Belépés
charlotteani.blog.xfree.hu
"Az orczának szomorúsága által jobbá lesz a szív" (Prédikátor 7:3) Nálam helye van az érzelmeknek, az állatok szeretetének, a Bibliának, az élet dol... Molnár Anikó
1976.03.18
Offline
Profil képem!
Linktáram, Blogom, Képtáram, Videótáram, Ismerőseim, Fecsegj
Ésaiás 52-53. fejezetei
  2009-03-27 12:28:03, péntek
 
 


Link

Ésaiás próféta könyve 52. rész

1. Serkenj föl, serkenj föl, öltözd fel erősségedet, Sion, öltözzél fel ékességed ruháiba, Jeruzsálem, szent város, mert nem lép te beléd többé körülmetéletlen, tisztátalan!
2. Rázd ki magad a porból, kelj fel, ülj fel Jeruzsálem, oldd ki magadat nyakad bilincseiből, Sion fogoly leánya!
3. Mert így szól az Úr Isten: Ingyen adattatok el, és nem pénzen váltattok meg!
4. Mert így szól az Úr Isten: Égyiptomba ment alá népem először, hogy ott bujdossék, és azután Assiria nyomorgatá őt ok nélkül.
5. És most mit tegyek itt? szól az Úr, hiszen népem elvitetett ok nélkül, és a rajta uralkodók ujjonganak, szól az Úr, és nevem szüntelen mindennap gúnyoltatik.
6. Ezért hadd ismerje meg népem az én nevemet, ezért ama napon! Hogy én vagyok, a ki mondom: Ímé, itt vagyok!
7. Mily szépek a hegyeken az örömmondónak lábai, a ki békességet hirdet, jót mond, szabadulást hirdet, a ki ezt mondja Sionnak: Uralkodik a te Istened!
8. Halld őrállóidat! felemelik szavokat, ujjonganak egyetemben, mert szemtől-szembe látják, hogy mint hozza vissza Siont az Úr!
9. Ujjongva énekeljetek mindnyájan, Jeruzsálem romjai, mert megvígasztalá az Úr népét, megváltá Jeruzsálemet.
10. Feltűrte az Úr szent karját minden népeknek szemei előtt, hogy lássák a föld minden határai Istenünk szabadítását!
11. Távozzatok, távozzatok, jertek ki, onnan, tisztátalant ne illessetek, jertek ki közülök, tisztítsátok meg magatokat, a kik az Úr edényeit hordozzátok.
12. Mert ne sietséggel jertek ki, és ne futással menjetek; mert előttetek megy az Úr, és követni fog Izráel Istene!
13. Ímé, jó szerencsés lesz szolgám, magasságos, felséges és dicső lesz nagyon.
14. Miképen eliszonyodtak tőled sokan, oly rút, nem emberi volt ábrázatja, és alakja sem ember fiaié volt:
15. Akképen ejt ámulatba sok népeket; fölötte a királyok befogják szájokat, mert a mit nékik nem beszéltek volt, azt látják, és mit nem hallottak volt, arra figyelnek.

Ésaiás próféta könyve 53. rész

1. Ki hitt a mi tanításunknak, és az Úr karja kinek jelentetett meg?
2. Felnőtt, mint egy vesszőszál Ő előtte, és mint gyökér a száraz földből, nem volt néki alakja és ékessége, és néztünk reá, de nem vala ábrázata kivánatos!
3. Útált és az emberektől elhagyott volt, fájdalmak férfia és betegség ismerője! mint a ki elől orczánkat elrejtjük, útált volt; és nem gondoltunk vele.
4. Pedig betegséginket ő viselte, és fájdalmainkat hordozá, és mi azt hittük, hogy ostoroztatik, verettetik és kínoztatik Istentől!
5. És ő megsebesíttetett bűneinkért, megrontatott a mi vétkeinkért, békességünknek büntetése rajta van, és az ő sebeivel gyógyulánk meg.
6. Mindnyájan, mint juhok eltévelyedtünk, kiki az ő útára tértünk; de az Úr mindnyájunk vétkét ő reá veté.
7. Kínoztatott, pedig alázatos volt, és száját nem nyitotta meg, mint bárány, mely mészárszékre vitetik, és mint juh, mely megnémul az őt nyírők előtt; és száját nem nyitotta meg!
8. A fogságból és ítéletből ragadtatott el, és kortársainál ki gondolt arra, hogy kivágatott az élők földéből, hogy népem bűnéért lőn rajta vereség?!
9. És a gonoszok közt adtak sírt néki, és a gazdagok mellé jutott kínos halál után: pedig nem cselekedett hamisságot, és álnokság sem találtatott szájában.
10. És az Úr akarta őt megrontani betegség által; hogyha önlelkét áldozatul adja, magot lát, és napjait meghosszabbítja, és az Úr akarata az ő keze által jó szerencsés lesz.
11. Mert lelke szenvedése folytán látni fog, és megelégszik, ismeretével igaz szolgám sokakat megigazít, és vétkeiket ő viseli.
12. Azért részt osztok néki a nagyokkal, és zsákmányt a hatalmasokkal oszt, mivelhogy életét halálra adta, és a bűnösök közé számláltatott; pedig ő sokak bűnét hordozá, és a bűnösökért imádkozott!


 
 
0 komment , kategória:  Ézsaiás könyve/Ószövetség  
Címkék: megsebesíttetett, körülmetéletlen, meghosszabbítja, eltévelyedtünk, békességünknek, betegséginket, megvígasztalá, eliszonyodtak, tanításunknak, fájdalmainkat, számláltatott, hatalmasokkal, megrontatott, örömmondónak, mészárszékre, szabadítását, ostoroztatik, tisztátalant, tisztítsátok, jeruzsálemet, kortársainál, bilincseiből, énekeljetek, szabadulást, találtatott, vétkeinkért, megelégszik, ismeretével, jelentetett, erősségedet, mindnyájunk, hordozzátok, tisztátalan, kínoztatott, ragadtatott, gúnyoltatik, rajta uralkodók, örömmondónak lábai, föld minden, királyok befogják, száraz földből, emberektől elhagyott, élők földéből, gonoszok közt, gazdagok mellé, hatalmasokkal oszt, bűnösök közé, bűnösökért imádkozott, Izráel Istene,
Új komment
Kérjük adja meg a TVN.HU rendszeréhez tartozó felhasználónevét és jelszavát.
Csak regisztrált felhasználók írhatnak kommentet,
amennyiben még nem rendelkezik TVN.HU hozzáféréssel: Klikk ide!
Felhasználónév:
Jelszó:
Kérem írja be a baloldalon látható számot!
Szöveg:  
 
Betűk: Félkövér Dőlt Kiemelés   Kép: Képbeszúrás   Link: Beszúrás

Mérges Király Szomorú Kiabál Mosoly Kacsintás haha hihi bibibi angyalka ohh... ... buli van... na ki a király? puszika draga baratom... hát ezt nem hiszem el haha-hehe-hihi i love you lol.. nagyon morcika... maga a devil pc-man vagyok peace satanka tuzeske lassan alvas kaos :) bloaoa merges miki idiota .... sir puszika
 
 
Félkövér: [b] Félkövér szöveg [/b]
Dőlt: [i] Dőlt szöveg [/i]
Kiemelés: [c] Kiemelt szöveg [/c]
Képbeszúrás: [kep] http://...../kep.gif [/kep]
Linkbeszúrás: [link] http://tvn.hu [/link]
ReceptBázis
Bulgur gombával és csikemellel...
Epres túrótorta
Mákos-almás süti
Lazac édesköményes-citromos rizottóval
Részeges nyúl
Sült hekk
Zöldséges, tepsis krumpli
Cukkinis, padlizsános egytálétel
Pirított gomba sárgarépával
Sajttal töltött gomba
még több recept
Tudjátok ?
Belétünk a Sárkány évébe, béke vagy nagyobb háború vár ránk?
Még zöld a chili paprikám, ha beviszem a lakásba tovább fejlődik?
Tényleg hasznos gyógynövény a csalán?
Mi a teendő a novemberi Rododendron bimbóval?
Az álmoknak valóban van jelentése?
még több kérdés
Blog Címkék
Png rózsa csokor  Akarat  Zilahy Lajos gondolata  Akarat  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  Ami embereknek lehetetlen, az...  A Megváltó szolgálatában  Akarat  Alázat  Szép estét kedves látogatóimna...  Facebookon kaptam  Png férfi  Szép estét kedves látogatóimna...  Ágai Ágnes – Csendélet  Alázat  A jó emberek mindig szépek mar...  Mindig jusson idő nevetni  Kerüld el az evangélium örömén...  Png csokor  Akarat  Albert Einstein gondolata  Tavaszi kép  Facebookon kaptam  Leonardo da Vinci gondolata  A tömeg, a Mester, a módszer, ...  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  Boldog születésnapot a ma ünne...  Facebookon kaptam Mírjam barát...  Png csokor  Kellemes délutánt kívánok  Sose bánj semmit  Szép álmokat!  Alázat  Alvó cicák  Nagyi telefonál  Szép estét  Gonosz démon-álarc  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  Mit beszél, nem értem, hogy m...  Az igazi szeretetért rendszeri...  Alázat  Albert Einstein gondolata  Csak a fogyatkozás látható  Csak a fogyatkozás látható  Alvó cicák  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam Krisztinától  Png kutya  Facebookon kaptam  Hazára minden embernek szükség...  Szép estét  Irgalom és ítélet  Örülök, hogy látlak!  Facebookon kaptam  Hogyan éljünk boldogan, amíg m...  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  Szabolcska Mihály – Ákác...  Szép napot kívánok  Facebookon kaptam  Nevem  Az engedelmesség miért nem vál...  Szép estét  Boldog születésnapot a ma ünne...  Facebookon kaptam Mírjam barát...  Png fotel  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam Annuska bar...  Png csokor  Facebookon kaptam  Szabolcska Mihály – Ákác...  Png kutya  Alázat  Facebookon kaptam Annuska bar...  Akarat  Illyés Gyula - Milyen hamar.  Esti kép  Az igazi szeretetért rendszeri...  Gonosz démon-álarc  Fehér virág  Az engedelmesség miért nem vál...  Kerüld el az evangélium örömén...  Tavaszi kép  Nem tudhatod  Csak a fogyatkozás látható  Sose bánj semmit  Akarat  Facebookon kaptam  Nagyi telefonál  Facebookon kaptam  Nem méltó hozzád  Az engedelmesség miért nem vál...  Facebookon kaptam  Hogy lehet megtartani  Facebookon kaptam  Zilahy Lajos gondolata 
Bejegyzés Címkék
rajta uralkodók, örömmondónak lábai, föld minden, királyok befogják, száraz földből, emberektől elhagyott, élők földéből, gonoszok közt, gazdagok mellé, hatalmasokkal oszt, bűnösök közé, bűnösökért imádkozott, megsebesíttetett, körülmetéletlen, meghosszabbítja, eltévelyedtünk, békességünknek, betegséginket, megvígasztalá, eliszonyodtak, tanításunknak, fájdalmainkat, számláltatott, hatalmasokkal, megrontatott, örömmondónak, mészárszékre, szabadítását, ostoroztatik, tisztátalant, tisztítsátok, jeruzsálemet, kortársainál, bilincseiből, énekeljetek, szabadulást, találtatott, vétkeinkért, megelégszik, ismeretével, jelentetett, erősségedet, mindnyájunk, hordozzátok, tisztátalan, kínoztatott, ragadtatott, gúnyoltatik, cselekedett, vesszőszál, bűnösökért, nyomorgatá, mindnyájan, magasságos, távozzatok, jeruzsálem, ujjonganak, szerencsés, illessetek, szenvedése, égyiptomba, imádkozott, sietséggel, őrállóidat, megrontani, bűneinkért, békességet, gyógyulánk, elvitetett, hamisságot, kínoztatik, gondoltunk, egyetemben, emberektől, kivágatott, verettetik, mindennap, szüntelen, felemelik, uralkodik, fájdalmak, nagyokkal, büntetése, zsákmányt, fogságból, vétkeiket, megigazít, áldozatul, ítéletből, uralkodók, mivelhogy, hallottak, ábrázatja, előttetek, figyelnek, , ,
2024.03 2024. április 2024.05
HétKedSzeCsüPénSzoVas
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930 
Blog kereső


Bejegyzések
ma: 0 db bejegyzés
e hónap: 0 db bejegyzés
e év: 0 db bejegyzés
Összes: 7492 db bejegyzés
Kategóriák
 
Keresés
 

bejegyzések címeiben
bejegyzésekben

Archívum
 
Látogatók száma
 
  • Ma: 1646
  • e Hét: 4014
  • e Hónap: 8392
  • e Év: 46882
Szótár
 




Blogok, Videótár, Szótár, Ki Ne Hagyd!, Fecsegj, Tudjátok?, Receptek, Egészség, Praktikák, Jótékony hatások, Házilag, Versek,
© 2002-2024 TVN.HU Kft.