|
2018-03-03 21:20:43, szombat
|
|
|
Nagyanyáink még tudták: a dióféléket felhasználás előtt mindig be kell áztatni!
Így aktiválod a szervezeted számára.
A babról és a lencséről mindenki tudja, hogy be kell áztatni. Áztatjuk a mazsolát is, mielőtt bekeverjük az ételbe. Ugyanígy be kell áztatni a héjas olajos magvakat, mert ezzel lényegében aktiváljuk őket a szervezetünk számára.
Miért jó?
Az áztatás során a magvak és diófélék elindulnak a kicsírázáshoz vezető folyamaton, és lebomlik a fitinsav tartalmuk. A fitinsav egy olyan enzim, ami gátolja a magvakat az idő előtti kicsírázásban, és a felszívódást is gátolja!
Az áztatást követően így a magvakban lévő, és szervezetünk számára fontos tápanyagokat az emésztés során megfelelően tudjuk majd hasznosítani.
Ajánlott áztatási idő:
- dió: 4-8 óra
- mandula: 8-12 óra
- mogyoró: 8 óra
- lenmag 6 óra
- makadámdió: 4 óra
- kesudió: 3-6 óra
Áztatás folyamata:
- Folyóvíz alatt mosd meg a magot.
- Öntsd egy öblösebb tálba és töltsd fel annyi vízzel, hogy ellepje.
- Takard le egy konyharuhával.
- Várd ki az előírt időt. Ha sokáig kell áztatni, ajánlott 3 óránként vizet cserélni.
- Öntsd le róla a vizet, majd folyó vízzel öblítsd le, és hagyd megszáradni.
Amit nem használunk fel rögtön, azt ki kell szárítanunk, különben penészes lesz!
Ne lepődj meg: áztatás hatására a mag térfogata jelentősen nőni fog!
Forrás :Link |
|
|
0 komment
, kategória: Gyógyító táplálékok |
|
Címkék: kicsírázásban, konyharuhával, kicsírázáshoz, szervezetünk, tápanyagokat, felhasználás, hasznosítani, felszívódást, nagyanyáink, szervezeted, megfelelően, szárítanunk, megszáradni, folyamaton, bekeverjük, aktiváljuk, lényegében, elindulnak, makadámdió, dióféléket, jelentősen, használunk, aktiválod, tartalmuk, térfogata, folyamata, lencséről, magvakban, emésztés, magvakat, követően, fitinsav, hatására, áztatást, cserélni, penészes, dióféléket felhasználás, szervezeted számára, lencséről mindenki, héjas olajos, szervezetünk számára, áztatás során, kicsírázáshoz vezető, fitinsav tartalmuk, olyan enzim, áztatást követően, magvakban lévő, emésztés során, öblösebb tálba, előírt időt,
|
|
|
|
dióféléket felhasználás, szervezeted számára, lencséről mindenki, héjas olajos, szervezetünk számára, áztatás során, kicsírázáshoz vezető, fitinsav tartalmuk, olyan enzim, áztatást követően, magvakban lévő, emésztés során, öblösebb tálba, előírt időt, kicsírázásban, konyharuhával, kicsírázáshoz, szervezetünk, tápanyagokat, felhasználás, hasznosítani, felszívódást, nagyanyáink, szervezeted, megfelelően, szárítanunk, megszáradni, folyamaton, bekeverjük, aktiváljuk, lényegében, elindulnak, makadámdió, dióféléket, jelentősen, használunk, aktiválod, tartalmuk, térfogata, folyamata, lencséről, magvakban, emésztés, magvakat, követően, fitinsav, hatására, áztatást, cserélni, penészes, különben, ajánlott, áztatjuk, diófélék, folyóvíz, öblösebb, mindenki, mazsolát, lebomlik, ugyanígy, óránként, áztatási, gátolja, öblítsd, kesudió, áztatás, ellepje, áztatni, mogyoró, mandula, számára, mielőtt, töltsd, olajos, tudjuk, ételbe, sokáig, takard, vízzel, vezető, lepődj, lenmag, előírt, babról, fontos, mindig, előtti, tudták, , ,
|
|
|
|
2024. április
| | |
|
|
ma: |
0 db bejegyzés |
e hónap: |
48 db bejegyzés |
e év: |
529 db bejegyzés |
Összes: |
49322 db bejegyzés |
|
|
|
|
- Ma: 1538
- e Hét: 10320
- e Hónap: 41806
- e Év: 246507
|
|
|