|
2018-04-13 09:16:56, péntek
|
|
|
Az egészségünket szolgáló csicseriborsó :
A csicseriborsót ma már szuperélelmiszerként tartják számon, hiszen rendkívül pozitív módon hat az egészségünkre. Ezek az apró, sárga golyóbisok nem csupán kellemes, mogyorós ízükkel hívják fel magukra a figyelmet, de az állaguk is nagyon különleges, nem beszélve arról, hogy tele vannak fehérjével, oldható és oldhatatlan rostokkal, többszörösen telítetlen zsírsavakkal.
A csicseriborsó segít csökkenteni az étvágyat és segít az egészséges testsúly fenntartásában is. Egyetlen csésze csicseriborsó 12 gramm rostot és 15 gramm fehérjét tartalmaz, amely egy remek kombináció, ha szeretnénk lelassítani a gyomorürítést és sokáig szeretnénk fenntartani a teltségérzetet. A magas fehérje- és rosttartalom kombinációja gátolja a ghrelin, más névben éhséghormon termelődését, amely fokozott étvágyat eredményez.
A csicseriborsóval kapcsolatban kutatások is folytak. Sikerült vele kapcsolatosan bebizonyítani, hogy azoknak a személyek, akiknek rendszeresen szerepelt csicseriborsó az étrendjükben, nem csupán a kalóriabevitelüket sikerült lecsökkenteni, de ösztönösen kevesebb cukrot és sót tartalmazó feldolgozott élelmiszert fogyasztottak.
A csicseriborsó jelentősen képes lecsökkenteni az LDL-koleszterin szintjét, márpedig ez a koleszterin a bűnös a plakkok kialakulásában, amelyek szűkítik az artériákat. A csicseriborsó hatásai közé tartozik, hogy egyrészt csökkenti az LDL-koleszterin mennyiségét a vérben, másrészt lassítja LDL-oxidáció sebességét, amely betegségek kialakulásához vezethet.
A csicseriborsó gazdag forrása a folsavnak és a B-vitaminnak, amely csökkenteni képes a homociszteinszintet. Ez egy olyan aminosav, amelyet összefüggésbe hoztak a gyulladással. Amennyiben ez a szint magas, úgy a szívinfarktus kockázata jelentősen képes megemelkedni. A csicseriborsó magnéziumban és mangánban is gazdag, amely ásványi anyagok pozitívan hatnak a vérnyomásra, ezzel is csökkentve a szívbetegségek kialakulásának kockázatait.
A csicseriborsó csökkenteni képes a vércukorszintet. Mivel nagyon alacsony a glikémiás indexe, ezért stabilizálja a vércukorszintet, megelőzve ezzel a cukorbetegség kialakulását. Gazdag természetes cukrokban és keményítőben, amelyekről szintén azt találták a kutatók, hogy csökkentik a vércukor- és inzulinszintet.
A csicseriborsóból készíthetünk levest, főzeléket, de salátára is szórhatunk belőle és még humuszt is készíthetünk belőle, amely nem más, mint csicseriborsókrém.
Forrás: Link |
|
|
0 komment
, kategória: Gyógyító táplálékok |
|
Címkék: csicseriborsóval, csicseriborsóból, vércukorszintet, fenntartásában, teltségérzetet, szívbetegségek, kialakulásában, inzulinszintet, kialakulásához, kialakulásának, csicseriborsót, csicseriborsó, fogyasztottak, összefüggésbe, szívinfarktus, gyomorürítést, lecsökkenteni, egészségünkre, egészségünket, bebizonyítani, kapcsolatosan, cukorbetegség, készíthetünk, többszörösen, étrendjükben, rendszeresen, gyulladással, stabilizálja, zsírsavakkal, megemelkedni, termelődését, keményítőben, kapcsolatban, kombinációja, kialakulását, magnéziumban, egészségünket szolgáló, csicseriborsó segít, egészséges testsúly, remek kombináció, magas fehérje-, csicseriborsóval kapcsolatban, csicseriborsó jelentősen, plakkok kialakulásában, csicseriborsó hatásai, csicseriborsó gazdag, olyan aminosav, szint magas, szívinfarktus kockázata, csicseriborsó magnéziumban, szívbetegségek kialakulásának, csicseriborsó csökkenteni,
|
|
|
|
egészségünket szolgáló, csicseriborsó segít, egészséges testsúly, remek kombináció, magas fehérje-, csicseriborsóval kapcsolatban, csicseriborsó jelentősen, plakkok kialakulásában, csicseriborsó hatásai, csicseriborsó gazdag, olyan aminosav, szint magas, szívinfarktus kockázata, csicseriborsó magnéziumban, szívbetegségek kialakulásának, csicseriborsó csökkenteni, glikémiás indexe, cukorbetegség kialakulását, csicseriborsóból készíthetünk, csicseriborsóval, csicseriborsóból, vércukorszintet, fenntartásában, teltségérzetet, szívbetegségek, kialakulásában, inzulinszintet, kialakulásához, kialakulásának, csicseriborsót, csicseriborsó, fogyasztottak, összefüggésbe, szívinfarktus, gyomorürítést, lecsökkenteni, egészségünkre, egészségünket, bebizonyítani, kapcsolatosan, cukorbetegség, készíthetünk, többszörösen, étrendjükben, rendszeresen, gyulladással, stabilizálja, zsírsavakkal, megemelkedni, termelődését, keményítőben, kapcsolatban, kombinációja, kialakulását, magnéziumban, feldolgozott, rosttartalom, koleszterin, éhséghormon, lelassítani, mennyiségét, fenntartani, élelmiszert, csökkenteni, kockázatait, természetes, oldhatatlan, vérnyomásra, szeretnénk, fehérjével, jelentősen, artériákat, golyóbisok, csökkentik, csökkentve, különleges, egészséges, vitaminnak, telítetlen, ösztönösen, amelyekről, sebességét, eredményez, szórhatunk, , ,
|
|
|
|
2024. április
| | |
|
|
ma: |
0 db bejegyzés |
e hónap: |
48 db bejegyzés |
e év: |
529 db bejegyzés |
Összes: |
49322 db bejegyzés |
|
|
|
|
- Ma: 2092
- e Hét: 6937
- e Hónap: 38423
- e Év: 243124
|
|
|