Belépés
kalmanpiroska.blog.xfree.hu
Minden kegyelem. Kovács Kálmán
1968.04.24
Offline
Profil képem!
Linktáram, Blogom, Képtáram, Videótáram, Ismerőseim, Fecsegj
A forróvizes palack története
  2019-02-03 18:03:15, vasárnap
 
  A forróvizes palack története

Igaz történet Helen Roseveare elbeszélése alapján


Egy éjszaka Közép-Afrikában kemény munkával próbáltuk megmenteni egy vajúdó nő életét. De miután mindent megtettünk életének megmentéséért, amit csak lehetett, kevéssel koraszülött gyermekének világra hozatala után meghalt. Hátrahagyta kétéves kislányát, és az életéért küzdő parányi termetű csecsemőt. Valójában a pici életéért folytatott küzdelem is lehetetlennek látszott. Inkubátorunk nem volt, de elektromos hálózat hiányában az úgysem segített volna. Speciális tápszereink sem voltak, hogy további esélyünk legyen a küzdelemhez.
Egy kezdő szülésznőt elküldtem, hogy hozzon egy dobozt és egy gyapjútakarót, amivel begöngyölhetnénk a kicsit, hogy melegen tartsuk a testét. Valaki más tüzet rakott, hogy vizet melegítsünk az egyetlen forróvizes palackunkhoz. Hamarosan szomorú hírrel jött vissza: a palack, a meleg víz betöltése közben megrepedt. Ezzel az utolsó szalmaszálnyi reményünk is elveszett. Az éjszakák ugyanis azon a vidéken gyakran hűvösek és főképp szelesek voltak. A mi kis épületünkön is gyakran keresztülfújt a szél. Ez pedig még inkább csökkentette a koraszülött túlélési esélyeit. A megrázó hírek hatása alól felocsúdva ezt mondtam a szülésznőnek: ,,Tedd a gyermeket olyan közel a tűzhöz, amennyire az biztonságos marad. Te pedig feküdj mellé úgy, hogy a te testedet érje először az ajtó felől érkező huzat, hogy felfogva azt, a kicsi meg ne fázzon."
Amikor a nap felkelt, munkámat folytatva, a szülésznőkre bíztam a kis koraszülöttet. Az árva gyerekeknek beszéltem a kicsi esélyeiről, hogy milyen könnyen meghalhat, ha nem tudjuk melegen tartani, és ha nem fogadja el az ételt. Elmondtam azt is, hogy az egyetlen forróvizes palackunk, ami a baba életben maradásában sokat segített volna, megrepedt, és a kétéves testvére milyen sokat sír, hogy meghalt az édesanyjuk.
Az imaalkalom alatt, a tízéves Ruth így vitte Isten elé ezt a szükséget: ,,Kérlek Istenem, küldj nekünk egy ilyen vizes palackot. De Istenem, holnapra már túl késő lesz, a kicsi addig meghalhat. Szóval kérlek, küldd el még ma délután..." - mielőtt még felocsúdtam volna Ruth tovább folytatta lehetetlen kérései sorát - ,,és miközben rajta leszel ezen Atyám, kérlek, küldenél az árván maradt kistestvére számára is egy babát, hogy ebből is érezze, Te igazán szereted őt és gondot viselsz róla?" - Mint ahogy gyakran van így a gyermekimádságokkal, ezeket hallva nem tudtam, mit is mondjak. Most őszintén, mondhatok erre áment? Egyszerűen nem hittem el, hogy Isten meg fogja ezt tenni. ,,Ó, persze, tudom, hogy Ő mindent megtehet, a Biblia is ezt mondja, de vannak határok, vagy nem?" Az egyetlen módja, hogy Isten teljesíthesse ezt a kérést, csak akkor lenne lehetséges, ha otthonról (Angliából) csomagot kapnék. Ez időtájt már negyedik éve voltam Afrikában, és még soha, semmilyen csomagot nem kaptam otthonról. De ha valaki küldene is onnan csomagot, ugyan ki gondolna arra, hogy tegyen bele egy forróvizes palackot? Az egyenlítőn lévő meleg éghajlatot tekintve!
A délután közepe felé járva üzenetet kaptam, hogy egy kocsi járt a házamnál. Hazaérve már nem volt ott, viszont a verandán egy hatalmas csomag várakozott. Könnybe lábadt a szemem. Nem bonthattam ki a csomagot egyedül, elküldettem az árva gyerekekért. Amikor megérkeztek, hozzáláttunk a csomag óvatos kibontásához. Izgalmunk az egekig szökött. Egyszerre 30-40 szempár csüngött a dobozon. Kinyitása után a tetejéről szép színes ruhákat osztottam szét. Csillogó szempárok fogadták, ahogy odaadtam nekik ezeket. Aztán a leprásoknak kötött fáslikat emeltük ki. A gyerekek kezdtek elszomorodni, de egy pár csomag mazsola és édesség következett. Ezután újra kotorászni kezdtem a csomagban, és ahogy kezemmel megragadtam, éreztem: ez egy gumitömlős vizes palack! Egy teljesen új darab! Én nem kértem az imádkozó gyermekkel, hogy Isten küldjön egyet. Nem hittem el, hogy képes lesz rá. Ruth a gyerekek első sorában volt. Ahogy meglátta, odarohant és ezt kiáltotta: ,,Ha Isten elküldte a palackot, akkor a babát is el kellett, hogy küldje!" A doboz alját is átkutatva egy kicsiny, de szép ruhába öltöztetett babát húzott elő. Felém fordulva a szemei arról tanúskodtak: ő sohasem kételkedett, hogy Isten meg fogja tenni, amit kért tőle. Rám nézett és ezt mondta: ,,Mami, elmehetek veled és átadhatom én ezt a kicsi babát annak az árva kislánynak, hogy megtudhassa: Jézus igazán szereti őt?"
Mindezekben Isten hatalmas gondviselésének megértéséhez tudni kell, hogy a csomag igazából már öt hónapja úton volt. A korábbi, vasárnapi iskolás gyerekeim adták fel, akiknek a tanítója engedelmeskedve Isten sürgető szavának, útnak indította ezt a csomagot a melegvizes palackkal együtt, az egyenlítői éghajlati viszonyok ellenére is. Mindezt öt hónappal korábban cselekedte Isten, hogy egy tízéves kislány őszinte hívő imádságára még aznap délután, amikor kérte, válaszképpen megérkezhessen, és hogy igazzá legyen ismét: ,,Mielőtt kiáltanak, én már válaszolok, még beszélnek, én már meghallgattam." (Ézs 65,24)
 
 
0 komment , kategória:  Történetek  
Címkék: begöngyölhetnénk, gondviselésének, engedelmeskedve, megérkezhessen, szalmaszálnyi, gyapjútakarót, koraszülöttet, meghallgattam, megmentéséért, keresztülfújt, teljesíthesse, lehetetlennek, szülésznőkre, válaszképpen, inkubátorunk, megértéséhez, elszomorodni, kibontásához, szülésznőnek, csökkentette, hozzáláttunk, palackunkhoz, melegítsünk, tápszereink, küzdelemhez, koraszülött, épületünkön, megtudhassa, következett, megragadtam, leprásoknak, megérkeztek, elküldettem, gyerekekért, kistestvére, felocsúdtam, forróvizes palack, éjszaka Közép-Afrikában, életéért küzdő, pici életéért, úgysem segített, kezdő szülésznőt, egyetlen forróvizes, utolsó szalmaszálnyi, éjszakák ugyanis, vidéken gyakran, koraszülött túlélési, megrázó hírek, gyermeket olyan, biztonságos marad, ajtó felől, szülésznőkre bíztam, Helen Roseveare, Kérlek Istenem, Mindezekben Isten,
Új komment
Név:
E-mail cím: ( csak a blog tulajdonosa látja )
Kérem írja be a baloldalon látható számot!
Szöveg:  
 
Betűk: Félkövér Dőlt Kiemelés   Kép: Képbeszúrás   Link: Beszúrás

Mérges Király Szomorú Kiabál Mosoly Kacsintás haha hihi bibibi angyalka ohh... ... buli van... na ki a király? puszika draga baratom... hát ezt nem hiszem el haha-hehe-hihi i love you lol.. nagyon morcika... maga a devil pc-man vagyok peace satanka tuzeske lassan alvas kaos :) bloaoa merges miki idiota .... sir puszika
 
 
Félkövér: [b] Félkövér szöveg [/b]
Dőlt: [i] Dőlt szöveg [/i]
Kiemelés: [c] Kiemelt szöveg [/c]
Képbeszúrás: [kep] http://...../kep.gif [/kep]
Linkbeszúrás: [link] http://tvn.hu [/link]
ReceptBázis
Bulgur gombával és csikemellel...
Epres túrótorta
Mákos-almás süti
Lazac édesköményes-citromos rizottóval
Részeges nyúl
Sült hekk
Zöldséges, tepsis krumpli
Cukkinis, padlizsános egytálétel
Pirított gomba sárgarépával
Sajttal töltött gomba
még több recept
Tudjátok ?
Belétünk a Sárkány évébe, béke vagy nagyobb háború vár ránk?
Még zöld a chili paprikám, ha beviszem a lakásba tovább fejlődik?
Tényleg hasznos gyógynövény a csalán?
Mi a teendő a novemberi Rododendron bimbóval?
Az álmoknak valóban van jelentése?
még több kérdés
Blog Címkék
Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  Elköszönt  Ami embereknek lehetetlen, az...  Png ház  Hiányzik  Facebookon kaptam  A jó emberek mindig szépek mar...  Szívem tiéd  Facebookon kaptam  Png rózsa csokor  Facebookon kaptam  Hazára minden embernek szükség...  Amikor Jézus rátapos a lábadra  Akarat  Irgalom és ítélet  Zilahy Lajos gondolata  Az igazi szeretetért rendszeri...  Png lepke  Facebookon kaptam  Paul David Tripp Április 20  Png nő  Facebookon kaptam Cs Ildikótó...  Gyökössy Endre - Virágok virág...  Facebookon kaptam  Zilahy Lajos gondolata  Albert Einstein gondolata  Paul David Tripp Április 21  Facebookon kaptam  Nagyi telefonál  A sors  Miért nem menti meg Jézus a jó...  Mi lenne ha  Soha ne kedvezz...  Sokan azt tartják  Facebookon kaptam  Png telefon  Alvó cicák  Zsolnay Vilmos világhírű kera...  Facebookon kaptam  Kellemes délutánt kívánok  Julian Brass gondolata  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  Leonardo da Vinci gondolata  Rátalálsz  képre írva  s immár én is felragyogva, ért...  Popper Péter szavai  Szép napot kívánok  Aki nem dolgozik, ne is egyék  Kaffka_Margit  Png lepke  Nem tudhatod  Osváth Erzsébet - Gólya a réte...  Németh László tollából  Az engedelmesség miért nem vál...  Fekete István - Akác  s immár én is felragyogva, ért...  Facebookon kaptam Mírjam barát...  Facebookon kaptam  Weöres Sándor - A hársfa mind ...  Alázat  Alázat  Zilahy Lajos gondolata  Paul David Tripp Április 21  Radikális szeretet  Szívem tiéd  Az a nap, amelyik nevetés nélk...  Szívem  Jó reggelt, jó napot mindenkin...  Nem számIt  Alázat  s immár én is felragyogva, ért...  Facebookon kaptam  Még csak most kezdődik a nap  Facebookon kaptam  Akarat  Egy bizonyos határt  Facebookon kaptam  Kiss Éva - Amerre a ház lelke ...  Szép álmokat!  Őrizkednünk kell...  Albert Einstein gondolata  Nevem  Leonardo da Vinci gondolata  Segítsük barátainkat, hogy meg...  Erdőn  Segítsük barátainkat, hogy meg...  Facebookon kaptam  Varga János Veniam - Fontos sz...  Facebookon kaptam  Paul David Tripp Április 20  Popper Péter szavai  A másik dolog,  Facebookon kaptam Annuska bar...  Makszim Gorkij gondolata  Varga János Veniam - Fontos sz...  Facebookon kaptam 
Bejegyzés Címkék
forróvizes palack, éjszaka Közép-Afrikában, életéért küzdő, pici életéért, úgysem segített, kezdő szülésznőt, egyetlen forróvizes, utolsó szalmaszálnyi, éjszakák ugyanis, vidéken gyakran, koraszülött túlélési, megrázó hírek, gyermeket olyan, biztonságos marad, ajtó felől, szülésznőkre bíztam, árva gyerekeknek, kicsi esélyeiről, baba életben, kétéves testvére, imaalkalom alatt, tízéves Ruth, ilyen vizes, kicsi addig, árván maradt, egyetlen módja, forróvizes palackot, egyenlítőn lévő, délután közepe, kocsi járt, hatalmas csomag, csomagot egyedül, árva gyerekekért, csomag óvatos, egekig szökött, tetejéről szép, leprásoknak kötött, gyerekek kezdtek, gumitömlős vizes, imádkozó gyermekkel, gyerekek első, doboz alját, szemei arról, kicsi babát, árva kislánynak, csomag igazából, tanítója engedelmeskedve, melegvizes palackkal, egyenlítői éghajlati, tízéves kislány, begöngyölhetnénk, gondviselésének, engedelmeskedve, megérkezhessen, szalmaszálnyi, gyapjútakarót, koraszülöttet, meghallgattam, megmentéséért, keresztülfújt, teljesíthesse, lehetetlennek, szülésznőkre, válaszképpen, inkubátorunk, megértéséhez, elszomorodni, kibontásához, szülésznőnek, csökkentette, hozzáláttunk, palackunkhoz, melegítsünk, tápszereink, küzdelemhez, koraszülött, épületünkön, megtudhassa, következett, megragadtam, leprásoknak, megérkeztek, elküldettem, gyerekekért, kistestvére, felocsúdtam, gyerekeknek, mindezekben, kételkedett, öltöztetett, maradásában, biztonságos, tanúskodtak, elbeszélése, hátrahagyta, gyermekének, édesanyjuk, egyenlítőn, szülésznőt, kotorászni, , ,
2024.03 2024. április 2024.05
HétKedSzeCsüPénSzoVas
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930 
Blog kereső


Bejegyzések
ma: 0 db bejegyzés
e hónap: 108 db bejegyzés
e év: 370 db bejegyzés
Összes: 35935 db bejegyzés
Kategóriák
 
Keresés
 

bejegyzések címeiben
bejegyzésekben

Archívum
 
Látogatók száma
 
  • Ma: 569
  • e Hét: 12280
  • e Hónap: 41592
  • e Év: 229394
Szótár
 




Blogok, Videótár, Szótár, Ki Ne Hagyd!, Fecsegj, Tudjátok?, Receptek, Egészség, Praktikák, Jótékony hatások, Házilag, Versek,
© 2002-2024 TVN.HU Kft.