Belépés
kalmanpiroska.blog.xfree.hu
Minden kegyelem. Kovács Kálmán
1968.04.24
Offline
Profil képem!
Linktáram, Blogom, Képtáram, Videótáram, Ismerőseim, Fecsegj
Bűneink bocsánatáért
  2018-06-15 13:44:51, péntek
 
  Jézus Krisztus szenvedett és meghalt...

9. Bűneink bocsánatáért

"Őbenne van - az ő vére által - a mi megváltásunk, bűneink bocsánata is." Efézus 1,7

"Ez az én vérem, a szövetség vére, amely sokakért kiontatik a bűnök bocsánatára." Máté 26,28

Amikor elengedjük valakinek az adósságát, vagy megbocsátunk valamilyen sértést, vagy megbántást, nem követelünk fizetséget a dolog megoldására. Ez ellentétben állna a megbocsátással. Ha visszafizetést kapunk azért, amit veszítettünk, nincs szükség megbocsátásra, megkaptuk, ami nekünk járt.
A megbocsátás feltételezi a kegyelmet. Ha megsértesz, a jóindulat annyiban hagyja, én nem pereskedem veled, megbocsátok neked. A kegyelem olyasmit ad, amire valaki nem szolgált rá.
Ezért van az, hogy ez a fogalom az adást foglalja magába, nem pedig valaminek a kiegyenlítését. Mintegy odaadja a jogát az ember, hogy elégtételt kapjon.
Ezt teszi velünk Isten, amikor bizalmunkat Jézus Krisztusba vetjük: ,,Aki hisz őbenne, az ő neve által bűnbocsánatot nyer" (Cselekedetek 10,43). Ha hiszünk Krisztusban, Isten nem rója fel bűneinket nekünk. Így hangzik Isten bizonyságtétele a Bibliában: ,,Én, én vagyok az, aki eltörlöm álnokságodat önmagamért" (Ézsaiás 43,25). ,,Amilyen messze van napkelet napnyugattól, olyan messzire veti el vétkeinket" (Zsoltárok 103,12).
Ez azonban felvet egy problémát. Mindnyájan tudjuk, hogy a megbocsátás nem elég. Talán csak akkor látjuk világosan, ha a sérelem igen nagy, - mint például egy gyilkosság vagy megerőszakolás.
Sem egy társadalom, sem a világmindenség nem tartható össze, ha a bírák (vagy Isten) egyszerűen azt mondja a gyilkosoknak vagy erőszakot elkövetőknek: ,,Sajnálod? Akkor rendben, az állam megbocsát neked, elmehetsz." Ehhez hasonló esetekben azt látjuk, hogy míg egy áldozat lehet megbocsátó lelkű, az állam nem mondhat le az igazságszolgáltatásról.
Így van ez Isten igazságosságával is. Minden bűn komoly, mivel Isten ellen van (lásd 1. fejezet). Ő az, akinek dicsősége sérelmet szenved, amikor mi figyelmen kívül hagyjuk, engedetlenkedünk vagy káromoljuk Őt. Igazságossága neki sem engedi meg inkább, hogy egyszerűen szabadon bocsásson, mint ahogy egy földi bíró sem törölheti el egy bűnözőnek mindazt az adósságát, amivel a társadalomnak tartozik. A sértést, amit Isten dicsősége ellen elkövettünk vétkünkkel, helyre kell hozni, hogy dicsősége még fényesebben ragyogjon az igazságban. És ha mi bűnösök megszabadulunk, és megbocsátást nyerünk, lennie kell valamilyen drámai bizonyítéknak, hogy Isten tisztelete fennmaradjon, még akkor is, ha a korábban istenkáromlók szabadon bocsátásra kerültek.
Ez az, amiért Jézus Krisztus szenvedett és meghalt. ,,Őbenne van - az Ő vére által - a mi megváltásunk, bűneink bocsánata is" (Efézus 1,7). A megbocsátás nem kerül nekünk semmibe. A mi drága engedelmességünk a gyümölcse, nem a gyökere a bocsánat elnyerésének. Ezért nevezzük kegyelemnek. De Jézusnak az életébe került. Ezért nevezzük igazságosnak. Ó, milyen drága hír az, hogy Isten nem rója fel bűneinket nekünk! És milyen gyönyörűséges az Úr Jézus Krisztus, akinek vére lehetővé tette Istennek, hogy ezt tegye.

John Piper
 
 
0 komment , kategória:  Jézus Krisztus szenvedése  
Címkék: engedetlenkedünk, igazságosságával, engedelmességünk, bizonyságtétele, visszafizetést, megszabadulunk, kiegyenlítését, világmindenség, megerőszakolás, megbocsátással, istenkáromlók, gyönyörűséges, megbocsátásra, bizonyítéknak, bűnbocsánatot, társadalomnak, igazságossága, napnyugattól, igazságosnak, elnyerésének, megváltásunk, megbocsátunk, veszítettünk, fennmaradjon, megbocsátást, elkövetőknek, gyilkosoknak, bocsánatáért, álnokságodat, cselekedetek, bizalmunkat, megbocsátás, feltételezi, megoldására, krisztusban, kegyelemnek, szövetség vére, bűnök bocsánatára, dolog megoldására, megbocsátás feltételezi, jóindulat annyiban, kegyelem olyasmit, adást foglalja, sérelem igen, gyilkosság vagy, gyilkosoknak vagy, állam megbocsát, áldozat lehet, földi bíró, társadalomnak tartozik, korábban istenkáromlók, bocsánat elnyerésének, Jézus Krisztus, Jézus Krisztusba, John Piper,
Új komment
Név:
E-mail cím: ( csak a blog tulajdonosa látja )
Kérem írja be a baloldalon látható számot!
Szöveg:  
 
Betűk: Félkövér Dőlt Kiemelés   Kép: Képbeszúrás   Link: Beszúrás

Mérges Király Szomorú Kiabál Mosoly Kacsintás haha hihi bibibi angyalka ohh... ... buli van... na ki a király? puszika draga baratom... hát ezt nem hiszem el haha-hehe-hihi i love you lol.. nagyon morcika... maga a devil pc-man vagyok peace satanka tuzeske lassan alvas kaos :) bloaoa merges miki idiota .... sir puszika
 
 
Félkövér: [b] Félkövér szöveg [/b]
Dőlt: [i] Dőlt szöveg [/i]
Kiemelés: [c] Kiemelt szöveg [/c]
Képbeszúrás: [kep] http://...../kep.gif [/kep]
Linkbeszúrás: [link] http://tvn.hu [/link]
ReceptBázis
Bulgur gombával és csikemellel...
Epres túrótorta
Mákos-almás süti
Lazac édesköményes-citromos rizottóval
Részeges nyúl
Sült hekk
Zöldséges, tepsis krumpli
Cukkinis, padlizsános egytálétel
Pirított gomba sárgarépával
Sajttal töltött gomba
még több recept
Tudjátok ?
Belétünk a Sárkány évébe, béke vagy nagyobb háború vár ránk?
Még zöld a chili paprikám, ha beviszem a lakásba tovább fejlődik?
Tényleg hasznos gyógynövény a csalán?
Mi a teendő a novemberi Rododendron bimbóval?
Az álmoknak valóban van jelentése?
még több kérdés
Blog Címkék
Egyszerű  Paul David Tripp Április 15  Mindent de mindent visszakap  Annyira tisztelem a szabadságo...  Esterházy Péter: Harmonia c...  Egy barátság története  Azért kaptad  Hogyan válunk hűségesekké?  Szép estét kedves látogatóimna...  Ki akarják dobni a pajzsmirigy...  Tanácsok egy pszichológustól  képre írva  Önmagunkból tépünk ki a gyors ...  Facebookon kaptam  Jó éjszakát  Van néhány kérdés, amin gondol...  Latinovits Zoltán tollából  Ma van a magyar költészet napj...  Ott van  Petőfi Sándor - Mi a szerelem?  Facebookon kaptam  Azért kaptad  Anyámról való emlékek  Magamnak  Eduardo Sacheri gondolata  Facebookon kaptam  Zilahy Lajos gondolata  Esterházy Péterre emlékezünk  Facebookon kaptam  Paul David Tripp Április 13  James Allen  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  IGEN így  Különleges  Önmaga ellenére  Szép estét kedves látogatóimna...  Annyira tisztelem a szabadságo...  Isten hűségének mértéke  Szép estét kedves látogatóimn...  Szép álmokat!  Vidámság  Facebookon kaptam  Az ember  képre írva  Facebookon kaptam  Alvó kislány  Vannak emberek  Magamnak  József Attila – Keresek ...  Esterházy Péter: Harmonia c...  Facebookon kaptam  Szép estét kedves látogatóimna...  Szép estét kedves látogatóimna...  Facebookon kaptam  Pitypang szökőkút  Aranyosi Ervin: Örökbe fogadta...  Esterházy Péterre emlékezünk  Hamvas Béla  Alvó cica  Walter Chrysler mondta  Facebookon kaptam  Ady Endre - Mindegy átka  Gebhardt Nóra versei II.  Facebookon kaptam  Anyák napjára  Facebookon kaptam  Petőfi Sándor - Mi a szerelem?  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  A pitypang legendája  Facebookon kaptam  Esterházy Péterre emlékezünk  Paul Éluard - És egy mosoly  Egy tavasz  Facebookon kaptam  Reményik Sándor: Pierrot &...  József Attila – Keresek ...  Bársony székben  Azért kaptad  Andrássy Réka - A bolond Böske  Előnyök, amelyeket a meditáció...  Robin Wight pitypang szobra  Facebookon kaptam  József Attila – Keresek ...  Facebookon kaptam  jó reggelt  Szép estét kedves látogatóimn...  A sorsod  Walter Chrysler mondta  Facebookon kaptam  Szép estét kedves látogatóimna...  Facebookon kaptam  jó reggelt  ajándék, mellyel meglepem  Pitypang szökőkút  Facebookon kaptam  Szép estét kedves látogatóimna...  Egy barátság története  Alvó cicák 
Bejegyzés Címkék
szövetség vére, bűnök bocsánatára, dolog megoldására, megbocsátás feltételezi, jóindulat annyiban, kegyelem olyasmit, adást foglalja, sérelem igen, gyilkosság vagy, gyilkosoknak vagy, állam megbocsát, áldozat lehet, földi bíró, társadalomnak tartozik, korábban istenkáromlók, bocsánat elnyerésének, életébe került, engedetlenkedünk, igazságosságával, engedelmességünk, bizonyságtétele, visszafizetést, megszabadulunk, kiegyenlítését, világmindenség, megerőszakolás, megbocsátással, istenkáromlók, gyönyörűséges, megbocsátásra, bizonyítéknak, bűnbocsánatot, társadalomnak, igazságossága, napnyugattól, igazságosnak, elnyerésének, megváltásunk, megbocsátunk, veszítettünk, fennmaradjon, megbocsátást, elkövetőknek, gyilkosoknak, bocsánatáért, álnokságodat, cselekedetek, bizalmunkat, megbocsátás, feltételezi, megoldására, krisztusban, kegyelemnek, ellentétben, elkövettünk, megbocsátok, fényesebben, bocsánatára, bocsátásra, egyszerűen, vétkünkkel, önmagamért, tisztelete, igazságban, káromoljuk, krisztusba, valamilyen, megsértesz, szenvedett, pereskedem, vétkeinket, elégtételt, mindnyájan, gyilkosság, megbántást, megbocsátó, követelünk, elengedjük, társadalom, fizetséget, bocsánata, esetekben, valaminek, dicsősége, szövetség, bűneinket, bocsásson, bűnözőnek, megbocsát, adósságát, erőszakot, törölheti, ragyogjon, , ,
2024.03 2024. április 2024.05
HétKedSzeCsüPénSzoVas
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930 
Blog kereső


Bejegyzések
ma: 7 db bejegyzés
e hónap: 90 db bejegyzés
e év: 352 db bejegyzés
Összes: 35917 db bejegyzés
Kategóriák
 
Keresés
 

bejegyzések címeiben
bejegyzésekben

Archívum
 
Látogatók száma
 
  • Ma: 3380
  • e Hét: 12092
  • e Hónap: 23967
  • e Év: 211769
Szótár
 




Blogok, Videótár, Szótár, Ki Ne Hagyd!, Fecsegj, Tudjátok?, Receptek, Egészség, Praktikák, Jótékony hatások, Házilag, Versek,
© 2002-2024 TVN.HU Kft.