Belépés
kalmanpiroska.blog.xfree.hu
Minden kegyelem. Kovács Kálmán
1968.04.24
Offline
Profil képem!
Linktáram, Blogom, Képtáram, Videótáram, Ismerőseim, Fecsegj
Hogyan értem meg Isten elhívását?
  2018-06-04 17:04:20, hétfő
 
  Hogyan értem meg Isten elhívását?

Hogyan találhatjuk meg hivatásunkat? Miből tudhatjuk, hogy ideje állást változtatni akár azért, mert gondoskodni kell a családunkról, akár azért, mert fontos szükségleteket kell kielégítenünk? A Biblia közvetlenül nem foglalkozik ezekkel a kérdésekkel, mert a bibliai időkben élő emberek nem válogathattak úgy a lehetőségek között, mint mi. A legtöbb ember földműveléssel vagy állattartással kereste a kenyerét, és gyakran szüleik foglalkozását folytatták. Mégis van néhány alapelv, amelyekre figyelnünk kell.
Először: vegyük fontolóra, hogy milyen tevékenységet szánnak nekünk munkaadóink. Természetesen nem minden ajánlattevő tudja jól megítélni, mire vagyunk képesek. A nálunk bölcsebb kívülállók azonban gyakran világosabban meglátják adottságainkat, mint mi magunk. Sokszor kérnek tőlünk olyat, amiről úgy látják, hogy mi azt jól el is tudnánk végezni. Másodszor: elhívásunk rendszerint kapcsolódik valamihez, amire vágyunk. Tegyük fel tehát a kérdést: mit szeretnék csinálni? Mikor tölt el örömmel a munka? Mikor érzem, hogy élek? Ha gazdag lennék, milyen munkát végeznék, akár ingyen is? Mikor tűnnek a munkaórák perceknek?
Minden munkának természetesen megvannak a terhei, de ezeket könnyebben viseljük, ha időnk nagy részében legfőbb adottságainkat használhatjuk. Harmadszor: milyen területen tudom a legnagyobb segítséget, a legnagyobb áldást közvetíteni másoknak? Elhívásunk valószínűleg ott lesz, ahol ez a három alapelv fedi egymást.

* Belső késztetés, vágy és a szükséges felkészülés.
* Külső megerősítés: a munkaadók vagy vásárlók jó fizetéssel jutalmazzák szolgálatainkat.
* Külső eredmény: a gyümölcs vagy siker, amely egyaránt megelégíti a munkavállalókat, a munkaadókat és a vásárlókat.

Következésképpen, ha egész bensőnk tiltakozik az ellen, ami a munkánk, akkor feszültek és frusztráltak leszünk. Nyomorultul érezzük magunkat akkor is, amikor az általunk felajánlott szolgálatokra senki nem tart igényt. Ilyen kérdések cikáznak bennünk: én vagyok vak vagy ők? A munkanélküliek részben azért kínlódnak, mert nem értik, miért nem kell az, amit ők ajánlani tudnak?
Évszázadokkal ezelőtt a bölcsek azt tanácsolták az apáknak, akiknek a gyerekei szerettek volna már mesterséget tanulni, hogy vigyék őket egy körutazásra, és nézzék meg, mit takarnak a különböző foglalkozások: menjenek el a tengerre, hogy lássák a tengerészeket, egy kaszárnyába, hogy lássák, milyen a katonaélet, és egy templomba, hogy belelássanak az egyházi szolgálatba. Miközben a vásárokat, parasztgazdaságokat, üzleteket járták, a szülők azt figyelték, mi kelti fel gyermekeik érdeklődését. A gyermek aztán választott valamit, és kipróbálta a munkát, eközben pedig a munka is kipróbálta a gyereket. A jó szülők tehát így fedezték föl és fejlesztették gyermekeikben a hajlamokat. Ma a barátok hasonlóképpen tudják egymást segíteni.

Összegzés

A munka nagyon összetett dolog. Azért olyan sok a talány körülötte, mert életünkben rendkívül fontos helyet foglal el. Egyszerre testesíti meg a magasztos isteni tevékenységet és a folytonosan ismétlődő emberi kötelességeket. A munkával kapcsolatban érzett frusztráció világosan utal az ember bukott állapotára. Mégis, amikor munkánkkal valamit elérünk, akkor jelenik meg emberi méltóságunk. Ha az ember világosabban látja saját munkáját, talán megértheti elhívását és abban élvezheti Isten áldásait.

Kérdések

1. Miként vélekedsz a munkáról: mint a görögök, mint a középkori teológusok vagy mint a reformátorok? Mik lehetnek a következményei annak, ha valaki nem jó oldalról közelíti meg a munka kérdését?
2. Átélted-e már valaha, hogy munkád végzése közben erőre kaptál? Hányszor érzed munka közben, hogy valóban élsz?
3. Egyetértesz-e azzal, hogy nincs kizárólag világi munka? Hogyan befolyásolja ez a meggyőződés a te dolgaidat? Miközben tevékenykedsz, törekszel-e Isten dicsőségéért és királyságáért munkálkodni?
4. A lelked mélyén nem gondolod-e úgy, hogy a "teljes idejű keresztyén szolgálat" valamivel magasabb rendű, mint a többi foglalkozás? Hogyan válaszolnál a saját kétségeidre a "világi" foglalkozások értékével kapcsolatban?
5. Hiszed-e, hogy a mostani munkádba Isten hívott el téged? Milyen feladatokat bíznak rád az emberek? Mit szeretsz csinálni? Hol teremsz gyümölcsöt?

Dan Doriani
 
 
0 komment , kategória:  A férfi, akit Isten formál  
Címkék: következésképpen, munkavállalókat, szolgálatainkat, földműveléssel, munkanélküliek, állattartással, kötelességeket, adottságainkat, szükségleteket, következményei, foglalkozások, foglalkozását, használhatjuk, tevékenységet, évszázadokkal, kielégítenünk, természetesen, válogathattak, tevékenykedsz, gyermekeikben, szolgálatokra, hasonlóképpen, fejlesztették, tengerészeket, királyságáért, reformátorok, hivatásunkat, kapcsolatban, frusztráltak, világosabban, belelássanak, családunkról, befolyásolja, dicsőségéért, valószínűleg, érdeklődését, bibliai időkben, lehetőségek között, legtöbb ember, nálunk bölcsebb, munkaórák perceknek, legnagyobb segítséget, legnagyobb áldást, három alapelv, szükséges felkészülés, munkaadók vagy, gyümölcs vagy, általunk felajánlott, munkanélküliek részben, gyerekei szerettek, különböző foglalkozások, egyházi szolgálatba,
Új komment
Név:
E-mail cím: ( csak a blog tulajdonosa látja )
Kérem írja be a baloldalon látható számot!
Szöveg:  
 
Betűk: Félkövér Dőlt Kiemelés   Kép: Képbeszúrás   Link: Beszúrás

Mérges Király Szomorú Kiabál Mosoly Kacsintás haha hihi bibibi angyalka ohh... ... buli van... na ki a király? puszika draga baratom... hát ezt nem hiszem el haha-hehe-hihi i love you lol.. nagyon morcika... maga a devil pc-man vagyok peace satanka tuzeske lassan alvas kaos :) bloaoa merges miki idiota .... sir puszika
 
 
Félkövér: [b] Félkövér szöveg [/b]
Dőlt: [i] Dőlt szöveg [/i]
Kiemelés: [c] Kiemelt szöveg [/c]
Képbeszúrás: [kep] http://...../kep.gif [/kep]
Linkbeszúrás: [link] http://tvn.hu [/link]
ReceptBázis
Bulgur gombával és csikemellel...
Epres túrótorta
Mákos-almás süti
Lazac édesköményes-citromos rizottóval
Részeges nyúl
Sült hekk
Zöldséges, tepsis krumpli
Cukkinis, padlizsános egytálétel
Pirított gomba sárgarépával
Sajttal töltött gomba
még több recept
Tudjátok ?
Belétünk a Sárkány évébe, béke vagy nagyobb háború vár ránk?
Még zöld a chili paprikám, ha beviszem a lakásba tovább fejlődik?
Tényleg hasznos gyógynövény a csalán?
Mi a teendő a novemberi Rododendron bimbóval?
Az álmoknak valóban van jelentése?
még több kérdés
Blog Címkék
Az agyat és a csontokat is erő...  Szabó Lőrinc: Egy kis értelmet...  Jó éjszakát  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  Mai harmónia kártyám  Facebookon kaptam  Könnyáztatta asszonysorsok  Facebookon kaptam  Intelem  Esti kép  Szent Pio atya!  Atyám !  Könnyáztatta asszonysorsok  Szent-Györgyi Albert gondolata  William Shakespeare-től idéze...  Gyönyörködjünk a március 15 ti...  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam Cs Ildikótó...  Intelem  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  mindent a népért...  Csörög a telefonom  Szép estét kedves látogatóimna...  Esti kép  Talpra vándor  Várnai Zseni - Petőfi márciusa  Facebookon kaptam  Illuziói ne legyen senkinek, a...  Mindig tud adni ,  Aranyosi Ervin: Március 15. a ...  Márciusi eső  Házi botox  Alvó cica  Szabó Norbert – Szabadsá...  Őri István - Dal az életről  Jó éjszakát  Facebookon kaptam  Aranyosi Ervin: Súgom a békét...  Március 15 emlékére virágba bo...  Szeretettel  gyöngyöstarjáni vérszilva faso...  Dóró Sándor: Tétova lét  Lelkünk mélyén rejlik legnagyo...  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  Az embernek fiatal korában van  Facebookon kaptam  Esti kép  Március 15-re emlékve  Nem kell ide békemenet  Nagy László - Szerelem emléke  Facebookon kaptam  Üdvözöllek az oldalamon  Facebookon kaptam  Dóró Sándor: Ma  Cicus virággal  Alvó kislány  Gyönyörködjünk a március 15 ti...  Illuziói ne legyen senkinek, a...  A magukat nyílt és őszinte emb...  Rőzsehordó nő szobra  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  Majthényi Flóra: Mi a haza?  Facebookon kaptam  Nem foghatunk rá minden sérülé...  Facebookon kaptam  A nemzet csak akkor...  Nemzeti  Könnyáztatta asszonysorsok  Rendhagyó tavaszköszöntő Horto...  Facebookon kaptam Cs Ildikótó...  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  Könnyáztatta asszonysorsok  Könnyáztatta asszonysorsok  Tavaszról álmodom,  Facebookon kaptam  Szép álmokat!  Gősi Vali - Tükre lennék...  Őri István - Dal az életről  Facebookon kaptam  Rőzsehordó nő szobra  Magyarország ilyen hely.  Nagy László - Szerelem emléke  Facebookon kaptam  Por  Ki volt valójában a rejtélyes ...  Jó éjszakát  Majthényi Flóra: Mi a haza?  "Úgy hívnak minket, hogy "Az Ö...  Dóró Sándor: Ma  Facebookon kaptam  Esti kép  A tékozló és Isten gondviselés...  Jóga férfiaknak  Szabó Norbert – Szabadsá...  Facebookon kaptam 
Bejegyzés Címkék
bibliai időkben, lehetőségek között, legtöbb ember, nálunk bölcsebb, munkaórák perceknek, legnagyobb segítséget, legnagyobb áldást, három alapelv, szükséges felkészülés, munkaadók vagy, gyümölcs vagy, általunk felajánlott, munkanélküliek részben, gyerekei szerettek, különböző foglalkozások, egyházi szolgálatba, gyermek aztán, barátok hasonlóképpen, munka nagyon, talány körülötte, magasztos isteni, folytonosan ismétlődő, munkával kapcsolatban, ember bukott, ember világosabban, középkori teológusok, következményei annak, munka kérdését, lelked mélyén, többi foglalkozás, saját kétségeidre, mostani munkádba, következésképpen, munkavállalókat, szolgálatainkat, földműveléssel, munkanélküliek, állattartással, kötelességeket, adottságainkat, szükségleteket, következményei, foglalkozások, foglalkozását, használhatjuk, tevékenységet, évszázadokkal, kielégítenünk, természetesen, válogathattak, tevékenykedsz, gyermekeikben, szolgálatokra, hasonlóképpen, fejlesztették, tengerészeket, királyságáért, reformátorok, hivatásunkat, kapcsolatban, frusztráltak, világosabban, belelássanak, családunkról, befolyásolja, dicsőségéért, valószínűleg, érdeklődését, folytonosan, kétségeidre, szolgálatba, meggyőződés, közvetíteni, munkaadókat, találhatjuk, munkaadóink, nyomorultul, jutalmazzák, megerősítés, felkészülés, foglalkozás, körutazásra, közvetlenül, rendszerint, kapcsolódik, frusztráció, változtatni, kaszárnyába, gondoskodni, mesterséget, foglalkozik, válaszolnál, lehetőségek, méltóságunk, egyetértesz, , ,
2024.02 2024. Március 2024.04
HétKedSzeCsüPénSzoVas
 123
45678910
11121314151617
18192021222324
25262728293031
Blog kereső


Bejegyzések
ma: 0 db bejegyzés
e hónap: 77 db bejegyzés
e év: 223 db bejegyzés
Összes: 35788 db bejegyzés
Kategóriák
 
Keresés
 

bejegyzések címeiben
bejegyzésekben

Archívum
 
Látogatók száma
 
  • Ma: 230
  • e Hét: 1434
  • e Hónap: 11845
  • e Év: 130937
Szótár
 




Blogok, Videótár, Szótár, Ki Ne Hagyd!, Fecsegj, Tudjátok?, Receptek, Egészség, Praktikák, Jótékony hatások, Házilag, Versek,
© 2002-2024 TVN.HU Kft.