Belépés
pacsakute.blog.xfree.hu
A szeretet ellen nincs fegyver. Czeizel Ilona
1954.01.05
Offline
Profil képem!
Linktáram, Blogom, Képtáram, Videótáram, Ismerőseim, Fecsegj
Aszaltszilva gyógyhatásairól
  2019-02-21 11:17:04, csütörtök
 
 



100 gramm aszalt szilva fedezi a napi antioxidáns szükségletünket.

Az aszalt szilva antioxidáns értéke 5.770 ORAC/100 g. Napi javasolt antioxidáns szükségletünk = 5000 ORAC. Az aszalt szilva erős antioxidáns hatású. Szervezetünkben folyamatosan keletkeznek az úgynevezett szabad gyökök, amelyek sejtkárosító, sejtpusztító hatásúak és gátolják számos létfontosságú életfunkciónkat. A szabad gyökök károsító hatását ellensúlyozhatjuk az úgynevezett antioxidánsok bevitelével.

Egyetlen aszalt szilva több ásványi anyagot és vitamint tartalmaz, mint például egy maréknyi áfonya, ami antioxidánsokban szintén gazdag. Vas, kalcium, szelén, A-, B-, és C-vitamin tartalmának köszönhetően óvja a sejteket, védelmet nyújt a daganatos-, a szív- és érrendszeri megbetegedések ellen, és az idegrendszert is erősíti. Változó korba lépő nőknek is ajánlott, mivel segít visszafordítani a menopauza miatt kialakult csontritkulás folyamatát. Ha figyelembe vesszük, milyen egyéb jótékony hatásai vannak a szilvának és az aszalt szilvának, akkor méltán tekinthetjük az egyik legegészségesebb gyümölcsünknek. A szilva és az aszalt szilva rendkívül gazdag káliumban, elősegíti a vér sav-bázis egyensúlyának megtartását, a szívritmus normalizálását és a salakanyagok kiürítését. Rendkívül gazdag forrása továbbá a vasnak, a kalciumnak, a magnéziumnak és a foszfornak is. Az egyik legjobb vértisztító, emellett serkenti az emésztést. Köztudomású, hogy az aszalt szilva a székrekedés ellen az egyik legeredményesebb természetes segítség. A szilvában lévő mangán hatására az emésztést segítő enzimek tökéletesebben végzik munkájukat.

Az aszalt szilva szervezetünkre gyakorolt pozitív hatásai

- Hashajtó. Az aszalt szilvának nagy a gyümölcscukor és rosttartalma, ezért leginkább hashajtó hatását ismerik, amelyet rosttartalmának köszönhet - akár frissen, akár aszalt szilva formájában fogyasztjuk.

- Vizelethajtó. A beáztatott aszalt szilvát főzzük húsz percig. A kihűlt lének rendkívül magas ásványtartalma van. Ha naponta fogyasztunk ilyen lét, serkenthetjük vele a vese működését.

- Szabályozza az emésztést, ugyanakkor rostban is rendkívül gazdag.

- Fogyasztásával egyedül a cukorbetegeknek kell óvatosabban bánni, mivel magas cukortartalommal rendelkezik. 100 g aszalt szilva, 300 kalóriát tartalmaz!

- Koleszterincsökkentő. Megköti a felesleges zsírokat, mielőtt azok a bélből felszívódna, felhalmozódnának a hasfalban, derékon, csípőtájékon, combon - tehát még a fogyni vágyók is nyugodtan ehetik. Nem véletlen hát, hogy fogyókúrázóknak melegen ajánlják. Napi 20 dkg szilva elfogyasztása olcsó, és ízletes, jó kiegészítője lehet egy fogyókúrás menünek.

- Fáradságűző, regeneráló, frissítő, nyugtató hatású. Nagyon fontos az idegrendszer számára, segíti az agy anyagcseréjét, ezáltal segíti elő a megfelelő gondolkodást, tanulást, a memória működését.

- Hatásos a csontritkulás ellen. A Florida Állami Egyetem táplálkozástudományi professzora, Bahram H. Arjmandi professzor, nagy reményekkel néz tesztelése elébe, mert a 2004-ben végzett állatkísérletei azt mutatták, hogy a nőstény patkányok, amelyeknek petefészkét műtéttel eltávolították, az aszalt szilva táplálék-kiegészítéstől visszanyerték csonttömegük jelentős részét.

- A mexikói Független Egyetem tanára Jose Fausto Rivero bebizonyította, hogy az aszalt szilva erős antibakteriális hatással is bír, ami többek között akadályozza a fogszuvasodásért, fogínygyulladásért felelős baktériumok szaporodását.

- A tudomány mai állása szerint az aszalt szilva radikális immunrendszer erősítő, antioxidáns tartalma veri az erdei (vad) gyümölcsökét

Hihetetlen, hogy ez az élelmiszerünk mi mindenre jó és mennyi betegséget lehet vele megelőzni vagy gyógyítani.

Figyelem!
Ne vásároljunk műanyag tasakba csomagolt kén/kén-dioxid tartalmú aszalt szilvákat, mivel ezek gyorsaszalva voltak, sok kozülük még hozzáadott cukros mázat is tartalmaz!

Az aszalt szilvát megfőzzük vagy éjszakára beáztatjuk, majd megisszuk a levét, így elősegítjük a rendszeres, szabályos székletet. Táplálkozáskutatók szerint az aszalt szilva kiváló immunrendszererősítő, ráadásul az áfonyával ellentétben könnyebben beszerezhető. Szakértők szerint az egészség védelme és az immunrendszer erősítése érdekében naponta három aszalt szilvát fogyasszunk.
Forrás : Birtalan Katalin - Természetgyógyász Link
 
 
0 komment , kategória:  Fűben fában....  
Címkék: fogszuvasodásért, legegészségesebb, legeredményesebb, antioxidánsokban, felhalmozódnának, cukortartalommal, visszafordítani, életfunkciónkat, állatkísérletei, antibakteriális, cukorbetegeknek, fogyókúrázóknak, szükségletünket, szervezetünkben, rosttartalmának, megbetegedések, gyümölcsünknek, szervezetünkre, fogyasztásával, tökéletesebben, normalizálását, kiegészítéstől, ásványtartalma, bebizonyította, eltávolították, egyensúlyának, serkenthetjük, immunrendszer, gyümölcscukor, élelmiszerünk, anyagcseréjét, idegrendszert, létfontosságú, csontritkulás, szükségletünk, elfogyasztása, napi antioxidáns, aszalt szilva, úgynevezett szabad, szabad gyökök, úgynevezett antioxidánsok, maréknyi áfonya, menopauza miatt, aszalt szilvának, egyik legegészségesebb, szívritmus normalizálását, salakanyagok kiürítését, egyik legjobb, székrekedés ellen, egyik legeredményesebb, szilvában lévő, emésztést segítő, Florida Állami Egyetem, Bahram, Független Egyetem, Jose Fausto Rivero, Birtalan Katalin,
Új komment
Név:
E-mail cím: ( csak a blog tulajdonosa látja )
Kérem írja be a baloldalon látható számot!
Szöveg:  
 
Betűk: Félkövér Dőlt Kiemelés   Kép: Képbeszúrás   Link: Beszúrás

Mérges Király Szomorú Kiabál Mosoly Kacsintás haha hihi bibibi angyalka ohh... ... buli van... na ki a király? puszika draga baratom... hát ezt nem hiszem el haha-hehe-hihi i love you lol.. nagyon morcika... maga a devil pc-man vagyok peace satanka tuzeske lassan alvas kaos :) bloaoa merges miki idiota .... sir puszika
 
 
Félkövér: [b] Félkövér szöveg [/b]
Dőlt: [i] Dőlt szöveg [/i]
Kiemelés: [c] Kiemelt szöveg [/c]
Képbeszúrás: [kep] http://...../kep.gif [/kep]
Linkbeszúrás: [link] http://tvn.hu [/link]
ReceptBázis
Bulgur gombával és csikemellel...
Epres túrótorta
Mákos-almás süti
Lazac édesköményes-citromos rizottóval
Részeges nyúl
Sült hekk
Zöldséges, tepsis krumpli
Cukkinis, padlizsános egytálétel
Pirított gomba sárgarépával
Sajttal töltött gomba
még több recept
Tudjátok ?
Belétünk a Sárkány évébe, béke vagy nagyobb háború vár ránk?
Még zöld a chili paprikám, ha beviszem a lakásba tovább fejlődik?
Tényleg hasznos gyógynövény a csalán?
Mi a teendő a novemberi Rododendron bimbóval?
Az álmoknak valóban van jelentése?
még több kérdés
Blog Címkék
Akarat  210 éve született a SZÓZAT meg...  Rátalálsz  A jó emberek mindig szépek mar...  Egy hatékony szolga  Alázat  Akarat  Adakozás  Facebookon kaptam  Aki nem dolgozik, ne is egyék  Leonardo da Vinci gondolata  Hazára minden embernek szükség...  A televizió nem a kultúrát kép...  Leonardo da Vinci gondolata  Nem számIt  Png virág  Boldog születésnapot a ma ünne...  Egy hatékony szolga  Amikor Jézus rátapos a lábadra  Png kutya  Jó éjszakát  Fekete-erdő desszert  Egy maradéktalanul uralt világ  Elköszönt  Alvó cicák  Hiányzik  Png csokor  Reménység és erő Krisztustól e...  Ami embereknek lehetetlen, az...  Facebookon kaptam  Hogy lehet megtartani  A televizió nem a kultúrát kép...  Png lepke  Facebookon kaptam  A tömeg, a Mester, a módszer, ...  Facebookon kaptam  Julian Brass gondolata  Jónás Tamás – Végtelen b...  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  Fekete István - Akác  Akarat  Akarat  Szép estét  Png cica  Bounty krémes  Facebookon kaptam  Az a nap, amelyik nevetés nélk...  Bounty krémes  Png rózsa csokor  Tóth Ágnes - Szervusz pad  Egy lelki imádság  Mai harmónia kártyám  Kiss Éva - Amerre a ház lelke ...  Akarat  Facebookon kaptam Annuska bar...  Egy lelki imádság  Szép álmokat!  Facebookon kaptam  Esti kép  Fehér virág  Fehér virág  Facebookon kaptam  A televizió nem a kultúrát kép...  Akarat  Png virág  Hiányzik  Tanuld meg ezt a versemet  Facebookon kaptam Mírjam barát...  Png csokor  Németh László tollából  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam Mírjam barát...  Akarat  Tavaszi kép  Facebookon kaptam  Boldog születésnapot a ma ünne...  Idő  Bounty krémes  Facebookon kaptam  Alázat  Hogy lehet megtartani  Nagyi telefonál  Jó éjszakát  Png virág  Soha ne kedvezz...  Jó reggelt, jó napot mindenkin...  Png fotel  Bertolt Brecht -től idézet  Fehér virág  Facebookon kaptam Cs Ildikótó...  Facebookon kaptam  Csak a fogyatkozás látható  Jónás Tamás – Végtelen b...  Alázat  Akarat  Facebookon kaptam Mírjam barát...  Miért kiabálunk amikor dühösek... 
Bejegyzés Címkék
napi antioxidáns, aszalt szilva, úgynevezett szabad, szabad gyökök, úgynevezett antioxidánsok, maréknyi áfonya, menopauza miatt, aszalt szilvának, egyik legegészségesebb, szívritmus normalizálását, salakanyagok kiürítését, egyik legjobb, székrekedés ellen, egyik legeredményesebb, szilvában lévő, emésztést segítő, beáztatott aszalt, kihűlt lének, vese működését, cukorbetegeknek kell, felesleges zsírokat, bélből felszívódna, fogyni vágyók, fogyókúrás menünek, idegrendszer számára, megfelelő gondolkodást, memória működését, csontritkulás ellen, 2004-ben végzett, nőstény patkányok, mexikói Független, aszalt szilvát, áfonyával ellentétben, egészség védelme, immunrendszer erősítése, fogszuvasodásért, legegészségesebb, legeredményesebb, antioxidánsokban, felhalmozódnának, cukortartalommal, visszafordítani, életfunkciónkat, állatkísérletei, antibakteriális, cukorbetegeknek, fogyókúrázóknak, szükségletünket, szervezetünkben, rosttartalmának, megbetegedések, gyümölcsünknek, szervezetünkre, fogyasztásával, tökéletesebben, normalizálását, kiegészítéstől, ásványtartalma, bebizonyította, eltávolították, egyensúlyának, serkenthetjük, immunrendszer, gyümölcscukor, élelmiszerünk, anyagcseréjét, idegrendszert, létfontosságú, csontritkulás, szükségletünk, elfogyasztása, visszanyerték, antioxidánsok, rosttartalma, folyamatosan, salakanyagok, szaporodását, csonttömegük, beszerezhető, gondolkodást, idegrendszer, köszönhetően, tekinthetjük, gyümölcsökét, csípőtájékon, sejtpusztító, vizelethajtó, kiegészítője, magnéziumnak, sejtkárosító, gyorsaszalva, érrendszeri, ellentétben, akadályozza, antioxidáns, elősegítjük, köztudomású, óvatosabban, fogyasszunk, , ,
2024.03 2024. április 2024.05
HétKedSzeCsüPénSzoVas
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930 
Blog kereső


Bejegyzések
ma: 0 db bejegyzés
e hónap: 48 db bejegyzés
e év: 529 db bejegyzés
Összes: 49322 db bejegyzés
Kategóriák
 
Keresés
 

bejegyzések címeiben
bejegyzésekben

Archívum
 
Látogatók száma
 
  • Ma: 3245
  • e Hét: 12027
  • e Hónap: 43513
  • e Év: 248214
Szótár
 




Blogok, Videótár, Szótár, Ki Ne Hagyd!, Fecsegj, Tudjátok?, Receptek, Egészség, Praktikák, Jótékony hatások, Házilag, Versek,
© 2002-2024 TVN.HU Kft.