Belépés
kalmanpiroska.blog.xfree.hu
Minden kegyelem. Kovács Kálmán
1968.04.24
Offline
Profil képem!
Linktáram, Blogom, Képtáram, Videótáram, Ismerőseim, Fecsegj
Egy férj ahhoz, hogy boldog legyek
  2018-03-07 15:29:50, szerda
 
  Egy férj kell ahhoz, hogy boldog legyek

Sok más hazugsághoz hasonlóan ez a hazugság is valójában az Igazság alattomos torzítása.
Az Igazság az, hogy a házasság jó és helyénvaló, ez Isten terve az emberek többsége számára, és az Isten központú házasság nagy örömöt és áldást jelenthet (és kell is, hogy jelentsen). A Sátán úgy torzítja el a házasságról szóló Igazságot, hogy azt a személyes boldogság és beteljesülés zálogának tünteti fel a nők előtt, s ebből kifolyólag csak akkor lehetnek igazán boldogok, ha egy férj szereti őket és kielégíti szükségeiket.
Amikor megházasodnak, sok nő ugyanennek a hazugságnak egy másik változatát hiszi el: ,,A férjem feladata az, hogy boldoggá tegyen." Myrna sok évnyi fájdalom után fedezte fel, mekkora ostobaság így gondolkodni:

Tíz együtt töltött év után váltunk el a férjemmel. Azt gondoltam, az ő felelőssége boldoggá tenni engem. De soha nem volt az, és soha nem is működött így. Nemcsak én voltam rabságban, de ő is.

Az Igazság az, hogy a házasság végső célja nem egymás boldoggá tétele, hanem Isten dicsőítése. Azok a nők, akik azért házasodnak meg, mert így akarnak boldogságra lelni, szinte bizonyos, hogy csalódni fognak, és csak nagy ritkán találják meg azt, amire vágytak.
Azok, akik úgy gondolják, boldogságuk záloga egy férj, gyakran kevesebbel is beérik, mint amit Isten szándékozott nekik adni. Joan elmesélte, hogy ez a hazugság milyen rabságba zárta, és olyan fájdalmas következményekhez vezetett, amelyekre nem számított:

Főiskolás éveim alatt sokkal fontosabb volt számomra, hogy legyen egy barátom, vőlegényem, majd férjem, aki jó ember ugyan, de nincs annyira elkötelezve Krisztusnak, mint az, hogy Istenre várjak, és kérjem, hogy egy mélyen hívő férjet adjon majd nekem. Ennek eredményeként nem tudunk együtt növekedni Krisztusban a férjemmel. Huszonnyolc évnyi házasság után nem sok olyan dolog van, amit együtt csinálunk. Az én barátaim keresztyének, az övéi sörivók. Számomra a legfontosabbak a gyerekek, neki a munkája az első.

Joan be lett csapva. Elhitte, hogy a boldogsághoz egy férjre van szüksége. Hite szerint cselekedve, és Isten Igéjének tanítása ellenére olyan férfihoz ment feleségül, aki nem volt hívő. Megkapta amit akart (vagyis amiről azt hitte, hogy akarta - egy férfit), ám lelkileg megcsömörlött (Zsoltárok 106:15).
Csakis az Igazság felismerésével és magunkévá tételével találhatjuk meg az igazi szabadságot - férjjel, vagy férj nélkül. A következő bizonyságtételek mind azt bizonyítják, hogy az elhitt hazugság rabsághoz vezet, ám ha az Igazságot szembeállítjuk a hazugsággal, szabadok leszünk.

Mindig azt gondoltam, hogy a boldogságomhoz és az önbecsülésemhez egy férjre van szükségem. Ám a házasságkötés után sem voltam boldog, és az önbecsülésem is alacsony maradt. Mikor rájöttem és elhittem, hogy Isten a saját képére teremtett, tőle vettem az önbecsülésemet, és máshogy láttam magamat. Megszabadultam attól, hogy egy férfi szeretetétől és elfogadásától függjön szükségeim betöltése.

Tizennégy éves koromban elveszítettem az apámat, és tizenhat évesen férjhez mentem. Hagytam, hogy a férjem jelentse számomra a biztonságot és életem értelmét. Amikor felnőttek a gyerekeink, és nehézségek adódtak a házasságunkban, annak a hitnek a rabságában voltam, hogy ,,képtelen vagyok a férjem nélkül élni". A rabság legalább olyan erőteljes volt, mintha berácsozott ablak mögött éltem volna. Az elmémben élő rácsok és zárak leszögeztek. A szívem hevesen ver, amikor visszaemlékszem arra a félelemmel teli állapotra. A férjem képtelen volt elviselni az általam okozott fullasztó légkört, és elkezdett azon gondolkodni, hogy elmenekül, hogy levegőhöz jusson.
Isten néhány barátomat használta arra, hogy megmutassa: el kell engednem Carlt, és helyette őt kell megragadnom. Amikor megtettem, felszabadultam. A férjem végigvárta ezt az időszakot, és nem hagyott el. Folyamatosan dicsérjük Istent ezért a szabadulásért, és a harminchat évnyi házasságért, amit nekünk adott.

Azzal a hazugsággal küzdöttem, hogy házasság nélkül nem vagyok értékes, s talán valami nincs rendben velem. Elhittem ezt a hazugságot, és ez megrabolt mások szolgálatának örömétől (hiszen annyira belemerültem a saját céljaim hajhászásába), és megfosztott az ő szolgálatával és a belé vetett bizalommal járó megelégedettségtől.
Sok évemben tellett bízni abban, hogy Isten teljhatalmú, hogy terve van az életemre; hogy az energiáimat az ő szolgálatára fordíthatom; jó cselekedeteket vihetek véghez, melyeket ő rendelt, és kincseket gyűjthetek a mennyben.
Most (negyvenéves koromban) arra összpontosítok, hogy hátralévő éveimet az ő szolgálatával töltsem, megragadva minden alkalmat, és hagyom Istent, hogy amennyire csak lehet, Krisztus szerinti, nőies nővé tegyen. Az élet olyan rövid. Isten segített az örökkévalóságra kiterjedő perspektívát adni, hogy a világ fájdalmait és csalódásait boldogan viseljem.

Az Igazság az, hogy a boldogság nem a házasságban (vagy azon kívül) található, és nem is emberi kapcsolatokban keresendő. Igaz öröm csakis Krisztusban lelhető. Az Igazság az, hogy Isten megígérte, megad mindent, amire szükségünk van. Ha tudja, hogy egy férj lehetővé teszi számunkra azt, hogy nagyobb dicsőséget szerezzünk neki, akkor meg is adja azt a férjet.
Az Igazság az, hogy nem abban találunk megelégedést, ha megkapunk mindent, amit akarunk, hanem abban, ha megelégszünk azzal, amiről Isten már gondoskodott.
Az Igazság az, hogy akik ragaszkodnak ahhoz, hogy a dolgok úgy történjenek, ahogyan ők akarják, gyakran felesleges fájdalommal élnek, míg azok, akik az Úrra várnak, mindig a legjobbat kapják.

Nancy Leigh DeMoss
 
 
0 komment , kategória:  Rövid építő írások  
Címkék: bizonyságtételek, önbecsülésemhez, örökkévalóságra, visszaemlékszem, legfontosabbak, házasságunkban, megszabadultam, felismerésével, cselekedeteket, önbecsülésemet, boldogságomhoz, összpontosítok, kapcsolatokban, szembeállítjuk, felszabadultam, szabadulásért, elveszítettem, szolgálatának, elfogadásától, megcsömörlött, eredményeként, szolgálatával, házasságkötés, megházasodnak, belemerültem, hajhászásába, szándékozott, szolgálatára, beteljesülés, perspektívát, megelégszünk, önbecsülésem, keresztyének, szükségeiket, boldogsághoz, megelégedést, férj kell, emberek többsége, házasságról szóló, személyes boldogság, férj szereti, másik változatát, férjem feladata, házasság végső, hazugság milyen, mélyen hívő, övéi sörivók, igazi szabadságot, következő bizonyságtételek, elhitt hazugság, házasságkötés után, saját képére, Isten Igéjének, Nancy Leigh DeMoss,
Új komment
Név:
E-mail cím: ( csak a blog tulajdonosa látja )
Kérem írja be a baloldalon látható számot!
Szöveg:  
 
Betűk: Félkövér Dőlt Kiemelés   Kép: Képbeszúrás   Link: Beszúrás

Mérges Király Szomorú Kiabál Mosoly Kacsintás haha hihi bibibi angyalka ohh... ... buli van... na ki a király? puszika draga baratom... hát ezt nem hiszem el haha-hehe-hihi i love you lol.. nagyon morcika... maga a devil pc-man vagyok peace satanka tuzeske lassan alvas kaos :) bloaoa merges miki idiota .... sir puszika
 
 
Félkövér: [b] Félkövér szöveg [/b]
Dőlt: [i] Dőlt szöveg [/i]
Kiemelés: [c] Kiemelt szöveg [/c]
Képbeszúrás: [kep] http://...../kep.gif [/kep]
Linkbeszúrás: [link] http://tvn.hu [/link]
ReceptBázis
Bulgur gombával és csikemellel...
Epres túrótorta
Mákos-almás süti
Lazac édesköményes-citromos rizottóval
Részeges nyúl
Sült hekk
Zöldséges, tepsis krumpli
Cukkinis, padlizsános egytálétel
Pirított gomba sárgarépával
Sajttal töltött gomba
még több recept
Tudjátok ?
Belétünk a Sárkány évébe, béke vagy nagyobb háború vár ránk?
Még zöld a chili paprikám, ha beviszem a lakásba tovább fejlődik?
Tényleg hasznos gyógynövény a csalán?
Mi a teendő a novemberi Rododendron bimbóval?
Az álmoknak valóban van jelentése?
még több kérdés
Blog Címkék
Szívem  Png férfi  George Byron - Ahogy itt jár -...  Gonosz démon-álarc  Paul David Tripp Április 19  Facebookon kaptam  A nemzeti hovatartozás kulturá...  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam Krisztinától  Miért kiabálunk amikor dühösek...  Régi emberek, akikre máig büsz...  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  Fekete-erdő desszert  210 éve született a SZÓZAT meg...  69 éve hunyt el Albert Einstei...  Kellemes vasárnapi kikapcsolód...  Facebookon kaptam Krisztinától  Facebookon kaptam Mírjam barát...  Jó éjszakát  Fekete-erdő desszert  A boldog családok mind hasonló...  Alázat  Alázat  Fekete-erdő desszert  Kaffka_Margit  Zilahy Lajos gondolata  Jó reggelt, jó napot mindenkin...  Az a nap, amelyik nevetés nélk...  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  69 éve hunyt el Albert Einstei...  A tömeg, a Mester, a módszer, ...  210 éve született a SZÓZAT meg...  A kételkedés kezelése  Facebookon kaptam  Akarat  Szívem tiéd  Png virág  Facebookon kaptam  George Gordon Lord Byron: Inez...  Fehér virág  Garai Gábor - Takarítás  A Megváltó szolgálatában  Leonardo da Vinci gondolata  Az engedelmesség miért nem vál...  Facebookon kaptam  Nagyon különös  Albert Einsteinről  Facebookon kaptam Krisztinától  Nagyi telefonál  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam Annuska bar...  Hogyan éljünk boldogan, amíg m...  Régi emberek, akikre máig büsz...  Hazára minden embernek szükség...  Facebookon kaptam  Szívem  Png csokor  Mindig jusson idő nevetni  Akarat  Szép estét kedves látogatóimna...  Png fotel  Facebookon kaptam  Soha ne kedvezz...  Csak a fogyatkozás látható  Kellemes délutánt kívánok  Facebookon kaptam  Hiányzik  Sose bánj semmit  Alvó cicák  A tömeg, a Mester, a módszer, ...  Szívem tiéd  Jónás Tamás – Végtelen b...  Mit beszél, nem értem, hogy m...  A másik dolog,  Ágai Ágnes – Csendélet  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  Zilahy Lajos gondolata  George Byron - Ahogy itt jár -...  Nevem  Akarat  Nevem  Gyerekként sokat küzdöttünk az...  Popper Péter szavai  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  Png nő  Szívem  Facebookon kaptam Krisztinától  Régi emberek, akikre máig büsz...  A Megváltó szolgálatában  Facebookon kaptam Cs Ildikótól  Facebookon kaptam  Az a nap, amelyik nevetés nélk...  Adakozás  Facebookon kaptam Krisztinától  Bounty krémes 
Bejegyzés Címkék
férj kell, emberek többsége, házasságról szóló, személyes boldogság, férj szereti, másik változatát, férjem feladata, házasság végső, hazugság milyen, mélyen hívő, övéi sörivók, igazi szabadságot, következő bizonyságtételek, elhitt hazugság, házasságkötés után, saját képére, férfi szeretetétől, férjem jelentse, rabságában voltam, férjem nélkül, rabság legalább, szívem hevesen, félelemmel teli, férjem képtelen, általam okozott, férjem végigvárta, harminchat évnyi, hazugsággal küzdöttem, saját céljaim, belé vetett, élet olyan, örökkévalóságra kiterjedő, világ fájdalmait, férj lehetővé, legjobbat kapják, bizonyságtételek, önbecsülésemhez, örökkévalóságra, visszaemlékszem, legfontosabbak, házasságunkban, megszabadultam, felismerésével, cselekedeteket, önbecsülésemet, boldogságomhoz, összpontosítok, kapcsolatokban, szembeállítjuk, felszabadultam, szabadulásért, elveszítettem, szolgálatának, elfogadásától, megcsömörlött, eredményeként, szolgálatával, házasságkötés, megházasodnak, belemerültem, hajhászásába, szándékozott, szolgálatára, beteljesülés, perspektívát, megelégszünk, önbecsülésem, keresztyének, szükségeiket, boldogsághoz, megelégedést, ragaszkodnak, szeretetétől, gondoskodott, folyamatosan, házasságban, házasságért, házasságról, hazugsággal, gondolkodni, fordíthatom, negyvenéves, hazugságnak, energiáimat, teljhatalmú, csalódásait, felelőssége, megfosztott, boldogságuk, leszögeztek, szabadságot, történjenek, berácsozott, találhatjuk, krisztusban, huszonnyolc, krisztusnak, elkötelezve, fájdalommal, , ,
2024.03 2024. április 2024.05
HétKedSzeCsüPénSzoVas
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930 
Blog kereső


Bejegyzések
ma: 0 db bejegyzés
e hónap: 105 db bejegyzés
e év: 367 db bejegyzés
Összes: 35932 db bejegyzés
Kategóriák
 
Keresés
 

bejegyzések címeiben
bejegyzésekben

Archívum
 
Látogatók száma
 
  • Ma: 1301
  • e Hét: 7547
  • e Hónap: 36859
  • e Év: 224661
Szótár
 




Blogok, Videótár, Szótár, Ki Ne Hagyd!, Fecsegj, Tudjátok?, Receptek, Egészség, Praktikák, Jótékony hatások, Házilag, Versek,
© 2002-2024 TVN.HU Kft.