Belépés
dandej.blog.xfree.hu
Isten szeret! Jézus él! Jézus Krisztus, Isten Fia! Grád Károlyné
1952.12.21
Offline
Profil képem!
Linktáram, Blogom, Képtáram, Videótáram, Ismerőseim, Fecsegj
A tanítványság igazi ára
  2011-09-22 08:23:46, csütörtök
 
  Szolgálni még akkor is, ha kellemetlen

"Amikor mentek az úton, valaki ezt mondta neki: 'Követlek, akárhova mégy.' Jézus azonban így felelt: 'A rókáknak barlangjuk van, és az égi madaraknak fészkük, de az Emberfiának nincs hova fejét lehajtania.'" (Lukács 9:57-58)




Jézus soha nem kéri, hogy vakon kövessük. Miközben az Ő útját járjuk és megismerjük az Ő jellemét, megtanuljuk, hogy ő mindig ott vár a hitbeli lépéseink másik oldalán. Belekényszerít minket olyan helyzetekbe, ahol őbenne és ígéreteiben kell megbíznunk, de azt is megmutatja nekünk, hogy mi vár ránk, ha őt követjük. (János 14:1-4)

Jézus azt akarja, hogy számoljunk az elkötelezettségünk árával mert tudja, hogy ez igényelni fog mindent, amink van (Lukács 14:28). Lényegében Jézus óvva int afelől, hogy romantikus látásunk legyen az Ő követéséről. Tudja, hogy ha ilyen módon indulunk önkéntes szolgálatunkba, bármikor vagy bárhová is indulnánk, a lelkesedésünk el fog hervadni, amikor az elkötelezettség kényelmetlenné válik, vagy amikor szembesülünk a tanítványság igazi árával.

A tanítványság azt jelenti, hogy feladjuk még a gondolatát is annak, hogy legyenek az életünk kisebb részei, amelyek ne legyenek Jézussal való kapcsolatunk hatása alatt. Nem mondhatunk Jézusnak úgy igent, hogy közben a függetlenségünk egy részéhez. Ő megköveteli mindenünket.

Már nincs arra lehetőségünk, hogy akkor és ott szolgáljuk őt ahol és amikor nekünk kényelmes. "A rókáknak barlangjuk van, és az égi madaraknak fészkük, de az Emberfiának nincs hova fejét lehajtania." (Lukács 9:58)

Amikor romantikus látásunk van a tanítványságról, lehet, hogy magunkat úgy képzeljük el, mint akik mindent feladunk Jézusért amint a világ csodálja hitünket és az emberek szívből jövő hálájukat fejezik ki a mi áldozatkész szolgálatunkért.

De lehet, hogy az elkötelezettség ára a világ megvetését hozza a küszöbödre. Ha Jézust követed és megteszed, amit Ő mond, hogy tegyél, lehetséges, hogy még a hittestvéreid is úgy gondolják, hogy eldobod magadtól a jövődet azért, hogy olyan embereken segíts, akik semmit sem tudnak neked adni viszonzásként. A tanítványság lehet, hogy azt jelenti, hogy olyan emberekért hozol áldozatot, akik nem fogják értékelni, amit tettél - mint ahogy Jézusból gúnyt űztek, amikor meghalt a kereszten.

Az a kegyelem, hogy oda menjünk, ahová csak Jézus küld, csakis Krisztus hívásán és Isten belénk töltött erején keresztül történhet. A kegyelem kötelez minket arra, hogy szót fogadjunk Jézusnak, függetlenül a körülményektől vagy a következményektől.


A Jézusnak való szolgálatodból mennyi az, amit azért végzel, mert kényelmes és mennyi az, amit azért teszel, mert Jézus azt mondta, hogy ezt tedd? Jézus szeret és a legjobb terve van számodra. Ő nem ítél el, hanem azt akarja, hogy a jó irányba fordulj.

(Daily Hope by Jon Walker,
Link
 
 
0 komment , kategória:  Rick Warren* Napi Remény  
Címkék: szolgálatunkért, elkötelezettség, tanítványságról, függetlenségünk, körülményektől, szolgálatodból, kényelmetlenné, belekényszerít, szolgálatunkba, viszonzásként, lelkesedésünk, hittestvéreid, lehetőségünk, tanítványság, szembesülünk, kapcsolatunk, követéséről, megtanuljuk, helyzetekbe, ígéreteiben, emberfiának, mindenünket, áldozatkész, megismerjük, kellemetlen, megköveteli, függetlenül, megmutatja, számoljunk, lehetséges, küszöbödre, emberekért, megbíznunk, megvetését, madaraknak, szolgáljuk, rókáknak barlangjuk, hitbeli lépéseink, elkötelezettség kényelmetlenné, tanítványság igazi, életünk kisebb, világ csodálja, emberek szívből, világ megvetését, tanítványság lehet, kegyelem kötelez, körülményektől vagy, legjobb terve, Lényegében Jézus, Daily Hope,
Új komment
Kérjük adja meg a TVN.HU rendszeréhez tartozó felhasználónevét és jelszavát.
Csak regisztrált felhasználók írhatnak kommentet,
amennyiben még nem rendelkezik TVN.HU hozzáféréssel: Klikk ide!
Felhasználónév:
Jelszó:
Kérem írja be a baloldalon látható számot!
Szöveg:  
 
Betűk: Félkövér Dőlt Kiemelés   Kép: Képbeszúrás   Link: Beszúrás

Mérges Király Szomorú Kiabál Mosoly Kacsintás haha hihi bibibi angyalka ohh... ... buli van... na ki a király? puszika draga baratom... hát ezt nem hiszem el haha-hehe-hihi i love you lol.. nagyon morcika... maga a devil pc-man vagyok peace satanka tuzeske lassan alvas kaos :) bloaoa merges miki idiota .... sir puszika
 
 
Félkövér: [b] Félkövér szöveg [/b]
Dőlt: [i] Dőlt szöveg [/i]
Kiemelés: [c] Kiemelt szöveg [/c]
Képbeszúrás: [kep] http://...../kep.gif [/kep]
Linkbeszúrás: [link] http://tvn.hu [/link]
ReceptBázis
Bulgur gombával és csikemellel...
Epres túrótorta
Mákos-almás süti
Lazac édesköményes-citromos rizottóval
Részeges nyúl
Sült hekk
Zöldséges, tepsis krumpli
Cukkinis, padlizsános egytálétel
Pirított gomba sárgarépával
Sajttal töltött gomba
még több recept
Tudjátok ?
Belétünk a Sárkány évébe, béke vagy nagyobb háború vár ránk?
Még zöld a chili paprikám, ha beviszem a lakásba tovább fejlődik?
Tényleg hasznos gyógynövény a csalán?
Mi a teendő a novemberi Rododendron bimbóval?
Az álmoknak valóban van jelentése?
még több kérdés
Blog Címkék
Facebookon kaptam Krisztinától  Megígért békesség  Hamvas Béla  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  "Ez egy csoda"  Szeretem ujjad karcsuságait,  Hegedüs Géza: Magyar költészet  Az ókori görögök sebkezelésre ...  Facebookon kaptam  képre írva  Bársony székben  Facebookon kaptam  Robin Wight pitypang szobra  Azért kaptad  ajándék, mellyel meglepem  IGEN így  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  Előfordul, hogy  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  Jó éjszakát  Facebookon kaptam  Robin Wight pitypang szobra  Egy gondolat  Az egyik legalapvetőbb tézis a...  Jean de La Fontaine 1621 júliu...  Báthory Attila: Sorsom ösvénye...  Előnyök, amelyeket a meditáció...  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  Jó éjszakát  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  Tavaszi este  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  Egyszerű  Somlyó Zoltán - Orgonával  Facebookon kaptam Cs Ildikótól  Petőfi Sándor - Mi a szerelem?  Anyámról való emlékek  képre írva  Szép estét  A sorsod  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  Vannak emberek  Egy párkányon  Szép estét  Van néhány kérdés, amin gondol...  Gebhardt Nóra versei II.  Hegedüs Géza: Magyar költészet  Somlyó Zoltán - Orgonával  Pitypang szökőkút  Facebookon kaptam  Tanácsok egy pszichológustól  Facebookon kaptam  Napsütéses vidám hétvégét kivá...  Somlyó Zoltán - Orgonával  Spenót fasírttal  Alvó cica  Facebookon kaptam Krisztinától  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  Nevelőszülőkhöz adták,  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  Pitypang szökőkút  Müller Péter tollából  Facebookon kaptam  Egy párkányon  Pitypang szökőkút  Facebookon kaptam Cs Ildikótól  Kedvenc felismerésem az imádsá...  Facebookon kaptam  Az ember emlékekből áll  Nagy és kis csodák  Horváth Szilvia tollából  Paul David Tripp Április 12  Szívek  József Attila – Keresek ...  Facebookon kaptam  Az egyik legalapvetőbb tézis a...  Anyák napjára  Paul David Tripp Április 12  Különleges  Márai Sándor tollából  Bársony székben  Anyámról való emlékek  Facebookon kaptam  Egyszerű  Szép álmokat!  Latinovits Zoltán tollából  Facebookon kaptam 
Bejegyzés Címkék
rókáknak barlangjuk, hitbeli lépéseink, elkötelezettség kényelmetlenné, tanítványság igazi, életünk kisebb, világ csodálja, emberek szívből, világ megvetését, tanítványság lehet, kegyelem kötelez, körülményektől vagy, legjobb terve, szolgálatunkért, elkötelezettség, tanítványságról, függetlenségünk, körülményektől, szolgálatodból, kényelmetlenné, belekényszerít, szolgálatunkba, viszonzásként, lelkesedésünk, hittestvéreid, lehetőségünk, tanítványság, szembesülünk, kapcsolatunk, követéséről, megtanuljuk, helyzetekbe, ígéreteiben, emberfiának, mindenünket, áldozatkész, megismerjük, kellemetlen, megköveteli, függetlenül, megmutatja, számoljunk, lehetséges, küszöbödre, emberekért, megbíznunk, megvetését, madaraknak, szolgáljuk, gondolatát, lehajtania, romantikus, mondhatunk, lényegében, barlangjuk, megteszed, gondolják, hálájukat, kényelmes, embereken, indulnánk, áldozatot, fogadjunk, szolgálni, történhet, keresztül, értékelni, kereszten, igényelni, képzeljük, lépéseink, bármikor, jézusnak, legyenek, jézussal, követjük, követlek, krisztus, miközben, magadtól, hervadni, kegyelem, feladjuk, rókáknak, jézusból, önkéntes, akárhova, magunkat, látásunk, jellemét, , ,
2024.03 2024. április 2024.05
HétKedSzeCsüPénSzoVas
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930 
Blog kereső


Bejegyzések
ma: 0 db bejegyzés
e hónap: 0 db bejegyzés
e év: 0 db bejegyzés
Összes: 10080 db bejegyzés
Kategóriák
 
Keresés
 

bejegyzések címeiben
bejegyzésekben

Archívum
 
Látogatók száma
 
  • Ma: 641
  • e Hét: 4345
  • e Hónap: 8146
  • e Év: 69447
Szótár
 




Blogok, Videótár, Szótár, Ki Ne Hagyd!, Fecsegj, Tudjátok?, Receptek, Egészség, Praktikák, Jótékony hatások, Házilag, Versek,
© 2002-2024 TVN.HU Kft.