Belépés
pacsakute.blog.xfree.hu
A szeretet ellen nincs fegyver. Czeizel Ilona
1954.01.05
Offline
Profil képem!
Linktáram, Blogom, Képtáram, Videótáram, Ismerőseim, Fecsegj
Kneipp kúráról
  2018-04-03 08:53:18, kedd
 
  A Kneipp-kúrát más néven vízkúrának is nevezik. A kúra elnevezése Sebastian Kneipp nevéhez fűződik. A kúra eleinte valóban csak a vízkúrát foglalta magába, de ma már egyéb egészségmegőrző módszerekkel - egészséges táplálkozás, lelki egyensúly megteremtése, fitoterápia, mozgásterápia, meditáció, relaxáció - is kiegészül.

Sebastian Kneipp hitt abban, hogy a víznek gyógyító hatása van és az emberi szervezetet egészségessé teszi, illetve segít abban, hogy az hosszú ideig egészséges maradjon. Meglátása szerint a vízkúrának pozitív hatása van az idegrendszerre, karban tartja a szívet és a keringést, az anyagcserét, az immunrendszert, és még a légzésre is jó hatással van. A vízkúra javítja a szervezet tápanyagellátását és a salakanyag-kiválasztást, stabilizálja a vérnyomást, elősegíti a sejtek regenerációját, támogatja a hőszabályozást, és a hormonrendszer kiegyensúlyozott működését is elősegíti.

A Kneipp-kúra az alábbi betegségek esetén lehet nagyon hasznos: szív- és érrendszeri megbetegedések, nőgyógyászati problémák, idegrendszeri és anyagcsere-betegségek. Kipróbálhatják a Kneipp-módszert azok is, akik gyomor- vagy vesegondokkal küszködnek, illetve ízületi vagy bőrbetegségben szenvednek. A kúra hasznos lehet egyes fertőzések és gyulladások esetén is. A kúrát nem szokták javasolni terhesség idején és azoknak sem, akiket valamilyen súlyos betegséggel vagy daganatos megbetegedéssel diagnosztizáltak.

A vízkúra magába foglalja többek között a fürdőt, a gőzölést, a zuhanyt, a pakolást, a borogatást, a leöblítést, a víztaposást, a kar- és a lábfürdőt. A fürdőkezelés élénkíti a vérkeringést, gyulladásgátló és frissítő hatásokkal rendelkezik, de egyben meg is nyugtatja az idegrendszert. A hideg fürdő erősítő hatással bír. A meleg fürdővízhez különféle adalékanyagokat - gyógynövényeket, ásványi anyagokat - is adhatunk. Az ülőfürdő legfőképpen a húgyivarszervi, a vesével és a medencével összefüggő problémákra jelenthet gyógyírt.

A gőzöléssel a légutakkal és a tüdővel kapcsolatos betegségek gyógyíthatók, de a gőzfürdő az egész testet is képes méregteleníteni, így tulajdonképpen minden szervünkre pozitív hatást gyakorol.

A zuhany során erős vízsugarat irányítanak a test egyes részeire vagy az egész testre. Ezzel a mechanikus ingerléssel szintén gyógyító folyamatok indulhatnak el az emberi szervezetben. Zuhany során hideg-meleg vizes váltózuhanyt is lehet alkalmazni. Fontos, hogy a vízsugár minden egyes testrészünket érintse, és hogy a kezelést hideg vizes zuhannyal fejezzük be, majd a kezelés lezárásaként egy törülközővel alaposan dörzsöljük át az egész testünket.

A pakolást és a borogatást hideg és meleg változatban is használhatjuk. Hideg borogatással a rándulások okozta duzzanatot csökkenthetjük, de ízületi gyulladásra és fájdalomcsillapításra is kiváló. A meleg borogatás pedig nagyon jó lehet például hátfájásra vagy hasi görcsökre.

A leöblítéssel fejfájást is csillapíthatunk. Hajoljunk a mosdókagyló fölé, majd paskoljunk annyiszor hideg vizet az arcunkba, míg az már majdnem zsibbadni kezd. Végezetül alaposan dörzsöljük szárazra az arcbőrünket egy törülközővel. A kezelésnek nincsenek mellékhatásai, így naponta többször is alkalmazható.

Víztaposást a saját fürdőkádunkban is végezhetünk. Engedjen a kádba hideg vizet, hogy körülbelül a térdéig érjen, majd határozott mozdulatokkal kezdje el taposni a vizet mindkét lábával. A kezelés legalább 8-10 percig tartson. Végezetül meleg lábfürdővel fejezze be a kezelést. A hideg víztaposás nagyon jó hatással van a keringésre és az immunrendszerre.

A kar- és lábfürdőt is hideg vízben kell végezni, és főleg azoknak ajánlott, akik vérnyomásproblémától szenvednek, gyakran szédülnek és sokat fáj a fejük. Engedjen a fürdőkádba térdig érő hideg vizet, majd álljon bele. Álldogáljon így 3-4 percet, majd mártóztassa meg benne a két karját is, egészen a válláig merüljön el a vízben. Közben kicsit meg is tornáztathatja a végtagjait a vízben.

Ezeket a kúrákat ma már egyre több wellness-szállodában is ki lehet próbálni, de a saját fürdőszobánk is ideális a legtöbb vízkúra kipróbálására. Jó tudni mostantól, hogy a víz nem csupán belsőleg, hanem külsőleg is nagyon hasznos és egészségvédő hatású a szervezetünk számára.
Forrás : Link
 
 
0 komment , kategória:  Natúr kezelések  
Címkék: diagnosztizáltak, kiegyensúlyozott, méregteleníteni, adalékanyagokat, gyógynövényeket, csillapíthatunk, megbetegedéssel, egészségmegőrző, immunrendszerre, csökkenthetjük, tornáztathatja, idegrendszerre, immunrendszert, húgyivarszervi, tulajdonképpen, megbetegedések, kipróbálhatják, bőrbetegségben, gyulladásgátló, regenerációját, fürdőkádunkban, hőszabályozást, hormonrendszer, testrészünket, mozgásterápia, kipróbálására, vesegondokkal, idegrendszert, mozdulatokkal, idegrendszeri, használhatjuk, mellékhatásai, nőgyógyászati, szervezetünk, egészségvédő, fürdőkezelés, kúra elnevezése, kúra eleinte, vízkúrát foglalta, víznek gyógyító, emberi szervezetet, hosszú ideig, vízkúrának pozitív, vízkúra javítja, szervezet tápanyagellátását, sejtek regenerációját, hormonrendszer kiegyensúlyozott, alábbi betegségek, kúra hasznos, vízkúra magába, fürdőkezelés élénkíti, hideg fürdő, Sebastian Kneipp,
Új komment
Név:
E-mail cím: ( csak a blog tulajdonosa látja )
Kérem írja be a baloldalon látható számot!
Szöveg:  
 
Betűk: Félkövér Dőlt Kiemelés   Kép: Képbeszúrás   Link: Beszúrás

Mérges Király Szomorú Kiabál Mosoly Kacsintás haha hihi bibibi angyalka ohh... ... buli van... na ki a király? puszika draga baratom... hát ezt nem hiszem el haha-hehe-hihi i love you lol.. nagyon morcika... maga a devil pc-man vagyok peace satanka tuzeske lassan alvas kaos :) bloaoa merges miki idiota .... sir puszika
 
 
Félkövér: [b] Félkövér szöveg [/b]
Dőlt: [i] Dőlt szöveg [/i]
Kiemelés: [c] Kiemelt szöveg [/c]
Képbeszúrás: [kep] http://...../kep.gif [/kep]
Linkbeszúrás: [link] http://tvn.hu [/link]
ReceptBázis
Bulgur gombával és csikemellel...
Epres túrótorta
Mákos-almás süti
Lazac édesköményes-citromos rizottóval
Részeges nyúl
Sült hekk
Zöldséges, tepsis krumpli
Cukkinis, padlizsános egytálétel
Pirított gomba sárgarépával
Sajttal töltött gomba
még több recept
Tudjátok ?
Belétünk a Sárkány évébe, béke vagy nagyobb háború vár ránk?
Még zöld a chili paprikám, ha beviszem a lakásba tovább fejlődik?
Tényleg hasznos gyógynövény a csalán?
Mi a teendő a novemberi Rododendron bimbóval?
Az álmoknak valóban van jelentése?
még több kérdés
Blog Címkék
Még csak most kezdődik a nap  Alázat  Nem méltó hozzád  Facebookon kaptam  Hazára minden embernek szükség...  Idő  Soha ne kedvezz...  Szép estét kedves látogatóimna...  Akarat  Leonardo da Vinci gondolata  Facebookon kaptam  Png kutya  A televizió nem a kultúrát kép...  Tavaszi kép  Örülök, hogy látlak!  Irgalom és ítélet  Popper Péter szavai  A nemzeti hovatartozás kulturá...  Irgalom és ítélet  Mi lenne ha  Az engedelmesség miért nem vál...  Kaffka_Margit  Szívem  Facebookon kaptam  Nagyi telefonál  Egy hatékony szolga  Fekete-erdő desszert  A nemzeti hovatartozás kulturá...  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  Németh László tollából  Popper Péter szavai  Facebookon kaptam  Szívem  210 éve született a SZÓZAT meg...  Fekete-erdő desszert  Idő  Szép estét  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  Adakozás  Kellemes vasárnapi kikapcsolód...  Nagyi telefonál  Albert Einstein gondolata  Idő  Hiányzik  Egy bizonyos határt  Irgalom és ítélet  Nem tudhatod  Png férfi  Reggel van  Minden harmadik...  Tavaszi kép  Akarat  Facebookon kaptam  Reggel van  Bertolt Brecht -től idézet  Elköszönt  Facebookon kaptam Mírjam barát...  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam Krisztinától  Mai harmónia kártyám  Nem tudhatod  Szép estét  Akarat  Akarat  Facebookon kaptam Annuska bar...  Hogy lehet megtartani  Png telefon  Facebookon kaptam  Aki nem dolgozik, ne is egyék  Rátalálsz  Erdőn  Zsolnay Vilmos világhírű kera...  Facebookon kaptam  Gyerekként sokat küzdöttünk az...  Akarat  Facebookon kaptam  Kaffka_Margit  Facebookon kaptam  A jó emberek mindig szépek mar...  Facebookon kaptam  Egy lelki imádság  Németh László tollából  Facebookon kaptam  Illyés Gyula - Milyen hamar.  Png kutya  Hogyan lehet Jézust szenvedély...  Miért nem menti meg Jézus a jó...  Egy lelki imádság  Facebookon kaptam  Szép estét kedves látogatóimna...  A Megváltó szolgálatában  Mindig jusson idő nevetni  Nagyon különös  Alázat  Boldog születésnapot a ma ünne...  Segítsük barátainkat, hogy meg...  Weöres Sándor - A hársfa mind ...  Facebookon kaptam 
Bejegyzés Címkék
kúra elnevezése, kúra eleinte, vízkúrát foglalta, víznek gyógyító, emberi szervezetet, hosszú ideig, vízkúrának pozitív, vízkúra javítja, szervezet tápanyagellátását, sejtek regenerációját, hormonrendszer kiegyensúlyozott, alábbi betegségek, kúra hasznos, vízkúra magába, fürdőkezelés élénkíti, hideg fürdő, meleg fürdővízhez, ülőfürdő legfőképpen, medencével összefüggő, tüdővel kapcsolatos, egész testet, zuhany során, test egyes, egész testre, mechanikus ingerléssel, emberi szervezetben, vízsugár minden, kezelést hideg, kezelés lezárásaként, törülközővel alaposan, egész testünket, borogatást hideg, rándulások okozta, meleg borogatás, leöblítéssel fejfájást, mosdókagyló fölé, kezelésnek nincsenek, saját fürdőkádunkban, kádba hideg, térdéig érjen, vizet mindkét, kezelés legalább, hideg víztaposás, fürdőkádba térdig, válláig merüljön, saját fürdőszobánk, legtöbb vízkúra, szervezetünk számára, diagnosztizáltak, kiegyensúlyozott, méregteleníteni, adalékanyagokat, gyógynövényeket, csillapíthatunk, megbetegedéssel, egészségmegőrző, immunrendszerre, csökkenthetjük, tornáztathatja, idegrendszerre, immunrendszert, húgyivarszervi, tulajdonképpen, megbetegedések, kipróbálhatják, bőrbetegségben, gyulladásgátló, regenerációját, fürdőkádunkban, hőszabályozást, hormonrendszer, testrészünket, mozgásterápia, kipróbálására, vesegondokkal, idegrendszert, mozdulatokkal, idegrendszeri, használhatjuk, mellékhatásai, nőgyógyászati, szervezetünk, egészségvédő, fürdőkezelés, gyógyíthatók, egészségessé, vérkeringést, megteremtése, leöblítéssel, borogatással, törülközővel, alkalmazható, stabilizálja, fürdőszobánk, módszerekkel, váltózuhanyt, szervezetben, kiválasztást, lezárásaként, gyulladások, , ,
2024.03 2024. április 2024.05
HétKedSzeCsüPénSzoVas
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930 
Blog kereső


Bejegyzések
ma: 0 db bejegyzés
e hónap: 48 db bejegyzés
e év: 529 db bejegyzés
Összes: 49322 db bejegyzés
Kategóriák
 
Keresés
 

bejegyzések címeiben
bejegyzésekben

Archívum
 
Látogatók száma
 
  • Ma: 2092
  • e Hét: 6937
  • e Hónap: 38423
  • e Év: 243124
Szótár
 




Blogok, Videótár, Szótár, Ki Ne Hagyd!, Fecsegj, Tudjátok?, Receptek, Egészség, Praktikák, Jótékony hatások, Házilag, Versek,
© 2002-2024 TVN.HU Kft.