Belépés
pacsakute.blog.xfree.hu
A szeretet ellen nincs fegyver. Czeizel Ilona
1954.01.05
Offline
Profil képem!
Linktáram, Blogom, Képtáram, Videótáram, Ismerőseim, Fecsegj
Az agy védelmére - ételek , gyümölcsök, zöldségek
  2019-01-23 19:00:14, szerda
 
 



A megfelelő ételek nagyban segítik az agy sejtjeinek a növekedését, ami javítani képes a problémamegoldó és memóriafunkciókat.

A kutatások azt mutatják, hogy a bogyós gyümölcsökben gazdag táplálkozás csökkenti vagy visszafordítja az agyi funkció csökkenését. Különösen az áfonyáról bizonyosodott be, hogy képes megőrizni a memóriát és fiatalon tartja az agyat. De segíthet a koordináció és az egyensúly fenntartásában is.

A bogyós gyümölcsök antioxidánsokban gazdagok, amelyek megvédik az agysejteket az oxidációtól és a szabad gyököktől. Ez azt jelenti, hogy az antioxidánsok lelassíthatják az agy elöregedését és megelőzhetik a betegségeket, miközben elősegítik az egészséges agysejtek növekedését.

A legegészségesebb bogyók között tartják számon az áfonyát, a szedret, a vörös szőlőt, az epret, a málnát, a vörös áfonyát és a goji bogyót. Az acai berry rendkívül gazdag antioxidáns vegyületekben, plusz omega zsírsavakat is tartalmaz, és magas fehérjetartalommal is rendelkezik.

A sárga, a narancs és a zöld színű zöldségek gazdagok béta-karotinban, ami szintén egy erős antioxidánsnak számít, ez A-vitaminná alakul át az emberi szervezetben. A sötét leveles zöldségek és a citrusfélék pedig rengeteg C-vitamint tartalmaznak. Mindkét vitamin a gondolkodási képességek javításához és az artériák megfelelő működéséhez kapcsolódnak. Táplálékok, amelyek C-vitaminban és béta-karotinban gazdagok: mangó, narancs, sárgarépa, brokkoli, paradicsom, kantalup dinnye, cseresznye, zöld, piros és sárga paprika.

A zöldségek és a gyümölcsök olyan természetes cukrokat is tartalmaznak, amelyekre az agynak szüksége van, hogy a legjobban képes legyen működni.

Az avokádó egészséges zsírokat és E-vitamint is tartalmaz, illetve rostban is gazdag. Mindkettőre szükség van az egészséges keringés fenntartásához. És ami jó a véráramláshoz, az jó az agy számára is.

Léteznek vitaminok és ásványi anyagok, amelyek segítik a memóriát és az érzelmi képességeket, miközben lassítani tudják az öregedés jeleit. Ezek a következők: A-vitamin, C-vitamin, E-vitamin, folsav, B-vitaminok és magnézium. Egyes kutatók azt gondolják, hogy a ginszeng és a Gingko biloba szintén pozitív hatást gyakorol az agyra, mert javítják a memóriát és elősegítik az éberséget és a koncentrációt.

A test tisztítása is segíthet az agy erejének növelésében. Mégpedig úgy hogy megszünteti a szervezetben a környezetből és az étrendből testünkbe került vegyi anyagokat és nehézfémeket, illetve megszabadítja az agyat a veszélyes szabad gyököktől, amelyek hozzájárulhatnak a betegségek kialakulásához.
Forrás : Link
 
 
0 komment , kategória:  Gyógyító táplálékok  
Címkék: hozzájárulhatnak, antioxidánsokban, legegészségesebb, problémamegoldó, visszafordítja, fenntartásához, fenntartásában, lelassíthatják, kialakulásához, antioxidánsnak, bizonyosodott, vegyületekben, antioxidánsok, megszabadítja, véráramláshoz, koncentrációt, gyümölcsökben, kapcsolódnak, nehézfémeket, gondolkodási, képességeket, szervezetben, tartalmaznak, elöregedését, környezetből, megelőzhetik, betegségeket, megszünteti, agysejteket, növekedését, oxidációtól, koordináció, növelésében, természetes, működéséhez, táplálkozás, megfelelő ételek, bogyós gyümölcsökben, agyi funkció, áfonyáról bizonyosodott, egyensúly fenntartásában, bogyós gyümölcsök, szabad gyököktől, antioxidánsok lelassíthatják, egészséges agysejtek, legegészségesebb bogyók, vörös szőlőt, vörös áfonyát, goji bogyót, acai berry, zöld színű, erős antioxidánsnak,
Új komment
Név:
E-mail cím: ( csak a blog tulajdonosa látja )
Kérem írja be a baloldalon látható számot!
Szöveg:  
 
Betűk: Félkövér Dőlt Kiemelés   Kép: Képbeszúrás   Link: Beszúrás

Mérges Király Szomorú Kiabál Mosoly Kacsintás haha hihi bibibi angyalka ohh... ... buli van... na ki a király? puszika draga baratom... hát ezt nem hiszem el haha-hehe-hihi i love you lol.. nagyon morcika... maga a devil pc-man vagyok peace satanka tuzeske lassan alvas kaos :) bloaoa merges miki idiota .... sir puszika
 
 
Félkövér: [b] Félkövér szöveg [/b]
Dőlt: [i] Dőlt szöveg [/i]
Kiemelés: [c] Kiemelt szöveg [/c]
Képbeszúrás: [kep] http://...../kep.gif [/kep]
Linkbeszúrás: [link] http://tvn.hu [/link]
ReceptBázis
Bulgur gombával és csikemellel...
Epres túrótorta
Mákos-almás süti
Lazac édesköményes-citromos rizottóval
Részeges nyúl
Sült hekk
Zöldséges, tepsis krumpli
Cukkinis, padlizsános egytálétel
Pirított gomba sárgarépával
Sajttal töltött gomba
még több recept
Tudjátok ?
Belétünk a Sárkány évébe, béke vagy nagyobb háború vár ránk?
Még zöld a chili paprikám, ha beviszem a lakásba tovább fejlődik?
Tényleg hasznos gyógynövény a csalán?
Mi a teendő a novemberi Rododendron bimbóval?
Az álmoknak valóban van jelentése?
még több kérdés
Blog Címkék
Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  Soha ne kedvezz...  Reggel van  Facebookon kaptam  Alázat  Facebookon kaptam  Fekete-erdő desszert  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  69 éve hunyt el Albert Einstei...  Éretlen vers  Fekete-erdő desszert  Áprily Lajos - Gyümölcsoltó  Facebookon kaptam  Nagyi telefonál  Alvó cicák  Facebookon kaptam  Miért kiabálunk amikor dühösek...  Facebookon kaptam  A televizió nem a kultúrát kép...  Facebookon kaptam  Alázat  Bounty krémes  Facebookon kaptam Mírjam barát...  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  George Byron - Ahogy itt jár -...  Nem méltó hozzád  Nagyi telefonál  Fekete-erdő desszert  Szívem  Facebookon kaptam Mírjam barát...  Albert Einsteinről  Miért nem menti meg Jézus a jó...  Facebookon kaptam  Julian Brass gondolata  Áprily Lajos - Gyümölcsoltó  Németh László tollából  Németh László tollából  Zilahy Lajos gondolata  Csak a fogyatkozás látható  Facebookon kaptam  Alázat  Facebookon kaptam  Alázat  Szívem  Fehér virág  Leonardo da Vinci gondolata  Erdőn  Fekete-erdő desszert  Kiss Éva - Amerre a ház lelke ...  Neked tudnod kell  Hogy lehet megtartani  Facebookon kaptam  Julian Brass gondolata  Szívem tiéd  Facebookon kaptam  Németh László tollából  Hazára minden embernek szükség...  Zilahy Lajos gondolata  Facebookon kaptam  A boldog családok mind hasonló...  Facebookon kaptam Cs Ildikótó...  Png csokor  Elköszönt  Facebookon kaptam  Kerüld el az evangélium örömén...  Lóhere  Facebookon kaptam  A tömeg, a Mester, a módszer, ...  s immár én is felragyogva, ért...  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  Paul David Tripp Április 20  Kerüld el az evangélium örömén...  Egy maradéktalanul uralt világ  Akarat  Elköszönt  Kellemes vasárnapi kikapcsolód...  Facebookon kaptam  A jó emberek mindig szépek mar...  Png ház  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam Mírjam barát...  A boldog családok mind hasonló...  Png cica  A másik dolog,  Zsolnay Vilmos világhírű kera...  Amikor Jézus rátapos a lábadra  Rátalálsz  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  Gyerekként sokat küzdöttünk az...  Mai harmónia kártyám  Tanuld meg ezt a versemet  Akarat  Szép estét  Egy bizonyos határt 
Bejegyzés Címkék
megfelelő ételek, bogyós gyümölcsökben, agyi funkció, áfonyáról bizonyosodott, egyensúly fenntartásában, bogyós gyümölcsök, szabad gyököktől, antioxidánsok lelassíthatják, egészséges agysejtek, legegészségesebb bogyók, vörös szőlőt, vörös áfonyát, goji bogyót, acai berry, zöld színű, erős antioxidánsnak, emberi szervezetben, sötét leveles, citrusfélék pedig, gondolkodási képességek, artériák megfelelő, gyümölcsök olyan, agynak szüksége, legjobban képes, avokádó egészséges, egészséges keringés, érzelmi képességeket, öregedés jeleit, test tisztítása, étrendből testünkbe, veszélyes szabad, betegségek kialakulásához, hozzájárulhatnak, antioxidánsokban, legegészségesebb, problémamegoldó, visszafordítja, fenntartásához, fenntartásában, lelassíthatják, kialakulásához, antioxidánsnak, bizonyosodott, vegyületekben, antioxidánsok, megszabadítja, véráramláshoz, koncentrációt, gyümölcsökben, kapcsolódnak, nehézfémeket, gondolkodási, képességeket, szervezetben, tartalmaznak, elöregedését, környezetből, megelőzhetik, betegségeket, megszünteti, agysejteket, növekedését, oxidációtól, koordináció, növelésében, természetes, működéséhez, táplálkozás, javításához, zsírsavakat, rendelkezik, citrusfélék, csökkenését, antioxidáns, mindkettőre, gyümölcsök, elősegítik, sejtjeinek, képességek, táplálékok, egészséges, karotinban, betegségek, tisztítása, következők, paradicsom, vitaminban, cseresznye, zöldségek, vitaminná, gondolják, éberséget, , ,
2024.03 2024. április 2024.05
HétKedSzeCsüPénSzoVas
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930 
Blog kereső


Bejegyzések
ma: 0 db bejegyzés
e hónap: 48 db bejegyzés
e év: 529 db bejegyzés
Összes: 49322 db bejegyzés
Kategóriák
 
Keresés
 

bejegyzések címeiben
bejegyzésekben

Archívum
 
Látogatók száma
 
  • Ma: 3350
  • e Hét: 8195
  • e Hónap: 39681
  • e Év: 244382
Szótár
 




Blogok, Videótár, Szótár, Ki Ne Hagyd!, Fecsegj, Tudjátok?, Receptek, Egészség, Praktikák, Jótékony hatások, Házilag, Versek,
© 2002-2024 TVN.HU Kft.