Belépés
kohlinka.blog.xfree.hu
Lehet, hogy fentről többet látni, de a jajszó már nem hallatszik olyan élesen. Szendrei Klaudia
1958.03.07
Offline
Profil képem!
Linktáram, Blogom, Képtáram, Videótáram, Ismerőseim, Fecsegj
Izráel megváltása, Új szív
  2009-09-15 12:13:58, kedd
 
   
 
"Darabokra hullik a Biblia széjjel" 1995. Fatimei Jóslat

Jehova Biblia Budapest, 1987
Egyetemi Nyomda
Felelős: Sümeghy Zoltán igazgató


Ezékiel könyve

Izráel megváltása 36.


És te, embernek fia, prófétálj Izráel hegyei felől, és mondjad: Izráel hegyei, halljátok meg az Úr beszédét.
2. Ígey szól az Úr Isten: Mivelhogy ezt mondja az ellenség reátok: Halál, és az ősi magasságok a mi örökségünk lőnek,
3. Ennekokáért prófétálj és mondjad: Ezt mondja az Úr Isten: Azért, mert pusztítanak és kívánnak titeket mindenfelől, hogy legyetek öröksége a pogányok maradékának, és az emberek rágalmazó ajkára-nyelvére kerültetek,
4. Ezokáért, Izráel hegyei, halljátok meg az Úr Isten beszédét! Így szól az Úr Isten a hegyeknek és halmoknak, a mélységeknek és völgyeknek, és az elpusztult romoknak és az elhagyott városoknak, melyek ragadományra és csúfolásra lőnek a pogányok maradékának köröskörül.
5. Azért ezt mondja az Úr Isten: Bizony, féltő szerelmem tüzében beszéltem a pogányok maradékai és egész Edom ellen, kik magoknak vették az én földemet örökségül teljes szívöknek örömével és lelkök megvetésével, hogy azt néptelenül zsákmányokká tegyék.
6. Ennekokáért prófétálj Izráel földjéről, és mondjad a hegyeknek és halmoknak, a mélységeknek és a völgyeknek: Így szól az Úr Isten: Ímé, féltő szerelmemben és búsulásomban beszélek, mivelhogy a pogányok gyalázását viselitek.
7. Ennekokáért ezt mondja az Úr Isten: Én fölemelem kezemet! Bizonyára a pogányok, kik körülöttetek vannak, ők viseljék gyalázatokat.
8. Ti pedig, Izráel hegyei, neveljétek ágaitokat, és hozzátok gyümölcsötöket az én népemnek, Izráelnek, mert közel vannak, hogy hazajöjjenek.
9. Mert ímé, én hozzátok hajlok, és hozzátok fordulok, és megmívelnek és nevelnek titeket.
10. És megsokasítom rajtatok az embereket, Izráel házát egészen és lakják a városokat, és a romokat megépítik.
11. És megsokasítom rajtatok az embereket és barmokat, hogy sokasodjatok és szaporodjatok, és lakatom őket rajtatok, mint régi időtökben, és több jóval lészek hozzátok, mint első napjaitokban, s megtudjátok, hogy én vagyok az Úr.
12. És járatok rajtatok embereket, az én népemet, Izráelt és bírjanak téged, és te légy nékik örökségül, s többé nem teszed őket gyermektelenné.
13. Így szól az Úr Isten: Mivehogy mondják néktek, emberevő vagy és gyermektelenné teszed népedet,
14, Ennekokáért embert nem eszel többé és népedet gyermektelenné nem teszed többé, ezt mondja az Úr Isten.
15. És többé nem hallatom ellened a pogányok gyalázását, és a népek szidalmát többé nem viseled, és nemzetedet többé gyermektelenné nem teszed, ezt mondja az Úr Isten.

Új szív igérete

16. És lőn az Úr beszéde hozzám, mondván:
17. Embernek fia! Mikor Izráel háza a maga földén lakott, megfertéztette azt életével és cselekedeteivel: mint a havi betegség tisztátalansága, olyan vala én előttem.
18. És kiöntém haragomat reátok a vérért, a melyet ontattak a földre, és bálványaikkal megfertéztették azt.
19. És eloszlatám őket a pogányok közé, és szétszóratának a tartományokba, életök és cselekedeteik szerint ítéltem meg őket.
20. És bemenvén a pogányokhoz, a kikhez menének, megfertéztették az én szent nevemet, mikor ezt mondták róluk: Az Úr népe ezek és az ő földéről jöttek ki!
21. Ekkor könyörültem szent nevemért, melyet megfertéztetetet Izráel háza a pogányook közt, a kikhez menének.
22. Ennekokáért mondjad Izráel házának: Ezt mondja az Úr Isten: Nem ti érettetek cselekszem Izráel háza, hanem az én szent nevemért, melyet ti megfertéztettetek a pogányok között, a kik közé menétek.
23. És megszentelem az én nagy nevemet, mely megfertéztetett a pogányok között, melyet ti fertéztettetek meg köztük, és megtudják a pogányok, hogy én vagyok az Úr, ezt mondja az Úr Isten, mikor megszentelen magamat rajtatok az ő szemök látára.
24. És fölveszlek titeket a pogányok közül, s egybegyűjtelek titeket minden tartományból, és minden bálványaiktól megtisztítlak titeket.
25. És hintek reátok tiszta vizet, hogy megtisztuljanak minden tisztátalanságtól, és minden bálványaitoktól megtisztítlak titeket.
26. És adok néktek új szívet, és új lelket adok belétek, és elveszem a kőszívet testetekből, és adok néktek hússzívet.
27. És az én lelkemet adom belétek, és azt cselekszem, hogy az én parancsolataimban járjatok és az én törvényeimet megőrizzétek és betöltsétek.
28. És laktok azon a földön, melyet adtam atyáitoknak, és lesztek nékem népem és én leszek néktek Istenetek.
29. És megtartalak titeket minden tisztátalanságoktól, és előhívom a gabonát és megsokasítom azt, és nem adok reátok éhséget.
30. És megsokasítom a fa gyümölcsét és a mező termését, hogy többé ne viseljétek az éhségnek gyalázatját a pogányok között.
31. És megemlékeztek a ti gonosz útaitokról és cselekedeitekről, melyek nem voltak jók, és megútáljátok ti magatokat vétkeitek és útálatosságaitok miatt.
32. Nem ti érettetek cselekszem, ezt mondja az Úr Isten, tudtotokra legyen! Piruljatok és szégyenüljetek meg útaitok miatt, Izráel háza!

Áldott ország igérete

33. Ezt mondja az Úr Isten: Azon a napon, melyen megtisztítlak titeket minden vétkeitektől, azt cselekszem, hogy lakják a városokat, és a romok megépíttessenek.
34. És az elpusztult földet mívelik, a helyett, hogy pusztán hevert minden átmenő szeme láttára.
35. És ezek mondják: Ez a föld, ez az elpusztult, olyanná lett, mint az Éden kertje és a rommá lett, s elpusztult s lerontott városokat megerősítve lakják.
36. És megtudják a pogányok, kik körülöttetek megmaradtak, hogy én, az Úr építettem be a pusztaságot, Én, az Úr mondtam és megcselekedtem.
37.Így szól az Úr Isten: Még arra nézve is kérni hagyom magamat Izráel házának, hogy cselekedjem ő velük: Megsokasítom őket, mint a nyájat, emberekkel.
38. Mint az áldozatra szentelt juhok, mint a Jeruzsálem juhai az ő ünnepein, így lesznek a rommá lett városok teljesek emberek nyájával: és megtudják, hogy én vagyok az Úr.

Izráel feltámadása 37.

Lőn én rajtam az Úrnak keze, és kivitt engem az Úr lélek által, és letőn engem a völgynek közepette, mely csontokkal rakva vala.
2. És átvitt engem azok mellett köröskörül, és ímé felette sok vala a völgy színén, és ímé, igen megszáradtak vala.
3. És mondá nékem: Embernek fia! Vajjon megélednek-é ezek a tetemek? És mondék: Uram Isten, te tudod!
4. És monda nékem: Prófétálj e tetemek felől és mondjad nékik: Ti megszáradt tetemek, halljátok meg az Úr beszédét!
5. Így szól az Úr Isten ezeknek a tetemeknek: Ímé, én bocsátok ti belétek lelket, hogy megéledjetek.
6. És adok reátok inakat, és hozok reátok húst, és bőrrel beborítalak titeket, és adok belétek lelket, hogy megéledjetek, és megtudjátok, hogy én vagyok az Úr.
7. És én prófétálék, a mint parancsolva vala nékem. És mikor prófétálnék, lőn zúgás és ímé zörgés- és egybemenének a tetemek, mindenik tetem az ő teteméhez.
8. És látám, és íme inak valának rajtok, és hús nevekedett, és felül bőr borította be őket, de lélek nem vala még bennök.
9. És mondá nékem: Prófétálj a léleknek, prófétálj embernek fia, és mondjad a léleknek: Ezt mondja az Úr Isten: A négy szelek felől jőjj elő lélek, és lehelj ezekbe a megölettekbe, hogy megéledjenek!
10. És prófétálék a mint parncsola. És beléjök ment a lélek, s megéledének s állának lábaikra, felette igen nagy sereg.
11. És monda nékem: Embernek fia! Ezek a tetemek Izráel egész háza. Ímé, ezt mondják: Elszáradtak a mi csontjaink és elveszett a mi reménségünk, kivágattattunk!
12. Annakokáért prófétálj, és mondjad nékik: így szól az Úr Isten: Ímé, én megnyitom a ti sírjaitokat és kihozlak titeket a ti sírjaitokól, én népem, és beviszlek titeket Izráel földjére.
13. És megtudjátok, hogy én vagyok az Úr, amikor megnyitandom sírjaitokat és kihozlak titeket sírjaitokból, én népem!
14. És adom az én lelkemet belétek, hogy megéledjetek, és leteszlek titeket a ti földetekre, és megtudjátok, hogy én, az Úr szóltam és megcselekedtem, ezt mondja az Úr Isten.

Izráel újra-egyesülése

15. És lőn az Úr beszéde hozzám, mondván:
16. És te, embernek fia, végy magadnak fát és írd ezt reá: Júdáé és Izráel fiaié, az ő társaié, és végy egy másik fát, és írd ezt reá: Józsefé, Efraim fája és az egész Izráel házáé és az ő társaié.
17. És tedd együvé azokat, egyiket a másikhoz egy fává, hogy egyek legyenek kezedben.
18. És ha mondják néked a te néped fiai, mondván: Avagy nem jelentéd-é meg nékünk, mit akarsz ezekkel?
19. Szólj nékik: Ezt mondja az Úr Isten: Ímé, én fölveszem a József fáját, mely Efraim kezében van, és Izráel nemzetségeit, az ő társait, és teszem őket ő hozzá, a Júda fájához, és összeteszem őket egy fává, hogy egygyé legyenek az én kezemben.
20. És ha e fák, a melyekre írsz, kezedben lesznek szemök láttára:
21. Szólj nékik: Ezt mondja az Úr Isten: Ímé, én fölveszem Izráel fiait a pogányok közül, a kik közé mentek és egybegyűjtöm őket mindenfelől és beviszem őket az ő földjökre.
22. És egy néppé teszem őket azon a földön, Izráelnek hegyein, és egyetlenegy király lesz mindnyájuk királya, és nem lesznek többé két néppé, és ezután nem oszolnak többé királyságra.
23. És többé meg nem fertéztetik magokat bálványaikkal és útálatosságaikkal és minden bűneikkel, és megtartom őket minden oly lakóhelyöktől, a melyekben vétkeztek, és megtisztítom őket, és lesznek nékem népem és én leszek nékik Istenök.
24. És az én szolgám, Dávid lesz a király ő rajtok, egy pásztora lesz mindnyájoknak, és az én törvényeim szerint járnak, s parancsolataimat megőrzik, és cselekszik.
25. És laknak azon a földön, melyet adtam vala az én szolgámnak, Jákóbnak, a melyen laktak a ti atyáitok, és laknak azon ők és fiaik és fiaiknak fiai mindörökre, és az én szolgám, Dávid a fejedelmök örökké.
26. És szerzek velök békességnek frigyét, örökkévaló frigy lesz ez velök, és elültetem őket és megsokasítom és helyheztetem az én szenthelyemet közéjük örökké.
27 És lesz én lakhelyem felettök, és leszek nékik Istenök és ők nékem népem.
28. És megtudják a pogányok, hogy én vagyok az Úr, ki megszentelem Izráelt, mikor szenthelyem közöttök lesz mindörökké.


 
 
0 komment , kategória:  "Darabokra hullik a Biblia..:"  
Címkék: megfertéztetetet, parancsolataimat, cselekedeitekről, útálatosságaitok, tisztátalansága, megfertéztették, cselekedeteivel, megfertéztetett, bálványaitoktól, megépíttessenek, megtisztuljanak, gyermektelenné, megcselekedtem, egybegyűjtelek, fertéztettetek, szétszóratának, szégyenüljetek, kivágattattunk, megfertéztette, gyümölcsötöket, szenthelyemet, bálványaikkal, mindnyájoknak, megtisztítlak, tartományokba, cselekedeteik, megemlékeztek, lakóhelyöktől, szaporodjatok, bálványaiktól, megútáljátok, megölettekbe, megéledjenek, megtisztítom, gyalázatokat, megsokasítom, ellenség reátok, pogányok maradékának, emberek rágalmazó, elpusztult romoknak, elhagyott városoknak, pogányok maradékai, pogányok gyalázását, romokat megépítik, népek szidalmát, maga földén, havi betegség, melyet ontattak, pogányok közé, kikhez menének, pogányook közt, pogányok között, Fatimei Jóslat, Jehova Biblia Budapest, Egyetemi Nyomda, Sümeghy Zoltán, Mikor Izráel, Uram Isten,
Új komment
Kérjük adja meg a TVN.HU rendszeréhez tartozó felhasználónevét és jelszavát.
Csak regisztrált felhasználók írhatnak kommentet,
amennyiben még nem rendelkezik TVN.HU hozzáféréssel: Klikk ide!
Felhasználónév:
Jelszó:
Kérem írja be a baloldalon látható számot!
Szöveg:  
 
Betűk: Félkövér Dőlt Kiemelés   Kép: Képbeszúrás   Link: Beszúrás

Mérges Király Szomorú Kiabál Mosoly Kacsintás haha hihi bibibi angyalka ohh... ... buli van... na ki a király? puszika draga baratom... hát ezt nem hiszem el haha-hehe-hihi i love you lol.. nagyon morcika... maga a devil pc-man vagyok peace satanka tuzeske lassan alvas kaos :) bloaoa merges miki idiota .... sir puszika
 
 
Félkövér: [b] Félkövér szöveg [/b]
Dőlt: [i] Dőlt szöveg [/i]
Kiemelés: [c] Kiemelt szöveg [/c]
Képbeszúrás: [kep] http://...../kep.gif [/kep]
Linkbeszúrás: [link] http://tvn.hu [/link]
ReceptBázis
Bulgur gombával és csikemellel...
Epres túrótorta
Mákos-almás süti
Lazac édesköményes-citromos rizottóval
Részeges nyúl
Sült hekk
Zöldséges, tepsis krumpli
Cukkinis, padlizsános egytálétel
Pirított gomba sárgarépával
Sajttal töltött gomba
még több recept
Tudjátok ?
Belétünk a Sárkány évébe, béke vagy nagyobb háború vár ránk?
Még zöld a chili paprikám, ha beviszem a lakásba tovább fejlődik?
Tényleg hasznos gyógynövény a csalán?
Mi a teendő a novemberi Rododendron bimbóval?
Az álmoknak valóban van jelentése?
még több kérdés
Blog Címkék
Png csokor  Egy hatékony szolga  Sose bánj semmit  Csak a fogyatkozás látható  Png kislány  Facebookon kaptam  Hogy lehet megtartani  Lóhere  Facebookon kaptam  Elköszönt  Áprily Lajos - Gyümölcsoltó  Png kislány  Akarat  Albert Einstein gondolata  Png kislány  Akarat  Facebookon kaptam  Albert Einstein gondolata  Png cica  Albert Einsteinről  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  Tóth Ágnes - Szervusz pad  Makszim Gorkij gondolata  Varga János Veniam - Fontos sz...  Őrizkednünk kell...  Png csokor  A televizió nem a kultúrát kép...  Facebookon kaptam  Gyökössy Endre - Virágok virág...  Erdőn  Png telefon  Minden harmadik...  Weöres Sándor - A hársfa mind ...  Facebookon kaptam  Aki nem dolgozik, ne is egyék  Tanuld meg ezt a versemet  George Byron - Ahogy itt jár -...  Lóhere  Fekete István - Akác  George Byron - Ahogy itt jár -...  Facebookon kaptam  Gonosz démon-álarc  George Gordon Lord Byron: Inez...  Radikális szeretet  Varga János Veniam - Fontos sz...  Facebookon kaptam  Png csokor  Soha ne kedvezz...  Nagyon különös  Albert Einsteinről  Minden harmadik...  Őrizkednünk kell...  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  Szép estét kedves látogatóimna...  Irgalom és ítélet  Facebookon kaptam  Akarat  Hazára minden embernek szükség...  Facebookon kaptam  Sose bánj semmit  Németh László tollából  Facebookon kaptam Cs Ildikótól  Alázat  Éretlen vers  Csak a fogyatkozás látható  Facebookon kaptam  George Gordon Lord Byron: Inez...  Facebookon kaptam  Nagyi telefonál  Szép estét kedves látogatóimna...  Fekete István - Akác  Elköszönt  Julian Brass gondolata  Segítsük barátainkat, hogy meg...  Facebookon kaptam  Segítsük barátainkat, hogy meg...  A boldog családok mind hasonló...  Png rózsa csokor  Facebookon kaptam  Kerüld el az evangélium örömén...  Jó éjszakát  Reménység és erő Krisztustól e...  Szép estét kedves látogatóimna...  Tóth Ágnes - Szervusz pad  69 éve hunyt el Albert Einstei...  Sose bánj semmit  Facebookon kaptam  Nagyon különös  Facebookon kaptam  Paul David Tripp Április 19  A kételkedés kezelése  Mi lenne ha  A kételkedés kezelése  Elköszönt  Paul David Tripp Április 19  Erdőn  Amikor Jézus rátapos a lábadra  Radikális szeretet 
Bejegyzés Címkék
ellenség reátok, pogányok maradékának, emberek rágalmazó, elpusztult romoknak, elhagyott városoknak, pogányok maradékai, pogányok gyalázását, romokat megépítik, népek szidalmát, maga földén, havi betegség, melyet ontattak, pogányok közé, kikhez menének, pogányook közt, pogányok között, pogányok közül, mező termését, éhségnek gyalázatját, romok megépíttessenek, elpusztult földet, rommá lett, áldozatra szentelt, völgynek közepette, völgy színén, mint parancsolva, négy szelek, mint parncsola, tetemek Izráel, egész Izráel, melyekre írsz, néppé teszem, melyekben vétkeztek, pásztora lesz, melyen laktak, fejedelmök örökké, megfertéztetetet, parancsolataimat, cselekedeitekről, útálatosságaitok, tisztátalansága, megfertéztették, cselekedeteivel, megfertéztetett, bálványaitoktól, megépíttessenek, megtisztuljanak, gyermektelenné, megcselekedtem, egybegyűjtelek, fertéztettetek, szétszóratának, szégyenüljetek, kivágattattunk, megfertéztette, gyümölcsötöket, szenthelyemet, bálványaikkal, mindnyájoknak, megtisztítlak, tartományokba, cselekedeteik, megemlékeztek, lakóhelyöktől, szaporodjatok, bálványaiktól, megútáljátok, megölettekbe, megéledjenek, megtisztítom, gyalázatokat, megsokasítom, búsulásomban, szerelmemben, megéledjetek, napjaitokban, körülöttetek, sokasodjatok, megszáradtak, mélységeknek, hazajöjjenek, nemzetségeit, helyheztetem, ragadományra, egybemenének, zsákmányokká, megvetésével, vétkeitektől, , ,
2024.03 2024. április 2024.05
HétKedSzeCsüPénSzoVas
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930 
Blog kereső


Bejegyzések
ma: 0 db bejegyzés
e hónap: 10 db bejegyzés
e év: 50 db bejegyzés
Összes: 7246 db bejegyzés
Kategóriák
 
Keresés
 

bejegyzések címeiben
bejegyzésekben

Archívum
 
Látogatók száma
 
  • Ma: 1639
  • e Hét: 3961
  • e Hónap: 10202
  • e Év: 62468
Szótár
 




Blogok, Videótár, Szótár, Ki Ne Hagyd!, Fecsegj, Tudjátok?, Receptek, Egészség, Praktikák, Jótékony hatások, Házilag, Versek,
© 2002-2024 TVN.HU Kft.