Belépés
kalmanpiroska.blog.xfree.hu
Minden kegyelem. Kovács Kálmán
1968.04.24
Offline
Profil képem!
Linktáram, Blogom, Képtáram, Videótáram, Ismerőseim, Fecsegj
Reuben János kegyelmet nyert
  2018-08-17 08:52:01, péntek
 
  Reuben János kegyelmet nyert

Amikor néhány évvel ezelőtt Ohio államban tartózkodtam, felszólítottak, hogy prédikáljak egyik börtönben a raboknak. Ezeregyszáz embert hoztak a kápolnába, és helyet foglaltak előttem. Amikor a beszédet befejeztem, odajött hozzám a fogházlelkész és így szólt:
- Kedves Moody úr, valamit el kell mondanom, ami itt a börtönben történt, és soha nem tudom elfelejteni.
Néhány évvel ezelőtt a fogházlelkész felkereste az államelnököt, és felhatalmazást kapott tőle, hogy szabadon bocsáthat öt olyan rabot, akik jó magaviseletükkel kitűntek a többiek közül. Az elnök csupán azt kötötte ki, hogy a dolgot titokban kell tartani addig, amíg ő fel nem keresi a fogházat, és ez csak néhány hét múlva lehetséges. A kitűzött idő elérkezett, az elnök megjelent, és a megállapított időben az összes foglyot behozták a nagyterembe. Bejött az elnök, majd az igazgató, az elnök felállt, egy papírlapot vett a kezébe és így szólt:
- A kezemben levő papírlapon öt fogoly neve van, akik a mai napon visszanyerik a szabadságukat.
Amint ez a néhány szó elhangzott, a teremben egyszerre halálos csend lett. Egyetlen ember sem mozdult, minden szempár dermedten figyelt az elnök ajkaira és mozdulataira. Sápadtan, pattanásig feszült idegekkel állt és várt mindenki. A bizonytalanság, amely a fejük felett lebegett, félelmetes és megdöbbentő volt. Úgy tetszett, mintha a szívek dobogása is megszűnt volna.
- Hasonló érzést és idegállapotot még addig soha nem éltem át - mondta a fogházlelkész.
Az igazgató el akarta mondani, hogy milyen körülmények között megy végbe a szabadulás, hol kell jelentkezniük stb., de a lelkész félbeszakította szavait e kéréssel:
- Kérem, igazgató úr, mielőtt ezt elmondaná, hadd halljuk a neveket, mert a bizonytalanság rendkívül gyötri az embereket.
Az igazgató elhallgatott, s az elnök felolvasta az első nevet.
- Reuben János lépjen elő és vegye át ezt az ívet, amely a szabadságát jelenti. A kormányzó aláírta és állami bélyegzővel látta el. Reuben János a mai naptól kezdve szabad...
Senki sem mozdult a nagy teremben. Mindenki arra nézett, ahol Reuben János ülni szokott. Tizenkilenc esztendőt töltött már a börtönben, s ezért sokan fordultak ama hely felé, ahol ülni szokott. Még Reuben is körülnézett, mert látni akarta azt az embert, aki most váratlanul visszanyeri szabadságát és kegyelmet nyert. A lelkész odaszólt Reubenhez:
- Reuben, te vagy az, aki szabad lett!
Reuben maga körül nézett, hogy lássa a másik Reubent, aki talán mögötte ült. Másodszor is megszólalt a lelkész:
- Reuben, téged szólítunk, téged illet a szabadságlevél.
Még mindig nem tudta megérteni a dolgot az öreg ember, még mindig azt gondolta, hogy egy másik ember lehet az, akit szintén Reubennek hívnak. Már mindenki feléje fordult, amikor a lelkész harmadszor is megszólalt:
- Reuben, jöjj már elő, és vedd át a szabadságleveledet!
Ekkor kezdte megérteni az öreg ember, hogy róla van szó. Lassan, bizonytalan léptekkel elindult az asztal felé, ahol az igazgató kinyújtott kezében ott volt a szabadságlevél. Átvette, szótlanul visszament a helyére, kezeire fektette az arcát, és keservesen sírni kezdett. Amikor a foglyok felálltak és négyes sorokban visszaindultak celláikba, akkor Reuben is beállt a maga helyére és meg akart indulni a többiekkel. A lelkész meglátta ezt, odalépett és megfogva karját, kihúzta a sorból:
- Reuben, lépj ki a sorból! Mától fogva szabad ember vagy...
Félig kábultan a rendkívüli helyzettől s eseménytől, végre engedelmeskedett az öregember.
Ilyen módon nyújt kegyelmet az Isten a bűnösöknek. Jó magaviseletéért, odaadó hűségéért és becsületes munkájáért e földön is kegyelmet nyerhet az ember. Isten azonban olyanoknak ad kegyelmet, akik semmi érdemet nem tudnak felmutatni. A földön élő minden embernek szabadon és ingyen adja a kegyelmet. A legkonokabb csavargó, az elzüllött iszákos, a megrögzött tolvaj és a legpiszkosabb, legmocskosabban káromkodó is, ha hisz Krisztusban és megbánja bűneit, akkor ingyen és szabadon kegyelmet nyer. Krisztus megparancsolta tanítványainak, hogy így hirdessék a kegyelmet az egész földön.

D. L. Moody
 
 
0 komment , kategória:  Történetek  
Címkék: engedelmeskedett, magaviseletükkel, magaviseletéért, félbeszakította, legmocskosabban, tanítványainak, megparancsolta, felszólítottak, felhatalmazást, bizonytalanság, visszaindultak, szabadságlevél, fogházlelkész, jelentkezniük, szabadságukat, megállapított, legpiszkosabb, idegállapotot, mozdulataira, államelnököt, elhallgatott, tartózkodtam, visszanyerik, elfelejteni, bizonytalan, prédikáljak, szabadságát, körülnézett, legkonokabb, nagyterembe, bélyegzővel, krisztusban, tizenkilenc, ezeregyszáz, körülmények, megdöbbentő, beszédet befejeztem, börtönben történt, fogházlelkész felkereste, többiek közül, elnök csupán, dolgot titokban, elnök megjelent, megállapított időben, összes foglyot, elnök felállt, papírlapot vett, kezemben levő, teremben egyszerre, elnök ajkaira, fejük felett, szívek dobogása, Reuben János, Kedves Moody,
Új komment
Név:
E-mail cím: ( csak a blog tulajdonosa látja )
Kérem írja be a baloldalon látható számot!
Szöveg:  
 
Betűk: Félkövér Dőlt Kiemelés   Kép: Képbeszúrás   Link: Beszúrás

Mérges Király Szomorú Kiabál Mosoly Kacsintás haha hihi bibibi angyalka ohh... ... buli van... na ki a király? puszika draga baratom... hát ezt nem hiszem el haha-hehe-hihi i love you lol.. nagyon morcika... maga a devil pc-man vagyok peace satanka tuzeske lassan alvas kaos :) bloaoa merges miki idiota .... sir puszika
 
 
Félkövér: [b] Félkövér szöveg [/b]
Dőlt: [i] Dőlt szöveg [/i]
Kiemelés: [c] Kiemelt szöveg [/c]
Képbeszúrás: [kep] http://...../kep.gif [/kep]
Linkbeszúrás: [link] http://tvn.hu [/link]
ReceptBázis
Bulgur gombával és csikemellel...
Epres túrótorta
Mákos-almás süti
Lazac édesköményes-citromos rizottóval
Részeges nyúl
Sült hekk
Zöldséges, tepsis krumpli
Cukkinis, padlizsános egytálétel
Pirított gomba sárgarépával
Sajttal töltött gomba
még több recept
Tudjátok ?
Belétünk a Sárkány évébe, béke vagy nagyobb háború vár ránk?
Még zöld a chili paprikám, ha beviszem a lakásba tovább fejlődik?
Tényleg hasznos gyógynövény a csalán?
Mi a teendő a novemberi Rododendron bimbóval?
Az álmoknak valóban van jelentése?
még több kérdés
Blog Címkék
Szép estét kedves látogatóimna...  Zilahy Lajos gondolata  Paul David Tripp Április 13  Jó éjszakát  Facebookon kaptam  Az ember emlékekből áll  Hegedüs Géza: Magyar költészet  Esterházy Péterre emlékezünk  Jean de La Fontaine 1621 júliu...  jó reggelt  Zilahy Lajos mondta  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  képre írva  A hagyma antibakteriális hatás...  Jázmin  A zsálya az Alzheimer-kórban s...  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam Mírjam bará...  Vito Giaquinto gondolata  képre írva  Egy tavasz  képre írva  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  Borzasztó  Somlyó Zoltán - Orgonával  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  Otthon  Báthory Attila: Sorsom ösvénye...  Egy barátság története  Facebookon kaptam  Müller Péter tollából  Paul David Tripp Április 13  Jó nap volt  Alvó kislány  Egy barátság története  Borzasztó  Az egyik legalapvetőbb tézis a...  Esterházy Péterre emlékezünk  Alvó kislány  Az ókori görögök sebkezelésre ...  Gebhardt Nóra versei II.  A zsálya az Alzheimer-kórban s...  József Attila – Keresek ...  Mindig lesz olyan  Emlékezz  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  Előfordul, hogy  Robert Merle tollából  Előnyök, amelyeket a meditáció...  Márai Sándor tollából  Facebookon kaptam  Szép álmokat!  Már Gárdonyi Géza is méltatta  Tavaszi este  Facebookon kaptam  Jean de La Fontaine 1621 júliu...  Önmagunkból tépünk ki a gyors ...  Magyar költészet napja  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam Cs Ildikótól  Egy gondolat  Paul David Tripp Április 15  Facebookon kaptam  Alvó kislány  Szép estét kedves látogatóimna...  Facebookon kaptam Krisztina b...  Különleges  különleges  Radnóti Miklós: Hasonlatok (ré...  Jó éjszakát  Magyar költészet napja  Horváth Szilvia tollából  Sorsunk miatt...  Alvó cicák  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  Önmagunkból tépünk ki a gyors ...  Facebookon kaptam Krisztina b...  A sorsod  Facebookon kaptam  Egy párkányon  Anyák napjára  Az ember  Facebookon kaptam  Egy tavasz  Facebookon kaptam  Napsütéses vidám hétvégét kivá...  Anyák napjára  Jean de La Fontaine 1621 júliu...  Zilahy Lajos gondolata  Facebookon kaptam  Esterházy Péterre emlékezünk  Emlékezz 
Bejegyzés Címkék
beszédet befejeztem, börtönben történt, fogházlelkész felkereste, többiek közül, elnök csupán, dolgot titokban, elnök megjelent, megállapított időben, összes foglyot, elnök felállt, papírlapot vett, kezemben levő, teremben egyszerre, elnök ajkaira, fejük felett, szívek dobogása, lelkész félbeszakította, bizonytalanság rendkívül, igazgató elhallgatott, elnök felolvasta, első nevet, szabadságát jelenti, kormányzó aláírta, nagy teremben, lelkész odaszólt, másik Reubent, öreg ember, másik ember, lelkész harmadszor, asztal felé, igazgató kinyújtott, foglyok felálltak, maga helyére, lelkész meglátta, rendkívüli helyzettől, legkonokabb csavargó, elzüllött iszákos, megrögzött tolvaj, egész földön, engedelmeskedett, magaviseletükkel, magaviseletéért, félbeszakította, legmocskosabban, tanítványainak, megparancsolta, felszólítottak, felhatalmazást, bizonytalanság, visszaindultak, szabadságlevél, fogházlelkész, jelentkezniük, szabadságukat, megállapított, legpiszkosabb, idegállapotot, mozdulataira, államelnököt, elhallgatott, tartózkodtam, visszanyerik, elfelejteni, bizonytalan, prédikáljak, szabadságát, körülnézett, legkonokabb, nagyterembe, bélyegzővel, krisztusban, tizenkilenc, ezeregyszáz, körülmények, megdöbbentő, visszanyeri, befejeztem, félelmetes, papírlapon, pattanásig, elhangzott, eseménytől, megszólalt, olyanoknak, helyzettől, kinyújtott, többiekkel, váratlanul, bűnösöknek, felolvasta, megrögzött, felkereste, papírlapot, keservesen, harmadszor, rendkívüli, , ,
2024.03 2024. április 2024.05
HétKedSzeCsüPénSzoVas
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930 
Blog kereső


Bejegyzések
ma: 0 db bejegyzés
e hónap: 66 db bejegyzés
e év: 328 db bejegyzés
Összes: 35893 db bejegyzés
Kategóriák
 
Keresés
 

bejegyzések címeiben
bejegyzésekben

Archívum
 
Látogatók száma
 
  • Ma: 3113
  • e Hét: 7957
  • e Hónap: 19832
  • e Év: 207634
Szótár
 




Blogok, Videótár, Szótár, Ki Ne Hagyd!, Fecsegj, Tudjátok?, Receptek, Egészség, Praktikák, Jótékony hatások, Házilag, Versek,
© 2002-2024 TVN.HU Kft.