Belépés
kalmanpiroska.blog.xfree.hu
Minden kegyelem. Kovács Kálmán
1968.04.24
Offline
Profil képem!
Linktáram, Blogom, Képtáram, Videótáram, Ismerőseim, Fecsegj
Akkor is boldogulok...
  2018-02-28 21:26:55, szerda
 
  Akkor is boldogulok, ha nem töltök állhatatosan időt igével és imádsággal

Az előzőekben átgondolt hazugságoktól eltérően ezt a hazugságot csak igen kevés keresztyén nő lenne képes hangosan kimondani. Mégis, a felmérésünkben részt vevő nők 48%-a elismerte, hogy elhitte ezt a hazugságot. Az igazat megvallva ez volt a negyedik leggyakrabban elhitt hazugság a listán.
A Sátán megtévesztésének lényege az, hogy életünket Istentől függetlenül is élhetjük. Az Ellenséget nem érdekli, hogy hiszünk-e Istenben, hogy ortodox tanokat vallunk vagy sem, vagy hogy éjjel-nappal ,,lelki tevékenységet" folytatunk-e, amíg képes rávenni minket arra, hogy saját erőnkből tegyük mindezt, nem pedig a Szentlélek hatalmának tudatos függvényében.
Ha eléri, hogy ,,keresztyén életet éljünk" anélkül, hogy az Úr Jézussal bensőséges kapcsolatot alakítanánk ki, már elérte a célját, hiszen tudja, hogy lelkileg tehetetlenek és legyőzöttek leszünk. Ha rávesz, hogy nagy dolgokat tegyünk ,,Istenért" anélkül, hogy tudatosan fürkésznénk az ő akaratát az Igén és az imán keresztül, meglehet, hogy nagy vallásos port kavarunk, de a Sátán királyságában egyáltalán nem teszünk kárt. A Sátán tisztában van azzal, hogy ha saját gondolataink és elképzeléseink szerint élünk, ahelyett hogy Isten bölcsességét kutatnák, előbb-utóbb beszippant minket a világ pusztító gondolatmenete.

Yvette megosztotta velünk, hogy milyen gyakorlati hatással bírt ez a hazugság az életére.

Amikor olvasom az Igét és imádkozom, a hétköznapjaim rendkívül simán telnek, bár három öt év alatti gyermekem van. De aztán ellustulok, megállapítom, milyen csodanő vagyok, és megfeledkezem a fontossági sorrendről. Mielőtt ráeszmélnék, az életem kész káosz. Kiabálok a gyerekeimmel, már-már a gyermekbántalmazás szélén állok, és fogalmam sincs róla, hogy jutottam idáig, és hogy tehetném jóvá. Sajnos beletelik egy időbe, amíg ráébredek, hogy én itt semmit sem tehetek, Istenre van szükségem! A Sátán hazugságai alattomosan beszivárognak az életembe, és ha nem olvasom az Igét, el is hiszem őket.

A Sátán tudja, ha sikerült rászednie minket, hogy Isten Igéjétől függetlenül éljük az életünket, az élet minden egyes területén fogékonyabbak leszünk a megtévesztéseire. Hat alkalommal látjuk az Ószövetségben, hogy Dávid ,,megkérdezte az Urat" (1Sámuel 23:2, 4, 30:8, 2Sámuel 2:1, 5:19, 23). Tudta, hogy Isten nélkül semmi, és az Úrtól függetlenül semmire sem képes. Minden egyes reggel, mielőtt belevágott volna eseménydús napjaiba, szívében először az Úrhoz fordult imában:

Hallgasd meg szavamat reggel, Uram, reggel eléd készülök és várlak.
Ébren vagyok virradatkor, és fohászkodom, igédben reménykedem.
Zsoltárok 5:4, 119:147

Tudom, milyen nagy értékkel és fontossággal bír minden egyes nap időt tölteni Istennel imádságban és az Igében. Még könyvet is írtam erről a témáról. Mégis, túl gyakran kapom magam azon, hogy a napi teendőket és részleteket anélkül veszem számba, hogy mindenekelőtt elég időt szánnék arra, hogy ,,megkérdezzem az Urat".
Amikor ezt teszem, igazából azt mondom (bár hallhatóan soha nem mondtam ki"), hogy képes vagyok egyedül megbirkózni az előttem álló nappal Isten jelenléte, bölcsessége és kegyelme nélkül is. Azt állítom, hogy nélküle is el tudom végezni a munkámat, rendben tudom tartani az otthonomat és kapcsolataimat, és képes vagyok kezelni a körülményeimet. Az ilyen független, önelégült lélek a büszkeség kifejezése. Az Írás azt tanítja a Jakab 4:6-ban, hogy Isten ellenáll a kevélyeknek. Ha büszke vagyok, jobb, ha felkészülök arra, hogy Isten ellenáll nekem és az erőfeszítéseimnek.
Néha mintha azt mondaná Isten: ,,Egyedül akarod kezelni ezt a napot? Csak rajta!" Mi lesz az eredménye? Jobb esetben egy gyümölcstelen, üres nap, amit egyedül és önmagamért éltem. Rosszabb esetben pedig mindent teljesen összezagyválok az életemben.
Másrészt viszont Isten ,,az alázatosnak kegyelmet ad". Amikor azzal kezdem a napot, hogy megalázom magam előtte, és elismerem, hogy egyedül nem megy, hogy szükségem van rá, akkor bizton számíthatok arra, hogy isteni gondviselése keresztülvisz az adott napon.
Az Igazság az, hogy ha nem maradok meg benne - nem élek folyamatosan és tudatos egységben vele, és függőségben tőle -, akkor semmit sem tehetek, ami lelki vagy örök értékkel bírna. Természetesen sokféle tevékenységem lehet, rengeteg döntést hozhatok, de igazából semmi valóban értékeset nem leszek képes felmutatni az életemben.
Az Igazság az, hogy képtelenség olyan nővé válnom, amilyennek Isten akar látni, hacsak nem töltök állhatatosan időt a vele való kapcsolatom ápolására imában és az Igében.

Nancy Leigh DeMoss
 
 
0 komment , kategória:  Rövid építő írások  
Címkék: megtévesztéseire, megtévesztésének, körülményeimet, elképzeléseink, összezagyválok, felmérésünkben, kapcsolataimat, gondolatmenete, keresztülvisz, megfeledkezem, királyságában, tevékenységet, természetesen, tevékenységem, ószövetségben, fogékonyabbak, beszivárognak, gyümölcstelen, hazugságoktól, hétköznapjaim, mindenekelőtt, leggyakrabban, bölcsességét, gyerekeimmel, megállapítom, fontossággal, folyamatosan, gondviselése, tehetetlenek, megkérdezzem, függvényében, gondolataink, állhatatosan, fürkésznénk, felkészülök, kevélyeknek, előzőekben átgondolt, hazugságot csak, felmérésünkben részt, igazat megvallva, negyedik leggyakrabban, imán keresztül, világ pusztító, hétköznapjaim rendkívül, fontossági sorrendről, életem kész, élet minden, napi teendőket, előttem álló, ilyen független, büszkeség kifejezése, alázatosnak kegyelmet, Isten Igéjétől, Nancy Leigh DeMoss,
Új komment
Név:
E-mail cím: ( csak a blog tulajdonosa látja )
Kérem írja be a baloldalon látható számot!
Szöveg:  
 
Betűk: Félkövér Dőlt Kiemelés   Kép: Képbeszúrás   Link: Beszúrás

Mérges Király Szomorú Kiabál Mosoly Kacsintás haha hihi bibibi angyalka ohh... ... buli van... na ki a király? puszika draga baratom... hát ezt nem hiszem el haha-hehe-hihi i love you lol.. nagyon morcika... maga a devil pc-man vagyok peace satanka tuzeske lassan alvas kaos :) bloaoa merges miki idiota .... sir puszika
 
 
Félkövér: [b] Félkövér szöveg [/b]
Dőlt: [i] Dőlt szöveg [/i]
Kiemelés: [c] Kiemelt szöveg [/c]
Képbeszúrás: [kep] http://...../kep.gif [/kep]
Linkbeszúrás: [link] http://tvn.hu [/link]
ReceptBázis
Bulgur gombával és csikemellel...
Epres túrótorta
Mákos-almás süti
Lazac édesköményes-citromos rizottóval
Részeges nyúl
Sült hekk
Zöldséges, tepsis krumpli
Cukkinis, padlizsános egytálétel
Pirított gomba sárgarépával
Sajttal töltött gomba
még több recept
Tudjátok ?
Belétünk a Sárkány évébe, béke vagy nagyobb háború vár ránk?
Még zöld a chili paprikám, ha beviszem a lakásba tovább fejlődik?
Tényleg hasznos gyógynövény a csalán?
Mi a teendő a novemberi Rododendron bimbóval?
Az álmoknak valóban van jelentése?
még több kérdés
Blog Címkék
Nem kell ide békemenet  Facebookon kaptam  Gősi Vali - Tükre lennék...  Szép estét kedves látogatóimna...  Dóró Sándor: Tétova lét  Esti kép  Talpra vándor  Házi botox  Esti kép  Facebookon kaptam  Mai harmónia kártyám  Isten áldja  A halolaj és a hal még a migré...  Dóró Sándor: Ma  Nyíljatok meg  Nem kellett volna!  Rejtő Jenő versei  Facebookon kaptam  Por  Tavaszról álmodom,  A magukat nyílt és őszinte emb...  Facebookon kaptam  Szeüleidtől tanultad  Gyönyörködjünk a március 15 ti...  Paul David Tripp Március 17  Az agyat és a csontokat is erő...  Szép estét kedves látogatóimna...  Emlékeimben mindenütt ott vagy...  Alvó cica  Radnóti Miklós: Nem tudhatom.....  Fújjad márciusi szél . . .  Könnyáztatta asszonysorsok  Őri István - Dal az életről  Facebookon kaptam  Testünk a szenvedélyek izzó f...  Esti kép  Boldog ünnepeket kívánok minde...  Szép estét kedves látogatóimna...  Aranyosi Ervin: Március 15-ére  Nyíljatok meg  A gyász  Tanuljuk meg tisztelni más ors...  Facebookon kaptam  Aranyosi Ervin: Súgom a békét...  gyöngyöstarjáni vérszilva faso...  Ez a miénk!  Jó éjszakát  Egyet értesz?  Csörög a telefonom  Amikor 5 éves voltam,  Ne engedd el kezem!  Sötétség és világosság  Csendes éjszakán  Emlékeimben mindenütt ott vagy...  Facebookon kaptam  Gyönyörködjünk a március 15 ti...  Ez a miénk!  Kezdet  Facebookon kaptam  Aranyosi Ervin: Március 15-ére  Esti kép  A nemzet csak akkor...  Szabó Norbert – Szabadsá...  Facebookon kaptam  Nyíljatok meg  Sajnos ezt elBalogozták  A szív és a cselekvés egységes...  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  Esti kép  Majthényi Flóra: Mi a haza?  Rochefoucauld - a bölcs  Facebookon kaptam Cs Ildikótól  Esti kép  Alvó baby  Facebookon kaptam  William Shakespeare-től idéze...  Törött csészék  gyöngyöstarjáni vérszilva faso...  Mélységes szomorúsággal  Facebookon kaptam  A tékozló és Isten gondviselés...  Facebookon kaptam  Márciusi eső  Mi a különbség  Paul David Tripp Március 16  Mély, puha álom - sárga féltés  A halolaj és a hal még a migré...  Jó éjszakát  Szabó Lőrinc: Egy kis értelmet...  Facebookon kaptam  Üdvözöllek az oldalamon  Esti kép  Éljen a magyar szabadság!  Facebookon kaptam  Intelem  Talpra vándor  Intelem  1848. március 15-én 
Bejegyzés Címkék
előzőekben átgondolt, hazugságot csak, felmérésünkben részt, igazat megvallva, negyedik leggyakrabban, imán keresztül, világ pusztító, hétköznapjaim rendkívül, fontossági sorrendről, életem kész, élet minden, napi teendőket, előttem álló, ilyen független, büszkeség kifejezése, alázatosnak kegyelmet, adott napon, vele való, megtévesztéseire, megtévesztésének, körülményeimet, elképzeléseink, összezagyválok, felmérésünkben, kapcsolataimat, gondolatmenete, keresztülvisz, megfeledkezem, királyságában, tevékenységet, természetesen, tevékenységem, ószövetségben, fogékonyabbak, beszivárognak, gyümölcstelen, hazugságoktól, hétköznapjaim, mindenekelőtt, leggyakrabban, bölcsességét, gyerekeimmel, megállapítom, fontossággal, folyamatosan, gondviselése, tehetetlenek, megkérdezzem, függvényében, gondolataink, állhatatosan, fürkésznénk, felkészülök, kevélyeknek, legyőzöttek, alázatosnak, függőségben, számíthatok, kapcsolatot, alakítanánk, megosztotta, bölcsessége, fohászkodom, virradatkor, megkérdezte, függetlenül, reménykedem, megbirkózni, alattomosan, részleteket, ráeszmélnék, kapcsolatom, képtelenség, szentlélek, hatalmának, amilyennek, imádsággal, keresztyén, fontossági, hallhatóan, alkalommal, sorrendről, otthonomat, bensőséges, hazugságot, egyáltalán, önmagamért, felmutatni, beszippant, folytatunk, kifejezése, gyakorlati, előzőekben, ellustulok, hazugságai, ellenséget, boldogulok, , ,
2024.02 2024. Március 2024.04
HétKedSzeCsüPénSzoVas
 123
45678910
11121314151617
18192021222324
25262728293031
Blog kereső


Bejegyzések
ma: 0 db bejegyzés
e hónap: 104 db bejegyzés
e év: 250 db bejegyzés
Összes: 35815 db bejegyzés
Kategóriák
 
Keresés
 

bejegyzések címeiben
bejegyzésekben

Archívum
 
Látogatók száma
 
  • Ma: 540
  • e Hét: 3442
  • e Hónap: 65111
  • e Év: 184203
Szótár
 




Blogok, Videótár, Szótár, Ki Ne Hagyd!, Fecsegj, Tudjátok?, Receptek, Egészség, Praktikák, Jótékony hatások, Házilag, Versek,
© 2002-2024 TVN.HU Kft.