg [/i]
Kiemelés: [c] Kiemelt szöveg [/c]
Képbeszúrás: [kep] http://...../kep.gif [/kep]
Linkbeszúrás: [link] http://tvn.hu [/link]
ReceptBázis
Bulgur gombával és csikemellel...
Epres túrótorta
Mákos-almás süti
Lazac édesköményes-citromos rizottóval
Részeges nyúl
Sült hekk
Zöldséges, tepsis krumpli
Cukkinis, padlizsános egytálétel
Pirított gomba sárgarépával
Sajttal töltött gomba
még több recept
Tudjátok ?
Belétünk a Sárkány évébe, béke vagy nagyobb háború vár ránk?
Még zöld a chili paprikám, ha beviszem a lakásba tovább fejlődik?
Tényleg hasznos gyógynövény a csalán?
Mi a teendő a novemberi Rododendron bimbóval?
Az álmoknak valóban van jelentése?
még több kérdés
Blog Címkék
Kiss Éva - Amerre a ház lelke ...  Facebookon kaptam Annuska bar...  Akarat  Tóth Ágnes - Szervusz pad  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  Csak a fogyatkozás látható  Julian Brass gondolata  Facebookon kaptam  Kellemes vasárnapi kikapcsolód...  Akarat  Aki nem dolgozik, ne is egyék  képre írva  Gonosz démon-álarc  Facebookon kaptam  Illyés Gyula - Milyen hamar.  Az a nap, amelyik nevetés nélk...  Szép álmokat!  A nemzeti hovatartozás kulturá...  69 éve hunyt el Albert Einstei...  Facebookon kaptam Mírjam barát...  69 éve hunyt el Albert Einstei...  Albert Einstein gondolata  Neked tudnod kell  Facebookon kaptam  Zsolnay Vilmos világhírű kera...  Facebookon kaptam  Nem számIt  Png rózsa csokor  Adakozás  Facebookon kaptam  A sors  Bertolt Brecht -től idézet  Ami embereknek lehetetlen, az...  Mi lenne ha  Albert Einsteinről  Soha ne kedvezz...  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  Nem méltó hozzád  Facebookon kaptam Cs Ildikótól  Rátalálsz  Akarat  Még csak most kezdődik a nap  Illyés Gyula - Milyen hamar.  Hiányzik  Paul David Tripp Április 19  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  Őrizkednünk kell...  Tanuld meg ezt a versemet  s immár én is felragyogva, ért...  Facebookon kaptam  Nevem  Facebookon kaptam  Zilahy Lajos gondolata  Png cica  Kaffka_Margit  Fekete-erdő desszert  Régi emberek, akikre máig büsz...  Png telefon  Varga János Veniam - Fontos sz...  Facebookon kaptam  Albert Einsteinről  Paul David Tripp Április 20  Gyökössy Endre - Virágok virág...  Csak a fogyatkozás látható  Áprily Lajos - Gyümölcsoltó  Facebookon kaptam  Soha ne kedvezz...  Png csokor  Rátalálsz  Radikális szeretet  Minden harmadik...  Egy hatékony szolga  Png telefon  Minden harmadik...  Radikális szeretet  Facebookon kaptam  Garai Gábor - Takarítás  Csak a fogyatkozás látható  Facebookon kaptam  Hogyan éljünk boldogan, amíg m...  Szép estét  Albert Einsteinről  Tanuld meg ezt a versemet  Akarat  Garai Gábor - Takarítás  Aki nem dolgozik, ne is egyék  Facebookon kaptam  Szabolcska Mihály – Ákác...  Adakozás  Jó éjszakát  Akarat  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  Ágai Ágnes – Csendélet  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam 
Bejegyzés Címkék
fűszernövények gyógynövényként, ételek ízesítésére, ételek elfogyasztása, kamránkban értékes, gyógyszerek jussanak, egyik leghatékonyabb, emésztési zavar, fájdalmas gázképződést, édeskömény segít, tüdő nyálkahártyáját, édesköményhez hasonlatosan, gázképződés csökkentésében, kapor eredményesen, gyomor megnyugtatására, menstruáció zavarainak, petrezselyem nagyon, vesekövek kialakulását, gyógynövény vitaminok, csontok egészségének, kakukkfüvet használhatjuk, vírusok ellen, bazsalikom elősegíti, ízületi gyulladásokat, fekete bors, csontritkulás kialakulásának, szabad gyököket, antioxidáns fűszerről, görögszéna gazdag, oldható rostoknak, antioxidánsokkal teli, rozmaring szintén, fahéj elősegíti, zeller növeli, kitűnő májtisztító, baktériumellenes, megszüntetésében, antioxidánsokkal, antibakteriális, megnyugtatására, nyálkahártyáját, gyógynövényként, gyógynövényeket, hólyagfertőzést, csökkentésében, szervezetünket, megbetegedések, kialakulásának, megakadályozza, leghatékonyabb, fűszernövények, vérkeringésre, csontritkulás, megelőzésében, gyógynövények, használhatjuk, édesköményhez, megtisztítani, gyulladásokat, elfogyasztása, puffadásgátló, funkcionálnak, fűszerezésére, méregteleníti, egészségügyi, petrezselyem, mennyiségben, tartalmaznak, eredményesen, menstruációs, immunválaszt, megszüntetni, fűszernövény, vegyületeket, gázképződést, megőrzésében, egészségének, hasonlatosan, kialakulását, gyógynövény, kezelésében, májtisztító, alkalmaznak, panaszoktól, rendelkezik, gyomorégést, gyógyszerek, ízesítésére, összezúzott, antioxidáns, nagyszerűen, hatóanyagot, , ,
2024.03 2024. április 2024.05
HétKedSzeCsüPénSzoVas
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930 
Blog kereső


Bejegyzések
ma: 0 db bejegyzés
e hónap: 48 db bejegyzés
e év: 529 db bejegyzés
Összes: 49322 db bejegyzés
Kategóriák
 
Keresés
 

bejegyzések címeiben
bejegyzésekben

Archívum
 
Látogatók száma
 
  • Ma: 2804
  • e Hét: 7649
  • e Hónap: 39135
  • e Év: 243836
Szótár
 




Blogok, Videótár, Szótár, Ki Ne Hagyd!, Fecsegj, Tudjátok?, Receptek, Egészség, Praktikák, Jótékony hatások, Házilag, Versek,
© 2002-2024 TVN.HU Kft.