Belépés
pacsakute.blog.xfree.hu
A szeretet ellen nincs fegyver. Czeizel Ilona
1954.01.05
Offline
Profil képem!
Linktáram, Blogom, Képtáram, Videótáram, Ismerőseim, Fecsegj
Nagyanyáink még tudták: a dióféléket felhasználás előtt
  2018-03-03 21:20:43, szombat
 
  Nagyanyáink még tudták: a dióféléket felhasználás előtt mindig be kell áztatni!

Így aktiválod a szervezeted számára.

A babról és a lencséről mindenki tudja, hogy be kell áztatni. Áztatjuk a mazsolát is, mielőtt bekeverjük az ételbe. Ugyanígy be kell áztatni a héjas olajos magvakat, mert ezzel lényegében aktiváljuk őket a szervezetünk számára.

Miért jó?

Az áztatás során a magvak és diófélék elindulnak a kicsírázáshoz vezető folyamaton, és lebomlik a fitinsav tartalmuk. A fitinsav egy olyan enzim, ami gátolja a magvakat az idő előtti kicsírázásban, és a felszívódást is gátolja!
Az áztatást követően így a magvakban lévő, és szervezetünk számára fontos tápanyagokat az emésztés során megfelelően tudjuk majd hasznosítani.

Ajánlott áztatási idő:

- dió: 4-8 óra
- mandula: 8-12 óra
- mogyoró: 8 óra
- lenmag 6 óra
- makadámdió: 4 óra
- kesudió: 3-6 óra
Áztatás folyamata:

- Folyóvíz alatt mosd meg a magot.
- Öntsd egy öblösebb tálba és töltsd fel annyi vízzel, hogy ellepje.
- Takard le egy konyharuhával.
- Várd ki az előírt időt. Ha sokáig kell áztatni, ajánlott 3 óránként vizet cserélni.
- Öntsd le róla a vizet, majd folyó vízzel öblítsd le, és hagyd megszáradni.

Amit nem használunk fel rögtön, azt ki kell szárítanunk, különben penészes lesz!

Ne lepődj meg: áztatás hatására a mag térfogata jelentősen nőni fog!
Forrás :Link
 
 
0 komment , kategória:  Gyógyító táplálékok  
Címkék: kicsírázásban, konyharuhával, kicsírázáshoz, szervezetünk, tápanyagokat, felhasználás, hasznosítani, felszívódást, nagyanyáink, szervezeted, megfelelően, szárítanunk, megszáradni, folyamaton, bekeverjük, aktiváljuk, lényegében, elindulnak, makadámdió, dióféléket, jelentősen, használunk, aktiválod, tartalmuk, térfogata, folyamata, lencséről, magvakban, emésztés, magvakat, követően, fitinsav, hatására, áztatást, cserélni, penészes, dióféléket felhasználás, szervezeted számára, lencséről mindenki, héjas olajos, szervezetünk számára, áztatás során, kicsírázáshoz vezető, fitinsav tartalmuk, olyan enzim, áztatást követően, magvakban lévő, emésztés során, öblösebb tálba, előírt időt,
Új komment
Név:
E-mail cím: ( csak a blog tulajdonosa látja )
Kérem írja be a baloldalon látható számot!
Szöveg:  
 
Betűk: Félkövér Dőlt Kiemelés   Kép: Képbeszúrás   Link: Beszúrás

Mérges Király Szomorú Kiabál Mosoly Kacsintás haha hihi bibibi angyalka ohh... ... buli van... na ki a király? puszika draga baratom... hát ezt nem hiszem el haha-hehe-hihi i love you lol.. nagyon morcika... maga a devil pc-man vagyok peace satanka tuzeske lassan alvas kaos :) bloaoa merges miki idiota .... sir puszika
 
 
Félkövér: [b] Félkövér szöveg [/b]
Dőlt: [i] Dőlt szöveg [/i]
Kiemelés: [c] Kiemelt szöveg [/c]
Képbeszúrás: [kep] http://...../kep.gif [/kep]
Linkbeszúrás: [link] http://tvn.hu [/link]
ReceptBázis
Bulgur gombával és csikemellel...
Epres túrótorta
Mákos-almás süti
Lazac édesköményes-citromos rizottóval
Részeges nyúl
Sült hekk
Zöldséges, tepsis krumpli
Cukkinis, padlizsános egytálétel
Pirított gomba sárgarépával
Sajttal töltött gomba
még több recept
Tudjátok ?
Belétünk a Sárkány évébe, béke vagy nagyobb háború vár ránk?
Még zöld a chili paprikám, ha beviszem a lakásba tovább fejlődik?
Tényleg hasznos gyógynövény a csalán?
Mi a teendő a novemberi Rododendron bimbóval?
Az álmoknak valóban van jelentése?
még több kérdés
Blog Címkék
Paul David Tripp Április 20  Minden harmadik...  Facebookon kaptam Krisztinától  Facebookon kaptam Krisztinától  Kellemes vasárnapi kikapcsolód...  Tavaszi kép  Nem tudhatod  Facebookon kaptam  Ágai Ágnes – Csendélet  Csak a fogyatkozás látható  Weöres Sándor - A hársfa mind ...  Irgalom és ítélet  Akarat  Nagyi telefonál  A nemzeti hovatartozás kulturá...  Akarat  Áprily Lajos - Gyümölcsoltó  Png csokor  Hogyan lehet Jézust szenvedély...  69 éve hunyt el Albert Einstei...  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  Albert Einsteinről  Weöres Sándor - A hársfa mind ...  Fekete István - Akác  Osváth Erzsébet - Gólya a réte...  Facebookon kaptam  Fekete István - Akác  George Gordon Lord Byron: Inez...  Png kutya  Soha ne kedvezz...  Facebookon kaptam  Jónás Tamás – Végtelen b...  Facebookon kaptam  Alázat  Szép estét kedves látogatóimna...  Png férfi  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam Krisztinától  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  Png férfi  Jó reggelt, jó napot mindenkin...  Németh László tollából  Sokan azt tartják  Julian Brass gondolata  Miért kiabálunk amikor dühösek...  Png kislány  Egy bizonyos határt  Az a nap, amelyik nevetés nélk...  Reménység és erő Krisztustól e...  A nemzeti hovatartozás kulturá...  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  Segítsük barátainkat, hogy meg...  Facebookon kaptam  Erdőn  Facebookon kaptam Cs Ildikótól  Paul David Tripp Április 21  Egy lelki imádság  Png férfi  George Gordon Lord Byron: Inez...  Jónás Tamás – Végtelen b...  Adakozás  Kellemes vasárnapi kikapcsolód...  Irgalom és ítélet  Adakozás  Tóth Ágnes - Szervusz pad  Egy maradéktalanul uralt világ  Jó reggelt, jó napot mindenkin...  Miért nem menti meg Jézus a jó...  Leonardo da Vinci gondolata  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam Annuska bar...  Paul David Tripp Április 21  Reménység és erő Krisztustól e...  Jó reggelt, jó napot mindenkin...  Facebookon kaptam  Nagyi telefonál  Egy bizonyos határt  Mai harmónia kártyám  Kiss Éva - Amerre a ház lelke ...  Tavaszi kép  Amikor Jézus rátapos a lábadra  Adakozás  Kövesd a cowboyt!  Nagyi telefonál  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  Radikális szeretet  Tanuld meg ezt a versemet  Png csokor  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  Még csak most kezdődik a nap  Facebookon kaptam Krisztinától 
Bejegyzés Címkék
dióféléket felhasználás, szervezeted számára, lencséről mindenki, héjas olajos, szervezetünk számára, áztatás során, kicsírázáshoz vezető, fitinsav tartalmuk, olyan enzim, áztatást követően, magvakban lévő, emésztés során, öblösebb tálba, előírt időt, kicsírázásban, konyharuhával, kicsírázáshoz, szervezetünk, tápanyagokat, felhasználás, hasznosítani, felszívódást, nagyanyáink, szervezeted, megfelelően, szárítanunk, megszáradni, folyamaton, bekeverjük, aktiváljuk, lényegében, elindulnak, makadámdió, dióféléket, jelentősen, használunk, aktiválod, tartalmuk, térfogata, folyamata, lencséről, magvakban, emésztés, magvakat, követően, fitinsav, hatására, áztatást, cserélni, penészes, különben, ajánlott, áztatjuk, diófélék, folyóvíz, öblösebb, mindenki, mazsolát, lebomlik, ugyanígy, óránként, áztatási, gátolja, öblítsd, kesudió, áztatás, ellepje, áztatni, mogyoró, mandula, számára, mielőtt, töltsd, olajos, tudjuk, ételbe, sokáig, takard, vízzel, vezető, lepődj, lenmag, előírt, babról, fontos, mindig, előtti, tudták, , ,
2024.03 2024. április 2024.05
HétKedSzeCsüPénSzoVas
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930 
Blog kereső


Bejegyzések
ma: 0 db bejegyzés
e hónap: 48 db bejegyzés
e év: 529 db bejegyzés
Összes: 49322 db bejegyzés
Kategóriák
 
Keresés
 

bejegyzések címeiben
bejegyzésekben

Archívum
 
Látogatók száma
 
  • Ma: 1538
  • e Hét: 10320
  • e Hónap: 41806
  • e Év: 246507
Szótár
 




Blogok, Videótár, Szótár, Ki Ne Hagyd!, Fecsegj, Tudjátok?, Receptek, Egészség, Praktikák, Jótékony hatások, Házilag, Versek,
© 2002-2024 TVN.HU Kft.