Belépés
pacsakute.blog.xfree.hu
A szeretet ellen nincs fegyver. Czeizel Ilona
1954.01.05
Offline
Profil képem!
Linktáram, Blogom, Képtáram, Videótáram, Ismerőseim, Fecsegj
A húgyúti fertőzésekről
  2018-10-03 19:26:36, szerda
 
  Felfázás

Gyakori vizelési inger, vizeletürítéskor jelentkező fájdalom, büdös vizelet kíséri.

Oka: anatómiai eltérés, meghűlés (különösen a lábak és a medence), lelki feszültség, korábbi nátha vagy bélfertőzés.

Alkatilag azok hajlamosak rá, akiknek labilis a hőháztartása (gyakran hideg a kezük-lábuk nem fáznak akkor sem, ha lehűlnek). Nemegyszer találunk köztük olyanokat, akiknek gyakorta felső légúti fertőzése van, fül-orr-gégészeti szövődményekkel. A bélflóra rendezetlensége, a gyakori cukorfogyasztás és a kevés folyadékbevitel szintén hajlamosító tényezők.

ÉRDEKES! Más megközelítésben: az illető hőszervezete (mint a szellemi-lelki élet hordozója) nem tudja kellően áthatni a test alsó részét. A heveny gyulladás pedig olyan kísérletnek tekinthető, mely igyekszik ezt a gyengeséget leküzdeni. A természetes módszerekkel történő kezelés célja az, hogy a gyógymód hatására ne károsodjanak a szervek, ám általa és utána kiegyensúlyozott és stabil működés jöjjön létre.

JÓ TUDNI: az E. coli nevű baktériumok egészséges gyerekeknél és felnőtteknél a bélflóra természetes részét képezik, azonban a húgyutakban már nem helyénvalók. Azon, hogy ezek a baktériumok ne kerüljenek nagy számban az alsó húgyutakba, és onnan ne jussanak fel a vesébe, az immunrendszer és a szervezet anatómiai felépítéséért, működési egyensúlyáért felelős erők munkálkodnak. Ha ezek blokkoltak vagy a kelleténél gyengébbek, akkor hatolhatnak be idegen kórokozók olyan helyre, ahova különben nem tartoznak.

A kezelés különböző síkokon történhet

A húgyúti szervekhez kapcsolódó hőszervezet serkentésével, vagyis melegítő külső beavatkozásokkal (lábfürdők, pakolások). Figyeljünk a kellően meleg öltözkődésre és táplálkozásra is. Gyógyszerként foszfor adható potenciált formában.

Az immunrendszer (rossz helyen lévő baktériumokkal szemben) működésének erősítése növényi (Thuja, Dulcamara, Juniperus) szerekkel, Mercurius vivus-szal, vagy a baktérium megfelelő nozodájával.

A lelki érzékenység és fájdalomérzet csökkentése homeopátiás állati készítmények által (Cantharis, Apis, Lachesis) történhet. Ám lényeges a szervezet lelki erejének harmonizálása, erősítése is. Akármilyen furcsán hangzik is, ide tartozik a családi konfliktusok oldása, az idegességgel és a túlzott intellektuális ingerekkel való helyes bánásmód elsajátítása is.

A szervképző erők serkentése (Argentum, Equisetum, Solidago, Vesica urinaria ...)

Ha így építjük fel a kezelést, akkor a beteg öngyógyító erejét támogatjuk, irányítjuk, serkentjük először.

A szövődménymentes fertőzések kezelése

A hólyagtájra tett előmelegített eukaliptuszolajos kendő ellazítja a feszült, ingerelt izomzatot, csökkenti a fájdalmat, aktiválja a helyi immunrendszert, melegít.

Elkészítése: egy csepp koncentrált illóolajat felhígítunk 9 csepp olíva- vagy napraforgó olajjal, ezt a keveréket csepegtetjük pamutzsebkendőre.

Ilyenkor ajánlatos naponta gyerkeknek 1, felnőtteknek 2 liter meleg teát meginni.

Mely teafüvek jönnek még szóba?

Medveszőlőlevél, áfonyalevél, áfonyabogyó, porcikafű, vadárvácskafű, porcsinfű, nyírfalevél, kerekrepkényfű, kamillavirág, iglicgyökér, fagyöngy, tarackgyökér, cickafarkfű, édesgyökér.
Az Aktimuntea különösen alkalmas e fertőzések kezelésére.
Természetesen az édes grépfrútmagkivonat, az Echinacea és a macskakarom is szóba jön heveny esetben.
Használhatunk gyógynövényes összetételű kivonatot is.
A kamillás ülőfürdő is jó, mert fájdalomcsillapító hatása mellett gyulladáscsökkentő is.

FIGYELEM! Nem szabad elfelejteni a hőháztartás ápolását: uszoda kerülése, meleg zokni, lábbeli, melegítő lábfürdő emelkedő hőmérséklettel, meleg ételek és italok. A gyömbérporos, mustárlisztes meleg lábfürdő igen hatékony. Idült esetekben gyakori a gerinc alsó szakaszának (10-12. mellkasi csigolya) blokkja. Ilyenkor a manuálmedicina, oszteopátia és chiropraktika segít.

A potenciált szerek közül a fentieken kívül leggyakrabban még a homeopátiás sajátvérkezelés, a Sarsaparilla, Lycopodium, Chimophilia, Capsicum, Pareira brava, Acidum nitricum, Acidum phos., Acidum formicicum, Hepar sulf. és Terebinthia jön szóba.

EXTRA TIPP: kúra váltott teákkal

A baktériumok és a vírusok viszonylag szűk pH-tartományú közegre specializálódtak. Ha a pH 1-2-vel megváltozik vagy ingadozik, azt nem bírják, és szaporodásuk leáll, adott esetben el is pusztulnak a kórokozók.

Készítsünk két termoszkannába kétféle meleg teát. Az egyik legyen lúgos (zsurlófű, csalán stb...), a másik savas (zöld tea, csersavas fekete tea ...). Ürítsük ki a hólyagot, és igyunk meg 3-4 dl teát az egyik kannából. Ez a folyadék kb. 1/2 óra alatt leérkezik a hólyagba, és ott megteremti a lúgos vagy savas közeget. Amikor ettől a hólyag megtelt, ürítsük ki, és igyunk meg 3-4 dl teát a másik kannából. Úgy 15-20 perc múlva ürítsük ki még egyszer a vizeletet, hogy lehetőleg ne keveredjen a hólyagba érkező kétféle tea hatása. Így további 15-30 perc után kialakul a hólyagban az ellentétes pH-érték (az ingadozás elérheti a 4-5-öt). Akinek ez túl bonyolult, az napi 3-4x váltsa csak fel a teákat.

JÓ TUDNI!

Gyakran van úgy, hogy a vizeletben nem mutatható ki kórokozó, de még csak fehérvérsejtek sem nagyon. Ilyenkor gyakran valamilyen lelki esemény (feszültség, túlterheltség, baleset, sokk) áll a gyakori vizelési inger vagy fájdalmas vizeletürítés hátterében (pollakisuria). Ennek oldására a relaxáció, az akupunktúra, akupresszúra, egyes masszázsok, a kineziológia és a pszichoterápia jön szóba.
Forrás : Link
 
 
0 komment , kategória:   Betegségekről  
Címkék: pamutzsebkendőre, beavatkozásokkal, szövődménymentes, kiegyensúlyozott, vizeletürítéskor, specializálódtak, medveszőlőlevél, rendezetlensége, cukorfogyasztás, sajátvérkezelés, szövődményekkel, folyadékbevitel, megközelítésben, immunrendszert, manuálmedicina, termoszkannába, hőmérséklettel, pszichoterápia, kerekrepkényfű, fehérvérsejtek, intellektuális, baktériumokkal, leggyakrabban, túlterheltség, vadárvácskafű, vizeletürítés, mustárlisztes, előmelegített, természetesen, felépítéséért, chiropraktika, immunrendszer, gyógynövényes, használhatunk, fájdalomérzet, harmonizálása, bélflóra rendezetlensége, gyakori cukorfogyasztás, kevés folyadékbevitel, illető hőszervezete, szellemi-lelki élet, test alsó, heveny gyulladás, gyengeséget leküzdeni, természetes módszerekkel, gyógymód hatására, bélflóra természetes, alsó húgyutakba, szervezet anatómiai, kelleténél gyengébbek, kezelés különböző, húgyúti szervekhez, EXTRA TIPP,
Új komment
Név:
E-mail cím: ( csak a blog tulajdonosa látja )
Kérem írja be a baloldalon látható számot!
Szöveg:  
 
Betűk: Félkövér Dőlt Kiemelés   Kép: Képbeszúrás   Link: Beszúrás

Mérges Király Szomorú Kiabál Mosoly Kacsintás haha hihi bibibi angyalka ohh... ... buli van... na ki a király? puszika draga baratom... hát ezt nem hiszem el haha-hehe-hihi i love you lol.. nagyon morcika... maga a devil pc-man vagyok peace satanka tuzeske lassan alvas kaos :) bloaoa merges miki idiota .... sir puszika
 
 
Félkövér: [b] Félkövér szöveg [/b]
Dőlt: [i] Dőlt szöveg [/i]
Kiemelés: [c] Kiemelt szöveg [/c]
Képbeszúrás: [kep] http://...../kep.gif [/kep]
Linkbeszúrás: [link] http://tvn.hu [/link]
ReceptBázis
Bulgur gombával és csikemellel...
Epres túrótorta
Mákos-almás süti
Lazac édesköményes-citromos rizottóval
Részeges nyúl
Sült hekk
Zöldséges, tepsis krumpli
Cukkinis, padlizsános egytálétel
Pirított gomba sárgarépával
Sajttal töltött gomba
még több recept
Tudjátok ?
Belétünk a Sárkány évébe, béke vagy nagyobb háború vár ránk?
Még zöld a chili paprikám, ha beviszem a lakásba tovább fejlődik?
Tényleg hasznos gyógynövény a csalán?
Mi a teendő a novemberi Rododendron bimbóval?
Az álmoknak valóban van jelentése?
még több kérdés
Blog Címkék
Apu  Ratkós beszületései a szereplő...  Sir Andrew Lloyd Webber  A szeretetről  Az erdőterápia egészségre gyak...  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  Alvó baby  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  Paul David Tripp Március 26  Facebookon kaptam  Paul David Tripp Március 27  Az angyali üdvözlet  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  Sir Andrew Lloyd Webber  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  Manna OWell tollából  A tavasz nem csak önmagában sz...  Facebookon kaptam  Sir Andrew Lloyd Webber  Esti kép  Kosztolányi Dezső: A komédiás ...  Facebookon kaptam  A nagy természet  Magyarországon 1978 óta ünnepe...  Képes idézet !  Facebookon kaptam  A máj egészségének javítása te...  Az a nap, amelyik nevetés nélk...  Ne hagyd  Nagyon furcsa szeretni valaki...  Ne hagyd  Jó éjszakát  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  Jó éjszakát  virágvasárnap  Facebookon kaptam  Az időszakos böjt és a vérnyom...  Óraállítás  Zilahy Lajos - A régi ház küsz...  Kőrösi Csoma Sándor gondolata  Maci az északi fény alatt  Facebookon kaptam  Reményik Sándor: Itt most virá...  Az idegen országok éghajlata  Boldogság  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  Szívet megérintő . . .  Esti képek  A nagyhét eseményei  Facebookon kaptam  képre írva  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  Március 25. - Gyümölcsoltó Bol...  Egy hét kihagyás  Facebookon kaptam  Esti kép  Graffiti bölcsesség  Nem látom őket  képre írva  Öröknek hinni . . .  Kosztolányi Dezső: A komédiás ...  képre írva  Az út  Esti kép  Színház az egész világ,  Nem látom őket  Agárdi Gábor gondolata  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  Egy imádság Ágoston Vallomások...  Alvó kutya  Mire jók ?  képre írva  Facebookon kaptam Cs Ildikótól  virágvasárnap  Szívet megérintő . . .  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  Az izmaink nem csak testmozgás...  Esti kép  Facebookon kaptam  Reményik Sándor: Itt most virá...  Fotó: Fiatal pár (Szék –...  Facebookon kaptam Cs Ildikótól  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam Cs Ildikótól  Sir Andrew Lloyd Webber  Alvó baby 
Bejegyzés Címkék
bélflóra rendezetlensége, gyakori cukorfogyasztás, kevés folyadékbevitel, illető hőszervezete, szellemi-lelki élet, test alsó, heveny gyulladás, gyengeséget leküzdeni, természetes módszerekkel, gyógymód hatására, bélflóra természetes, alsó húgyutakba, szervezet anatómiai, kelleténél gyengébbek, kezelés különböző, húgyúti szervekhez, kellően meleg, baktérium megfelelő, lelki érzékenység, szervezet lelki, családi konfliktusok, túlzott intellektuális, szervképző erők, beteg öngyógyító, szövődménymentes fertőzések, hólyagtájra tett, helyi immunrendszert, csepp koncentrált, keveréket csepegtetjük, kamillás ülőfürdő, hőháztartás ápolását, gerinc alsó, potenciált szerek, fentieken kívül, homeopátiás sajátvérkezelés, vírusok viszonylag, egyik legyen, másik savas, egyik kannából, lúgos vagy, hólyag megtelt, másik kannából, hólyagba érkező, ellentétes pH-érték, ingadozás elérheti, napi 3-4x, gyakori vizelési, pamutzsebkendőre, beavatkozásokkal, szövődménymentes, kiegyensúlyozott, vizeletürítéskor, specializálódtak, medveszőlőlevél, rendezetlensége, cukorfogyasztás, sajátvérkezelés, szövődményekkel, folyadékbevitel, megközelítésben, immunrendszert, manuálmedicina, termoszkannába, hőmérséklettel, pszichoterápia, kerekrepkényfű, fehérvérsejtek, intellektuális, baktériumokkal, leggyakrabban, túlterheltség, vadárvácskafű, vizeletürítés, mustárlisztes, előmelegített, természetesen, felépítéséért, chiropraktika, immunrendszer, gyógynövényes, használhatunk, fájdalomérzet, harmonizálása, gyógyszerként, serkentésével, egyensúlyáért, táplálkozásra, konfliktusok, tarackgyökér, kamillavirág, készítmények, sarsaparilla, idegességgel, hőszervezete, károsodjanak, öltözkődésre, szaporodásuk, munkálkodnak, gyömbérporos, csepegtetjük, , ,
2024.02 2024. Március 2024.04
HétKedSzeCsüPénSzoVas
 123
45678910
11121314151617
18192021222324
25262728293031
Blog kereső


Bejegyzések
ma: 0 db bejegyzés
e hónap: 137 db bejegyzés
e év: 472 db bejegyzés
Összes: 49265 db bejegyzés
Kategóriák
 
Keresés
 

bejegyzések címeiben
bejegyzésekben

Archívum
 
Látogatók száma
 
  • Ma: 536
  • e Hét: 5777
  • e Hónap: 25639
  • e Év: 201514
Szótár
 




Blogok, Videótár, Szótár, Ki Ne Hagyd!, Fecsegj, Tudjátok?, Receptek, Egészség, Praktikák, Jótékony hatások, Házilag, Versek,
© 2002-2024 TVN.HU Kft.