Belépés
pacsakute.blog.xfree.hu
A szeretet ellen nincs fegyver. Czeizel Ilona
1954.01.05
Offline
Profil képem!
Linktáram, Blogom, Képtáram, Videótáram, Ismerőseim, Fecsegj
A gyógyító cseresznye
  2018-04-03 09:12:28, kedd
 
 



A cseresznye olyan antioxidáns vegyületekkel van tele, amelyek sokféle betegség megelőzésében játszhatnak szerepet. Sok betegség okozója lehet a szervezetben kialakuló gyulladás, ilyen betegség a cukorbetegség, a szívbetegség vagy éppen az ízületi gyulladás. Az antociánok - amelyek a cseresznyében is jelen vannak - azonban eredményesen harcolnak a gyulladással, sőt ennek a bogyós gyümölcsnek a megelőzésében is kitüntetett szerepe van.

A cseresznye leve értékes fitonutrienseket tartalmaz, amelyek segíthetnek a szív- és érrendszeri megbetegedések megelőzésében, ugyanis csökkenteni tudják a vérzsír szintjét. A szívbetegségek egyik okozója a kóros elhízás, azonban a vérzsírszint csökkenésével jelentősen megfogyatkozik a hasi zsír mennyisége is, amely komolyan veszélyezteti az emberi egészséget. A fitonutriensek ezen kívül a lipidszintet is csökkentik.

A cseresznye gyulladáscsökkentő vegyületeket is tartalmaz, így enyhíteni tudja az ízületi betegségek okozta kellemetlen tüneteket. A cseresznyében lévő vegyületek miatt mérséklődhet a húgysavszint, így a köszvényben szenvedő betegeknek ez egy igazán kedvező hír lehet.

A cseresznye még az alvást is javítani tudja. Kutatások igazolják, hogy a cseresznye és a belőle készült sűrítmény nemcsak az alvás minőségét javítja, hanem annak hosszára is hatással van. Idős, beteg embereknél pedig képes megszüntetni az alvászavarokat és gyógyírt jelenthet az álmatlanságban szenvedőknek is. Ezt a pozitív hatását a gyümölcsben található melatoninnak köszönheti, amely egy erős antioxidáns és szabadgyök-fogó, amely nemcsak a gyulladást, hanem az oxidatív stresszt is csökkenti. A cseresznye és annak leve tehát megnöveli a melatoninszintet, amely nemcsak az ágyban töltött időt hosszabbítja meg, hanem az alvás hatékonyságát is.

A cseresznye meglehetősen gazdag rostokban, C-vitaminban, antociánokban és karotinoidokban, amelyek mind-mind segítséget nyújthatnak a daganatos megbetegedések megelőzésében.

A cseresznyelé enyhíti az edzés után kialakult izomlázat. Azok a sportolók, pontosabban futók, akik az edzést követően cseresznyéből préselt levet fogyasztottak, kevésbé éreztek izomláz okozta fájdalmat, mint a cseresznyelevet nem fogyasztó társaik. A cseresznye antioxidáns és gyulladásgátló hatásai miatt csökkenhet az izomsérülés kockázata, illetve ennek hatására minimalizálódhat a testmozgás miatt bekövetkezett fájdalom és kimerültség is.

Az antioxidáns vegyületeknek köszönhetően nemcsak a gyulladást tudja ez a gyümölcs lecsökkenteni az emberi szervezetben, de a migrénes fejfájást is segít megszüntetni.

A cseresznye sok káliumot tartalmaz, erre az ásványi anyagra a szívünknek, a vesénknek és az izomszöveteinknek is szüksége van. A kálium csökkenti a stroke kockázatát, enyhíti a magas vérnyomást, de általa megelőzhetjük az izomgörcsöket és növelhetjük izmaink erejét.

A vadcseresznye már az ősidőkben is megtermett, tehát már az ősemberek is élvezték a gyümölcs kellemes, hűs ízét. Az ókori Rómában és Görögországban is előszeretettel fogyasztották. Japánban szimbolikus értékkel bír a cseresznyefa virága.
Forrás : Link
 
 
0 komment , kategória:  Gyógyító táplálékok  
Címkék: minimalizálódhat, fitonutrienseket, melatoninszintet, karotinoidokban, cseresznyelevet, megfogyatkozik, gyulladásgátló, szívbetegségek, alvászavarokat, megbetegedések, álmatlanságban, fitonutriensek, előszeretettel, görögországban, hatékonyságát, cseresznyében, antociánokban, megelőzésében, cseresznyéből, vegyületeknek, fogyasztottak, bekövetkezett, csökkenésével, vadcseresznye, izomgörcsöket, megelőzhetjük, fogyasztották, lecsökkenteni, vegyületekkel, veszélyezteti, cukorbetegség, hosszabbítja, cseresznyefa, lipidszintet, vegyületeket, meglehetősen, cseresznye olyan, szervezetben kialakuló, szívbetegség vagy, ízületi gyulladás, antociánok –, bogyós gyümölcsnek, cseresznye leve, vérzsír szintjét, szívbetegségek egyik, kóros elhízás, vérzsírszint csökkenésével, hasi zsír, emberi egészséget, fitonutriensek ezen, ízületi betegségek, cseresznyében lévő,
Új komment
Név:
E-mail cím: ( csak a blog tulajdonosa látja )
Kérem írja be a baloldalon látható számot!
Szöveg:  
 
Betűk: Félkövér Dőlt Kiemelés   Kép: Képbeszúrás   Link: Beszúrás

Mérges Király Szomorú Kiabál Mosoly Kacsintás haha hihi bibibi angyalka ohh... ... buli van... na ki a király? puszika draga baratom... hát ezt nem hiszem el haha-hehe-hihi i love you lol.. nagyon morcika... maga a devil pc-man vagyok peace satanka tuzeske lassan alvas kaos :) bloaoa merges miki idiota .... sir puszika
 
 
Félkövér: [b] Félkövér szöveg [/b]
Dőlt: [i] Dőlt szöveg [/i]
Kiemelés: [c] Kiemelt szöveg [/c]
Képbeszúrás: [kep] http://...../kep.gif [/kep]
Linkbeszúrás: [link] http://tvn.hu [/link]
ReceptBázis
Bulgur gombával és csikemellel...
Epres túrótorta
Mákos-almás süti
Lazac édesköményes-citromos rizottóval
Részeges nyúl
Sült hekk
Zöldséges, tepsis krumpli
Cukkinis, padlizsános egytálétel
Pirított gomba sárgarépával
Sajttal töltött gomba
még több recept
Tudjátok ?
Belétünk a Sárkány évébe, béke vagy nagyobb háború vár ránk?
Még zöld a chili paprikám, ha beviszem a lakásba tovább fejlődik?
Tényleg hasznos gyógynövény a csalán?
Mi a teendő a novemberi Rododendron bimbóval?
Az álmoknak valóban van jelentése?
még több kérdés
Blog Címkék
Facebookon kaptam  Kellemes délutánt kívánok  Facebookon kaptam  Esti kép  Gyökössy Endre - Virágok virág...  Facebookon kaptam  Png rózsa csokor  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  Kövesd a cowboyt!  Szép estét kedves látogatóimna...  Ami embereknek lehetetlen, az...  A sors  A másik dolog,  Illyés Gyula - Milyen hamar.  Fehér virág  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  Szívem tiéd  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  Png lepke  Szívem tiéd  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  Kerüld el az evangélium örömén...  Hogyan lehet Jézust szenvedély...  Facebookon kaptam  Akarat  Éretlen vers  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  Szép estét kedves látogatóimna...  Alázat  Kellemes délutánt kívánok  Hazára minden embernek szükség...  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  A másik dolog,  Facebookon kaptam Mírjam barát...  Éretlen vers  Hogyan lehet Jézust szenvedély...  Hazára minden embernek szükség...  Julian Brass gondolata  Facebookon kaptam Cs Ildikótól  Weöres Sándor - A hársfa mind ...  Leonardo da Vinci gondolata  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  Akarat  Osváth Erzsébet - Gólya a réte...  Facebookon kaptam  Hazára minden embernek szükség...  Facebookon kaptam  Png virág  Kellemes vasárnapi kikapcsolód...  Facebookon kaptam  Szép estét kedves látogatóimna...  Bounty krémes  Mai harmónia kártyám  Szép estét kedves látogatóimna...  Áprily Lajos - Gyümölcsoltó  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  Akarat  Kaffka_Margit  Fehér virág  Boldog születésnapot a ma ünne...  210 éve született a SZÓZAT meg...  Varga János Veniam - Fontos sz...  Szép estét kedves látogatóimna...  Miért kiabálunk amikor dühösek...  Ágai Ágnes – Csendélet  Neked tudnod kell  Julian Brass gondolata  A Megváltó szolgálatában  Facebookon kaptam  Ágai Ágnes – Csendélet  Akarat  Paul David Tripp Április 20  Bertolt Brecht -től idézet  Facebookon kaptam  Mai harmónia kártyám  Csak a fogyatkozás látható  Egy bizonyos határt  Facebookon kaptam  Szép estét kedves látogatóimna...  Weöres Sándor - A hársfa mind ...  Gyerekként sokat küzdöttünk az...  Örülök, hogy látlak!  Gonosz démon-álarc  Facebookon kaptam  Miért nem menti meg Jézus a jó...  Aki nem dolgozik, ne is egyék  Gyökössy Endre - Virágok virág...  Egy hatékony szolga 
Bejegyzés Címkék
cseresznye olyan, szervezetben kialakuló, szívbetegség vagy, ízületi gyulladás, antociánok &#8211, bogyós gyümölcsnek, cseresznye leve, vérzsír szintjét, szívbetegségek egyik, kóros elhízás, vérzsírszint csökkenésével, hasi zsír, emberi egészséget, fitonutriensek ezen, ízületi betegségek, cseresznyében lévő, köszvényben szenvedő, igazán kedvező, belőle készült, alvás minőségét, álmatlanságban szenvedőknek, pozitív hatását, gyümölcsben található, erős antioxidáns, oxidatív stresszt, ágyban töltött, alvás hatékonyságát, cseresznye meglehetősen, daganatos megbetegedések, cseresznyelé enyhíti, edzés után, edzést követően, cseresznye antioxidáns, izomsérülés kockázata, testmozgás miatt, antioxidáns vegyületeknek, gyulladást tudja, gyümölcs lecsökkenteni, emberi szervezetben, migrénes fejfájást, ásványi anyagra, kálium csökkenti, stroke kockázatát, magas vérnyomást, gyümölcs kellemes, ókori Rómában, cseresznyefa virága, minimalizálódhat, fitonutrienseket, melatoninszintet, karotinoidokban, cseresznyelevet, megfogyatkozik, gyulladásgátló, szívbetegségek, alvászavarokat, megbetegedések, álmatlanságban, fitonutriensek, előszeretettel, görögországban, hatékonyságát, cseresznyében, antociánokban, megelőzésében, cseresznyéből, vegyületeknek, fogyasztottak, bekövetkezett, csökkenésével, vadcseresznye, izomgörcsöket, megelőzhetjük, fogyasztották, lecsökkenteni, vegyületekkel, veszélyezteti, cukorbetegség, hosszabbítja, cseresznyefa, lipidszintet, vegyületeket, meglehetősen, cseresznyelé, melatoninnak, gyulladással, vérzsírszint, szervezetben, megszüntetni, húgysavszint, szívbetegség, szenvedőknek, eredményesen, mérséklődhet, , ,
2024.03 2024. április 2024.05
HétKedSzeCsüPénSzoVas
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930 
Blog kereső


Bejegyzések
ma: 0 db bejegyzés
e hónap: 48 db bejegyzés
e év: 529 db bejegyzés
Összes: 49322 db bejegyzés
Kategóriák
 
Keresés
 

bejegyzések címeiben
bejegyzésekben

Archívum
 
Látogatók száma
 
  • Ma: 138
  • e Hét: 8920
  • e Hónap: 40406
  • e Év: 245107
Szótár
 




Blogok, Videótár, Szótár, Ki Ne Hagyd!, Fecsegj, Tudjátok?, Receptek, Egészség, Praktikák, Jótékony hatások, Házilag, Versek,
© 2002-2024 TVN.HU Kft.