Belépés
pacsakute.blog.xfree.hu
A szeretet ellen nincs fegyver. Czeizel Ilona
1954.01.05
Offline
Profil képem!
Linktáram, Blogom, Képtáram, Videótáram, Ismerőseim, Fecsegj
Diófélék - szív és érrendszer
  2019-01-02 19:15:48, szerda
 
 



A diófélék szív- és érrendszerre gyakorolt jótékony hatásai :

A diófélék kiváló forrásai a fehérjének, egészséges zsíroknak, vitaminoknak, ásványi anyagoknak, és számos egészségre gyakorolt pozitív hatást kínálnak, különösen a szív- és érrendszer tekintetében. Azonban sokan kerülik fogyasztásukat a relatíve magas kalóriatartalmuk miatt. Ez a probléma könnyen megoldható, ha a diófélékkel helyettesítünk más élelmiszereket, vagy csökkentett kalóriatartalmú ételekhez adjuk hozzá.

A legújabb tanulmányok szerint a diófélék segítenek megfékezni az étvágyat a szerotoninszint növelő hatásuk révén.

Rengeteg rostot tartalmaznak, ami fokozza a teltségérzetet. A rostok továbbá fontos szerepet játszanak a cukorbetegség megelőzésében.

A diófélék omega-3 zsírsavakban gazdagok és E-vitamint tartalmaznak, amely segít megállítani az artériás lerakódás felgyülemlését. Az artériás plakk vezethet mellkasi fájdalomhoz, koszorúér-betegséghez és szívrohamhoz.

A dió tekinthető a diófélék királyának az egészségügyi előnyei miatt. A diónak legmagasabb az antioxidáns tartalma, melyek 15-ször hatásosabbak az E-vitaminnál - ami erőteljes antioxidáns hatásáról híres és védi a szervezetet a szabad gyökök által okozott károsodásoktól. Úgy tartják, hogy már napi hét dió elfogyasztása is elegendő a jótékony hatások eléréséhez.

Számos tanulmány igazolja a mandula jótékony hatását az egészségre. Magas antioxidáns tartalmú, jó fehérjeforrás és bőséges mennyiségű magnéziumot, káliumot, kalciumot, vasat és E-vitamint tartalmaz. Ahogyan más diófélék, a mandula is jó forrása az egyszeresen telített zsíroknak (a szív egészségéhez is szükséges jó zsírnak).

A brazil dió szintén elengedhetetlen. Egy nemrégiben készült tanulmány szerint a brazil dió fontos szerepet játszhat a mellrák megelőzésében. A kutatók úgy gondolják, hogy ez a nagy mennyiségű szeléntartalmának köszönhető. A szelén egy erős antioxidáns, mely segít semlegesíteni a káros szabad gyököket, melyek megtámadják az egészséges sejteket és olyan súlyos betegségek kockázatát növelik, mint a szívbetegség és rákos megbetegedések (beleértve a mell-, tüdő-, bél- és prosztatarákot).

A kesudió jelentős vasforrás, ami a vörösvértestek működéséhez és az enzimek aktivitásához szükséges. Ezen kívül tartalmaz magnéziumot, foszfort, cinket és szelént.

Bár a földimogyoró nem tartozik igazolhatóan a diófélék családjába, a tápanyag összetétele annyira hasonlít a diófélékére, hogy gyakran sorolják mégis azok közé. Nagyszerű fehérjeforrás, gazdag káliumban és tele van vitaminokkal, melyek segítenek megőrizni a bőr, haj és izomtónus egészségét.

A diófélékből készült olaj, ha túlhevül, keserűvé válhat. Magas kalóriatartalmuk miatt mértékkel használjuk csak őket.
Forrás : Link
 
 
0 komment , kategória:  Fűben fában....  
Címkék: kalóriatartalmuk, szerotoninszint, kalóriatartalmú, elengedhetetlen, megbetegedések, teltségérzetet, vörösvértestek, felgyülemlését, károsodásoktól, fogyasztásukat, prosztatarákot, helyettesítünk, élelmiszereket, fehérjeforrás, megelőzésében, cukorbetegség, semlegesíteni, aktivitásához, elfogyasztása, igazolhatóan, érrendszerre, tartalmaznak, földimogyoró, egészségéhez, tekintetében, egészségügyi, zsírsavakban, szívbetegség, vitaminoknak, hatásosabbak, szívrohamhoz, vitaminokkal, diófélékére, tanulmányok, összetétele, működéséhez, diófélék szív-, diófélék kiváló, relatíve magas, probléma könnyen, diófélékkel helyettesítünk, legújabb tanulmányok, diófélék segítenek, szerotoninszint növelő, rostok továbbá, cukorbetegség megelőzésében, diófélék omega-3, artériás lerakódás, artériás plakk, diófélék királyának, egészségügyi előnyei, diónak legmagasabb,
Új komment
Név:
E-mail cím: ( csak a blog tulajdonosa látja )
Kérem írja be a baloldalon látható számot!
Szöveg:  
 
Betűk: Félkövér Dőlt Kiemelés   Kép: Képbeszúrás   Link: Beszúrás

Mérges Király Szomorú Kiabál Mosoly Kacsintás haha hihi bibibi angyalka ohh... ... buli van... na ki a király? puszika draga baratom... hát ezt nem hiszem el haha-hehe-hihi i love you lol.. nagyon morcika... maga a devil pc-man vagyok peace satanka tuzeske lassan alvas kaos :) bloaoa merges miki idiota .... sir puszika
 
 
Félkövér: [b] Félkövér szöveg [/b]
Dőlt: [i] Dőlt szöveg [/i]
Kiemelés: [c] Kiemelt szöveg [/c]
Képbeszúrás: [kep] http://...../kep.gif [/kep]
Linkbeszúrás: [link] http://tvn.hu [/link]
ReceptBázis
Bulgur gombával és csikemellel...
Epres túrótorta
Mákos-almás süti
Lazac édesköményes-citromos rizottóval
Részeges nyúl
Sült hekk
Zöldséges, tepsis krumpli
Cukkinis, padlizsános egytálétel
Pirított gomba sárgarépával
Sajttal töltött gomba
még több recept
Tudjátok ?
Belétünk a Sárkány évébe, béke vagy nagyobb háború vár ránk?
Még zöld a chili paprikám, ha beviszem a lakásba tovább fejlődik?
Tényleg hasznos gyógynövény a csalán?
Mi a teendő a novemberi Rododendron bimbóval?
Az álmoknak valóban van jelentése?
még több kérdés
Blog Címkék
Csak a fogyatkozás látható  Facebookon kaptam  Nagyon különös  A kételkedés kezelése  A Megváltó szolgálatában  Zilahy Lajos gondolata  Facebookon kaptam  Fekete István - Akác  Nagyi telefonál  Ágai Ágnes – Csendélet  Facebookon kaptam  s immár én is felragyogva, ért...  Neked tudnod kell  Alázat  Egy hatékony szolga  Hogy lehet megtartani  Az a nap, amelyik nevetés nélk...  Csak a fogyatkozás látható  Rátalálsz  Makszim Gorkij gondolata  Png telefon  Hogyan lehet Jézust szenvedély...  képre írva  Kellemes vasárnapi kikapcsolód...  210 éve született a SZÓZAT meg...  Kövesd a cowboyt!  Mit beszél, nem értem, hogy m...  Neked tudnod kell  Kellemes délutánt kívánok  Mindig jusson idő nevetni  Ne kapaszkodj magasabbra,  Paul David Tripp Április 21  Hogy lehet megtartani  Makszim Gorkij gondolata  Idő  A boldog családok mind hasonló...  Soha ne kedvezz...  Szép estét kedves látogatóimna...  Lóhere  Facebookon kaptam  Nagyon különös  Png virág  Kaffka_Margit  Alázat  Png csokor  Éretlen vers  Alázat  Facebookon kaptam  Boldog születésnapot a ma ünne...  Facebookon kaptam Annuska bar...  Akarat  Hogyan éljünk boldogan, amíg m...  Hogyan éljünk boldogan, amíg m...  Facebookon kaptam  Ami embereknek lehetetlen, az...  Amikor Jézus rátapos a lábadra  Szép estét kedves látogatóimna...  Nem tudhatod  Facebookon kaptam  A televizió nem a kultúrát kép...  Régi emberek, akikre máig büsz...  69 éve hunyt el Albert Einstei...  Gyökössy Endre - Virágok virág...  Facebookon kaptam  Png rózsa csokor  Nagyi telefonál  Facebookon kaptam  A televizió nem a kultúrát kép...  Szép álmokat!  Facebookon kaptam  A tömeg, a Mester, a módszer, ...  Png lepke  Facebookon kaptam  Egy bizonyos határt  Kaffka_Margit  Facebookon kaptam  Németh László tollából  Hogyan lehet Jézust szenvedély...  Gyerekként sokat küzdöttünk az...  Sokan azt tartják  Akarat  Facebookon kaptam  Nem számIt  Szabolcska Mihály – Ákác...  A kételkedés kezelése  Facebookon kaptam Mírjam barát...  Boldog születésnapot a ma ünne...  Bounty krémes  A jó emberek mindig szépek mar...  Png kislány  Facebookon kaptam Cs Ildikótó...  Adakozás  Png csokor  Hogy lehet megtartani  Kerüld el az evangélium örömén...  Boldog születésnapot a ma ünne...  Jó éjszakát  Facebookon kaptam  George Byron - Ahogy itt jár -...  Miért kiabálunk amikor dühösek... 
Bejegyzés Címkék
diófélék szív-, diófélék kiváló, relatíve magas, probléma könnyen, diófélékkel helyettesítünk, legújabb tanulmányok, diófélék segítenek, szerotoninszint növelő, rostok továbbá, cukorbetegség megelőzésében, diófélék omega-3, artériás lerakódás, artériás plakk, diófélék királyának, egészségügyi előnyei, diónak legmagasabb, antioxidáns tartalma, szabad gyökök, jótékony hatások, mandula jótékony, egyszeresen telített, szív egészségéhez, nemrégiben készült, mellrák megelőzésében, nagy mennyiségű, erős antioxidáns, káros szabad, egészséges sejteket, kesudió jelentős, vörösvértestek működéséhez, enzimek aktivitásához, diófélék családjába, tápanyag összetétele, diófélékből készült, kalóriatartalmuk, szerotoninszint, kalóriatartalmú, elengedhetetlen, megbetegedések, teltségérzetet, vörösvértestek, felgyülemlését, károsodásoktól, fogyasztásukat, prosztatarákot, helyettesítünk, élelmiszereket, fehérjeforrás, megelőzésében, cukorbetegség, semlegesíteni, aktivitásához, elfogyasztása, igazolhatóan, érrendszerre, tartalmaznak, földimogyoró, egészségéhez, tekintetében, egészségügyi, zsírsavakban, szívbetegség, vitaminoknak, hatásosabbak, szívrohamhoz, vitaminokkal, diófélékére, tanulmányok, összetétele, működéséhez, antioxidáns, megtámadják, magnéziumot, egyszeresen, szervezetet, fájdalomhoz, betegséghez, legmagasabb, megállítani, diófélékből, csökkentett, diófélékkel, vitaminnál, egészségét, nemrégiben, egészséges, egészségre, betegségek, köszönhető, megoldható, használjuk, , ,
2024.03 2024. április 2024.05
HétKedSzeCsüPénSzoVas
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930 
Blog kereső


Bejegyzések
ma: 0 db bejegyzés
e hónap: 48 db bejegyzés
e év: 529 db bejegyzés
Összes: 49322 db bejegyzés
Kategóriák
 
Keresés
 

bejegyzések címeiben
bejegyzésekben

Archívum
 
Látogatók száma
 
  • Ma: 7885
  • e Hét: 16667
  • e Hónap: 48153
  • e Év: 252854
Szótár
 




Blogok, Videótár, Szótár, Ki Ne Hagyd!, Fecsegj, Tudjátok?, Receptek, Egészség, Praktikák, Jótékony hatások, Házilag, Versek,
© 2002-2024 TVN.HU Kft.