Belépés
kalmanpiroska.blog.xfree.hu
Minden kegyelem. Kovács Kálmán
1968.04.24
Online
Profil képem!
Linktáram, Blogom, Képtáram, Videótáram, Ismerőseim, Fecsegj
Isten vezetése
  2019-01-04 13:05:52, péntek
 
  A keresztyén embernek imádkozni kell, hogy Isten igazgassa és vezérelje a jó úton

Ez az élet nem egyéb, mint út az örökkévalóság felé. Amikor az ember megszületik, akkor beleáll ebbe az útba, mikor pedig meghal, akkor elvégzi azt és eléri a célt: az örökkévalóságot.
Az örökkévalóság pedig kétféle: boldog és boldogtalan. A boldognak az útja az olyan élet, amelyet hittel, kegyességgel és jó cselekedetekkel folytat az ember. A boldogtalan útja pedig az az élet, amelyet hitetlenségben, bűnben és feslettségben tölt az ember. Mert az Isten azoknak, ,,akik a jó cselekedetben való állhatatossággal dicsőséget, tisztességet és halhatatlanságot keresnek, megfizet örök élettel. Azoknak pedig, akik nem engednek az igazságnak, hanem engednek a hamisságnak, megfizet búsulással és haraggal." (Róm 2:7-8) ,,Ezek elmennek az örök gyötrelemre, az igazak pedig az örök életre." (Mt 25:46)
E két útnak, amint ilyen különböző vége és kimenetele van, úgy az a két különböző tulajdonsága is megvan, hogy az egyik keskeny és göröngyös, s másik pedig széles és gyönyörűséges. Keskeny és göröngyös az örökélet útja, a Jézus Krisztusban való hit és az ő parancsai szerint való élet; olyan dolgokat és kötelességeket foglal magában, melyek a testnek és vérnek nehezek, alkalmatlanok, fájdalmasak és különféle nehéz keresztviselésekkel jár együtt. ,,Ha valaki jőni akar én utánam", mondja Krisztus, ,,tagadja meg magát, és vegye fel az ő keresztjét és kövessen engem." (Mt 16:24)
Ellenben széles és gyönyörűséges út az örök veszedelem útja, ami a hitetlen, feslett, bűnös élet. Mert abban nem kell az embernek magát sanyargatni, nem kell magának kedvét szegni, indulatait, kívánságait nem kell fojtogatni, öldökölni, hanem természetének hajlandóságát, szemének gyönyörűségét és szívének kívánságát követheti abban, és világi örömökben, testi gyönyörűségekben részesülhet. Innen van, hogy ezen igen sokan, a másikon pedig kevesen járnak, amint Üdvözítőnk is mondja: ,,Tágas az a kapu és széles az az út, amely a veszedelemre visz, és sokan vannak, akik azon járnak. Szoros az a kapu és keskeny az az út, amely az életre visz, és kevesen vannak, akik megtalálják azt." (Mt 7:13-14)
Boldogok, akik a keskeny úton járnak, mert bár göröngyös és nehéz útjuk van, amelyen sok alkalmatlanságot, ellenkezést és kellemetlenséget kóstolnak, de nemsokára a vég nélkül való örömbe és dicsőségbe jutnak. Boldogtalanok azok, akik a széles úton járnak, mert bár most virágos és gyönyörűséges útjuk van, amelyen kedvüket tölthetik, testi indulataikat és kívánságaikat gyönyörködtethetik, de nemsokára kimondhatatlan gonoszokkal boríttatnak el, amiből soha szabadulást nem várhatnak.
Te annak okáért, keresztyén ember, ezeket cselekedd:
1. Vizsgáld meg, melyik úton vagy. Ezért nézd meg életedet és cselekedeteidet. Ha igazán hiszel Jézus Krisztusban, ha gyűlölöd a bűnt, ha egyet sem hagysz uralkodni magadban, ha indulataidat és kívánságaidat szabadjára nem bocsátod, hanem zabolán tartani s megfojtani kívánod és igyekszel, és ha életedet nem a világ szokásaihoz, hanem Jézus Krisztus evangéliumához szereted és akarod szabni, akkor a jó úton, az örök élet útján vagy.
2.De ezzel még el ne bízd magadat és ne gondold, hogy már túl vagy minden veszedelmen. Mert a pokol széles és gyönyörűséges útján sok ámító és csalogató van, aki téged a jó útról oda vonni igyekszik. Az ördög sokféle sugallatával és álnokságával, a világ sok gonosz példájával, ígéretével, kecsegtetésével, néha fenyegetésével és kegyetlenségével, a test a maga indulatainak és kívánságainak gerjedezésével, mind azon van, hogy téged a jó úton akadályozzon, késleltessen, elbuktasson, sőt ha lehet, arról egészen letérítsen. Te pedig erőtlenségedben hogyan bírsz ezekkel, hogy tudsz ellenállni ezeknek, hogyan állhatsz meg, mehetsz előre és maradhatsz meg mindvégig a jó úton ennyi és ilyen hatalmas ellenséggel szemben? Nem tudod ezt magadtól semmiképpen megtenni, nem menekülhetsz meg a magad vigyázása és ereje által a veszedelemtől, ha Isten nem segít és nem vezet.
3. Ezért amint az ismeretlen és veszedelmes úton járó utasnak nagy szüksége van az okos és hűséges vezetőre, így, sőt sokkal inkább, neked is nagy szükséged van Isten vezetésére e világ sok veszedelme között. Ezért fontos, hogy gyakran fohászkod,j esedezz, hogy Isten vezessen téged e világ sok bűne, gonoszsága és kísértése között. Így boldog leszel. Mert nem boldog-e az, akinek vezetője Isten? Boldog, mert az mindenkor jó helyre megy és végre eljut Istenhez a Sionba.

Szikszai György
 
 
0 komment , kategória:  Hosszú építő írások  
Címkék: kellemetlenséget, alkalmatlanságot, állhatatossággal, halhatatlanságot, kegyetlenségével, gyönyörűségekben, erőtlenségedben, cselekedeteidet, kecsegtetésével, örökkévalóságot, cselekedetekkel, fenyegetésével, kimondhatatlan, kötelességeket, evangéliumához, gerjedezésével, hitetlenségben, feslettségben, veszedelemtől, boldogtalanok, kívánságaikat, örökkévalóság, gyönyörűséges, kívánságainak, cselekedetben, hajlandóságát, kívánságaidat, természetének, alkalmatlanok, gyönyörűségét, kegyességgel, álnokságával, sugallatával, menekülhetsz, késleltessen, veszedelemre, keresztyén embernek, örökkévalóság felé, ember megszületik, örökkévalóság pedig, olyan élet, boldogtalan útja, örök gyötrelemre, igazak pedig, örök életre, egyik keskeny, örökélet útja, örök veszedelem, embernek magát, másikon pedig, veszedelemre visz, életre visz, Jézus Krisztusban, Jézus Krisztus, Szikszai György,
Új komment
Név:
E-mail cím: ( csak a blog tulajdonosa látja )
Kérem írja be a baloldalon látható számot!
Szöveg:  
 
Betűk: Félkövér Dőlt Kiemelés   Kép: Képbeszúrás   Link: Beszúrás

Mérges Király Szomorú Kiabál Mosoly Kacsintás haha hihi bibibi angyalka ohh... ... buli van... na ki a király? puszika draga baratom... hát ezt nem hiszem el haha-hehe-hihi i love you lol.. nagyon morcika... maga a devil pc-man vagyok peace satanka tuzeske lassan alvas kaos :) bloaoa merges miki idiota .... sir puszika
 
 
Félkövér: [b] Félkövér szöveg [/b]
Dőlt: [i] Dőlt szöveg [/i]
Kiemelés: [c] Kiemelt szöveg [/c]
Képbeszúrás: [kep] http://...../kep.gif [/kep]
Linkbeszúrás: [link] http://tvn.hu [/link]
ReceptBázis
Bulgur gombával és csikemellel...
Epres túrótorta
Mákos-almás süti
Lazac édesköményes-citromos rizottóval
Részeges nyúl
Sült hekk
Zöldséges, tepsis krumpli
Cukkinis, padlizsános egytálétel
Pirított gomba sárgarépával
Sajttal töltött gomba
még több recept
Tudjátok ?
Belétünk a Sárkány évébe, béke vagy nagyobb háború vár ránk?
Még zöld a chili paprikám, ha beviszem a lakásba tovább fejlődik?
Tényleg hasznos gyógynövény a csalán?
Mi a teendő a novemberi Rododendron bimbóval?
Az álmoknak valóban van jelentése?
még több kérdés
Blog Címkék
jó reggelt  Robert Merle tollából  Facebookon kaptam  Reményik Sándor: Pierrot &...  Mit ünnepelnek a görögök márci...  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  Gebhardt Nóra versei II.  Annyira tisztelem a szabadságo...  Spenót fasírttal  39 ígéret  Anyák napjára  Eduardo Sacheri gondolata  Robert Merle tollából  Facebookon kaptam Cs Ildikótól  Az ember emlékekből áll  Facebookon kaptam  Emlékezz  Facebookon kaptam  Ki akarják dobni a pajzsmirigy...  Borzasztó  Szép estét  Facebookon kaptam  Egy barátság története  Facebookon kaptam  Ott van  Az egyik legalapvetőbb tézis a...  Magamnak  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  Vidámság  Megígért békesség  Tanmese  Facebookon kaptam  Szép álmokat!  Facebookon kaptam  Egy gondolat  Facebookon kaptam  Esterházy Péterre emlékezünk  Isten hűségének mértéke  Facebookon kaptam  Gebhardt Nóra versei II.  Facebookon kaptam  Azért kaptad  Müller Péter tollából  Sok ember olyan, mint a kaméle...  Egyszerű  "Ez egy csoda"  Facebookon kaptam  Jean de La Fontaine 1621 júliu...  Bornyi Veronika haiku verse  Csend  Vidámság  Facebookon kaptam  Szép estét  Szívek  Esterházy Péter: Harmonia c...  Egy tavasz  Facebookon kaptam  Önmaga ellenére  Hegedüs Géza: Magyar költészet  Jean de La Fontaine 1621 júliu...  Bornyi Veronika haiku verse  Hogyan válunk hűségesekké?  Dóró Sándor: Embernek maradni  Radnóti Miklós: Hasonlatok (ré...  Alvó cicák  Sok ember olyan, mint a kaméle...  Facebookon kaptam  Kertem  Márai Sándor tollából  A sorsod  Paul David Tripp Április 14  Jó éjszakát  Kedvenc felismerésem az imádsá...  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  Jó éjszakát  Facebookon kaptam  Paul David Tripp Április 12  A Magyar Költészet napja alkal...  Az ember emlékekből áll  Jó nap volt  Robert Merle tollából  Az ember emlékekből áll  Kubinyi Anna gobelintervező, t...  Önmagunkból tépünk ki a gyors ...  A Magyar Költészet napja alkal...  Zilahy Lajos gondolata  Facebookon kaptam  Somlyó Zoltán - Orgonával  Facebookon kaptam  Jázmin  Facebookon kaptam  Latinovits Zoltán tollából  József Attila - Kopogtatás nél...  Facebookon kaptam  jó reggelt  40 felett 
Bejegyzés Címkék
keresztyén embernek, örökkévalóság felé, ember megszületik, örökkévalóság pedig, olyan élet, boldogtalan útja, örök gyötrelemre, igazak pedig, örök életre, egyik keskeny, örökélet útja, örök veszedelem, embernek magát, másikon pedig, veszedelemre visz, életre visz, keskeny úton, széles úton, világ szokásaihoz, örök élet, pokol széles, ördög sokféle, maga indulatainak, magad vigyázása, kellemetlenséget, alkalmatlanságot, állhatatossággal, halhatatlanságot, kegyetlenségével, gyönyörűségekben, erőtlenségedben, cselekedeteidet, kecsegtetésével, örökkévalóságot, cselekedetekkel, fenyegetésével, kimondhatatlan, kötelességeket, evangéliumához, gerjedezésével, hitetlenségben, feslettségben, veszedelemtől, boldogtalanok, kívánságaikat, örökkévalóság, gyönyörűséges, kívánságainak, cselekedetben, hajlandóságát, kívánságaidat, természetének, alkalmatlanok, gyönyörűségét, kegyességgel, álnokságával, sugallatával, menekülhetsz, késleltessen, veszedelemre, indulataikat, tulajdonsága, tisztességet, indulataidat, indulatainak, akadályozzon, hamisságnak, elbuktasson, veszedelmes, fájdalmasak, ellenkezést, boldogtalan, semmiképpen, gonoszokkal, boríttatnak, kívánságait, szabadulást, szokásaihoz, krisztusban, megtalálják, megszületik, részesülhet, veszedelmen, sanyargatni, ellenséggel, gyötrelemre, példájával, szabadjára, maradhatsz, ígéretével, dicsőséget, dicsőségbe, ellenállni, veszedelme, vezetésére, , ,
2024.03 2024. április 2024.05
HétKedSzeCsüPénSzoVas
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930 
Blog kereső


Bejegyzések
ma: 8 db bejegyzés
e hónap: 90 db bejegyzés
e év: 352 db bejegyzés
Összes: 35918 db bejegyzés
Kategóriák
 
Keresés
 

bejegyzések címeiben
bejegyzésekben

Archívum
 
Látogatók száma
 
  • Ma: 4150
  • e Hét: 12862
  • e Hónap: 24737
  • e Év: 212539
Szótár
 




Blogok, Videótár, Szótár, Ki Ne Hagyd!, Fecsegj, Tudjátok?, Receptek, Egészség, Praktikák, Jótékony hatások, Házilag, Versek,
© 2002-2024 TVN.HU Kft.