Belépés
pacsakute.blog.xfree.hu
A szeretet ellen nincs fegyver. Czeizel Ilona
1954.01.05
Offline
Profil képem!
Linktáram, Blogom, Képtáram, Videótáram, Ismerőseim, Fecsegj
Érelmeszesedés a kegyetlen csendes gyilkos - javaslatok
  2019-02-08 10:42:02, péntek
 
 



z ateroszklerózis különböző formái a szívbetegségek és a stroke elsődleges oka. Erős bizonyítékok azt mutatják, hogy bizonyos életstílusbeli tényezők, a koleszterin-anyagcsere, az ateroszklerózis plakk veszélyes fejlődése és a krónikus betegségek között igenis van kapcsolat, amely rengeteg embert érint szerte a világon.

Az ateroszklerózis akkor következik be, amikor az erek megvastagodnak és merevvé válnak. Általában az egészséges embernél az artériák rugalmasak, ami nemcsak jó keringést, hanem jó tápanyageloszlást is lehetővé tesz. Azonban az idő múlásával, amikor az ember idősödik vagy romlik az egészsége, az artériák falai több tényezőtől vagy azok kombiációjától elkezdenek megkeményedni.

Az ateroszklerózis akkor kezdődik, amikor bizonyos tényezők károsítják az artériák belső rétegeit. Ezt kiválthatja a dohányzás, nagy mennyiségű zsír és koleszterin a vérben. Oka lehet a magas vérnyomás, illetve túl sok cukor a vérben inzulinrezisztencia és cukorbetegség következtében.

Bár elsősorban szív- vagy érrendszeri problémának tekinthető, azonban az artériák megvastagodása megtörténhet bárhol a szervezetben. Mivel a szívünkbe és a szívünkből áramló fővérerek kulcsfontosságú szerepet töltenek be az oxigén és a tápanyagok hordozásában a szervezetben, éppen ezért az artériák megbetegedése súlyosnak tekinthető és sok esetben halálhoz vezet. Amikor ugyanis az artériák merevebbé válnak, akkor elkezdik korlátozni a vér áramlását a főbb szervekbe, izmokba és szövetekbe, ami hirtelen szívrohamhoz, stroke-hoz, szervi elégtelenséghez és más problémákhoz vezethet.

A betegség fő oka a gyulladás. Bizonyíték van arra, hogy az ateroszklerózis egy krónikus gyulladásos állapot, amelyet nagymértékben okoz a rossz táplálkozás, az ülő életmód, a magas stressz vagy krónikus stressz, amelyek mind-mind megölik az életminőséget.

Az ateroszklerózis fő kiváltó oka az endothel diszfunkció, amely akkor kezdődik, amikor a gyulladás szintje megemelkedik. Ha a gyulladásos állapot sokáig fennáll, akkor az artériák megrongálódnak. Minden olyan életmódváltás, amely a gyulladás megszüntetését célozza, kezelni tudja az ateroszklerózist is.

Az avokádó és az olívaolaj fogyasztását mindenfajta szív- és érrendszeri betegség elkerülésére és kezelésére is ajánlják a szakemberek. Fontos a rost fogyasztása is, mivel ezek részt vesznek a szabad gyökök elleni küzdelemben és segítséget nyújtanak az emésztőrendszer számára abban, hogy a koleszterin felszívódjon és károkat okozzon.

Ajánlott a megfelelő étrend kialakítása, a súlyfeleslegtől történő megszabadulás, a rendszeres testmozgás és a dohányzás abbahagyása. A rendszeres testmozgás erősíti a szívet. Elősegíti, hogy több oxigén jusson a szervezetbe, megtámogatja a tápanyagok megfelelő eloszlását, felhasználását, csökkenti a stresszt és elősegíti az ideális testsúly fenntartását is.
Forrás : Link
 
 
0 komment , kategória:  Szakanyagok  
Címkék: ateroszklerózist, elégtelenséghez, kulcsfontosságú, ateroszklerózis, emésztőrendszer, súlyfeleslegtől, megvastagodnak, megrongálódnak, megszüntetését, szívbetegségek, megvastagodása, felhasználását, életstílusbeli, kombiációjától, megbetegedése, életminőséget, megszabadulás, megkeményedni, életmódváltás, cukorbetegség, következtében, nagymértékben, megemelkedik, fogyasztását, megtámogatja, szívrohamhoz, megtörténhet, fenntartását, bizonyítékok, felszívódjon, problémákhoz, szervezetben, hordozásában, elkerülésére, érrendszeri, problémának, stroke elsődleges, ateroszklerózis plakk, krónikus betegségek, ateroszklerózis akkor, erek megvastagodnak, egészséges embernél, artériák rugalmasak, ember idősödik, artériák falai, artériák belső, magas vérnyomás, artériák megvastagodása, szívünkből áramló, tápanyagok hordozásában, artériák megbetegedése, artériák merevebbé,
Új komment
Név:
E-mail cím: ( csak a blog tulajdonosa látja )
Kérem írja be a baloldalon látható számot!
Szöveg:  
 
Betűk: Félkövér Dőlt Kiemelés   Kép: Képbeszúrás   Link: Beszúrás

Mérges Király Szomorú Kiabál Mosoly Kacsintás haha hihi bibibi angyalka ohh... ... buli van... na ki a király? puszika draga baratom... hát ezt nem hiszem el haha-hehe-hihi i love you lol.. nagyon morcika... maga a devil pc-man vagyok peace satanka tuzeske lassan alvas kaos :) bloaoa merges miki idiota .... sir puszika
 
 
Félkövér: [b] Félkövér szöveg [/b]
Dőlt: [i] Dőlt szöveg [/i]
Kiemelés: [c] Kiemelt szöveg [/c]
Képbeszúrás: [kep] http://...../kep.gif [/kep]
Linkbeszúrás: [link] http://tvn.hu [/link]
ReceptBázis
Bulgur gombával és csikemellel...
Epres túrótorta
Mákos-almás süti
Lazac édesköményes-citromos rizottóval
Részeges nyúl
Sült hekk
Zöldséges, tepsis krumpli
Cukkinis, padlizsános egytálétel
Pirított gomba sárgarépával
Sajttal töltött gomba
még több recept
Tudjátok ?
Belétünk a Sárkány évébe, béke vagy nagyobb háború vár ránk?
Még zöld a chili paprikám, ha beviszem a lakásba tovább fejlődik?
Tényleg hasznos gyógynövény a csalán?
Mi a teendő a novemberi Rododendron bimbóval?
Az álmoknak valóban van jelentése?
még több kérdés
Blog Címkék
Fekete-erdő desszert  Facebookon kaptam Cs Ildikótó...  Csak a fogyatkozás látható  Aki nem dolgozik, ne is egyék  Popper Péter szavai  Paul David Tripp Április 20  Facebookon kaptam  Ne kapaszkodj magasabbra,  Facebookon kaptam  Mindig jusson idő nevetni  Neked tudnod kell  69 éve hunyt el Albert Einstei...  Rátalálsz  Hogy lehet megtartani  Szép estét kedves látogatóimna...  Segítsük barátainkat, hogy meg...  Jónás Tamás – Végtelen b...  Hiányzik  Facebookon kaptam  Akarat  Hogyan lehet Jézust szenvedély...  Zilahy Lajos gondolata  Gyerekként sokat küzdöttünk az...  Boldog születésnapot a ma ünne...  Illyés Gyula - Milyen hamar.  Radikális szeretet  Akarat  A nemzeti hovatartozás kulturá...  Facebookon kaptam  Hogy lehet megtartani  Gyökössy Endre - Virágok virág...  Facebookon kaptam  A Megváltó szolgálatában  George Byron - Ahogy itt jár -...  Paul David Tripp Április 21  Png csokor  Albert Einsteinről  Nagyi telefonál  Bounty krémes  Png nő  Egy maradéktalanul uralt világ  Facebookon kaptam  Szép estét kedves látogatóimna...  Nem méltó hozzád  Facebookon kaptam Mírjam barát...  Amikor Jézus rátapos a lábadra  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  Gyerekként sokat küzdöttünk az...  Facebookon kaptam  Sokan azt tartják  Png fotel  Png csokor  Png ház  Paul David Tripp Április 21  Alázat  Reggel van  Facebookon kaptam  Elköszönt  Facebookon kaptam  Nagyon különös  Éretlen vers  Szívem tiéd  Miért nem menti meg Jézus a jó...  Boldog születésnapot a ma ünne...  Png virág  Paul David Tripp Április 20  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  Még csak most kezdődik a nap  Amikor Jézus rátapos a lábadra  Tanuld meg ezt a versemet  Makszim Gorkij gondolata  A Megváltó szolgálatában  Akarat  Facebookon kaptam  A Megváltó szolgálatában  Png fotel  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  A televizió nem a kultúrát kép...  Facebookon kaptam  Nagyon különös  Nevem  Kaffka_Margit  Facebookon kaptam  Albert Einstein gondolata  A jó emberek mindig szépek mar...  Adakozás  Illyés Gyula - Milyen hamar.  Facebookon kaptam  Hogy lehet megtartani  Facebookon kaptam  Kövesd a cowboyt!  Egy bizonyos határt  Facebookon kaptam Cs Ildikótó...  Facebookon kaptam  Nevem  A tömeg, a Mester, a módszer, ...  Facebookon kaptam Annuska bar... 
Bejegyzés Címkék
stroke elsődleges, ateroszklerózis plakk, krónikus betegségek, ateroszklerózis akkor, erek megvastagodnak, egészséges embernél, artériák rugalmasak, ember idősödik, artériák falai, artériák belső, magas vérnyomás, artériák megvastagodása, szívünkből áramló, tápanyagok hordozásában, artériák megbetegedése, artériák merevebbé, főbb szervekbe, krónikus gyulladásos, rossz táplálkozás, magas stressz, endothel diszfunkció, gyulladás szintje, gyulladásos állapot, artériák megrongálódnak, gyulladás megszüntetését, olívaolaj fogyasztását, rost fogyasztása, szabad gyökök, emésztőrendszer számára, koleszterin felszívódjon, megfelelő étrend, súlyfeleslegtől történő, rendszeres testmozgás, dohányzás abbahagyása, tápanyagok megfelelő, ideális testsúly, ateroszklerózist, elégtelenséghez, kulcsfontosságú, ateroszklerózis, emésztőrendszer, súlyfeleslegtől, megvastagodnak, megrongálódnak, megszüntetését, szívbetegségek, megvastagodása, felhasználását, életstílusbeli, kombiációjától, megbetegedése, életminőséget, megszabadulás, megkeményedni, életmódváltás, cukorbetegség, következtében, nagymértékben, megemelkedik, fogyasztását, megtámogatja, szívrohamhoz, megtörténhet, fenntartását, bizonyítékok, felszívódjon, problémákhoz, szervezetben, hordozásában, elkerülésére, érrendszeri, problémának, koleszterin, szervezetbe, kiválthatja, táplálkozás, gyulladásos, mindenfajta, kialakítása, szakemberek, fogyasztása, diszfunkció, küzdelemben, abbahagyása, tekinthető, tényezőtől, szívünkből, segítséget, anyagcsere, elsősorban, testmozgás, , ,
2024.03 2024. április 2024.05
HétKedSzeCsüPénSzoVas
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930 
Blog kereső


Bejegyzések
ma: 0 db bejegyzés
e hónap: 48 db bejegyzés
e év: 529 db bejegyzés
Összes: 49322 db bejegyzés
Kategóriák
 
Keresés
 

bejegyzések címeiben
bejegyzésekben

Archívum
 
Látogatók száma
 
  • Ma: 2395
  • e Hét: 4533
  • e Hónap: 36019
  • e Év: 240720
Szótár
 




Blogok, Videótár, Szótár, Ki Ne Hagyd!, Fecsegj, Tudjátok?, Receptek, Egészség, Praktikák, Jótékony hatások, Házilag, Versek,
© 2002-2024 TVN.HU Kft.