Belépés
kalmanpiroska.blog.xfree.hu
Minden kegyelem. Kovács Kálmán
1968.04.24
Offline
Profil képem!
Linktáram, Blogom, Képtáram, Videótáram, Ismerőseim, Fecsegj
Valóban működik
  2018-08-24 19:21:05, péntek
 
  Valóban működik

Szívesen evangelizálok a városok kocsmanegyedeiben, különösen nyáron. Az ilyen helyeken nyüzsögnek az emberek, egyik bárból a másikba mennek, és készek a beszélgetésre. Atlanta bárnegyedében egyik vasárnap este a közvélemény-kutatási módszeremet alkalmaztam, hogy beszélgetést kezdjek egy 20 év körüli párral. Miután a lány válaszolt a kérdésemre, a fiú így szólt:
- Létezik a menny és a pokol, ha meghalok, én a mennybe jutok, mert betartom a Tízparancsolatot.
Nem tartott sokáig, míg a lényegre tértünk.
- Rendben - kezdtem -, lássuk akkor, milyen eredményt érsz el. Hazudtál már?
- Nem - volt a felelet.
Azt gondoltam: Mi mindnyájan hazudtunk már, te pedig ezzel a válaszoddal is hazudtál. Ezért megkérdeztem:
- Hogy értsem azt a ,,nem"-et?
- Csak megnyújtottam az igazságot.
Azt hitte, megfogott, de én tovább kérdeztem:
- Meddig kellett az igazságot nyújtanod, míg hazugság lett belőle? Elvigyorodott, és beismerte:
- Rendben, már hazudtam.
- Mi lettél így? - kérdeztem.
- Hazug - jött a válasz.
- Loptál már?
- Igen.
- Tehát mi lettél?
- Tolvaj.
- Megkívántál már egy lányt a szívedben?
- Nem - felelte.
De a barátnője rámutatott, és azt mondta:
- Engem már megkívántál!
Ekkor ideges lett és szitkozódott, visszaélt az Úr nevével.
- Egy pillanat - mondtam -, most szegtél meg egy másik parancsolatot. Tehát az állás: 0:4, és még csak négy parancsolatot vizsgáltunk meg. Az ítélet napján tehát vétkes leszel, vagy nem?
Beismerte hogy bűnös, így elképzelheted, hogyan folyt tovább a beszélgetés. A Tízparancsolatot használni valóban nagyon hatásos!
Egyik alkalommal Kansasban prédikáltam, és az istentisztelet végén előrejöttek emberek, hogy bizonyságot tegyenek. Az egyik asszony azt mondta, hogy már 26 éve jár templomba, de most jelentheti ki először, hogy megtisztult bűneitől, és az Úr Jézust elfogadta.
A prédikációban arról beszéltem, hogyan lehet bizonyságtétel alkalmával a Tízparancsolatot felhasználni. Az asszony azt mondta, hogy eddig is tudott Jézusról, csak nem értette meg, miért van szüksége rá. A Tízparancsolat felismertette vele, hogy Isten előtt vétkes, és a kereszthez vezette.
Egy másik alkalommal a Keresztyén Atléták Egyesületének összejövetelén beszéltem a Clemson Egyetemen. Itt mindig nagy öröm előadást tartani, mivel ez egy dinamikus csapat legalább 800 egyetemistával.
Amikor a Tízparancsolatról tartottam előadást, minden egyes parancsolatnál elmagyaráztam, miről is van szó, és kijelentettem, hogy mi mindnyájan megszegtünk minden egyes parancsolatot. Aztán rámutattam arra, hogyan kell a Tízparancsolatot a bizonyságtétel alkalmával használni. Az előadás után odajöttek hozzám az egyetemisták, és kérdéseket tettek fel.
Beszélgetés közben észrevettem, hogy egy fiatalember is odajött, de egy kicsit távolabb megállt. Arckifejezése azt mutatta, hogy beszélni szeretne velem. Amint tudtam, odamentem hozzá, és megkérdeztem, miben lehetek segítségére.
- Én nem vagyok tisztában Istennel - tört ki belőle.
Megkérdeztem, mire gondol:
- Itt vagyok az egyetemi kollégiumban, és semmi mást nem csinálok, csak iszom. Elegen van ebből. Amikor múlt héten a klubban voltam, akkor is annyit ittam, hogy a padlón feküdtem. Akkor Istenhez fordultam, és azt mondtam neki: ,,Istenem, én nem vagyok veled tisztában. Ha ma meghalok, a pokolba jutok, és azt nem akarom."
Nos, ezután pár nappal eljött az én előadásomra, ez volt az első keresztyén rendezvény, amelyen részt vett.
- Szeretnéd megismerni Istent? - kérdeztem tőle.
- Igen, azt szeretném.
- Hazudtál-e már? - tettem fel a kérdést.
- Igen, és tudom, hogy ez nem tetszik Istennek.
Ekkor átvettem vele a Tízparancsolatot, ahogy különben szoktam, és teljesen megfeledkeztem arról, hogy azelőtt 50 perccel már beszéltem róla. Beszéltünk a kereszt szerepéről, megkérdeztem, akar-e változtatni életstílusán, akar-e bűnvallást tenni, és el akarja-e Jézust fogadni személyes Megváltójának?
- Igen, azt akarom - ismételte meg minden kérdésemre.
Ha valaki kész átadni életét Jézusnak, mondd neki, hogy imádkozzék. Azoknak az embereknek, akik készek bűneiket megvallani, és Jézushoz menni, nincs arra szükségük, hogy utánad mondják az imát. Isten működik már a szívükben. Ha pedig nem, akkor nem segít rajtuk, ha utánad elismétlik az ima szavait. Inkább ártana nekik. Hagyd őket egyszerűen imádkozni!
Az ima után beszélgettünk az üdvbizonyosságról. Megkérdeztem, van-e Bibliája, hogy elkezdhesse olvasni. Még nem volt neki. Így odaszólítottam valakit az egyesülettől, és megkértem, segítsen a fiúnak Bibliát szerezni, és egy bibliatanulmányozó körhöz csatlakozni.
Néhány hónappal később megtudtam, hogy ez a fiatalember már az egész Újszövetséget elolvasta! Nagyon fontos megmutatni az embereknek, hogy elveszettek, hogy így elfogadják a megváltást.
Ha a Tízparancsolat által éred el, hogy az emberek bűnvallást tegyenek Isten előtt, akkor megragadják Jézust, és nem engedik el! És éppen ez a cél!

Mark Cahill
 
 
0 komment , kategória:  Történetek  
Címkék: tízparancsolatot, bizonyságtétel, tízparancsolat, összejövetelén, megfeledkeztem, odaszólítottam, egyetemistával, istentisztelet, parancsolatnál, beszélgettünk, kijelentettem, parancsolatot, arckifejezése, elképzelheted, elvigyorodott, megnyújtottam, prédikációban, újszövetséget, megváltójának, elmagyaráztam, egyesületének, bárnegyedében, beszélgetésre, felismertette, evangelizálok, megkérdeztem, egyetemisták, szitkozódott, felhasználni, egyesülettől, életstílusán, kollégiumban, beszélgetést, megkívántál, megszegtünk, változtatni, városok kocsmanegyedeiben, ilyen helyeken, másikba mennek, lány válaszolt, mennybe jutok, lényegre tértünk, igazságot nyújtanod, barátnője rámutatott, pillanat –, másik parancsolatot, ítélet napján, istentisztelet végén, egyik asszony, prédikációban arról, kereszthez vezette, másik alkalommal, Keresztyén Atléták Egyesületének, Clemson Egyetemen, Akkor Istenhez, Mark Cahill,
Új komment
Név:
E-mail cím: ( csak a blog tulajdonosa látja )
Kérem írja be a baloldalon látható számot!
Szöveg:  
 
Betűk: Félkövér Dőlt Kiemelés   Kép: Képbeszúrás   Link: Beszúrás

Mérges Király Szomorú Kiabál Mosoly Kacsintás haha hihi bibibi angyalka ohh... ... buli van... na ki a király? puszika draga baratom... hát ezt nem hiszem el haha-hehe-hihi i love you lol.. nagyon morcika... maga a devil pc-man vagyok peace satanka tuzeske lassan alvas kaos :) bloaoa merges miki idiota .... sir puszika
 
 
Félkövér: [b] Félkövér szöveg [/b]
Dőlt: [i] Dőlt szöveg [/i]
Kiemelés: [c] Kiemelt szöveg [/c]
Képbeszúrás: [kep] http://...../kep.gif [/kep]
Linkbeszúrás: [link] http://tvn.hu [/link]
ReceptBázis
Bulgur gombával és csikemellel...
Epres túrótorta
Mákos-almás süti
Lazac édesköményes-citromos rizottóval
Részeges nyúl
Sült hekk
Zöldséges, tepsis krumpli
Cukkinis, padlizsános egytálétel
Pirított gomba sárgarépával
Sajttal töltött gomba
még több recept
Tudjátok ?
Belétünk a Sárkány évébe, béke vagy nagyobb háború vár ránk?
Még zöld a chili paprikám, ha beviszem a lakásba tovább fejlődik?
Tényleg hasznos gyógynövény a csalán?
Mi a teendő a novemberi Rododendron bimbóval?
Az álmoknak valóban van jelentése?
még több kérdés
Blog Címkék
Tavaszi kép  képre írva  Alázat  Kerüld el az evangélium örömén...  Jó reggelt, jó napot mindenkin...  Hazára minden embernek szükség...  Facebookon kaptam  Png cica  210 éve született a SZÓZAT meg...  A másik dolog,  Facebookon kaptam  Szabolcska Mihály – Ákác...  Jó éjszakát  Még csak most kezdődik a nap  Facebookon kaptam  Segítsük barátainkat, hogy meg...  Facebookon kaptam  Őrizkednünk kell...  Jó éjszakát  Facebookon kaptam Krisztinától  Facebookon kaptam  Png cica  A sors  Akarat  Alvó cicák  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  Szép estét  Kellemes délutánt kívánok  Varga János Veniam - Fontos sz...  Alázat  Facebookon kaptam  s immár én is felragyogva, ért...  Egy hatékony szolga  Facebookon kaptam  A tömeg, a Mester, a módszer, ...  Facebookon kaptam  képre írva  Sose bánj semmit  Nevem  Aki nem dolgozik, ne is egyék  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  Őrizkednünk kell...  Png nő  Alvó cicák  Az igazi szeretetért rendszeri...  210 éve született a SZÓZAT meg...  Fehér virág  Szép álmokat!  George Gordon Lord Byron: Inez...  Miért nem menti meg Jézus a jó...  Facebookon kaptam  Png férfi  Reménység és erő Krisztustól e...  Facebookon kaptam Cs Ildikótó...  Facebookon kaptam  A boldog családok mind hasonló...  Png férfi  Facebookon kaptam  Erdőn  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam Krisztinától  Julian Brass gondolata  Png nő  Facebookon kaptam  Fehér virág  Bertolt Brecht -től idézet  Facebookon kaptam  Idő  Esti kép  Egy lelki imádság  Szép estét  69 éve hunyt el Albert Einstei...  Alázat  Szívem tiéd  Gonosz démon-álarc  Facebookon kaptam  A Megváltó szolgálatában  Gyerekként sokat küzdöttünk az...  A kételkedés kezelése  Nagyi telefonál  Fekete-erdő desszert  A televizió nem a kultúrát kép...  Reménység és erő Krisztustól e...  Illyés Gyula - Milyen hamar.  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam Krisztinától  Gonosz démon-álarc  s immár én is felragyogva, ért...  Hiányzik  Éretlen vers  Facebookon kaptam Krisztinától  George Byron - Ahogy itt jár -...  Gyökössy Endre - Virágok virág...  Nagyon különös  Szép napot kívánok  Varga János Veniam - Fontos sz...  Próbálj meg ... 
Bejegyzés Címkék
városok kocsmanegyedeiben, ilyen helyeken, másikba mennek, lány válaszolt, mennybe jutok, lényegre tértünk, igazságot nyújtanod, barátnője rámutatott, pillanat &#8211, másik parancsolatot, ítélet napján, istentisztelet végén, egyik asszony, prédikációban arról, kereszthez vezette, másik alkalommal, dinamikus csapat, bizonyságtétel alkalmával, előadás után, kicsit távolabb, egyetemi kollégiumban, klubban voltam, padlón feküdtem, pokolba jutok, első keresztyén, kereszt szerepéről, fiúnak Bibliát, egész Újszövetséget, emberek bűnvallást, tízparancsolatot, bizonyságtétel, tízparancsolat, összejövetelén, megfeledkeztem, odaszólítottam, egyetemistával, istentisztelet, parancsolatnál, beszélgettünk, kijelentettem, parancsolatot, arckifejezése, elképzelheted, elvigyorodott, megnyújtottam, prédikációban, újszövetséget, megváltójának, elmagyaráztam, egyesületének, bárnegyedében, beszélgetésre, felismertette, evangelizálok, megkérdeztem, egyetemisták, szitkozódott, felhasználni, egyesülettől, életstílusán, kollégiumban, beszélgetést, megkívántál, megszegtünk, változtatni, megtisztult, válaszoddal, módszeremet, elkezdhesse, elveszettek, megragadják, bizonyságot, prédikáltam, fiatalember, közvélemény, beszélgetés, vizsgáltunk, csatlakozni, észrevettem, előadásomra, alkalmaztam, segítségére, előrejöttek, nyüzsögnek, embereknek, jelentheti, , ,
2024.03 2024. április 2024.05
HétKedSzeCsüPénSzoVas
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930 
Blog kereső


Bejegyzések
ma: 0 db bejegyzés
e hónap: 108 db bejegyzés
e év: 370 db bejegyzés
Összes: 35935 db bejegyzés
Kategóriák
 
Keresés
 

bejegyzések címeiben
bejegyzésekben

Archívum
 
Látogatók száma
 
  • Ma: 6108
  • e Hét: 17819
  • e Hónap: 47131
  • e Év: 234933
Szótár
 




Blogok, Videótár, Szótár, Ki Ne Hagyd!, Fecsegj, Tudjátok?, Receptek, Egészség, Praktikák, Jótékony hatások, Házilag, Versek,
© 2002-2024 TVN.HU Kft.