Belépés
kalmanpiroska.blog.xfree.hu
Minden kegyelem. Kovács Kálmán
1968.04.24
Offline
Profil képem!
Linktáram, Blogom, Képtáram, Videótáram, Ismerőseim, Fecsegj
Felhívás idősebb nőknek
  2018-02-20 14:38:52, kedd
 
  Felhívás idősebb nőknek

1948-ban, amikor alig néhány hete tanultam a Prairie Bible Instituteb-ban (ez Albertá-ban volt, egy kietlen prérin álló, fából készült, nagyon komoly épületegyüttesben) kicsit úgy éreztem, hogy nem vagyok a helyemen, és egy délután nagyon egyedül éreztem magam, amikor kopogást hallottam az ajtómon. Kinyitottam és egy szép pirospozsgás arcot láttam, amelyet fehér haj foglalt keretbe. Tulajdonosa elbűvölően raccsolt, mint minden skót.
- Nem ismersz, de én ismerlek. Kedves Betty, imádkoztam érted. Mrs. Cunningham vagyok. Ha egyszer egy csésze teára és skót süteményre vágysz, csak gyere el hozzám.
Megadta a címét, majd azzal folytatta, hogy a tanár kar megbeszélésén említették a nevemet (sohasem mondta meg, hogyan - nem tudom, úgy gondolták-e nem való vagyok ide?), és az Úr a szívé helyezett. Sok téli délutánon vettem igénybe kedves meghívását. Együtt ültünk aprócska, de nagyon kedélyes alagsori lakásában, míg teát töltött nekem, én meg a lelkemet öntöttem ki neki. Sugárzó arcáról rokonszenvet, szeretetet és megértést olvastam le, miközben végighallgatott. Rövid ideig csendben maradt, majd imádkozott, és amikor felnézett, Isten igéjével vigasztalt és erősített meg. Misszióban töltött éveim alatt és még utána is írt nekem, amíg csak meg nem halt. Csak Isten a tudója, mivel tartozom ,,a négy Kathatine-nek" - Katharine Cunningham-nek, Katharine Gillingham Howard-nek (anyámnak), Katherine Cumming-nak (a kollégium vezetőnőjének főiskolai éveim alatt), és Katherine Morgan-nek. Ők és még sokan mások nemcsak megmutatták, mit jelent a hívő élet (ezt sokan megtették), hanem sok áldást hoztak az életembe, amikor engedelmeskedtek Isten idős asszonyoknak szóló elhívásának.
Pál apostol azt tanácsolja Titusznak, hogy az idősebb asszonyok ,,... neveljék józanságra a fiatalasszonyokat, hogy ezek is szeressék a férjüket és gyermekeiket, és józanok, tiszták, háziasak, jók, férjük iránt engedelmesek legyenek" (Tit 2,4-5; Újford.). Az én kedves Cunningham anyám nem az órán, a szemináriumon, vagy a szavaival okosított. A lénye tanított. Azzal, ahogyan Isten rendelkezésére állt, amikor az ajtómhoz küldte. Idejének átadása, értem hozott áldozata az Úrnak. Az a készsége, amellyel vállalta a munkát, hogy letegye az életét egy szorongó bibliaiskolás lányért. Mindenekfölött pedig ő maga volt az üzenet, az egyszerű skót asszony.
A sok mai idős asszonyra gondolok. Az Egyesült Államok 1980-as Statisztikai Kivonata szerint a lakosság 19,5%-a 45-65 éves, 2000-re azonban ez az arány 22,9%-ra növekszik. Ha feltételezzük, hogy ennek a korosztálynak a fele nő, milyen nagy energiát és erőtartalékot jelenthetnének Istennek! Tovább élünk, mint negyven évvel ezelőtt (ugyanabból a statisztikából látható, hogy a 65 év felettiek száma 11,3%-ról 13%-ra emelkedik). Nagyobb a mozgásterünk, több a pénzünk, több a szabadidőnk, jobb egészségnek örvendünk és több az erőnk - olyan tartalékok, amelyek, ha Isten rendelkezésére bocsátjuk, áldást jelenthetnek fiatalabb asszonyoknak. De sokkal többféleképpen is felhasználhatjuk ezeket a tartalékokat, hiszen olyan könnyű magunkkal foglalkozni. Hol vannak azok a nők, akár feleségek, akár egyedülállók, akik készek meghallani Isten hívását a lelki anya szerepének betöltésére, és akik szárnyuk alá veszik lelki lányaikat, hogy oktassák őket, ahogyan Cunningham mama tette velem? Nem volt semmilyen végzettsége, amit a világ elismerne. Nem is gondolt ilyesmire. Egyszerűen csak szerette Istent és kész volt arra, hogy megtört kenyér és kiöntött bor legyen az Úrért. Sohasem gondolt a nyugdíjra.
Ha néhány olvasóm hajlandó meghallani a hívást, de nemigen tudják, hogyan kezdjenek hozzá, az alábbiakat javasolnám nekik:

1. Imádkozz érte! Kérd Istent, hogy mutassa meg, kivel, mit és hogyan kell tenned!
2. Gondold meg, nem lenne-e jó írni vagy telefonálni egy olyan fiatal nőnek, akinek biztatásra van szüksége a Pál által említett területeken.
3. Kérdezd meg egy fiatal anyától, hogy nem vasalhatnál-e neki, nem vihetnéd-e sétálni a gyerekeit, vagy maradhatnál-e velük, hogy ő elmehessen addig. Nem süthetnél-e tortát vagy főzhetnél-e neki egy tál ételt.
4. Tedd azt, amit C. mama tett - hívj meg valakit teára, tudd meg tőle, miért kell imádkoznod érte (én azt kértem, azért imádkozzon, hogy Isten hozzon össze Jim Elliot-tal!) és imádkozz vele.
5. Szervezz kis, két vagy három emberből álló imakört, akiket felvidíthatsz, és akiknek segíthetsz. A csoport felvidít téged is és segítséget is kaphatsz tőlük.
6. Szervezz önkéntes takarító csapatot, hogy minden második héten vagy egyszer egy hónapban elmehessenek valahová, ahol szükség van rájuk.
7. Létesíts olyan kölcsönkönyvtárat, amelyből igazi lelki táplálékot nyújtó könyvek kölcsönözhetők.
8. Légy első abban a gyülekezeti csoportban, akiket a Titusz 2 asszonyainak neveznek, és meglátod, mi történik (valami mindenképpen fog).

,,Ne mondd, hogy nem tudsz örömet nyújtani, felemelni, felszabadítani, hogy nincs benned semmi a másokra hatás képességéből, hogy te csak a legközönségesebb kenyeret és vizet tudod adni. Kínáld fel magad és mindenedet Uradnak az emberek szolgálatára. Nem tudja-e a vizet borrá változtatni? A dadogó szavakat nem tudja-e szabadító hatalommal megtölteni? Nem tudja-e a reszketeg segítőkészséget erőteljes tettekké változtatni? Nem tud-e még mindig, mint régen, képessé tenni arra, hogy szegénységedben mindeneket gazdagíts? Istennek szüksége van rád embertársaid szolgálatában. Munkát tartogat számodra. A legfőbb kötelességet, és a legnagyobb bölcsesség megtudni és megtenni ezt a munkát. ,,Amit mond nektek, megtegyétek." (Canon George Body, szül. 1840)

Elisabeth Elliot
 
 
0 komment , kategória:  Hosszú építő írások  
Címkék: felhasználhatjuk, engedelmeskedtek, legközönségesebb, végighallgatott, szegénységedben, segítőkészséget, rendelkezésére, többféleképpen, jelenthetnének, statisztikából, mindenekfölött, felszabadítani, kölcsönözhetők, bibliaiskolás, vezetőnőjének, erőtartalékot, szemináriumon, feltételezzük, korosztálynak, megbeszélésén, szolgálatában, felvidíthatsz, gyermekeiket, asszonyoknak, rokonszenvet, engedelmesek, jelenthetnek, képességéből, mindenképpen, szolgálatára, embertársaid, kötelességet, asszonyainak, elmehessenek, pirospozsgás, tartalékokat, kietlen prérin, délután nagyon, szép pirospozsgás, csésze teára, szívé helyezett, lelkemet öntöttem, kollégium vezetőnőjének, hívő élet, idősebb asszonyok, szavaival okosított, lénye tanított, ajtómhoz küldte, szorongó bibliaiskolás, egyszerű skót, statisztikából látható, erőnk –, Prairie Bible Instituteb-ban, Kedves Betty, Csak Isten, Katharine Cunningham-nek, Katharine Gillingham Howard-nek, Katherine Cumming-nak, Katherine Morgan-nek, Egyesült Államok, Statisztikai Kivonata, Kérd Istent, Canon George Body, Elisabeth Elliot,
Új komment
Név:
E-mail cím: ( csak a blog tulajdonosa látja )
Kérem írja be a baloldalon látható számot!
Szöveg:  
 
Betűk: Félkövér Dőlt Kiemelés   Kép: Képbeszúrás   Link: Beszúrás

Mérges Király Szomorú Kiabál Mosoly Kacsintás haha hihi bibibi angyalka ohh... ... buli van... na ki a király? puszika draga baratom... hát ezt nem hiszem el haha-hehe-hihi i love you lol.. nagyon morcika... maga a devil pc-man vagyok peace satanka tuzeske lassan alvas kaos :) bloaoa merges miki idiota .... sir puszika
 
 
Félkövér: [b] Félkövér szöveg [/b]
Dőlt: [i] Dőlt szöveg [/i]
Kiemelés: [c] Kiemelt szöveg [/c]
Képbeszúrás: [kep] http://...../kep.gif [/kep]
Linkbeszúrás: [link] http://tvn.hu [/link]
ReceptBázis
Bulgur gombával és csikemellel...
Epres túrótorta
Mákos-almás süti
Lazac édesköményes-citromos rizottóval
Részeges nyúl
Sült hekk
Zöldséges, tepsis krumpli
Cukkinis, padlizsános egytálétel
Pirított gomba sárgarépával
Sajttal töltött gomba
még több recept
Tudjátok ?
Belétünk a Sárkány évébe, béke vagy nagyobb háború vár ránk?
Még zöld a chili paprikám, ha beviszem a lakásba tovább fejlődik?
Tényleg hasznos gyógynövény a csalán?
Mi a teendő a novemberi Rododendron bimbóval?
Az álmoknak valóban van jelentése?
még több kérdés
Blog Címkék
Hiányzik  Még csak most kezdődik a nap  Hogyan éljünk boldogan, amíg m...  Facebookon kaptam  Hazára minden embernek szükség...  Akarat  Facebookon kaptam  Png nő  s immár én is felragyogva, ért...  Png rózsa csokor  képre írva  Png nő  Facebookon kaptam Mírjam barát...  Png kislány  Az engedelmesség miért nem vál...  Facebookon kaptam  Alvó cicák  Hogyan lehet Jézust szenvedély...  Szép estét  Facebookon kaptam  Png rózsa csokor  Egy bizonyos határt  Egy lelki imádság  Garai Gábor - Takarítás  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  Szép estét  Nem tudhatod  Png csokor  Nem számIt  Alázat  Png lepke  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  Kiss Éva - Amerre a ház lelke ...  Hogyan éljünk boldogan, amíg m...  Hogyan lehet Jézust szenvedély...  Facebookon kaptam  A televizió nem a kultúrát kép...  Adakozás  Facebookon kaptam  Julian Brass gondolata  Facebookon kaptam Krisztinától  Szívem tiéd  Facebookon kaptam  Adakozás  Zilahy Lajos gondolata  Facebookon kaptam  Nagyon különös  A másik dolog,  Facebookon kaptam  Jó reggelt, jó napot mindenkin...  69 éve hunyt el Albert Einstei...  A boldog családok mind hasonló...  Paul David Tripp Április 19  Alázat  Szép estét kedves látogatóimna...  Facebookon kaptam Mírjam barát...  Tavaszi kép  Nem tudhatod  Akarat  Sose bánj semmit  Facebookon kaptam  Tanuld meg ezt a versemet  Rátalálsz  s immár én is felragyogva, ért...  Az a nap, amelyik nevetés nélk...  Facebookon kaptam  Zsolnay Vilmos világhírű kera...  Szép napot kívánok  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam Cs Ildikótól  Mindig jusson idő nevetni  Hogyan éljünk boldogan, amíg m...  Alázat  Facebookon kaptam  Mai harmónia kártyám  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  Örülök, hogy látlak!  Facebookon kaptam Cs Ildikótó...  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  Szabolcska Mihály – Ákác...  Albert Einsteinről  Németh László tollából  Facebookon kaptam  Mit beszél, nem értem, hogy m...  Reggel van  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  Png ház  Facebookon kaptam  Leonardo da Vinci gondolata  Facebookon kaptam  Akik bántanak téged  Szép estét kedves látogatóimna...  Facebookon kaptam  Erdőn 
Bejegyzés Címkék
kietlen prérin, délután nagyon, szép pirospozsgás, csésze teára, szívé helyezett, lelkemet öntöttem, kollégium vezetőnőjének, hívő élet, idősebb asszonyok, szavaival okosított, lénye tanított, ajtómhoz küldte, szorongó bibliaiskolás, egyszerű skót, statisztikából látható, erőnk &#8211, lelki anya, világ elismerne, alábbiakat javasolnám, olyan fiatal, fiatal anyától, csoport felvidít, hónapban elmehessenek, gyülekezeti csoportban, másokra hatás, legközönségesebb kenyeret, emberek szolgálatára, vizet borrá, dadogó szavakat, reszketeg segítőkészséget, legfőbb kötelességet, legnagyobb bölcsesség, felhasználhatjuk, engedelmeskedtek, legközönségesebb, végighallgatott, szegénységedben, segítőkészséget, rendelkezésére, többféleképpen, jelenthetnének, statisztikából, mindenekfölött, felszabadítani, kölcsönözhetők, bibliaiskolás, vezetőnőjének, erőtartalékot, szemináriumon, feltételezzük, korosztálynak, megbeszélésén, szolgálatában, felvidíthatsz, gyermekeiket, asszonyoknak, rokonszenvet, engedelmesek, jelenthetnek, képességéből, mindenképpen, szolgálatára, embertársaid, kötelességet, asszonyainak, elmehessenek, pirospozsgás, tartalékokat, egyedülállók, statisztikai, mozgásterünk, foglalkozni, változtatni, megtegyétek, maradhatnál, területeken, gyülekezeti, betöltésére, telefonálni, megmutatták, elhívásának, végzettsége, tulajdonosa, vasalhatnál, szabadidőnk, kinyitottam, egészségnek, csoportban, ugyanabból, tanácsolja, misszióban, alábbiakat, legnagyobb, imádkozzon, hatalommal, józanságra, mindenedet, gillingham, , ,
2024.03 2024. április 2024.05
HétKedSzeCsüPénSzoVas
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930 
Blog kereső


Bejegyzések
ma: 0 db bejegyzés
e hónap: 108 db bejegyzés
e év: 370 db bejegyzés
Összes: 35935 db bejegyzés
Kategóriák
 
Keresés
 

bejegyzések címeiben
bejegyzésekben

Archívum
 
Látogatók száma
 
  • Ma: 2380
  • e Hét: 14091
  • e Hónap: 43403
  • e Év: 231205
Szótár
 




Blogok, Videótár, Szótár, Ki Ne Hagyd!, Fecsegj, Tudjátok?, Receptek, Egészség, Praktikák, Jótékony hatások, Házilag, Versek,
© 2002-2024 TVN.HU Kft.