Belépés
kohlinka.blog.xfree.hu
Lehet, hogy fentről többet látni, de a jajszó már nem hallatszik olyan élesen. Szendrei Klaudia
1958.03.07
Offline
Profil képem!
Linktáram, Blogom, Képtáram, Videótáram, Ismerőseim, Fecsegj
Góg és Magóg földjéről
  2009-09-15 16:45:06, kedd
 
   
 
"Darabokra hullik a Biblia széjjel" 1995. Fatimei Jóslat

Jehova Biblia Budapest, 1987
Egyetemi Nyomda
Felelős: Sümeghy Zoltán igazgató

Ezékiel könyve

Jövendölés Gógnak Izráel földére kerülő betöréséről és vereségéről 38.

És lőn az Úr beszéde hozzám, mondván:
2. Embernek fia! Vesd tekintetedet Góg ellen, a Magóg földjén, Rós, Mések és Tubál fejedelme ellen, és prófétálj felőle.
3. És mondjad: Ezt mondja az Úr Isten: Ímé én ellened megyek Góg, Rós, Mések és Tubál fejedelme.
4. És elcsalogatlak, és horgokat vetek szádba, és kivezetlek téged és egész seregedet, lovakat és lovagokat, kik mindnyájan teljes fegyverzetbe öltözvék, nagy sokaságot, nagy és kis paizzsal, fegyvert viselők mindnyájan.
5. Perzsák, szerecsenek, libiaiak vannak velök, mindnyájan paizzsal és sisakkal.
6. Továbbá Gómer és minden serege, Tógarma háza messze északról minden seregével, sok nép van veled.
7. Készülj hozzá és készítsd elő magadat te és minden sokaságod, kik te hozzád gyűltek, és légy nekik vezérök.
8. Sok idő múlva kirendeltetel, esztendők végével bejösz a földre, mely a fegyvertől már megnyugodott, melynek lakói sok nép közül gyűjtettek egybe Izráel hegyeire, melyen szüntelen való pusztulásban voltak, és a nemzetség a népek közül hozatott ki, s aztán lakozék bátorságosan mindnyája.
9. És feljösz, bemégy mint a szélvész, és leszel, mint a felleg, hoegy beborítsd a földet, te és minden sereged a sok nép veled.
10. Így szól az Úr Isten: És lészen abban az időben, hogy tanácsok támadnak a szívedben, és gondolsz gondolatot.
11. És mondasz: Felmegyek a nyílt földre, jövök azokra, kik nyugalomban vannak s bátorságosan laknak:kik vannak mindnyájan kőfal-kerítés nélkül, sem zárjok, sem kapujok nincs nékik,
12. Hogy zsákmányt vess és prédát prédálj, hogy fordítsd kezedet a már népes pusztaságok ellen, s a nép ellen, a mely a pogányok közül gyűjtetett egybe, mely jószágot és gazdagságot szerez, s lakozik a földnek köldökén.
13. Séba és Dedán és Társis kalmárai és minden fiatal oroszlánja ezt mondják néked: Nemde te zsákmányt vetni jöttél? Nemde prédát prédálni gyűjtötted egybe sokaságodat? Hogy elvigy ezüstöt és aranyat, magadhoz végy jószágot, s gazdagságot, hogy nagy zsákmányt vess.
14. Annakokáért prófétálj, embernek fia, és mondd ezt Gógnak: Így szól az Úr Isten: Avagy abban az időben, mikor az én népem, Izráel háza bátorságosan lakik, nem tudod-é meg?
15. És eljössz helyedről, a messze északról, te és a sok nép véled, lovon ülők mindnyájan, nagy sokaság, és hatalmas sereg.
16. És feljössz az én népem, Izráel ellen, mint a felleg, hogy beborítsd a földet, az utolsó időkben lészen ez, és hozlak téged az én földemre, hogy a pogányok megismerjenek engem, mikor megszentelem magam rajtad az ő szemök láttára, Góg!
17. Így szól az Úr Isten: Te vagy-é hát, a kiről szólottam a régi napokban az én szolgám, Izráel prófétái által, kik prófétáltak azokban a napokban esztendőkön át, hogy téged ő reájok hozlak?
18. És lészen azon a napon, a mely napon Góg eljő Izráel földje ellen, ezt mondja az Úr Isten, felszáll haragom orromban.
19. És féltő szerelmemben, búsulásom tüzében szólok: Bizony azon a napon nagy földindulás lesz Izráel földjén.
20. És megremegnek előttem a tenger halai, és az ég madarai és a mező vadai és a földön csúszó-mászó mindenféle állatok és minden ember a föld színén, és leszakadnak a hegyek, és leesnek a meredek kősziklák és minden fal a földre hull.
21. És előhívom ellene minden hegyem felől a fegyvert, ezt mondja az Úr Isten, egyiknek fegyvere a másik ellen lészen.
22. És törvénykezem vele döghalállal és vérrel, és ömlő záporesőt, jégeső köveit, tüzet és kénkövet, mint esőt borítok reá és seregére, a sok népre, mely vele lesz.
23. És nagynak és szentnek mutatom, és megjelentetem magamat a pogányok sokasága előtt, hoegy megtudják, hogy én vagyok az Úr!

Folytatása a Góg romlásáról szóló jövendölésnek 39.

És te, embernek fia, prófétálj Góg ellen, és mondjad: Így szól az Úr Isten: Ímé, én ellened megyek Góg, Rós, Mések és Tubál fejedelme.
2. És elcsalogatlak és vezetgetlek, és felhozlak messze északról, és beviszlek Izráel hegyeire.
3. És kiütöm kézívedet balkezedből és nyilaidat jobbkezedből kiejtem.
4. Izráel hegyein esel el te is minden sereged és a népek, melyek véled lesznek, a ragadozó madaraknak, minden szárnyas állatnak és a mezei vadaknak adtalak eledelül.
5. A mező színén esel el, mert én szóltam, mondja az Úr Isten.
6. És bocsátok tüzet Magógra és azokra, a kik a szigeteken bátorságosan laknak, hogy megtudják, hogy én vagyok az Úr.
7. És az én szent nevemet megismertetem az én népem, Izráel között, s többé nem hageyom megfertéztetni szent nevemet, és megtudják a pogányok, hogy én, az Úr, szent vagyok Izráelben!
8. Ímé eljött és meglett, ezt mondja az Úr Isten, ez az a nap, melyről szólottam.
9. És kimennek Izráel városának lakói és feltüzelik és felégetik a fegyvereket, s a kis és nagy paizsokat, a kézívet és a nyilakat, és a kézbeli pálczákat és dárdákat, és tüzelnek velök hét esztendeig.
10. És fát nem hordanak a mezőről, sem az erdőkről nem vágnak, hanem a fegyverekből tüzelnek, és zsákmányt vetnek zsákmányolóikban, a prédálóikat elprédálják, azt mondja az Úr Isten.
11. És lészen azon a napon, hogy adok Gógnak egy helyet, hol temetője legyen Izráelben, a vándorok völgyét, keletről a tengertől, ez fogja bezárni e vándor népséget, és ott temetik el Gógot és minden együlevészét, és nevezik Góg gyülevésze völgyének.
12. És eltemeti őket Izráel háza, hogy a földet megtisztítsa, hét álló hónapig.
13. És temetni fog az ország egész népe, s lészen ez nékik dicsőségökre e napon, melyen megdicsőítem magam, ezt mondja az Úr Isten.
14. És választanak embereket, kik a földet szüntelen bejárják, temetgetvén ama vándor népséget, okat, kik még a föld színén maradtak, hogy azt megtisztítsák. Hét hónap múlva indulnak keresni.
15. És bejárják a járók földet, és ha ki embertetemet lát, jelt állít melléje, míg a temetgetők eltemetik zt a Góg gyülevésze völgyében.
16. És egy városnak is Hamóna lesz a neve, és megtisztítják a földet.
17. És te, embernek fia, így szól az isten, mondjad a madaraknak, minden szárnyas állatnak és minden mezei vadnak: Gyűljetek egybe és jöjjetek el, seregeljetek egybe mindenfelől az én áldozatomra, mert én nagy áldozatot szerzek néktek Izráel hegyein, és egyetek húst és igyatok vért!
18. Vitézek húsát egyétek, s a föld fejedelmeinek vérét igyátok, kosok, bárányok, bkok, bikák, Básánban hízottak mindnyájan.
19. S egyetek kövérséget jóllakásig, és igyatok vért megrészegedésig az én áldozatomból, a melyet szerzek néktek.
20. És lakjatok jól az én asztalomnál lovakból és paripákból, vitézekből és minden hadakozó férfiakból, azt mondja az Úr Isten.
21. És megmutatom az én dicsőségemet a pogányok között, és meglátják mindazok a pogányok az én ítéletemet, melyet cselekedtem az én kezemmel, melyet rájok vetettem.
22. És megtudja Izráel háza, hogy én vagyok az Úr, az ő Istenök, attól a naptól fogva és azután.
23. És megtudják a pogányok, hogy az ő vétke miatt vitetett fogságra Izráel háza, mivelhogy elpártolt tőlem, s én elrejtettem orczámat tőle: azért adtam őt ellensége kezébe, és hullottak el fegyver miatt mindnyájan.
24. Az ő tisztátalanságuk, s bűneik szerint cselekedtem velök, és elrejtettem orczámat tőlök.
25. Azért így szól az Úr Isten: Most már haza hozom Jákób foglyait, és megkegyelmezek Izráel egész házának, s féltő szerelemre gyulladok szent nevemért.
26. És elfelejtik gyalázatukat és minden vétköket, melylyel vétkeztek ellenem, mikor laknak földjökön bátorságosan, és őket senki sem rettegteti.
27. Mikor visszahozom őket a népek közül, és egybegyűjtöm őket ellenségeik földjéről, akkor megszentelem magamat bennök sok nép szeme láttára.
28. És megtudják, hogy én vagyok az Úr, az ő Istenök, ki fogságra vittem őket a pogányok közé, majd egybegyűjtöm őket földjökre, és senkit közülök többé ott nem hagyok.
29. És többé el nem rejtem orczámat tőlök, mivelhogy kiöntöttem lelkemet Izráel házára, ezt mondja az Ú
 
 
0 komment , kategória:  "Darabokra hullik a Biblia..:"  
Címkék: zsákmányolóikban, tisztátalanságuk, megrészegedésig, megfertéztetni, megkegyelmezek, fejedelmeinek, jövendölésnek, megjelentetem, elcsalogatlak, megtisztítják, kirendeltetel, megtisztítsák, megismerjenek, megismertetem, együlevészét, törvénykezem, tekintetedet, pusztulásban, megtisztítsa, gyalázatukat, bátorságosan, fegyverzetbe, áldozatomból, dicsőségemet, seregeljetek, jobbkezedből, fegyverekből, megszentelem, megdicsőítem, egybegyűjtöm, embertetemet, megnyugodott, dicsőségökre, szerelmemben, betöréséről, cselekedtem, népek közül, nyílt földre, pogányok közül, földnek köldökén, messze északról, utolsó időkben, pogányok megismerjenek, kiről szólottam, régi napokban, napokban esztendőkön, mely napon, napon nagy, tenger halai, mező vadai, földön csúszó-mászó, föld színén, Fatimei Jóslat, Jehova Biblia Budapest, Egyetemi Nyomda, Sümeghy Zoltán, Jövendölés Gógnak Izráel, Továbbá Gómer,
Új komment
Kérjük adja meg a TVN.HU rendszeréhez tartozó felhasználónevét és jelszavát.
Csak regisztrált felhasználók írhatnak kommentet,
amennyiben még nem rendelkezik TVN.HU hozzáféréssel: Klikk ide!
Felhasználónév:
Jelszó:
Kérem írja be a baloldalon látható számot!
Szöveg:  
 
Betűk: Félkövér Dőlt Kiemelés   Kép: Képbeszúrás   Link: Beszúrás

Mérges Király Szomorú Kiabál Mosoly Kacsintás haha hihi bibibi angyalka ohh... ... buli van... na ki a király? puszika draga baratom... hát ezt nem hiszem el haha-hehe-hihi i love you lol.. nagyon morcika... maga a devil pc-man vagyok peace satanka tuzeske lassan alvas kaos :) bloaoa merges miki idiota .... sir puszika
 
 
Félkövér: [b] Félkövér szöveg [/b]
Dőlt: [i] Dőlt szöveg [/i]
Kiemelés: [c] Kiemelt szöveg [/c]
Képbeszúrás: [kep] http://...../kep.gif [/kep]
Linkbeszúrás: [link] http://tvn.hu [/link]
ReceptBázis
Bulgur gombával és csikemellel...
Epres túrótorta
Mákos-almás süti
Lazac édesköményes-citromos rizottóval
Részeges nyúl
Sült hekk
Zöldséges, tepsis krumpli
Cukkinis, padlizsános egytálétel
Pirított gomba sárgarépával
Sajttal töltött gomba
még több recept
Tudjátok ?
Belétünk a Sárkány évébe, béke vagy nagyobb háború vár ránk?
Még zöld a chili paprikám, ha beviszem a lakásba tovább fejlődik?
Tényleg hasznos gyógynövény a csalán?
Mi a teendő a novemberi Rododendron bimbóval?
Az álmoknak valóban van jelentése?
még több kérdés
Blog Címkék
Facebookon kaptam Mírjam barát...  Szép estét kedves látogatóimna...  Facebookon kaptam  Jézus amikor fölment a hegyre,...  Nárcisz  Facebookon kaptam  Nem jár  Boldog virágvasárnapot minden...  Öröknek hinni . . .  Facebookon kaptam  Fotó: Fiatal pár (Szék –...  Facebookon kaptam  Az angyali üdvözlet  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam Krisztinától  Minden kedves látogatómnak sze...  Szép estét kedves látogatóimna...  Paul David Tripp Március 26  Jó éjszakát  Facebookon kaptam  Jó éjszakát  Virágvasárnap a húsvét előtti  Facebookon kaptam  Úgy sajog ez a vad tavasz,  Facebookon kaptam  Március 25. - Gyümölcsoltó Bol...  Amikor még kicsi voltál...  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  Nagy Feró megmondta?  Facebookon kaptam  Virágvasárnap a húsvét előtti  Szép estét kedves látogatóimna...  Szép estét kedves látogatóimna...  Karinthy Frigyes: Almafa  Facebookon kaptam  Alvó cica  Nem jár  Facebookon kaptam  Óraállítás  Facebookon kaptam  Alvó cica  Agárdi Gábor gondolata  Rács mögé  Az eper flavonoidjainak gyógyh...  Dsida Jenő: ÚT A KÁLVÁRIÁRA  Boldogság  Kőrösi Csoma Sándor gondolata  képre írva  Aki belekortyol  Játékos kis cicák  Facebookon kaptam Krisztina b...  Facebookon kaptam Cs Ildikótól  Minden kedves látogatómnak sze...  Facebookon kaptam Krisztinától  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  képre írva  Agárdi Gábor gondolata  Szép álmokat!  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  Nem jár  Facebookon kaptam  Aki belekortyol  Alvó baby  Facebookon kaptam Cs Ildikótól  üdvözöllek!  Egy imádság Ágoston Vallomások...  Válaszok a halál után  Nem jár  Graffiti bölcsesség  Facebookon kaptam  Virágvasárnap: az élet és a re...  Facebookon kaptam Cs Ildikótól  Játékos kis cicák  Facebookon kaptam  Zilahy Lajos - A régi ház küsz...  Antoine de Saint-Exupéry gondo...  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  Szép estét  Karinthy Frigyes: Almafa  Nem hazudnak  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam Krisztinától  Amikor még kicsi voltál...  Facebookon kaptam  Óraállítás  Facebookon kaptam  Sok ember olyan,  Kőrösi Csoma Sándor gondolata 
Bejegyzés Címkék
népek közül, nyílt földre, pogányok közül, földnek köldökén, messze északról, utolsó időkben, pogányok megismerjenek, kiről szólottam, régi napokban, napokban esztendőkön, mely napon, napon nagy, tenger halai, mező vadai, földön csúszó-mászó, föld színén, meredek kősziklák, földre hull, másik ellen, pogányok sokasága, ragadozó madaraknak, mezei vadaknak, mező színén, szigeteken bátorságosan, kézbeli pálczákat, fegyverekből tüzelnek, prédálóikat elprédálják, vándorok völgyét, földet megtisztítsa, ország egész, földet szüntelen, temetgetők eltemetik, föld fejedelmeinek, melyet szerzek, pogányok között, naptól fogva, pogányok közé, zsákmányolóikban, tisztátalanságuk, megrészegedésig, megfertéztetni, megkegyelmezek, fejedelmeinek, jövendölésnek, megjelentetem, elcsalogatlak, megtisztítják, kirendeltetel, megtisztítsák, megismerjenek, megismertetem, együlevészét, törvénykezem, tekintetedet, pusztulásban, megtisztítsa, gyalázatukat, bátorságosan, fegyverzetbe, áldozatomból, dicsőségemet, seregeljetek, jobbkezedből, fegyverekből, megszentelem, megdicsőítem, egybegyűjtöm, embertetemet, megnyugodott, dicsőségökre, szerelmemben, betöréséről, cselekedtem, fegyvereket, gazdagságot, esztendőkön, vezetgetlek, földindulás, balkezedből, választanak, szerecsenek, nyugalomban, annakokáért, temetgetvén, leszakadnak, prófétáltak, sokaságodat, megremegnek, vereségéről, ellenségeik, elrejtettem, döghalállal, , ,
2024.02 2024. Március 2024.04
HétKedSzeCsüPénSzoVas
 123
45678910
11121314151617
18192021222324
25262728293031
Blog kereső


Bejegyzések
ma: 0 db bejegyzés
e hónap: 14 db bejegyzés
e év: 37 db bejegyzés
Összes: 7233 db bejegyzés
Kategóriák
 
Keresés
 

bejegyzések címeiben
bejegyzésekben

Archívum
 
Látogatók száma
 
  • Ma: 70
  • e Hét: 832
  • e Hónap: 12537
  • e Év: 51538
Szótár
 




Blogok, Videótár, Szótár, Ki Ne Hagyd!, Fecsegj, Tudjátok?, Receptek, Egészség, Praktikák, Jótékony hatások, Házilag, Versek,
© 2002-2024 TVN.HU Kft.