Belépés
pacsakute.blog.xfree.hu
A szeretet ellen nincs fegyver. Czeizel Ilona
1954.01.05
Offline
Profil képem!
Linktáram, Blogom, Képtáram, Videótáram, Ismerőseim, Fecsegj
Demenciacsökkentő táplálékok
  2018-10-05 14:13:16, péntek
 
 



Ahogy idősödünk, úgy olyan kognitív károsodások következhetnek be, amelyek az évek múlásával demenciához vagy Alzheimer-kórhoz vezethetnek. A kutatások azt igazolják, hogy a tápanyaghiány és az egészségtelen táplálkozás jelentős szerepet játszik ezeknek a betegségeknek a kialakulásában. Szakértők szerint a nem megfelelő étrend akár még a dohányzás okozta káros hatásokat is elérheti, illetve meghaladhatja. Azonban a megfelelő táplálkozás megakadályozhatja mind a demencia, mind az Alzheimer-kór kialakulását.

A polifenolokban gazdag étrend csökkenti az Alzheimer-kór kockázatát. A polifenolok az agy egészséges táplálékainak számítanak. A leghatékonyabb táplálékok az Alzheimer-kór megelőzésére a sötétzöld leveles zöldségek, az egyszeresen telítetlen zsírok és halak, valamint az egyszerű cukrok és a telített zsírok alacsony bevitele.

A halak, különösen a hidegvízi fajok nagy mennyiségben tartalmazzák az EPA és a DHA omega-3 zsírsavakat, amelyek csökkentik a gyulladást és elősegítik a sejtek közötti hatékony jelátvitelt. Ezeknek a táplálékoknak a rendszeres fogyasztása jobb agyi funkciót képesek biztosítani.

A zöld leveles zöldségek gazdagok K-vitaminban, amely egy szintén fontos tényező az agy egészségének megőrzésében. Ezen kívül ezek a zöldségek gazdagok folsavban és béta-karotinban, amelyek csökkenteni képesek a kognitív hanyatlás mértékét. Magas magnéziumszinttel is rendelkeznek, ami az Alzheimer-kór kialakulásának késleltetésében játszhat kiemelkedő szerepet.

A többi zöldség is hasznos lehet az emberi szervezet számára, hiszen fontos tápanyagokat tartalmaznak, amelyek szintén javíthatják a kognitív funkciókat. Például a kelbimbó K-vitaminban gazdag, a karfiolban sok kolin van. Ezek javítani képesek a memóriát, elősegítik a jobb érvelést és a logikus gondolkodást.

A bogyós gyümölcsök antioxidánsokban gazdagok. A flavonoidok, a kvercetin és a resveratrol hozzájárulnak az agyi neuronok közötti kapcsolat számának növeléséhez, miközben megakadályozzák az amiloid plakkok kialakulását, amely az Alzheimer-kórban szenvedő betegek agyára oly jellemző. Az áfonya, a málna, a szamóca is javítja a kognitív teljesítményt és védelmet nyújt az időskori szenilitás ellen.

A diófélék és a magvak egyszeresen telítetlen zsírokban és E-vitaminban gazdagok, amelyek megakadályozzák az oxidatív károsodást.

A rostokban gazdag hüvelyesek B-komplex-vitaminokban gazdagok, amelyek szintén részt vesznek az idegrendszer egészségének megőrzésében. A teljes kiőrlésű gabonatermékek pedig az agy vérellátását növelik, miközben a szív egészségét is védik.

Az olívaolaj a gyulladás és az oxidatív stressz ellen nyújt védelmet, és így a kognitív hanyatlást előzhetjük meg általa.

Egyes vitaminok és ásványi anyagok is hasznosak lehetnek az agyat érintő betegségek kialakulása ellen. A B12-vitamin az agysejteket védi. A D-vitamin csökkenti a gyulladást, erős antioxidáns, amely az idegek számára fontos vitamin. A melatonin védelmet nyújt a kognitív károsodással szemben és csökkenti az oxidatív stresszt az agyban. A koenzim-Q10 pedig segítséget nyújt az amiloid plakkok kialakulása ellen.
Forrás : Link
 
 
0 komment , kategória:  Natúr kezelések  
Címkék: antioxidánsokban, megakadályozzák, késleltetésében, kialakulásának, leghatékonyabb, kialakulásában, gabonatermékek, polifenolokban, következhetnek, teljesítményt, táplálékoknak, táplálékainak, egészségtelen, hozzájárulnak, tápanyaghiány, betegségeknek, meghaladhatja, egészségének, kialakulását, megelőzésére, megőrzésében, vérellátását, tartalmazzák, gondolkodást, károsodással, mennyiségben, idegrendszer, vitaminokban, tartalmaznak, rendelkeznek, tápanyagokat, biztosítani, javíthatják, növeléséhez, fogyasztása, károsodások, évek múlásával, egészségtelen táplálkozás, dohányzás okozta, megfelelő táplálkozás, polifenolokban gazdag, leghatékonyabb táplálékok, sötétzöld leveles, egyszeresen telítetlen, egyszerű cukrok, telített zsírok, hidegvízi fajok, sejtek közötti, rendszeres fogyasztása, zöld leveles, szintén fontos, zöldségek gazdagok,
Új komment
Név:
E-mail cím: ( csak a blog tulajdonosa látja )
Kérem írja be a baloldalon látható számot!
Szöveg:  
 
Betűk: Félkövér Dőlt Kiemelés   Kép: Képbeszúrás   Link: Beszúrás

Mérges Király Szomorú Kiabál Mosoly Kacsintás haha hihi bibibi angyalka ohh... ... buli van... na ki a király? puszika draga baratom... hát ezt nem hiszem el haha-hehe-hihi i love you lol.. nagyon morcika... maga a devil pc-man vagyok peace satanka tuzeske lassan alvas kaos :) bloaoa merges miki idiota .... sir puszika
 
 
Félkövér: [b] Félkövér szöveg [/b]
Dőlt: [i] Dőlt szöveg [/i]
Kiemelés: [c] Kiemelt szöveg [/c]
Képbeszúrás: [kep] http://...../kep.gif [/kep]
Linkbeszúrás: [link] http://tvn.hu [/link]
ReceptBázis
Bulgur gombával és csikemellel...
Epres túrótorta
Mákos-almás süti
Lazac édesköményes-citromos rizottóval
Részeges nyúl
Sült hekk
Zöldséges, tepsis krumpli
Cukkinis, padlizsános egytálétel
Pirított gomba sárgarépával
Sajttal töltött gomba
még több recept
Tudjátok ?
Belétünk a Sárkány évébe, béke vagy nagyobb háború vár ránk?
Még zöld a chili paprikám, ha beviszem a lakásba tovább fejlődik?
Tényleg hasznos gyógynövény a csalán?
Mi a teendő a novemberi Rododendron bimbóval?
Az álmoknak valóban van jelentése?
még több kérdés
Blog Címkék
Albert Einstein gondolata  Németh László tollából  Alázat  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  Paul David Tripp Április 20  Facebookon kaptam  Alázat  Facebookon kaptam  Julian Brass gondolata  A jó emberek mindig szépek mar...  Az engedelmesség miért nem vál...  Png lepke  Paul David Tripp Április 19  Png virág  A kételkedés kezelése  Facebookon kaptam  Zilahy Lajos gondolata  Nagyi telefonál  Julian Brass gondolata  Amikor Jézus rátapos a lábadra  Png ház  Szép estét kedves látogatóimna...  69 éve hunyt el Albert Einstei...  A boldog családok mind hasonló...  Hazára minden embernek szükség...  Garai Gábor - Takarítás  Facebookon kaptam  Mindig jusson idő nevetni  Erdőn  Facebookon kaptam  Szép estét kedves látogatóimna...  Az a nap, amelyik nevetés nélk...  Facebookon kaptam Krisztinától  Facebookon kaptam Krisztinától  Nem méltó hozzád  Szabolcska Mihály – Ákác...  Szép napot kívánok  Az igazi szeretetért rendszeri...  Szép estét kedves látogatóimna...  Akarat  Jó éjszakát  Png telefon  Akarat  Png telefon  Az igazi szeretetért rendszeri...  Nagyi telefonál  Neked tudnod kell  képre írva  Kerüld el az evangélium örömén...  Esti kép  Szép estét  Facebookon kaptam  Png virág  Szép estét kedves látogatóimna...  Facebookon kaptam Mírjam barát...  Paul David Tripp Április 20  képre írva  Mi lenne ha  A Megváltó szolgálatában  A boldog családok mind hasonló...  A sors  Png férfi  Facebookon kaptam  Alvó cicák  Facebookon kaptam  Szívem tiéd  210 éve született a SZÓZAT meg...  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  Régi emberek, akikre máig büsz...  Facebookon kaptam Annuska bar...  Nem méltó hozzád  Kiss Éva - Amerre a ház lelke ...  A boldog családok mind hasonló...  Facebookon kaptam  Kaffka_Margit  Szép álmokat!  Leonardo da Vinci gondolata  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  Mit beszél, nem értem, hogy m...  Egy lelki imádság  Amikor Jézus rátapos a lábadra  A másik dolog,  Facebookon kaptam Cs Ildikótól  képre írva  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  Png cica  Facebookon kaptam  Png nő  Fekete-erdő desszert  Egy maradéktalanul uralt világ  Jó éjszakát  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  Bounty krémes  Akik bántanak téged 
Bejegyzés Címkék
évek múlásával, egészségtelen táplálkozás, dohányzás okozta, megfelelő táplálkozás, polifenolokban gazdag, leghatékonyabb táplálékok, sötétzöld leveles, egyszeresen telítetlen, egyszerű cukrok, telített zsírok, hidegvízi fajok, sejtek közötti, rendszeres fogyasztása, zöld leveles, szintén fontos, zöldségek gazdagok, kognitív hanyatlás, többi zöldség, emberi szervezet, kognitív funkciókat, kelbimbó K-vitaminban, jobb érvelést, logikus gondolkodást, bogyós gyümölcsök, resveratrol hozzájárulnak, agyi neuronok, amiloid plakkok, kognitív teljesítményt, időskori szenilitás, magvak egyszeresen, oxidatív károsodást, rostokban gazdag, idegrendszer egészségének, teljes kiőrlésű, szív egészségét, oxidatív stressz, kognitív hanyatlást, agyat érintő, agysejteket védi, idegek számára, melatonin védelmet, kognitív károsodással, oxidatív stresszt, koenzim-Q10 pedig, antioxidánsokban, megakadályozzák, késleltetésében, kialakulásának, leghatékonyabb, kialakulásában, gabonatermékek, polifenolokban, következhetnek, teljesítményt, táplálékoknak, táplálékainak, egészségtelen, hozzájárulnak, tápanyaghiány, betegségeknek, meghaladhatja, egészségének, kialakulását, megelőzésére, megőrzésében, vérellátását, tartalmazzák, gondolkodást, károsodással, mennyiségben, idegrendszer, vitaminokban, tartalmaznak, rendelkeznek, tápanyagokat, biztosítani, javíthatják, növeléséhez, fogyasztása, károsodások, egyszeresen, táplálkozás, zsírsavakat, demenciához, resveratrol, kialakulása, antioxidáns, csökkenteni, agysejteket, vezethetnek, jelátvitelt, polifenolok, flavonoidok, csökkentik, , ,
2024.03 2024. április 2024.05
HétKedSzeCsüPénSzoVas
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930 
Blog kereső


Bejegyzések
ma: 0 db bejegyzés
e hónap: 48 db bejegyzés
e év: 529 db bejegyzés
Összes: 49322 db bejegyzés
Kategóriák
 
Keresés
 

bejegyzések címeiben
bejegyzésekben

Archívum
 
Látogatók száma
 
  • Ma: 7507
  • e Hét: 16289
  • e Hónap: 47775
  • e Év: 252476
Szótár
 




Blogok, Videótár, Szótár, Ki Ne Hagyd!, Fecsegj, Tudjátok?, Receptek, Egészség, Praktikák, Jótékony hatások, Házilag, Versek,
© 2002-2024 TVN.HU Kft.