Belépés
kalmanpiroska.blog.xfree.hu
Minden kegyelem. Kovács Kálmán
1968.04.24
Offline
Profil képem!
Linktáram, Blogom, Képtáram, Videótáram, Ismerőseim, Fecsegj
Túl elfoglalt
  2018-10-03 14:10:56, szerda
 
  Túl elfoglalt

Egy teológiaprofesszor tizenöt fős osztályának tagjai keresztyén szolgálatra készültek. A tanár az egyik óra elején kiosztott a diákoknak egy-egy lepecsételt borítékot, benne utasításokkal.
Öt diák azt az utasítást kapta, hogy késlekedés nélkül menjen keresztül az egyetem területén. A levélben az állt: "15 perce van a cél elérésére. Nincs vesztegetni való ideje. Ne időzzön sehol, ne foglalkozzon mással, különben rosszabb osztályzatot fog kapni!"
A következő öt diák is azt az utasítást kapta, hogy menjen keresztül az egyetem területén, de ők 45 percet kaptak. "Bőven van ideje - szólt a levél - de ne legyen túl lassú!"
Az utolsó öt diák azt az utasítást kapta, hogy valamikor öt óra előtt érjen oda az egyetem túlsó szélére, így mintegy öt órájuk volt a feladat teljesítésére.
Csak azt nem tudták a diákok, hogy a professzor egy közeli egyetem dráma szakos diákjait beszervezte, hogy az egyetemet átszelő út mentén helyezkedjenek el. A drámaszakos diákok azt az utasítást kapták, hogy tegyenek úgy, mintha szenvednének, és nagy bajban lennének.
Az egyik azt tettette, hogy hajléktalan, és ruhára és élelemre van szüksége. Egy másik a fejét fogva ült, s sírt, mintha csak most élt volna át egy szörnyű tragédiát. A harmadik pedig azt játszotta, hogy sürgősen orvosi ellátásra van szüksége.
Elképzelheted, mi történt, miközben a keresztyén szolgálatra készülő diákok megpróbálták teljesíteni a feladatukat. Az első csoportból senki nem állt meg felajánlani a segítségét a "rászorulóknak". A második csoportból ketten álltak meg. A harmadik csoportból azonban mind az öten időt szántak rá, hogy segítsenek.

Alkalmazás: A mai rohanó világban nem csoda, hogy sok embernek nehezére esik azt tenni, amit Isten akar. A legtöbben egyszerűen túl elfoglaltak. De vajon ez az elfoglaltság egyszerűen csak a modern élet elkerülhetetlen része - vagy pedig bűn?
Mindannyian eldönthetjük, hogyan éljük az életünket. Dönthetünk úgy, hogy helyet adunk Istennek és a szolgálatnak, amire hívott bennünket - vagy választhatunk más dolgokat... később pedig szembesülünk majd a következményekkel.

Wayne Rice
 
 
0 komment , kategória:  Történetek  
Címkék: elkerülhetetlen, helyezkedjenek, rászorulóknak, teljesítésére, elképzelheted, utasításokkal, választhatunk, elfoglaltság, megpróbálták, szolgálatnak, osztályzatot, szembesülünk, eldönthetjük, szenvednének, foglalkozzon, vesztegetni, elfoglaltak, hajléktalan, felajánlani, feladatukat, mindannyian, drámaszakos, szolgálatra, osztályának, beszervezte, teljesíteni, lepecsételt, professzor, keresztyén, csoportból, segítsenek, alkalmazás, segítségét, egyszerűen, dönthetünk, késlekedés, diákoknak egy-egy, utasítást kapta, egyetem területén, egyetem túlsó, feladat teljesítésére, közeli egyetem, egyetemet átszelő, drámaszakos diákok, utasítást kapták, fejét fogva, szörnyű tragédiát, harmadik pedig, keresztyén szolgálatra, első csoportból, második csoportból, harmadik csoportból, Wayne Rice,
Új komment
Név:
E-mail cím: ( csak a blog tulajdonosa látja )
Kérem írja be a baloldalon látható számot!
Szöveg:  
 
Betűk: Félkövér Dőlt Kiemelés   Kép: Képbeszúrás   Link: Beszúrás

Mérges Király Szomorú Kiabál Mosoly Kacsintás haha hihi bibibi angyalka ohh... ... buli van... na ki a király? puszika draga baratom... hát ezt nem hiszem el haha-hehe-hihi i love you lol.. nagyon morcika... maga a devil pc-man vagyok peace satanka tuzeske lassan alvas kaos :) bloaoa merges miki idiota .... sir puszika
 
 
Félkövér: [b] Félkövér szöveg [/b]
Dőlt: [i] Dőlt szöveg [/i]
Kiemelés: [c] Kiemelt szöveg [/c]
Képbeszúrás: [kep] http://...../kep.gif [/kep]
Linkbeszúrás: [link] http://tvn.hu [/link]
ReceptBázis
Bulgur gombával és csikemellel...
Epres túrótorta
Mákos-almás süti
Lazac édesköményes-citromos rizottóval
Részeges nyúl
Sült hekk
Zöldséges, tepsis krumpli
Cukkinis, padlizsános egytálétel
Pirított gomba sárgarépával
Sajttal töltött gomba
még több recept
Tudjátok ?
Belétünk a Sárkány évébe, béke vagy nagyobb háború vár ránk?
Még zöld a chili paprikám, ha beviszem a lakásba tovább fejlődik?
Tényleg hasznos gyógynövény a csalán?
Mi a teendő a novemberi Rododendron bimbóval?
Az álmoknak valóban van jelentése?
még több kérdés
Blog Címkék
A másik dolog,  Nagyi telefonál  Nem tudhatod  Gonosz démon-álarc  Facebookon kaptam  Bounty krémes  Facebookon kaptam  Alvó cicák  Az a nap, amelyik nevetés nélk...  s immár én is felragyogva, ért...  Paul David Tripp Április 19  Png telefon  Facebookon kaptam  Adakozás  Csak a fogyatkozás látható  Tavaszi kép  Nagyi telefonál  Weöres Sándor - A hársfa mind ...  Facebookon kaptam  Az igazi szeretetért rendszeri...  Az igazi szeretetért rendszeri...  Facebookon kaptam  Akarat  Bounty krémes  Facebookon kaptam  Png csokor  A nemzeti hovatartozás kulturá...  Neked tudnod kell  Mindig jusson idő nevetni  Png virág  Png ház  Idő  Örülök, hogy látlak!  Neked tudnod kell  Nem számIt  Facebookon kaptam  Akarat  Facebookon kaptam  Nagyi telefonál  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  Szívem  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  Egy lelki imádság  Szép estét kedves látogatóimna...  Facebookon kaptam  Adakozás  Popper Péter szavai  Paul David Tripp Április 19  Png telefon  Kaffka_Margit  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  Julian Brass gondolata  Facebookon kaptam Cs Ildikótól  Facebookon kaptam  Tavaszi kép  Png nő  Gyökössy Endre - Virágok virág...  Facebookon kaptam Cs Ildikótó...  Nagyi telefonál  Szép estét kedves látogatóimna...  Akarat  Fehér virág  Png férfi  Irgalom és ítélet  Az engedelmesség miért nem vál...  Akarat  Png cica  George Gordon Lord Byron: Inez...  Egy bizonyos határt  Paul David Tripp Április 20  Paul David Tripp Április 21  Png fotel  Kövesd a cowboyt!  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  Paul David Tripp Április 19  Radikális szeretet  Fekete István - Akác  Png virág  Facebookon kaptam  Nagyi telefonál  Minden harmadik...  Mindig jusson idő nevetni  A másik dolog,  George Gordon Lord Byron: Inez...  Facebookon kaptam  Szép estét kedves látogatóimna...  Esti kép  Illyés Gyula - Milyen hamar.  Fekete-erdő desszert  Nem méltó hozzád  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  Irgalom és ítélet 
Bejegyzés Címkék
diákoknak egy-egy, utasítást kapta, egyetem területén, egyetem túlsó, feladat teljesítésére, közeli egyetem, egyetemet átszelő, drámaszakos diákok, utasítást kapták, fejét fogva, szörnyű tragédiát, harmadik pedig, keresztyén szolgálatra, első csoportból, második csoportból, harmadik csoportból, öten időt, legtöbben egyszerűen, elfoglaltság egyszerűen, modern élet, elkerülhetetlen, helyezkedjenek, rászorulóknak, teljesítésére, elképzelheted, utasításokkal, választhatunk, elfoglaltság, megpróbálták, szolgálatnak, osztályzatot, szembesülünk, eldönthetjük, szenvednének, foglalkozzon, vesztegetni, elfoglaltak, hajléktalan, felajánlani, feladatukat, mindannyian, drámaszakos, szolgálatra, osztályának, beszervezte, teljesíteni, lepecsételt, professzor, keresztyén, csoportból, segítsenek, alkalmazás, segítségét, egyszerűen, dönthetünk, késlekedés, keresztül, tragédiát, utasítást, következő, ellátásra, területén, játszotta, legtöbben, diákoknak, életünket, valamikor, kiosztott, készültek, elérésére, borítékot, bennünket, egyetemet, elfoglalt, diákjait, miközben, tettette, harmadik, szüksége, lennének, tegyenek, sürgősen, élelemre, rosszabb, embernek, világban, nehezére, istennek, dolgokat, , ,
2024.03 2024. április 2024.05
HétKedSzeCsüPénSzoVas
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930 
Blog kereső


Bejegyzések
ma: 0 db bejegyzés
e hónap: 108 db bejegyzés
e év: 370 db bejegyzés
Összes: 35935 db bejegyzés
Kategóriák
 
Keresés
 

bejegyzések címeiben
bejegyzésekben

Archívum
 
Látogatók száma
 
  • Ma: 3980
  • e Hét: 15691
  • e Hónap: 45003
  • e Év: 232805
Szótár
 




Blogok, Videótár, Szótár, Ki Ne Hagyd!, Fecsegj, Tudjátok?, Receptek, Egészség, Praktikák, Jótékony hatások, Házilag, Versek,
© 2002-2024 TVN.HU Kft.