Belépés
kalmanpiroska.blog.xfree.hu
Minden kegyelem. Kovács Kálmán
1968.04.24
Offline
Profil képem!
Linktáram, Blogom, Képtáram, Videótáram, Ismerőseim, Fecsegj
Bűnbánat
  2019-01-23 13:51:50, szerda
 
  A keresztyén embernek gyakran kell töredelmes bűnbánatot tartani Isten előtt


Bűnben élni a legboldogtalanabb állapot, mert az kirekeszti az embert Isten kegyelméből és a mennyországból. De más dolog bűnben élni és más bűnösnek lenni. Az igaz hívek is bűnösek, de nem élnek a bűnben. Bűnben él az, aki a bűnt szereti és annak szántszándékkal szolgál. Az ilyen nem lehet Isten kegyelmében, mert ő természete szerint gyűlöli a bűnt. Azért sok helyen megmondta beszédében, hogy vele a bűnben élő embernek semmi közössége nem lehet. (Lásd. Zsolt 5:5-7; Gal 5:19-21)
Az ilyen boldogtalan állapotnak egyedüli orvossága az igaz töredelem és bűnbánat, mert olyan csodálatos az Isten jósága, hogy megbocsát a bűnösnek és azt kegyelmébe fogadja, ha igaz bűnbánatot tart, azaz ha előbbi bűneit és gonoszságát elismeri, megbánja, megutálja, a Krisztus érdemére támaszkodik, bocsánatért esedezik, a bűn szolgálatát elhagyja és életét megjobbítja. Hogy az Isten az ilyen bűnbánatra bizonyosan megbocsát és kegyelmébe fogadja a bűnöst, afelől semmit nem hagy kételkedni sok világos ígérete: ,,Hagyja el a gonosz az ő útát, és a bűnös férfiú gondolatait, és térjen az Úrhoz és könyörül rajta." (Ézs 55:7) ,,Vessétek el magatoktól minden vétkeiteket, melyekkel vétkeztetek, és szerezzetek magatoknak új szívet és új lelket! Miért halnátok meg óh Izráel háza!? Mert nem gyönyörködöm a meghaló halálában, ezt mondja az Úr Isten. Térjetek meg azért és éljetek!" (Ez 18:31-32) stb.
De nemcsak a bűnben élő embernek szükséges a töredelmes megbánás, hanem szükséges dolga ez az igaz híveknek is. Mert ahogy az eltört tag, ha meggyógyul is, mégis néha, kivált az időváltozások alkalmával fájdalmat érez, a hívek bűnei megtérésük után is sokszor lelki fájdalmat okoznak, amikor azokról megemlékeznek és a bűnbánat megújítására indítják őket. Ezenkívül azok is minden nap vétkeznek, noha nem szántszándékkal, hanem erőtelenségből, néha ugyan nagy dolgokban is, de többnyire az apróbbakban. Nincsen olyan kegyes ember, akinek hibái és fogyatkozásai ne volnának és aki csak egy napot is eltölthetne botlás nélkül. Haragra gerjedni, indulatosan szólni, földi hiábavalóságokhoz a kelleténél jobban ragaszkodni, az emberek előtti kedvességet kelleténél jobban keresni, másokat megítélni, megszólni, haszontalan fecsegésekbe bocsátkozni, az emberek kedvéért a vétkes cselekedeteket elnézni, a bajok között aggodalmaskodni, az Isten tisztelésében restnek lenni: mindezek s más ezekhez hasonló fogyatkozások olyanok, amik a kegyességben előrehaladott keresztyéneken is megeshetnek és gyakorta megesnek.
Hát az olyanokon, akik még nem is jutottak annyira, hanem az újjászületésnek és megszenteltetésnek csak kezdetén, vagy kevés előmenetelében vannak, mennyivel több és terhesebb eshetik és esik meg mindennap, annyira, hogy azok miatt sokszor újjászületésük felől is kétkedés támad bennük. Bizonyos azért, hogy nincs senki, akinek a töredelmes bűnbánat olyan szükséges ne volna, mint a mindennapi kenyér.
Neked is keresztyén ember, gyakorolnod kell magadat a bűnbánatban az Isten előtt. Ezért
1.mivel mindennap vétkezel, minden nap estéjén vizsgáld meg aznapi magaviseletedet és cselekedeteidet; és miután úgy találod, hogy sok mindenben elestél, alázd meg magad Isten előtt, bánd meg vétkes cselekedeteidet és esti imádságodban kérj kegyelmet és bocsánatot, nagyobb vigyázásra határozva el magadat. De ezenkívül:
2.bizonyos időket és napokat rendelj ki magadnak pl. egy hétből, vagy két hétből, vagy egy hónapból egy napot, amelyen egész életed bűneiről, amik csak eszedbe jutnak, megemlékezel, bánkódsz, törődsz és keseregsz, magadat Isten előtt mélységesen megalázod és Jézus Krisztusban való hittel, térden állva, leborulva kérsz kegyelmet tőle.
3.Ezeken a magad által rendelt napokon kívül előfordulnak rendkívüli alkalmak is, amelyeken bűnbánatodat megújíthatod s meg is kell újítanod. Ilyen alkalmak, mikor úrvacsorával akarsz élni, mikor valami váratlan nagy nyomorúság és szerencsétlenség esik vagy azon az országon, amelynek polgára vagy, vagy azon a helységen, amelyben lakol, vagy házad népén, vagy csak te magadon. Az ilyen rendkívüli nyomorúságos eseményeket mind úgy kell nézned, mint mennyből küldött követeket, akik téged bűnbánatra hívnak.
Ha a keresztyén így gyakorolja magát a bűnbánatban egészséges korában, jó dolga lesz halálában. Mert akkor azután nem kell széjjelkapkodnia, készen lesz minden számadása és szokott kedves bűnbánatát megújítva megoszlattatását örömmel és bizalommal várhatja.

Szikszai György

 
 
0 komment , kategória:  Hosszú építő írások  
Címkék: szerencsétlenség, széjjelkapkodnia, megoszlattatását, szántszándékkal, aggodalmaskodni, cselekedeteidet, magaviseletedet, újjászületésnek, újjászületésük, keresztyéneken, cselekedeteket, erőtelenségből, mennyországból, előmenetelében, fogyatkozások, fogyatkozásai, tisztelésében, előrehaladott, megemlékeznek, időváltozások, gyönyörködöm, imádságodban, nyomorúságos, megemlékezel, előfordulnak, megújítására, kegyességben, úrvacsorával, fecsegésekbe, bűnbánatodat, megújíthatod, bűnbánatban, bocsátkozni, apróbbakban, eseményeket, haszontalan, keresztyén embernek, legboldogtalanabb állapot, embert Isten, igaz hívek, bűnt szereti, ilyen boldogtalan, igaz töredelem, ilyen bűnbánatra, bűnös férfiú, meghaló halálában, töredelmes megbánás, igaz híveknek, időváltozások alkalmával, hívek bűnei, bűnbánat megújítására, kelleténél jobban, Jézus Krisztusban, Szikszai György,
Új komment
Név:
E-mail cím: ( csak a blog tulajdonosa látja )
Kérem írja be a baloldalon látható számot!
Szöveg:  
 
Betűk: Félkövér Dőlt Kiemelés   Kép: Képbeszúrás   Link: Beszúrás

Mérges Király Szomorú Kiabál Mosoly Kacsintás haha hihi bibibi angyalka ohh... ... buli van... na ki a király? puszika draga baratom... hát ezt nem hiszem el haha-hehe-hihi i love you lol.. nagyon morcika... maga a devil pc-man vagyok peace satanka tuzeske lassan alvas kaos :) bloaoa merges miki idiota .... sir puszika
 
 
Félkövér: [b] Félkövér szöveg [/b]
Dőlt: [i] Dőlt szöveg [/i]
Kiemelés: [c] Kiemelt szöveg [/c]
Képbeszúrás: [kep] http://...../kep.gif [/kep]
Linkbeszúrás: [link] http://tvn.hu [/link]
ReceptBázis
Bulgur gombával és csikemellel...
Epres túrótorta
Mákos-almás süti
Lazac édesköményes-citromos rizottóval
Részeges nyúl
Sült hekk
Zöldséges, tepsis krumpli
Cukkinis, padlizsános egytálétel
Pirított gomba sárgarépával
Sajttal töltött gomba
még több recept
Tudjátok ?
Belétünk a Sárkány évébe, béke vagy nagyobb háború vár ránk?
Még zöld a chili paprikám, ha beviszem a lakásba tovább fejlődik?
Tényleg hasznos gyógynövény a csalán?
Mi a teendő a novemberi Rododendron bimbóval?
Az álmoknak valóban van jelentése?
még több kérdés
Blog Címkék
Facebookon kaptam  Nem kell hozzá fürdőruhás  Szép estét kedves látogatóimna...  Esterházy Péterre emlékezünk  Segíts neki dicsérni Téged  Baranyi Ferenc - N i n c s  Robin Wight pitypang szobra  Annyira tisztelem a szabadságo...  Alvó cica  Facebookon kaptam  Vidámság  James Allen  Anyámról való emlékek  Paul David Tripp Április 14  Különleges  Jean de La Fontaine 1621 júliu...  Müller Péter tollából  Esterházy Péterre emlékezünk  Facebookon kaptam  Előnyök, amelyeket a meditáció...  képre írva  Facebookon kaptam  Zilahy Lajos mondta  Sorsunk miatt...  Paul David Tripp Április 15  Már Gárdonyi Géza is méltatta  Megígért békesség  Egy barátság története  Minden tavaszból őrizz..  Anyák napjára  Esterházy Péterre emlékezünk  Robert Merle tollából  Jó nap volt  Hamvas Béla  Facebookon kaptam Cs Ildikótól  Facebookon kaptam  Radnóti Miklós: Hasonlatok (ré...  A Magyar Költészet napja alkal...  Facebookon kaptam  Márai Sándor tollából  Megígért békesség  Csend  Nem kell hozzá fürdőruhás  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  Jean de La Fontaine 1621 júliu...  IGEN így  Facebookon kaptam  Anyák napjára  Paul David Tripp Április 15  Facebookon kaptam Mírjam bará...  Tavaszi este  Paul Éluard - És egy mosoly  Önmagunkból tépünk ki a gyors ...  Radnóti Miklós: Hasonlatok (ré...  Töröld le  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  Latinovits Zoltán tollából  Robert Merle tollából  Facebookon kaptam  Mit ünnepelnek a görögök márci...  Aranyosi Ervin: Örökbe fogadta...  Somlyó Zoltán - Orgonával  Szép estét  Hamvas Béla  Facebookon kaptam  Robert Merle tollából  József Attila – Keresek ...  Önmaga ellenére  "Ez egy csoda"  Gebhardt Nóra versei II.  Facebookon kaptam  Kubinyi Anna gobelintervező, t...  képre írva  Hogyan válunk hűségesekké?  Facebookon kaptam  Mindent de mindent visszakap  Facebookon kaptam  képre írva  Tanácsok egy pszichológustól  Müller Péter tollából  Önmagunkból tépünk ki a gyors ...  Paul David Tripp Április 14  A felvilágosodás...  Annyira tisztelem a szabadságo...  Előfordul, hogy  Facebookon kaptam Krisztinától  Hamvas Béla  Egy barátság története  Márai Sándor tollából  Facebookon kaptam  Mindig lesz olyan  Facebookon kaptam  képre írva  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  A Magyar Költészet napja alkal... 
Bejegyzés Címkék
keresztyén embernek, legboldogtalanabb állapot, embert Isten, igaz hívek, bűnt szereti, ilyen boldogtalan, igaz töredelem, ilyen bűnbánatra, bűnös férfiú, meghaló halálában, töredelmes megbánás, igaz híveknek, időváltozások alkalmával, hívek bűnei, bűnbánat megújítására, kelleténél jobban, emberek előtti, emberek kedvéért, vétkes cselekedeteket, bajok között, kegyességben előrehaladott, töredelmes bűnbánat, mindennapi kenyér, magad által, ilyen rendkívüli, bűnbánatban egészséges, szerencsétlenség, széjjelkapkodnia, megoszlattatását, szántszándékkal, aggodalmaskodni, cselekedeteidet, magaviseletedet, újjászületésnek, újjászületésük, keresztyéneken, cselekedeteket, erőtelenségből, mennyországból, előmenetelében, fogyatkozások, fogyatkozásai, tisztelésében, előrehaladott, megemlékeznek, időváltozások, gyönyörködöm, imádságodban, nyomorúságos, megemlékezel, előfordulnak, megújítására, kegyességben, úrvacsorával, fecsegésekbe, bűnbánatodat, megújíthatod, bűnbánatban, bocsátkozni, apróbbakban, eseményeket, haszontalan, támaszkodik, gyakorolnod, boldogtalan, gonoszságát, eltölthetne, ragaszkodni, megeshetnek, kedvességet, indulatosan, kegyelmében, szerezzetek, krisztusban, szolgálatát, mélységesen, megjobbítja, kegyelméből, vétkeztetek, vétkeiteket, gondolatait, bocsánatért, meggyógyul, bűnbánatra, egészséges, magatoktól, kelleténél, keresztyén, állapotnak, bűnbánatot, kirekeszti, nyomorúság, csodálatos, alkalmával, kegyelmébe, , ,
2024.03 2024. április 2024.05
HétKedSzeCsüPénSzoVas
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930 
Blog kereső


Bejegyzések
ma: 8 db bejegyzés
e hónap: 91 db bejegyzés
e év: 353 db bejegyzés
Összes: 35918 db bejegyzés
Kategóriák
 
Keresés
 

bejegyzések címeiben
bejegyzésekben

Archívum
 
Látogatók száma
 
  • Ma: 4150
  • e Hét: 12862
  • e Hónap: 24737
  • e Év: 212539
Szótár
 




Blogok, Videótár, Szótár, Ki Ne Hagyd!, Fecsegj, Tudjátok?, Receptek, Egészség, Praktikák, Jótékony hatások, Házilag, Versek,
© 2002-2024 TVN.HU Kft.